X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula posiew jest dokładniejszy, jeśli wyszedl dobry nie ma sensu robić biocenozy.

Paula_29 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka ja robiłam czystość pochwy jakieś podstawowe badanie za 2 dyszki i wyszedł mi wynik dodatni II/III stopień. W opisie były liczne grzyby i pojedyncze bakterie. Przeleczam teraz a potem tydzień bez leków i robie biocenoze pochwy. Może faktycznie masz jakąś bakterie + grzyba. A co w opisie?

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontroli u ginka póki co czysto,po infekcji nie ma śladu i oby tak zostało :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Pietruszka ja robiłam czystość pochwy jakieś podstawowe badanie za 2 dyszki i wyszedł mi wynik dodatni II/III stopień. W opisie były liczne grzyby i pojedyncze bakterie. Przeleczam teraz a potem tydzień bez leków i robie biocenoze pochwy. Może faktycznie masz jakąś bakterie + grzyba. A co w opisie?
    Mam grzyby, leukocyty, gram dodatnie,nablonki i ziarenkowce gram.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Mam grzyby, leukocyty, gram dodatnie,nablonki i ziarenkowce gram.
    A widzisz czyli to te gram dodatnie i ziarenkowce + grzyby i dlatego 4 stopień. Teraz trzeba określić jakie to dokładnie bakterie żeby podać odpowiednie leki, czyli musisz zrobić konkretny posiew. Ja oprócz grzybów mam średnio liczne leukocyty, pałeczki gram ujemne -pojedyncze i liczne lactobacillus ssp (ale to są te dobre bakterie i dobrze, że je mam). Poczytaj o tych gram ujemnych w necie, jest ich sporo różnych gatunków.

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A widzisz czyli to te gram dodatnie i ziarenkowce + grzyby i dlatego 4 stopień. Teraz trzeba określić jakie to dokładnie bakterie żeby podać odpowiednie leki, czyli musisz zrobić konkretny posiew. Ja oprócz grzybów mam średnio liczne leukocyty, pałeczki gram ujemne -pojedyncze i liczne lactobacillus ssp (ale to są te dobre bakterie i dobrze, że je mam). Poczytaj o tych gram ujemnych w necie, jest ich sporo różnych gatunków.
    Lejeju, ja już zrobiłam posiew, to źle? Powinnam zrobić dopiero po wyniku biocenozy jeśli dobrze rozumiem?
    I jak to leczysz kochana teraz? Tzn co Ci dał? A z tego co czytam, widzę, że jeszcze posiew nie robiłaś?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to zrobiłas już posiew i czekasz na wynik? No to bardzo dobrze! Mi przepisał MACMIROR 500 COMPLEX 4 globule dzień po dniu + kolejne 4 co drugi dzień. Tyle, że ja raczej bakterii nie mam tylko grzyby. Mam tylko pojedyncze gram (-) a podobno pojedyncze ma prawo mieć każdy i nie stanowią zagrożenia jeśli nabłonki i lactobacilusy są bardzo liczne. Kuuuurde już mi się w głowie miesza od tej bakteriologii :) A Ty na spokojnie czekaj na wyniki posiewu i do gina po odpowiedni antybiotyk szoruj. Będzie dobrze! Podobno większość jest groźna ale dopiero przy porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 19:27

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zrobiłam od razu wczoraj z buocenoza żeby coś już mieć :D a w gabinecie już czekam, zadzwoniłam i kazał przyjść, więc pewnie dobrze, że szybko zareagowałam, mam nadzieję :) za tydzień w czwartek mam wizytę, w poniedziałek wyniki posiew więc idealnie na czwartek już mu dam wszystko i mam nadzieję mnie wyleczy :D i bobo dalej sobie spokojnie będzie rósł :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, że udało się szybciutko zadziałać.

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starałam się :D a czy Ty masz po tym Macmirror plamienia? Bo czytam necie, że dziewczyny miewają.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zrobilam wstepna segregacje i okazalo sie ze mam wszystko w rozmiarach 68 w gore.
    Po synku mnostwo spodni i kurtek typowo chlopiecych nawet nie wiedzialam ze tego tyle.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Starałam się :D a czy Ty masz po tym Macmirror plamienia? Bo czytam necie, że dziewczyny miewają.
    Plamienia nieee ale ten lek barwi śluz na mega żółty. Taki dziwny kolor mają te globulki, musztardowy?
    Mam wrażenie, że bardzo pomaga, ale pimafucin też chwilowo pomagał więc się nie jaram :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Córka jeszcze śpi a ja poleguję. :)
    Jak my się będziemy zbierać na 8 do przedszkola? :P

• Polaj Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie roznie. Moj synek teraz wstaje o 7 a od poniedzialku bedzie problem zdazyc na 8.30 na sniadanie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest śpiochem od urodzenia :D i normalnie jak dobrze idzie to wstawała po 8 ale często też 9 a i czasem 10 niestety od poniedziałku budzę ją o 7 bo też do 8.30 musimy dotrzeć do przedszkola. Nie jest chętna do pobudki no ale jakoś w końcu się chyba wkręci i oczywiście przychodzimy jako ostatnie :P

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Plamienia nieee ale ten lek barwi śluz na mega żółty. Taki dziwny kolor mają te globulki, musztardowy?
    Mam wrażenie, że bardzo pomaga, ale pimafucin też chwilowo pomagał więc się nie jaram :)
    No mi w końcu dał też pimafucin i jakiś gynalgin, generalnie, tak jak Ci pisałam,mnie nic nie swędzi więc musi pomóc tylko na te upławy, ale jestem dobrej myśli już teraz :)
    Doktor w ogóle się nie przejął moja IV biocenoza, powiedział, że wcale nie jest źle, bo ilości tych ustrojow są <100, więc jeszcze mnie nie opanowały na maxa xD

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    gratuluję udanych wizyt i rosnących dzieciaczków.

Kroko, jak się Zuzi spodoba w przedszkolu to nie będzie problemów ze wstawaniem, a jak się nie spodoba no to cóż, życie... potem będzie wstawanie do szkoły, do pracy itd :D koniec beztroskiego dzieciństwa.

Mój mąż dalej walczy z pokojem, a ja wyszperałam gdzieś spodnie z rozwalonym zamkiem i chyba przerobię je na ciążowe, co prawda zostawiłam je sobie żeby nowy zamek wszyć, ale raczej się tego nie nauczę, a ciążowe jeansy mi się przydadzą i wydają się być łatwiejsze do zrobienia :D więc trzymajcie kciuki żeby mi się udało!
    W poniedziałek znów mnie dopadł ból z poprzedniego tygodnia, mam łożysko na ujściu szyjki i czekam aż się podniesie. Dziś po bólu nie ma śladu, nie mam pojęcia co to było, ale bolało mnie jak w czasie okresu, nie brzuch tylko raczej okolice odbytu, dziewczyny z endomendą pewnie wiedzą o czym mówię. Uciekam działać i korzystać z pięknej pogody :D miłego dnia!

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się w 22 tc :)

a córkę będę zawozić do przedszkola od piątku. Skończy nam się długie spanie.

Marzycielka111192, Krokodylica, kate88:), emi2016, Polaj lubią tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Kurczę, Wy robicie ciągle jakieś badania itp., a ja nic.
    3 Tyg. temu zrobiłam posiew (po kilku dniach od brania pimafucin), który skontrolowałam dopiero tydzień temu (nie z moim ginekologiem). Podobno wyszło ok.
    Nie robię żadnych innych badań, nie biorę probiotyków, ani luteiny. Tylko magnez 2 razy dziennie i jakieś wit. dla ciężarnych. Mam obfite żółte upławy, ale nic nie swędzi, ani nie boli. Myślicie, że powinnam to skonsultować pilnie (za tydzień mam wizytę u ginekologa)?
    Nie byłam też na IP, mimo, że kilka razy chciałam jechać, ale mój chłopak zawsze kazał czekać, położyć się itd., bo twierdził, że czekanie na IP jeszcze bardziej mnie wymęczy.
    Bardzo się boję, że coś przeoczę (przede wszystkim to zakażenie wewnątrzmaciczne). Brzuch boli mnie codziennie-to dla mnie trochę taka norma. Twardnieje, ale nie potrafię ocenić, czy często i czy to jest złe. Szyjkę miałam kontrolowaną chyba 4 tyg. temu.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) jestem wrzesniówka 2015,teraz mam termin na 12,01,2018 :) rośnijcie kochane zdrowo i prosze o dopisanie mnie do listy ...płec poznam w sobote 2,09 :)

Aenu, Krokodylica, kate88:), Morwa lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ