Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bardzo czekalam na ruchy,pojawily sie z dnia na dzien,nagle i to od razu ko
nkretnie Teraz czuje malego niemal caly czas Ale on ogolnie mega ruchliwy jest,nasze polowkowe trwalo ponad godz bo tak sie wiercil Co do poduszek bardzo polecam,ja odkad kupilam duzo lepiej spie -
elize, ja jak byłam w szkole rodzenia, to odwiedzaliśmy porodówkę, akurat był poród. Nie muszę mówić co wtedy czułam
A ściaganie szwów faktycznie przyjemne nie jest. Mnie bolało dość mocno ale zdecydowanie do przeżycia i trwa dosłownie chwilkę. No i zależy ile masz szwów i jak założone. Nie martw się na zapas kochanaelize lubi tę wiadomość
-
Mama-Ali, w sumie to się nie martwię, tylko tak mi nieswojo tam było
Martwię się bardziej tym, że zatrzymała mi się woda w organizmie. Mam spuchnięte nogi, praktycznie nie mam kostek. Mało sikam i ogólnie czuję się napuchnięta. Zgłosiłam lekarzowi, nic nie powiedział. -
Angela* wrote:Cześć dziewczyny
U mnie tez jak dzieci zaczynaja brykac , caly brzuch mi lata i.do tego widac jak pod skóra jeżdza rączki i cale cialka
U mnie dzis słonecznie
Mamuska wpadla i myje mi okna , robi porządek z kwiatami ...takze juz jedno będzie z glowu , pozniej tylko mi umyje n święta
Trzymam kciuki za Wszystkie wizyty
Milego dnia wszystkim
Ja też już mam okna umyte, umyl Tz - nie mogłam już na nie patrzeć
No i my też zaczynamy 23 tc
Szyjka w ładnym stanie więc jakoś spokojniejsza jestem z ta myślą...(Bo przecież do 24tc skonczonego tylko 2 tygodnie )
Krokodylica, Angela*, helagazela, kate88:) lubią tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Marzycielka fajnie, u mnie to samo!
Kopniaki są już dość mocne, czasem nawet widzę jak mi skóra na brzuchu podskakuje. Mam wrażenie że synuś czesto fochy łapie bo się nieprawidłowo ułoże i trochę naciskam brzuch
, wtedy daje czadu. To samo jak leże na plecach, wtedy się rozpycha. Chociaż wczoraj nawet w pozycji słusznej, czyli na lewym boku szalał
.
Dziewczyny, jutro mam badania połówkowe. Na szczęście z samego rana. Trzymajcie kciuki, zaczynam się stresować.
Trzymam kciuki.
Ja też mam jutro wizytę ale w sumie nie wiem czy to będą połówkowe, pewnie tak.Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:Ja też już mam okna umyte, umyl Tz - nie mogłam już na nie patrzeć
No i my też zaczynamy 23 tc
Szyjka w ładnym stanie więc jakoś spokojniejsza jestem z ta myślą...(Bo przecież do 24tc skonczonego tylko 2 tygodnie )
super
Buziaki :-* -
Jak zwykle nie mogę spać
zaliczyłam już 3 pobudki do WC, do tego włączyła mi się gastrofaza.
Pytanie do Was czy kiedykolwiek miałyście znieczulenie miejscowe w ciąży? Czy to może zaszkodzić bąblowi?
Tuż przed ciążą dostałam skierowanie na wycięcie podejrzanego pieprzyka (na własna prośbę po videodermatoskopii, lekarz kazał obserwować - ja wole wycinać wiec poprosiłam o skierowanie do chirurga). Jak dowiedziałam się o ciazy porzuciłam myśl o wycięciu, jednak to znamię mnie stresuje i zastanawiam się nad usunięciem. Mam zielone światło od gina, ale to mnie nie uspokaja
-
Morwa wrote:Moja córa może przybić Twojemu synkowi spokojnie piąteczkę, bo też tak lubi sobie powariować. Skóra na brzuchu skacze , mąż bez problemu wyczuwa każde jej ruchu trzymając rękę na moim brzuchu. A czasami jak mam pełny pęcherza a mała zrobi sobie z niego trampolinę to odczuwam niemały dyskomfort. Obawiam się coraz bardziej o to co to będzie później. Moja lubi tańczyć w rytm muzyki. Mąż jej puszcza piosenki , a ta najpierw słucha i się nie rusza , a później robi dyskotekę i tak przy każdym utworze. Jak się "w jej obecności" podniesie głos to tez "widzę" inne reakcje. Potrafię wyczuć juz kiedy jest zadowolona, kiedy zła a kiedy przestraszona. Śmiesznie brzmi ,ale tak właśnie jest
, dopiero wieczorem coś czułam a wczoraj to już fikal.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mama Ali i inne wizytujace dzisiaj kciuki zaciśnięte
Chyba przesadziłam wczoraj trochę z robota w domu i kość ogonowa odmawia mi posłuszeństwachociaż dzisiaj już lepiej
A po 18 jadę do ginka na dyzur w szpitalu sprawdzić czy nystatyna coś zadziałała
Miłego dniaMama-Ali, pietruszkanatki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaruder wrote:Jak zwykle nie mogę spać
zaliczyłam już 3 pobudki do WC, do tego włączyła mi się gastrofaza.
Pytanie do Was czy kiedykolwiek miałyście znieczulenie miejscowe w ciąży? Czy to może zaszkodzić bąblowi?
Tuż przed ciążą dostałam skierowanie na wycięcie podejrzanego pieprzyka (na własna prośbę po videodermatoskopii, lekarz kazał obserwować - ja wole wycinać wiec poprosiłam o skierowanie do chirurga). Jak dowiedziałam się o ciazy porzuciłam myśl o wycięciu, jednak to znamię mnie stresuje i zastanawiam się nad usunięciem. Mam zielone światło od gina, ale to mnie nie uspokaja
Skonsultuj to jeszcze z kimś. Innym dermatologiem i ginekologiem.
Generalnie w ciązy jest pakiet leków, ktore względnie mozna stosować. Jeżeli to sa leki z grupy B to nie ma sie czym stresować, jesli z grupy C i kolejnych to uważałabym. I pytanie czy faktycznie jest wskazanie, żeby usunąć. Kolejna rzecz czy w razie czego mozna stosowac takie znieczulenie podczas kp (wiele leków mozna w ciazy a nie mozna przy kp).
Pogadaj najpierw z innym dermatologiem czy faktycznie trzeba koniecznie teraz. Generalnie w ciazy pieprzyki lubią się zmieniać - tak przynajmniej mówił mi dermatolog w mojej poprzedniej ciazy - bo też urósł mi pieprzyk, zmienił kształt i kolor. -
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:
Dziewczyny po seksie miałam śluz podbarwiony delikatnie na różowo/pomarańczowo. Przez chwilę tylko bo potem było ok. To normalne? Wcześniej mi się nie zdarzyło takie coś....
Mój ginekolog mówił mi, że takie coś może się zdarzyć i że mam się nie wystraszyć. Mi zdarzyło się to jeden raz, ale już stosunkowo dawno. Myślę, że jeśli nie ma krwi to nie ma powodu do stresu. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja już po połówkowych- ufff.
Mamy 481g zdrowego chłopa, wszystkie pomiary idealne, a w notatkach od genetyka lekarz miał info że dawno nie miała takich dobrych wyników
Tylko twarzoczaszki nie dał sobie sprawdzić, focha strzelił i połozył się na buźke
Szyjka cały czas długa 4,4cm, wszystko super
Powodzenia dla reszty wizytujących.kate88:), Didi_85, Myszk@, moniczko., Inez87, Aenu, Polaj, pietruszkanatki, Krokodylica, inessa, Szmaragdowa, helagazela, Paula_29, Patrycja27 lubią tę wiadomość