Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktosiowa ja mówię o wadze z dnia zrobienia testu,u mnie raczej aż tak się waga nie waha. Co do wagi u ginekologa to wiadomo, że zawsze jest więcej. Mi nawet ostatnio w butach położna kazała stać więc jak może być inaczej;) w każdym razie wagę na plusie podaje w swoich pomiarów, ważę się rano na czczo i tą wagę porównuje
-
Paula_29 wrote:Ktosiowa ja mówię o wadze z dnia zrobienia testu,u mnie raczej aż tak się waga nie waha. Co do wagi u ginekologa to wiadomo, że zawsze jest więcej. Mi nawet ostatnio w butach położna kazała stać więc jak może być inaczej;) w każdym razie wagę na plusie podaje w swoich pomiarów, ważę się rano na czczo i tą wagę porównuje
ok, z dni testu też mam: 3t4d: 69,10
i z wczoraj: 19t4d: 70,60
czyli 1,50 kg przytyłam... ale jak widzicie, ktruszynką nie jestem
(ale w czwartek i w piątek wymiotowałam)
Też się ważę na czczoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 18:23
-
A ja wróciłam właśnie do swojej wagi, przed ciążą 53, w ciąży schudłam do 51 a teraz mam niecałe 54
ciekawe jak to dalej pójdzie.
A robicie już kochane test obciążenia glukozy? Bo mi się wydawało, że jak byłam na wizycie to lekarz mówił, że mam zrobić, a na kartce od niego mam napisane że glukozy na czczo i nie wiem. Jak czytam w necie, to się niby robi między 24-28 tc, to jakbym miała zrobić jak on chce, to byłby 23. I się zastanawiam kto się znowu pomylił, on, czy ja coś źle zapamiętałam -
Ja już miałam raz robiony test w 14t0d. Wyszła mi glukoza w moczu (tylko jeden raz), a moja mama ma stan przedcukrzycowy, więc lekarka chciała mnie sprawdzić. Test wyszedł ok, ale oczywiście po 24 tc czeka mnie kolejny test. Na osttniej wizycie lekarka już zaznaczyła w karcie ciąży, że na kolejnej wizycie ma wydać skierowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 18:47
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Ja tez mam 4 kg na plusie i uważam że to ok. Z córką mialam na tym etapie już wiecej
Co do maści typu Vicks itd. Napewno nie polecam tych które zawierają kamfore w składzie. W ciazy nie jest wskazana. Ale depulol nie zawiera napewno... mowie jako farmaceuta
Kurde a ja już kupiłam tą vicks i w składzie ma kamforę - i co nie stosować ? Nawet raz doraźnie ?
New Baby
Julia -
Polaj wrote:Kasha mi wlasnie w pierwszej ciazy piersi popekaly ale od spodu i jak mam bluzki z dekoldem to nic nie widac. Teraz w biuscie juz 10 cm wiecej. Smieje sie z tego bo przed ciaza schudlam i staniki byly za duze a teraz sa akurat
dobrze ze zwlekalam z ich wyrzuceniem.
No mi też narazie od spodu ale dużo i widocznie - tzn, że już nie znikną?
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:No mi też narazie od spodu ale dużo i widocznie - tzn, że już nie znikną?
możesz smarować tylko żeby się powiekszaly albo troszkę mniej widoczne były. Ja też mam tylko na piersiach rozstępy po poprzedniej ciazy. Teraz już są jasne i mniej widoczne,ale jakoś mi one nie przeszkadzają
kasha86 lubi tę wiadomość
-
Boże dziewczyny co mój syn od godziny tworzy!
to już nie kopniaki, tylko takie przeplywanie pod skórą, jakby chciał się przytulić do ręki. Aż męża obudziłam bo nie mogłam uwierzyć
tak śmiało kończy 22 tydzień i zaczyna 23
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 00:12
helagazela, Didi_85, Karmelova, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Boże dziewczyny co mój syn od godziny tworzy!
to już nie kopniaki, tylko takie przeplywanie pod skórą, jakby chciał się przytulić do ręki. Aż męża obudziłam bo nie mogłam uwierzyć
Tak czy siak, to musi byc piękne uczucie, tylko sie cieszyć!Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Boże dziewczyny co mój syn od godziny tworzy!
Marzycielka fajnie, u mnie to samo!
Kopniaki są już dość mocne, czasem nawet widzę jak mi skóra na brzuchu podskakuje. Mam wrażenie że synuś czesto fochy łapie bo się nieprawidłowo ułoże i trochę naciskam brzuch
, wtedy daje czadu. To samo jak leże na plecach, wtedy się rozpycha. Chociaż wczoraj nawet w pozycji słusznej, czyli na lewym boku szalał
.
Dziewczyny, jutro mam badania połówkowe. Na szczęście z samego rana. Trzymajcie kciuki, zaczynam się stresować.helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki
Rany jak ja czekam na te kopniaki.. a tu nic ciszano ale z każdym dniem jestem coraz bliżej tej chwili
Co do wagi to ja znam tylko ta od gina ( nie mam wagi w domu ;P) i pierwsza z 6+0 71.4 ostatnia 72.9ktosiowa lubi tę wiadomość
-
kate88:) wrote:Cześć mamuśki
Rany jak ja czekam na te kopniaki.. a tu nic ciszano ale z każdym dniem jestem coraz bliżej tej chwili
Co do wagi to ja znam tylko ta od gina ( nie mam wagi w domu ;P) i pierwsza z 6+0 71.4 ostatnia 72.9
Mama-Ali trzymamy kciuki !!kate88:), Mama-Ali lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U mnie tez jak dzieci zaczynaja brykac , caly brzuch mi lata i.do tego widac jak pod skóra jeżdza rączki i cale cialka
U mnie dzis słonecznie
Mamuska wpadla i myje mi okna , robi porządek z kwiatami ...takze juz jedno będzie z glowu , pozniej tylko mi umyje n święta
Trzymam kciuki za Wszystkie wizyty
Milego dnia wszystkimKrokodylica lubi tę wiadomość