X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio na wizycie moj gin zrabal ze od poczatku przytylam 3 kg Mi sie wydawalo ze to super i malo a on do mnie ze teraz to sie nie tyje,tylko dopiero po 30 tyg,az mi glupio bylo

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dzisiaj kończymy 22 tydzień! A od jutra 23??? :) nie wierzę...
    Mały dokazuje. Cały dzień daje znać że jest a ok 23 to jest szok, cały brzuch aż podskakuje :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Mnie ostatnio na wizycie moj gin zrabal ze od poczatku przytylam 3 kg Mi sie wydawalo ze to super i malo a on do mnie ze teraz to sie nie tyje,tylko dopiero po 30 tyg,az mi glupio bylo
    Co za lekarz?! Jakbym miała do takiego chodzić to chyba bym nerwicy dostała przed wizytą, ja już mam +6 kg i wcale się tym nie przejmuje. Mój też mówi że to wcale nie jest strasznie dużo i mam się nie przejmować. Dzidziuś najważniejszy a waga zejdzie :)

Krokodylica, Didi_85 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dziwny ten lekarz.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam ze lekarz merytorycznie naprawde swietny specjalista,ale jesli chodzi o tycie w ciazy to ma obsesje To jest jego jego pierwsze pyt po wejsciu do gabinetu: ile pani przytyla

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Didi dziwny twn Twój lekarz ...

Ja mam juz +10kg ;) a 6kg to przytylam w ciagu ostatniego miesiaca :D
    A lekarz jak tylko staje na wage to sie smieje i pyta gdzie ja to 10kg mam :D

U mnie dzis przyjemnie po nocnej burzy :)

Miłego dnia dziewczyny :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Zycze dobrej niedzieli ☺ u nas po burzy na dworze pochmurno ale cieplo. Podczytuje Was mimo ze nie udzielam sie i wspieram Was wszystkie zwlaszcza wizytujace ❤❤❤
    Mikuska bardzo Wam wspolczuje ❤❤❤ co do wozka i ubranek to wozek mamy po synku a ciuszki czesc rowniez bo mialam duzo unisex a czesc mam dostac od przyjaviol po ich coreczce. Co do rozstepow ja nie mam po ostatniej ciaxy a probowalam smarowac sie roznymi kremami niestety uczulaly mnie tylko ja malo przytylam. Mysle ze teraz wiecej przytyje bo w koncu na ostatnirj wizycie na wadze skoczylam ok 2 kg ☺ a co do ruchow coreczki nie czuje ich regularnie ale moja ginka mowi ze na tym etapie to normalne a sprawdzac ruchy czy sa regularne to sprawdza sie dopiero po 28 tc choc z obserwacji juz widze ze corka jest spokojniejsza niz synek i oby tak zostalo hihi. Na temat posiewow nie wypowiadam sie bo ja nigdy nie mialam jakis problemow a badana bylam przed ciaza z synkiem i pidczas ciazy w kierunku chlamydii itp.oraz gbs i cytologie robiona mialam i wszystko idealnie bylo no teraz przed ciaxa cytologia tez ok. Jeszcze raz pieknej niedzieli zycze ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 11:05

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kasha a nie wiem czy czytałaś na ulotce że gargarinu też nie można w ciąży, według ulotek nic nie można w ciąży, ale gargarin na pewno Ci pomoże i nie zaszkodzi dziecku. :)

Ostatnio był temat wagi, ja dzisiaj stanęłam na swoją i +4kg, szok przy moich wymiotach które mnie męczyły. Ale teraz mało się ruszan, jak najwięcej leżę, a apetyt mimo mdłości dopisuje więc waga idzie do góry. :)
    Tylko że po mnie w ogóle nie widać. Jak mam zwykłą ciut luźniejszą bluzkę to nie ma szans żeby ktoś zauważył a jak mówię że kończę 5 miesiąc to patrzą na mnie jak na kosmitę. :)

No wszędzie jest napisane "przed zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem" :) firmy się zabezpieczają :) kupiłam tą maść - posmaruje na noc.
    Ja też od początku ciąży przytyłam 4 kg, niby nie dużo ale nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży, każda gumka w legginsach mnie ciśnie i w ogóle czuje się mało atrakcyjnie. Jeszcze dziś zauważyłam wielkie czerwone rozstępy na piersiach :( tego się nie spodziewałam

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 4,5 kg. Moja lekarka też ma lekką obsesję na tym punkcie i ja się właśnie zawsze stresuje ważeniem. Próbuje zrezygnować ze wszystkich słodyczy ale mi się nie udaje, czasem zjem kawałek czekolady czy ciasta:(
    Niestety u mnie widać, te kilogramy, brzuch jeszcze nie jest typowo ciążowy więc tym bardziej czuję się gruba
    Jakoś bym się tym może szczególnie nie martwiła, gdyby nie to że u mnie waga po ciąży spadała baaardzo wolno i nie mogła sobie z nią poradzić mimo diety i ćwiczeń. Zazdroszczę dziewczyną które tydzień po porodzie mają 10 kilo mniej

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch jak w 7 miesiącu conajmniej, ludzie którzy się trochę znają pytają czy to pewno jedno dziecko ;) Ale przytyłam jakieś 5kg niecałe i to dużo mniej niż w pierwszej ciąży. Wagą się nie przejmuję, zrzucę z nawiązką po ciąży tak jak z córką (a wtedy przytyłam 21kg), jak młoda miała pół roku to już byłam na 0, a potem kilogramy dalej ładnie leciały w dół.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha mi wlasnie w pierwszej ciazy piersi popekaly ale od spodu i jak mam bluzki z dekoldem to nic nie widac. Teraz w biuscie juz 10 cm wiecej. Smieje sie z tego bo przed ciaza schudlam i staniki byly za duze a teraz sa akurat :) dobrze ze zwlekalam z ich wyrzuceniem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój lekarz jakoś odwrotnie, mówi że to źle jak waga nie idzie do góry.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam 4 kg na plusie i uważam że to ok. Z córką mialam na tym etapie już wiecej ;)
    Co do maści typu Vicks itd. Napewno nie polecam tych które zawierają kamfore w składzie. W ciazy nie jest wskazana. Ale depulol nie zawiera napewno... mowie jako farmaceuta :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilismy z przejazdzki rowerowej synek robi postepy w jezdzie ale jestem z niego dumna.
    Dzis na obiad spagetti - mniam :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie odpoczywam nad morzem więc nie wiem ile mam na plusie ale przed wyjazdem było ok 4 kg. A z tego co się orientuję to znaczenie ma też nasza waga wyjściowa sprzed ciąży. Jeśli się było osobą otyłą to podobno nawet jak nic się nie przytyje to jest ok. Ja miałam jakieś 4 kg za dużo już od początku więc maksymalnie powinnam przytyć 8-10 kg co wg mnie jest nierealne ;)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak skutecznie schudnąć po porodzie? Bo mi to kiepsko szło ostatnio :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm mi też więc nie odpowiem i jakoś nie bardzo satysfakcjonują mnie odpowiedzi typu jak karmisz to samo zleci ( u mnie nie leciało)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko karmiłam i chodziłam bardzo dużo na spacery z córką w chuście, ale jadłam też ogromne ilości słodyczy - nigdy wcześniej nie miałam takiego ssania na słodkie jak podczas karmienia.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    FreshMm mi też więc nie odpowiem i jakoś nie bardzo satysfakcjonują mnie odpowiedzi typu jak karmisz to samo zleci ( u mnie nie leciało)
    U mnie tez nie zlecialo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,

1. u nas najprawdopodobniej będzie Dziewczynka <3. Najprawdopodobniej, bo przeszkadzała w badaniu pępowina. Zobaczymy czy badanie USG II trymestru potwierdzi.

2. USG połówkowe przenieśli mi na 4 września, czyli 20t6d, mam nadzieję, że lekarz poda mi płeć (badanie na NFZ)

3. co do balsamów, to smaruję się oliwką BabyDream, ale nieregularnie

4. teraz co do wagi... to na jaki dzień przedciążowy patrzycie? U mnie waga lubi skakać, w ciąży też (ostatnio w ciągu 48 h spadła mi o 1,30 kg). Mam zapisaną wagę z daty OM (ale wtedy miałam skok wagi): 70,10 kg, a wczoraj: 70,60 kg... znam też wagę z przede dniu owu: 69,10 kg.... Tak czy inaczej wg karty ciąży waga pnie się w górę, bo po pierwsze ważona jestem nie na czczo, po 2 w ubraniu, pierwszy zapisany pomiar mam z godziny 9 rano, a póżniej już z godziny około 16... wg karty ciąży przytylam 3,80 kg.... Brzuszek jest, ale to już od dawna.

FreshMm, Andzia87, Morwa lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ