X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja szczepiłam córkę na rota ale w sumie i tak przywlekła z przedszkola z tym że wszyscy umierali a ona zaledwie kilka razy kupę zrobiła i tyle więc akurat u nas się sprawdziła ta szczepionka

Polaj lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wkurzylam. ... miałam ochotę na coś gazowanego więc poszłam po małą wodę obok do sklepu, zrobiłam łyk i co się okazało? Ze jest miesiąc po terminie! ! Poszłam żeby mi kasę oddali . Mam nadzieję ze to dziecku nie może zaszkodzić. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ale się dziś wkurzylam. ... miałam ochotę na coś gazowanego więc poszłam po małą wodę obok do sklepu, zrobiłam łyk i co się okazało? Ze jest miesiąc po terminie! ! Poszłam żeby mi kasę oddali . Mam nadzieję ze to dziecku nie może zaszkodzić. ...
    '

Nie słyszałam o przypadku, zeby kiedyś komuś woda zaszkodziła, więc spokojnie:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, absolutnie nie uważam że robisz źle, albo z wygody jak tu padło odnośnie innej dziewczyny! Nie! Nie to miałam na myśli, wybacz! Użyłam złego skrótu myślowego, chodziło mi o to że jednak pewien etap w życiu Zuzi się kończy, dotychczas jak miała intensywny wcześniejszy dzień i potrzebowała odespać to po prostu spała tyle ile potrzebowała, miałyście swój indywidualny porządek dnia i pewnie wiele innych :) a pójście do przedszkola rozpoczyna czas obowiązków, na początek to pewnie wstawanie i szykowanie się aby na określoną godzinę stawić się w przedszkolu, nowy rozkład dnia do którego trzeba się dostosować. Osobiście uważam że przedszkole jest super: nowe zabawy, pierwsze przyjaźnie (czasem na całe życie), zdarzają się i pierwsze miłości. No w skrócie, coś się kończy, coś zaczyna :)
    Wiem że z moim maluchem nie będę mogła sobie pozwolić na urlop wychowawczy, bo nie podołamy finansowo z jednej pensji, więc pewnie czeka nas żłobek. Moja chrześniaczka chodziła do żłobka, teraz do przedszkola i nie uważam żeby jej się tam krzywda działa, przeciwnie, chętnie chodzi, nawet nie ma problemów ze zmianą przedszkola na miesiąc wakacji, ważne żeby dzieci były :D jak jest chora i jest u dziadków to widzę że się nudzi jak mops, bo babcia przeważnie bajkę włączy i spokój

Edek: Poza tym Kroko, Ty najlepiej znasz swoje dziecko i Ty wiesz co jest dla niej najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 20:44

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak ale to aż miesiąc po terminie ważności. ...

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja drugą córkę chyba też będę musiała wysłać do żłobka chociaż niezbyt mi to pasuje, jednak to małe dziecko, no ale jak mus to mus.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

Moze z niej co najwyżej ulecieć gaz, albo ewentualnie będzie dawać zgniłym jajkiem. Woda to woda nie ma żadnych składników, które ewentualnie z uwagi na upływ czasu mogłyby spowodować, że nagle stanie się szkodliwa. Girl nie przejmuj sie tak wszystkim bo zawału dostaniesz;))

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ok

dxomanli5dlutv4a.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    :D :D :D Ty tak poważnie z tą wodą? Hehehe

• elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj USG połówkowe. Proszę o kciuki...

Marzycielka111192, BlackCatNorL, Polaj, Aenu, Nadin, Szmaragdowa, kate88:), Didi_85, emi2016, helagazela, Krokodylica, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

elize lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl woda ma wpisane "najlepiej spożyć przed" a to znaczy że nawet po tej dacie jeszcze przez nawet rok jest zdatna do spożycia - nie martw się :)

Elize trzymam kciuki i za inne dziś wizytujące dziewczyny również :)

Krokodylica, jak nie masz wyjścia to się nie zadręczaj, mój syn też chodził do żłobka od 9 miesiąca, nie miałam wyjścia, albo zarobie nam na mieszkanie i jedzenie, albo będzie kiepsko :) dzidźka też pójdzie do żłobka, bo na wychowawczy mnie nie stać - mamy teraz kredyt hipoteczny i z jednej pensji to ja tylko kredyt jestem w stanie opłacić :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Polaj ja szczepiłam córkę na rota ale w sumie i tak przywlekła z przedszkola z tym że wszyscy umierali a ona zaledwie kilka razy kupę zrobiła i tyle więc akurat u nas się sprawdziła ta szczepionka
    To chyba szczepionka dziala :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace;)

Was też męczy zgaga?

• Nadin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj o jakie p/ ciała chodzi?
    Kciuki dla wszystkich wizytujących
    Mi na razie zgaga się nie zdarzyła w tej ciazy, kilka razy odbiło mi się "na kwasno" ale po popiciu woda mijało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 08:08

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Kciuki za wizytujace;)

Was też męczy zgaga?

Niestety męczy :(

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyżyna mi się ósemka.... Boże, za jakie grzechy spotykają mnie na starość rosnące zęby :|

Jagna <3 24.01.2018
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ana gratuluję córeczki ♡ :)

Elize i wszystkie wizytujace dzisiaj kciuki zaciśnięte :)

Moja dzidulka też pójdzie do żłobka tylko ze ja w żłobku pracuje :D :D

ana167, elize, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! To dziś :) Wreszcie po 6 tygodniach doczekałam się dzisiejszej wizyty !!!
    Mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko dobrze i że uda nam się potwierdzić płeć :)

elize, Szmaragdowa, annaki, kate88:), Didi_85, kasha86, BlackCatNorL, helagazela, .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja tez uważam, że złobek i przedszkole to nie jest jakieś zło.
    Mój synek zaczął chodzic do żłobka jak miał 9 miesięcy, co prawda długo nie pochodził bo go zabrałam. Chorował, to fakjt, ale jak my z mężem chorowaliśmy. Miesiącami. A nie moglismy sobie pozwolic na L4 więc wzięliśmy nianię. Gdybyśmy w tamtym czasie mięli inne warunki umowy to pewnie synek by został.
    Inna sprawa jest taka, że nie każda kobieta chce i umie siedziec w domu przez 3 lata. Sa osoby, które świetnie sie odnajdują w roli kury domowej i mogą całe dnie spędzać z dziećm,i, gotowac , prasowac itp a sa takie, które potrezbują czasu dla siebie i pracy z dorosłymi.
    Dzieciom na pewno nie dzieje sie krzywda w żłobku czy przedszkolu - nie przejmowac się.

kate88:), ana167, emi2016 lubią tę wiadomość

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ