Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno mi gin pozwolił, mówił, że nawet trezba
. Na razie jest ok. Raczej mąz był spokojny i delikatny więc dzikich orgii nie było.
Wczoraj była u mnie Pani ogarnąć kuchnię. Sprzątała 10h!!! Fakt, że sup[er dokładnie bo wszytskie szafki z zewnatrz, wewnątrz u góry, ściany okna, naczynia..... ale teraz kuchnia jakby jaśniejsza
Jestem super zadowolona. Ja to bym sprzątała tydzień. Jeszcze ja wezmę do łazienki może, i na pewno przed porodem, żeby ogarnęła całe mieszkanie. -
Jestem po połówkowych. Mała waży 331g, termin porodu wg USG mam na 15 stycznia. Wszystko byłoby ok, gdyby nie torbielki splotu naczyniówkowego 1 po lewej i 1 prawej stronie główki ;/ Gin kazał się nie martwić, bo mówił że w większości przypadków do III trymestru się wchłaniają, ale trzeba to skontrolować koło 30 tygodnia. Poza tym wszystko w porządku. Martwię się i chyba wolałabym nie wiedzieć o tym, skoro jest duża szansa że się wchłoną.
Któraś z Was kiedyś tu pisała o tych torbielkach po badaniu połówkowym, ale nie mogę znaleźć.Myszk@, moniczko., Mama-Ali, kate88:), Polaj, Paula_29 lubią tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualnydziewczyny, troche pochodziłam i pojawiła się u mnie na bieliźnie brązowawa wydzielina, nie jakas ciemna, ale nie to co wczoraj, że lekko różowo pomarańczowa. I teraz nie wiem.... gin napisał, że to norma po seksie, ale jakoś strach mnie obleciał. Siedze w pracy i ciągle myślęczy wszytsko tam na dole ok. Nie wiem czy jechać na ip czy nie......
-
*Sylwia wrote:dziewczyny, troche pochodziłam i pojawiła się u mnie na bieliźnie brązowawa wydzielina, nie jakas ciemna, ale nie to co wczoraj, że lekko różowo pomarańczowa. I teraz nie wiem.... gin napisał, że to norma po seksie, ale jakoś strach mnie obleciał. Siedze w pracy i ciągle myślęczy wszytsko tam na dole ok. Nie wiem czy jechać na ip czy nie......
Skoro gin napisal , że wszystko ok , to ok . Mogłaś tak nie szaleć
Jesli odpukac pojawi sie cos gorszego to wtedy na IP , teraz jeszcze spokojnie -
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:heheheh z szaleństwem to niewiele miało wspólnego. kochalismy sie jak para dziadków po zawale. No nic. Poczekam do końca pracy. Jak znowu sie pojawi to pojade na ip chyba.
Hehe , pewnie jeśli dalej będzie coś nie tak , to pewnie jak najbardziej jedz na IP ... Moze porpostu coś mąż podrażnił ...
Dlatego ja unikam wszelkich zbliżeń w ciąży, ze względu na dobro dzieci
Trzymam kciuki aby szybko sluz odszedl i by wszystko wróciło do normy -
nick nieaktualny
-
Sylwia, będzie dobrze, ale się obserwuj. Mi też lekarz mówi, że po współżycia mogą się takie atrakcje pojawiać. Jak za długo to się będzie utrzymywało to wiadomo, IP i nic się nie martw
Ja dziś odbieram wyniki biocenozy, powiew dopiero się wyhoduje w poniedziałek. Tak czy siak, jaki nie będzie wynik biocenozy zadzwonię dziś do gina, czy chce mi jakieś leki dać, czy mogę jeszcze te półtora tygodnia do wizyty poczekać.
A wy jakie leki dostajecie od ginekologow jak macie jakieś upławy? -
aktualizacja
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
❄31.12.2017❄
Mama-AliJULIAN
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192CHŁOPIEC
Emotka29
LoviloviDZIEWCZYNKA
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaCHŁOPIEC
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
Inez87CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMm
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLDZIEWCZYNKA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeCHŁOPIEC
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167
Dorka87
Helka891DZIEWCZYNKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
Aenu
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
Maruder
moniiikaaa
basiek86
makasa
❄12.01.2018❄
GosiakCHŁOPIEC
anula1990
❄13.01.2018❄
Ariess
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89DZIEWCZYNKA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85CHŁOPIEC
ktosiowa
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
ViluDZIEWCZYNKA
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
Pooziomka
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
Szmaragdowa
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)DZIEWCZYNKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaCHŁOPIEC
K..a..s..i..a
KacperekiOliwka
P.CHŁOPIEC
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
Katiś
kasiarzynaCHŁOPIEC
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeDZIEWCZYNKA
❄29.01.2018❄
Ellasi
justysia 90
Eklerka13579
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
calza
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
23 dziewczynki
23 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 12:00
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:Sylwia, będzie dobrze, ale się obserwuj. Mi też lekarz mówi, że po współżycia mogą się takie atrakcje pojawiać. Jak za długo to się będzie utrzymywało to wiadomo, IP i nic się nie martw
Ja dziś odbieram wyniki biocenozy, powiew dopiero się wyhoduje w poniedziałek. Tak czy siak, jaki nie będzie wynik biocenozy zadzwonię dziś do gina, czy chce mi jakieś leki dać, czy mogę jeszcze te półtora tygodnia do wizyty poczekać.
A wy jakie leki dostajecie od ginekologow jak macie jakieś upławy?
w pierwszym trym dostałam 2x nystatyne, potem macmirror a 2 tyg temu gynofemidazol. I na razie odpukać tfu tfu nic nie ma. Mój gin uważa, że najlepszy na grzyby jesy gynofemidazol, ale od 2 trym dopiero
-
nick nieaktualny
-
kate88:) wrote:Mama Ali i inne wizytujace dzisiaj kciuki zaciśnięte
Chyba przesadziłam wczoraj trochę z robota w domu i kość ogonowa odmawia mi posłuszeństwachociaż dzisiaj już lepiej
A po 18 jadę do ginka na dyzur w szpitalu sprawdzić czy nystatyna coś zadziałała
Miłego dnia -
*Sylwia wrote:w pierwszym trym dostałam 2x nystatyne, potem macmirror a 2 tyg temu gynofemidazol. I na razie odpukać tfu tfu nic nie ma
. Mój gin uważa, że najlepszy na grzyby jesy gynofemidazol, ale od 2 trym dopiero
już zanim odpisałaś, zdążyłam zadać kolejne pytanie
o badania jakie robiłaś, ile czekałaś na wyniki, bo nie wiem, czy jak moje upławy zielone utrzymują się już tydzień, mogę czekać kolejne półtora do wizyty, czy już dziś iść. Ale na dziś mam tylko biocenoze która wieczorem odbieram, posiew za 5 dni do odbioru i nie wiem co tam wyhoduja i czy bez tego wyniku lekarz coś da
-
netka90 wrote:Jestem po połówkowych. Mała waży 331g, termin porodu wg USG mam na 15 stycznia. Wszystko byłoby ok, gdyby nie torbielki splotu naczyniówkowego 1 po lewej i 1 prawej stronie główki ;/ Gin kazał się nie martwić, bo mówił że w większości przypadków do III trymestru się wchłaniają, ale trzeba to skontrolować koło 30 tygodnia. Poza tym wszystko w porządku. Martwię się i chyba wolałabym nie wiedzieć o tym, skoro jest duża szansa że się wchłoną.
Któraś z Was kiedyś tu pisała o tych torbielkach po badaniu połówkowym, ale nie mogę znaleźć.
Czekamy aż się wchłonie ...
-
nick nieaktualnypietruszkanatki - mi gin dawał nystatyne po objawach i pozostałe leki po ovbjawach. Nie zlecił żadnych badań. Nystatyne dostałam bo to był 1 trym sam początek więc niewiele leków wchodziło w grę. Macmirror dostałam na ip, natomiast na grzybice mój gin przepisuje zawsze gynofemidazol. Posiew z szyjki macicy robiłam sama, a na wynik czekałam jakieś 3 dni.
Teraz sama chce zrobić biocenoze pochwy ale najszybciej w piątek/sobotę.
Z zieloną wydzielina bym nie czekała bo to może być bakteryjne.
Polecam naprawdę paski lakmusowe. Przy zakażeniu bakteryjnym odczyn wychodzi zasadowy, przy grzybicznym lub jesli wszytsko jest ok odczyn jest kwasny.
Trzeba tylko uważac żeby nie sprawdzac zaraz po sikaniu bo mocz ma zasadowy odczyn i może zafałszowac wyniki, sperma tez -
nick nieaktualnybiocenoza tez dużo powie.... będzie wiadomo skąd wydzielina, a kwestia antybiotyku to pewnie gin da najpolularniejszy lub o dość serokim spektrum. Po wynikach najwyżej zmieni, ale będzies sz juz leczona.
Generalnie na posiew czeka sie około 7dni jak cos wychodują