X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo czekalam na ruchy,pojawily sie z dnia na dzien,nagle i to od razu ko
    nkretnie Teraz czuje malego niemal caly czas Ale on ogolnie mega ruchliwy jest,nasze polowkowe trwalo ponad godz bo tak sie wiercil Co do poduszek bardzo polecam,ja odkad kupilam duzo lepiej spie

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dorka a jak jest z helicidem w ciąży?
    Tylko po konsultacji z lekarzem. Jeśli jego stosowanie przyniesie większe korzyści niż ryzyko. A wiec nic na własną rękę.

• elize Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć, że mam pecha...

Byłam u lekarza. Siedziałam w przebieralni. W gabinecie, przede mną, była pani po porodzie na ściąganiu szwów. Po odgłosach wnioskuję, że to nie było przyjemne... Nie byłam na to gotowa...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize, ja jak byłam w szkole rodzenia, to odwiedzaliśmy porodówkę, akurat był poród. Nie muszę mówić co wtedy czułam ;)
    A ściaganie szwów faktycznie przyjemne nie jest. Mnie bolało dość mocno ale zdecydowanie do przeżycia i trwa dosłownie chwilkę. No i zależy ile masz szwów i jak założone. Nie martw się na zapas kochana :)

elize lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali, w sumie to się nie martwię, tylko tak mi nieswojo tam było ;)

Martwię się bardziej tym, że zatrzymała mi się woda w organizmie. Mam spuchnięte nogi, praktycznie nie mam kostek. Mało sikam i ogólnie czuję się napuchnięta. Zgłosiłam lekarzowi, nic nie powiedział.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

U mnie tez jak dzieci zaczynaja brykac , caly brzuch mi lata i.do tego widac jak pod skóra jeżdza rączki i cale cialka :)

U mnie dzis słonecznie ;)
    Mamuska wpadla i myje mi okna , robi porządek z kwiatami ...takze juz jedno będzie z glowu , pozniej tylko mi umyje n święta ;)

Trzymam kciuki za Wszystkie wizyty ;) <3
    Milego dnia wszystkim ;)

Ja też już mam okna umyte, umyl Tz - nie mogłam już na nie patrzeć:D

No i my też zaczynamy 23 tc :)
    Szyjka w ładnym stanie więc jakoś spokojniejsza jestem z ta myślą... :) (Bo przecież do 24tc skonczonego tylko 2 tygodnie )

Krokodylica, Angela*, helagazela, kate88:) lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Marzycielka fajnie, u mnie to samo!
    Kopniaki są już dość mocne, czasem nawet widzę jak mi skóra na brzuchu podskakuje :D. Mam wrażenie że synuś czesto fochy łapie bo się nieprawidłowo ułoże i trochę naciskam brzuch :D, wtedy daje czadu. To samo jak leże na plecach, wtedy się rozpycha. Chociaż wczoraj nawet w pozycji słusznej, czyli na lewym boku szalał :).

Dziewczyny, jutro mam badania połówkowe. Na szczęście z samego rana. Trzymajcie kciuki, zaczynam się stresować.

Trzymam kciuki.
    Ja też mam jutro wizytę ale w sumie nie wiem czy to będą połówkowe, pewnie tak.

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też już mam okna umyte, umyl Tz - nie mogłam już na nie patrzeć:D

No i my też zaczynamy 23 tc :)
    Szyjka w ładnym stanie więc jakoś spokojniejsza jestem z ta myślą... :) (Bo przecież do 24tc skonczonego tylko 2 tygodnie )

:) super :)
    Buziaki :-*

• Maruder Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle nie mogę spać :) zaliczyłam już 3 pobudki do WC, do tego włączyła mi się gastrofaza.

Pytanie do Was czy kiedykolwiek miałyście znieczulenie miejscowe w ciąży? Czy to może zaszkodzić bąblowi?
    Tuż przed ciążą dostałam skierowanie na wycięcie podejrzanego pieprzyka (na własna prośbę po videodermatoskopii, lekarz kazał obserwować - ja wole wycinać wiec poprosiłam o skierowanie do chirurga). Jak dowiedziałam się o ciazy porzuciłam myśl o wycięciu, jednak to znamię mnie stresuje i zastanawiam się nad usunięciem. Mam zielone światło od gina, ale to mnie nie uspokaja :/

relgi09kotjuarzp.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Moja córa może przybić Twojemu synkowi spokojnie piąteczkę, bo też tak lubi sobie powariować. Skóra na brzuchu skacze , mąż bez problemu wyczuwa każde jej ruchu trzymając rękę na moim brzuchu. A czasami jak mam pełny pęcherza a mała zrobi sobie z niego trampolinę to odczuwam niemały dyskomfort. Obawiam się coraz bardziej o to co to będzie później. Moja lubi tańczyć w rytm muzyki. Mąż jej puszcza piosenki , a ta najpierw słucha i się nie rusza , a później robi dyskotekę i tak przy każdym utworze. Jak się "w jej obecności" podniesie głos to tez "widzę" inne reakcje. Potrafię wyczuć juz kiedy jest zadowolona, kiedy zła a kiedy przestraszona. Śmiesznie brzmi ,ale tak właśnie jest ;)
    Zazdroszczę ja tego też jeszcze nie potrafię. W niedzielę byliśmy na urodzinach siostrzeńca męża i całą imprezę młodego nie było czuć a jadłam praktycznie cały czas :P , dopiero wieczorem coś czułam a wczoraj to już fikal.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę edytować przez mój zlomowaty telefon .... :/. Dziś też już coś zaczyna a po 19 mam wizytę ale pewnie wejdę koło 20 jak nie później

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali i inne wizytujace dzisiaj kciuki zaciśnięte :)

Chyba przesadziłam wczoraj trochę z robota w domu i kość ogonowa odmawia mi posłuszeństwa :D chociaż dzisiaj już lepiej ;)

A po 18 jadę do ginka na dyzur w szpitalu sprawdzić czy nystatyna coś zadziałała :)

Miłego dnia :)

Mama-Ali, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Jak zwykle nie mogę spać :) zaliczyłam już 3 pobudki do WC, do tego włączyła mi się gastrofaza.

Pytanie do Was czy kiedykolwiek miałyście znieczulenie miejscowe w ciąży? Czy to może zaszkodzić bąblowi?
    Tuż przed ciążą dostałam skierowanie na wycięcie podejrzanego pieprzyka (na własna prośbę po videodermatoskopii, lekarz kazał obserwować - ja wole wycinać wiec poprosiłam o skierowanie do chirurga). Jak dowiedziałam się o ciazy porzuciłam myśl o wycięciu, jednak to znamię mnie stresuje i zastanawiam się nad usunięciem. Mam zielone światło od gina, ale to mnie nie uspokaja :/

Skonsultuj to jeszcze z kimś. Innym dermatologiem i ginekologiem.
    Generalnie w ciązy jest pakiet leków, ktore względnie mozna stosować. Jeżeli to sa leki z grupy B to nie ma sie czym stresować, jesli z grupy C i kolejnych to uważałabym. I pytanie czy faktycznie jest wskazanie, żeby usunąć. Kolejna rzecz czy w razie czego mozna stosowac takie znieczulenie podczas kp (wiele leków mozna w ciazy a nie mozna przy kp).

Pogadaj najpierw z innym dermatologiem czy faktycznie trzeba koniecznie teraz. Generalnie w ciazy pieprzyki lubią się zmieniać - tak przynajmniej mówił mi dermatolog w mojej poprzedniej ciazy - bo też urósł mi pieprzyk, zmienił kształt i kolor.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kolejny piątek 8 wrzesnia mam połówkowe :-) juz się nie mogę doczekać...

Dziewczyny po seksie miałam śluz podbarwiony delikatnie na różowo/pomarańczowo. Przez chwilę tylko bo potem było ok. To normalne? Wcześniej mi się nie zdarzyło takie coś....

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! Ja wizytuję w czwartek po 18 i już dopada mnie przed wizytowy stres, czy aby na pewno wszystko w porządku :(

Mama-Ali lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za wszystkie wizyty!

Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Dziewczyny po seksie miałam śluz podbarwiony delikatnie na różowo/pomarańczowo. Przez chwilę tylko bo potem było ok. To normalne? Wcześniej mi się nie zdarzyło takie coś....

Mój ginekolog mówił mi, że takie coś może się zdarzyć i że mam się nie wystraszyć. Mi zdarzyło się to jeden raz, ale już stosunkowo dawno. Myślę, że jeśli nie ma krwi to nie ma powodu do stresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze. Więcej się nie powtórzyło więc chyba ok :-)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po połówkowych- ufff.
    Mamy 481g zdrowego chłopa ;), wszystkie pomiary idealne, a w notatkach od genetyka lekarz miał info że dawno nie miała takich dobrych wyników :)

Tylko twarzoczaszki nie dał sobie sprawdzić, focha strzelił i połozył się na buźke :)

Szyjka cały czas długa 4,4cm, wszystko super <3

Powodzenia dla reszty wizytujących.

kate88:), Didi_85, Myszk@, moniczko., Inez87, Aenu, Polaj, pietruszkanatki, Krokodylica, inessa, Szmaragdowa, helagazela, Paula_29, Patrycja27 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ