Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sylwia, dziękuję, dużo wiem teraz
Generalnie ja z objawów mam ta wydzielone tylko zmienioną, żadnych innych dolegliwości, więc zobaczymy, czy mnie doktorek zechce przyjąć dzisiaj. Na IP też byłam w sobotę, bo już ich sporo było, a lekarz powiedział,że wydzieloną prawidłową i kazał brać lactovaginal tylko, którego oczywiście nie wzięłam, bo w poniedziałek musiałam iść na posiew. Jak mi mój lekarz każe tydzień czekać to wtedy pójdę po ten lactovaginal.
A te papierki ciekawe, czy w aptece mogę kupićto sama sobie zrobię badanie xD
-
BlackCatNorL wrote:To ja pisałam. Moja malutka ma 1 torbielkę z prawej strony.
Czekamy aż się wchłonie ...
No nam też pozostaje czekać. Trzeba zaufać lekarzowi, który nie zdawał się być tym przejęty. Jedynym wskazaniem jest kontrola ok. 30 tygodnia. Chociaż jak będę u swojego gina to będę mu na każdej wizycie suszyć głowę żeby sprawdzał ;p
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
nick nieaktualnypietruszkanatki - nie w każdej aptece dostaniesz - kup przez neta. Ja kupiłam takie http://allegro.pl/ax4-paski-papierki-lakmusowe-pomiar-ph-1-14-80szt-i6582215116.html?snapshot=MjAxNy0wOC0xOFQxMDoxMjoyNC44NjBaO2J1eWVyO2M5NzZiZTI5ODczMWJhMThlMjUxZDc3MWIzZjU3MDM4NDEzNGJmNzI5NzhmNzE1ODA1MjdmYjdlZGYyYTZkMWQ%3D
oczywiście to nie zastapi posiewu ale cos tam będziesz wiedziała. Bierz probiotyki doustne też (takie które mają również w składzie prebiotyki) -
Coś mi forum szwankowało. Ja też pisalam o torbielkach, które są absolutnie fizjologia na tym etapie ciazy. U nas były obustronnie, a na kolejnej wizycie już nie było śladu.
Miałam Wam jeszcze pisać, że dziś i jutro jest promocja w Superpharmie, można wiele rzeczy kupić -50% z kartą LS. M.in
Są pampersy premium care 1 za 35zl 88 sztuk.
Sylwia to pewnie podrażnienie rozpulchnionej sluzowki po współżyciu. Świeżo po jest różowe, a potem krew się utleniona i robi brązowa.Ja np mam ciągle atrakcje z nosa lub dziąseł- przy każdym kichnięciu czy myciu zębów różowe.
Gbybys jednak widziała większą ilość, lub świeża krew to lepiej zawsze sprawdzić czy wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 13:59
-
Hej ja po wizycie.
Łucja waży 360g, wszystko w jak najlepszym porządku.
Niestety dalej mam te skurcze (wiem, bo czuję wtedy ból i spinanie brzucha) ale dzięki Bogu szyjka trzyma.
Łucja fikała i obracała się w najlepsze, jest bardzo ruchliwa (to też czuję hihi)
W przyszłym tygodniu mam podjechać na wymaz z pochwy tylko muszę zrobić 3 dni przerwy w stosowaniu luteiny.Marzycielka111192, Mama-Ali, Inez87, Szmaragdowa, kate88:), Polaj, Nadin, Didi_85, inessa, Myszk@, Paula_29, Patrycja27, kasha86 lubią tę wiadomość
-
netka90 wrote:Jestem po połówkowych. Mała waży 331g, termin porodu wg USG mam na 15 stycznia. Wszystko byłoby ok, gdyby nie torbielki splotu naczyniówkowego 1 po lewej i 1 prawej stronie główki ;/ Gin kazał się nie martwić, bo mówił że w większości przypadków do III trymestru się wchłaniają, ale trzeba to skontrolować koło 30 tygodnia. Poza tym wszystko w porządku. Martwię się i chyba wolałabym nie wiedzieć o tym, skoro jest duża szansa że się wchłoną.
Któraś z Was kiedyś tu pisała o tych torbielkach po badaniu połówkowym, ale nie mogę znaleźć.
Netka, ja cały czas powtarzam ze jakby coś bylo nie tak, to juz teraz byłabyś wysłana na konsultacje. Jest wiele anomalii które znikają w odpowiednim czasie. Ja myśle ze znaczenie ma tez to, kiedy wykonujemy badanie. U mnie jest dość późno, bo to 22 tydzien według OM a 23 według usg, wiec myśle ze może 2-3 tygodnie temu cos też jeszcze mogłoby się pojawić. -
netka90 wrote:No nam też pozostaje czekać. Trzeba zaufać lekarzowi, który nie zdawał się być tym przejęty. Jedynym wskazaniem jest kontrola ok. 30 tygodnia. Chociaż jak będę u swojego gina to będę mu na każdej wizycie suszyć głowę żeby sprawdzał ;p
Wolałabym nie wiedzieć i cieszyć się ciążą. Jestem coraz bardziej rozdrażniona, wszystko mnie denerwuje! Grrrr
-
Aenu wrote:aktualizacja
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
❄31.12.2017❄
Mama-AliJULIAN
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192CHŁOPIEC
Emotka29
LoviloviDZIEWCZYNKA
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaCHŁOPIEC
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
Inez87CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMm
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLDZIEWCZYNKA
Szamika
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeCHŁOPIEC
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167
Dorka87
Helka891DZIEWCZYNKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
Aenu
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
Maruder
moniiikaaa
basiek86
makasa
❄12.01.2018❄
GosiakCHŁOPIEC
❄13.01.2018❄
Ariess
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89DZIEWCZYNKA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85CHŁOPIEC
ktosiowa
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
ViluDZIEWCZYNKA
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
Pooziomka
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
Szmaragdowa
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)DZIEWCZYNKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaCHŁOPIEC
K..a..s..i..a
KacperekiOliwka
P.CHŁOPIEC
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
Katiś
kasiarzynaCHŁOPIEC
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeDZIEWCZYNKA
❄29.01.2018❄
Ellasi
justysia 90
Eklerka13579
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
calza
vongondor
minimoni
Suzana
carroty
Do tej pory ujawniło się:
23 dziewczynki
23 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
[*]
Szamika - przynajmniej pod takim nickiem nie posiada już konta od dawna. Nie pisała dlaczego ucieka , nie odzywała się od dobrych kilku miesięcy
A Suzana (późniejsze konto Jeżyna37) jeżeli dobrze kojarzę jest niestety aniołkową mamą juz jakiś czas -
BlackCatNorL wrote:Mój gin też się nie przejął a tennod połówkowych to już wcale. Musimy czekać, dzień się wlecze za dniem odkąd wiem o torbieli
Wolałabym nie wiedzieć i cieszyć się ciążą. Jestem coraz bardziej rozdrażniona, wszystko mnie denerwuje! Grrrr
Nie denerwuj się, nic nie zmienimy a tylko niepotrzebnie się maluszek stresuje. Będzie dobrze, trzeba pozytywnie myśleć. Lekarze wykonują mnóstwo takich badań, więc skoro twierdzą że to nic strasznego i tylko do obserwacji bo najprawdopodobniej się wchłonie to trzeba im wierzyć. Komuś trzeba ;p
Ja mam jeszcze inne dodatkowe stresy, badania krwi, hematolog. W czwartek wizyta, ciekawe jak mi te badania wyszły. Ale kurcze nie stresuję się, nie wiem czy ciąża działa na mnie tak kojąco, bo normalnie to już bym po ścianach chodziła z nerwów. Co ma być to będzie. Pozytywne myśli przyciągają dobre rzeczy a negatywne odwrotnieTak myślę
Krokodylica, BlackCatNorL lubią tę wiadomość
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Pietruszka natki najpierw brałam pimafucin potem macmiror a teraz nystatyna. Nie miałam badań tylko po objawach ( a raczej bo oględzinach gina
bo ja specjalnie jakiś objawów nie mam ). Zobaczymy co dzisiaj powie po kontroli
-
A ja zaraz idę na spotkanie organizacyjne do przedszkola. Już się stresuję jak to będzie, czy córka będzie chętnie chodzić i czy nie będzie płakać. Ech przeżycia matki.
W ogóle dzisiaj zadzwoniła do mnie pani dyrektor czy chcę dać córkę do starszej grupy, zdecydowaliśmy się, także zamiast z 2-latkami będzie z 3-latkami. -
Morwa wrote:Szamika - przynajmniej pod takim nickiem nie posiada już konta od dawna. Nie pisała dlaczego ucieka , nie odzywała się od dobrych kilku miesięcy
A Suzana (późniejsze konto Jeżyna37) jeżeli dobrze kojarzę jest niestety aniołkową mamą juz jakiś czas
-
Netka90 święte słowa, ale na mnie ciąża nie działa kojąco niestety
Potrafie się sama tak nakręcić i wydzierać na wszystkich, że aż mi potem wstyd
Normalnie wariatka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 16:44
Angela* lubi tę wiadomość
-
Sylwia a jaką miałaś czystość pochwy? To biocenoze?
Ja słuchajcie właśnie buocenoze odebrałam i mam stopień czystości IVto chyba bardzo źle co? Teraz mam stress jak długo taki stan już się utrzymuje i czy małemu to nie zaszkodziło...
-
pietruszkanatki wrote:Sylwia a jaką miałaś czystość pochwy? To biocenoze?
Ja słuchajcie właśnie buocenoze odebrałam i mam stopień czystości IVto chyba bardzo źle co? Teraz mam stress jak długo taki stan już się utrzymuje i czy małemu to nie zaszkodziło...
Lec do lekarza odpowiednie leczenie i wszystko bedzie dobrzepietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:heheheh z szaleństwem to niewiele miało wspólnego. kochalismy sie jak para dziadków po zawale. No nic. Poczekam do końca pracy. Jak znowu sie pojawi to pojade na ip chyba.
Jeszcze dodam, ze wspolzyjemy regularnie i przytrafiło mi sie to tylko raz, tez bez wyraźnego powodu (normalny stosunek).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 17:51
-
Hej dziewczyny, a czym się różni ta biocenoza od posiewu. Ja właśnie odebrałam wynik posiewu i wszystko ok, ani bakterii ani grzybów, czy tą biocenozę też powinnam zrobić? W poprzednich ciążach nie robiłam
Co do ruchów ja też już czuję wyraźnie od jakiejś połowy 16 tygodnia codziennie i coraz wyżej, bo początkowo bardzo nisko ale to już moja 3 ciąża
W pierwszej ciąży też nauczyłam się rozpoznawać kiedy córka coś lubi a kiedy nie. Np nie lubiła głośnej, ostrej muzyki, potrafiła strasznie mnie skopać albo filmów akcji w kinie bo też bardzo głośne -
WhyMe wrote:stopnie III do IV oraz stopień 0 to stany nieprawidłowe, świadczące najczęściej o obecności stanu zapalnego pochwy (tak zwanej bakteryjnej waginozy BV) wymagającego właściwego leczenia.
Lec do lekarza odpowiednie leczenie i wszystko bedzie dobrzebo nie mam żadnych objawów prócz zmienionej wydzieliny. Zobaczymy, co doktorre powie i co da. Zaraz się zbieram, bo że szkoły rodzenia jadę