Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się dziś wkurzylam. ... miałam ochotę na coś gazowanego więc poszłam po małą wodę obok do sklepu, zrobiłam łyk i co się okazało? Ze jest miesiąc po terminie! ! Poszłam żeby mi kasę oddali . Mam nadzieję ze to dziecku nie może zaszkodzić. ...[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Girl25 wrote:Ale się dziś wkurzylam. ... miałam ochotę na coś gazowanego więc poszłam po małą wodę obok do sklepu, zrobiłam łyk i co się okazało? Ze jest miesiąc po terminie! ! Poszłam żeby mi kasę oddali . Mam nadzieję ze to dziecku nie może zaszkodzić. ...
Nie słyszałam o przypadku, zeby kiedyś komuś woda zaszkodziła, więc spokojnie:) -
Kroko, absolutnie nie uważam że robisz źle, albo z wygody jak tu padło odnośnie innej dziewczyny! Nie! Nie to miałam na myśli, wybacz! Użyłam złego skrótu myślowego, chodziło mi o to że jednak pewien etap w życiu Zuzi się kończy, dotychczas jak miała intensywny wcześniejszy dzień i potrzebowała odespać to po prostu spała tyle ile potrzebowała, miałyście swój indywidualny porządek dnia i pewnie wiele innych
a pójście do przedszkola rozpoczyna czas obowiązków, na początek to pewnie wstawanie i szykowanie się aby na określoną godzinę stawić się w przedszkolu, nowy rozkład dnia do którego trzeba się dostosować. Osobiście uważam że przedszkole jest super: nowe zabawy, pierwsze przyjaźnie (czasem na całe życie), zdarzają się i pierwsze miłości. No w skrócie, coś się kończy, coś zaczyna
Wiem że z moim maluchem nie będę mogła sobie pozwolić na urlop wychowawczy, bo nie podołamy finansowo z jednej pensji, więc pewnie czeka nas żłobek. Moja chrześniaczka chodziła do żłobka, teraz do przedszkola i nie uważam żeby jej się tam krzywda działa, przeciwnie, chętnie chodzi, nawet nie ma problemów ze zmianą przedszkola na miesiąc wakacji, ważne żeby dzieci byłyjak jest chora i jest u dziadków to widzę że się nudzi jak mops, bo babcia przeważnie bajkę włączy i spokój
Edek: Poza tym Kroko, Ty najlepiej znasz swoje dziecko i Ty wiesz co jest dla niej najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 20:44
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Niby tak ale to aż miesiąc po terminie ważności. ...
Moze z niej co najwyżej ulecieć gaz, albo ewentualnie będzie dawać zgniłym jajkiem. Woda to woda nie ma żadnych składników, które ewentualnie z uwagi na upływ czasu mogłyby spowodować, że nagle stanie się szkodliwa. Girl nie przejmuj sie tak wszystkim bo zawału dostaniesz;))Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Girl woda ma wpisane "najlepiej spożyć przed" a to znaczy że nawet po tej dacie jeszcze przez nawet rok jest zdatna do spożycia - nie martw się
Elize trzymam kciuki i za inne dziś wizytujące dziewczyny również
Krokodylica, jak nie masz wyjścia to się nie zadręczaj, mój syn też chodził do żłobka od 9 miesiąca, nie miałam wyjścia, albo zarobie nam na mieszkanie i jedzenie, albo będzie kiepskodzidźka też pójdzie do żłobka, bo na wychowawczy mnie nie stać - mamy teraz kredyt hipoteczny i z jednej pensji to ja tylko kredyt jestem w stanie opłacić
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
annaki wrote:Polaj ja szczepiłam córkę na rota ale w sumie i tak przywlekła z przedszkola z tym że wszyscy umierali a ona zaledwie kilka razy kupę zrobiła i tyle więc akurat u nas się sprawdziła ta szczepionkaCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dzien dobry
Ana gratuluję córeczki ♡
Elize i wszystkie wizytujace dzisiaj kciuki zaciśnięte
Moja dzidulka też pójdzie do żłobka tylko ze ja w żłobku pracuje
ana167, elize, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ! To dziś
Wreszcie po 6 tygodniach doczekałam się dzisiejszej wizyty !!!
Mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko dobrze i że uda nam się potwierdzić płećelize, Szmaragdowa, annaki, kate88:), Didi_85, kasha86, BlackCatNorL, helagazela, .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, ja tez uważam, że złobek i przedszkole to nie jest jakieś zło.
Mój synek zaczął chodzic do żłobka jak miał 9 miesięcy, co prawda długo nie pochodził bo go zabrałam. Chorował, to fakjt, ale jak my z mężem chorowaliśmy. Miesiącami. A nie moglismy sobie pozwolic na L4 więc wzięliśmy nianię. Gdybyśmy w tamtym czasie mięli inne warunki umowy to pewnie synek by został.
Inna sprawa jest taka, że nie każda kobieta chce i umie siedziec w domu przez 3 lata. Sa osoby, które świetnie sie odnajdują w roli kury domowej i mogą całe dnie spędzać z dziećm,i, gotowac , prasowac itp a sa takie, które potrezbują czasu dla siebie i pracy z dorosłymi.
Dzieciom na pewno nie dzieje sie krzywda w żłobku czy przedszkolu - nie przejmowac się.kate88:), ana167, emi2016 lubią tę wiadomość