X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa ja mówię o wadze z dnia zrobienia testu,u mnie raczej aż tak się waga nie waha. Co do wagi u ginekologa to wiadomo, że zawsze jest więcej. Mi nawet ostatnio w butach położna kazała stać więc jak może być inaczej;) w każdym razie wagę na plusie podaje w swoich pomiarów, ważę się rano na czczo i tą wagę porównuje

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ktosiowa ja mówię o wadze z dnia zrobienia testu,u mnie raczej aż tak się waga nie waha. Co do wagi u ginekologa to wiadomo, że zawsze jest więcej. Mi nawet ostatnio w butach położna kazała stać więc jak może być inaczej;) w każdym razie wagę na plusie podaje w swoich pomiarów, ważę się rano na czczo i tą wagę porównuje

ok, z dni testu też mam :D : 3t4d: 69,10
    i z wczoraj: 19t4d: 70,60
    czyli 1,50 kg przytyłam... ale jak widzicie, ktruszynką nie jestem :D
    (ale w czwartek i w piątek wymiotowałam)

Też się ważę na czczo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 18:23

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam właśnie do swojej wagi, przed ciążą 53, w ciąży schudłam do 51 a teraz mam niecałe 54 :) ciekawe jak to dalej pójdzie.

A robicie już kochane test obciążenia glukozy? Bo mi się wydawało, że jak byłam na wizycie to lekarz mówił, że mam zrobić, a na kartce od niego mam napisane że glukozy na czczo i nie wiem. Jak czytam w necie, to się niby robi między 24-28 tc, to jakbym miała zrobić jak on chce, to byłby 23. I się zastanawiam kto się znowu pomylił, on, czy ja coś źle zapamiętałam :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam raz robiony test w 14t0d. Wyszła mi glukoza w moczu (tylko jeden raz), a moja mama ma stan przedcukrzycowy, więc lekarka chciała mnie sprawdzić. Test wyszedł ok, ale oczywiście po 24 tc czeka mnie kolejny test. Na osttniej wizycie lekarka już zaznaczyła w karcie ciąży, że na kolejnej wizycie ma wydać skierowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 18:47

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robić dopiero na następna wizyte czyli będę w 26-27 t.c.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zrobić przed kolejną wizyta, po 24 tc

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzyce wiec testu nie robie, bo by mnie wykonczyl:P

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja tez mam 4 kg na plusie i uważam że to ok. Z córką mialam na tym etapie już wiecej ;)
    Co do maści typu Vicks itd. Napewno nie polecam tych które zawierają kamfore w składzie. W ciazy nie jest wskazana. Ale depulol nie zawiera napewno... mowie jako farmaceuta :)

Kurde a ja już kupiłam tą vicks i w składzie ma kamforę - i co nie stosować ? Nawet raz doraźnie ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Kasha mi wlasnie w pierwszej ciazy piersi popekaly ale od spodu i jak mam bluzki z dekoldem to nic nie widac. Teraz w biuscie juz 10 cm wiecej. Smieje sie z tego bo przed ciaza schudlam i staniki byly za duze a teraz sa akurat :) dobrze ze zwlekalam z ich wyrzuceniem.

No mi też narazie od spodu ale dużo i widocznie - tzn, że już nie znikną?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Kurde a ja już kupiłam tą vicks i w składzie ma kamforę - i co nie stosować ? Nawet raz doraźnie ?
    Ja bym radzila nie stosować. Tym bardziej że smarujesz dość duża powierzchnię ciała.
    Kamfora może powodować zaburzenia krążenia.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    No mi też narazie od spodu ale dużo i widocznie - tzn, że już nie znikną?
    Jak już się pojawiły,to po fakcie ;) możesz smarować tylko żeby się powiekszaly albo troszkę mniej widoczne były. Ja też mam tylko na piersiach rozstępy po poprzedniej ciazy. Teraz już są jasne i mniej widoczne,ale jakoś mi one nie przeszkadzają

kasha86 lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny co mój syn od godziny tworzy! :) to już nie kopniaki, tylko takie przeplywanie pod skórą, jakby chciał się przytulić do ręki. Aż męża obudziłam bo nie mogłam uwierzyć :D tak śmiało kończy 22 tydzień i zaczyna 23 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 00:12

helagazela, Didi_85, Karmelova, ktosiowa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Boże dziewczyny co mój syn od godziny tworzy! :) to już nie kopniaki, tylko takie przeplywanie pod skórą, jakby chciał się przytulić do ręki. Aż męża obudziłam bo nie mogłam uwierzyć :D tak śmiało kończy 22 tydzień i zaczyna 23 :)
    Oj zazdroszczę Marzycielko! Mój dziec rusza sie tylko tyci tyci, lekkie kopnięcia lub miarowe stuk puki i to tylko wieczorem gdy sie kładę do łóżka lub gdy wyciągam na kanapie po kolacji. Moze caly dzien jestem zbyt aktywna, żeby Go poczuć?
    Tak czy siak, to musi byc piękne uczucie, tylko sie cieszyć!

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu i 6 miesiącu ;)

Córka spać nie mogła, w końcu śpi, za to ja się rozbudziłam i spać nie mogę.

emi2016, kate88:), ktosiowa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od pewnego czasu czuję konkretne ruchy.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja tez zaczynam 6 miesiac :)
    Kasha niestety nie znikna stana sie tylko blade i mniej widoczne.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

Marzycielka fajnie, u mnie to samo!
    Kopniaki są już dość mocne, czasem nawet widzę jak mi skóra na brzuchu podskakuje :D. Mam wrażenie że synuś czesto fochy łapie bo się nieprawidłowo ułoże i trochę naciskam brzuch :D, wtedy daje czadu. To samo jak leże na plecach, wtedy się rozpycha. Chociaż wczoraj nawet w pozycji słusznej, czyli na lewym boku szalał :).

Dziewczyny, jutro mam badania połówkowe. Na szczęście z samego rana. Trzymajcie kciuki, zaczynam się stresować.

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)

Rany jak ja czekam na te kopniaki.. a tu nic cisza :( no ale z każdym dniem jestem coraz bliżej tej chwili :) ;)

Co do wagi to ja znam tylko ta od gina ( nie mam wagi w domu ;P) i pierwsza z 6+0 71.4 ostatnia 72.9 :)

ktosiowa lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Cześć mamuśki :)

Rany jak ja czekam na te kopniaki.. a tu nic cisza :( no ale z każdym dniem jestem coraz bliżej tej chwili :) ;)

Co do wagi to ja znam tylko ta od gina ( nie mam wagi w domu ;P) i pierwsza z 6+0 71.4 ostatnia 72.9 :)
    Spokojnie, ja też tak kiedyś czekałam :)

Mama-Ali trzymamy kciuki !! :)

kate88:), Mama-Ali lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

U mnie tez jak dzieci zaczynaja brykac , caly brzuch mi lata i.do tego widac jak pod skóra jeżdza rączki i cale cialka :)

U mnie dzis słonecznie ;)
    Mamuska wpadla i myje mi okna , robi porządek z kwiatami ...takze juz jedno będzie z glowu , pozniej tylko mi umyje n święta ;)

Trzymam kciuki za Wszystkie wizyty ;) <3
    Milego dnia wszystkim ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ