X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja szczepiłam córkę na rota ale w sumie i tak przywlekła z przedszkola z tym że wszyscy umierali a ona zaledwie kilka razy kupę zrobiła i tyle więc akurat u nas się sprawdziła ta szczepionka

Polaj lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziś wkurzylam. ... miałam ochotę na coś gazowanego więc poszłam po małą wodę obok do sklepu, zrobiłam łyk i co się okazało? Ze jest miesiąc po terminie! ! Poszłam żeby mi kasę oddali . Mam nadzieję ze to dziecku nie może zaszkodzić. ...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ale się dziś wkurzylam. ... miałam ochotę na coś gazowanego więc poszłam po małą wodę obok do sklepu, zrobiłam łyk i co się okazało? Ze jest miesiąc po terminie! ! Poszłam żeby mi kasę oddali . Mam nadzieję ze to dziecku nie może zaszkodzić. ...
    '

Nie słyszałam o przypadku, zeby kiedyś komuś woda zaszkodziła, więc spokojnie:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, absolutnie nie uważam że robisz źle, albo z wygody jak tu padło odnośnie innej dziewczyny! Nie! Nie to miałam na myśli, wybacz! Użyłam złego skrótu myślowego, chodziło mi o to że jednak pewien etap w życiu Zuzi się kończy, dotychczas jak miała intensywny wcześniejszy dzień i potrzebowała odespać to po prostu spała tyle ile potrzebowała, miałyście swój indywidualny porządek dnia i pewnie wiele innych :) a pójście do przedszkola rozpoczyna czas obowiązków, na początek to pewnie wstawanie i szykowanie się aby na określoną godzinę stawić się w przedszkolu, nowy rozkład dnia do którego trzeba się dostosować. Osobiście uważam że przedszkole jest super: nowe zabawy, pierwsze przyjaźnie (czasem na całe życie), zdarzają się i pierwsze miłości. No w skrócie, coś się kończy, coś zaczyna :)
    Wiem że z moim maluchem nie będę mogła sobie pozwolić na urlop wychowawczy, bo nie podołamy finansowo z jednej pensji, więc pewnie czeka nas żłobek. Moja chrześniaczka chodziła do żłobka, teraz do przedszkola i nie uważam żeby jej się tam krzywda działa, przeciwnie, chętnie chodzi, nawet nie ma problemów ze zmianą przedszkola na miesiąc wakacji, ważne żeby dzieci były :D jak jest chora i jest u dziadków to widzę że się nudzi jak mops, bo babcia przeważnie bajkę włączy i spokój

Edek: Poza tym Kroko, Ty najlepiej znasz swoje dziecko i Ty wiesz co jest dla niej najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2017, 20:44

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak ale to aż miesiąc po terminie ważności. ...

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja drugą córkę chyba też będę musiała wysłać do żłobka chociaż niezbyt mi to pasuje, jednak to małe dziecko, no ale jak mus to mus.

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

Moze z niej co najwyżej ulecieć gaz, albo ewentualnie będzie dawać zgniłym jajkiem. Woda to woda nie ma żadnych składników, które ewentualnie z uwagi na upływ czasu mogłyby spowodować, że nagle stanie się szkodliwa. Girl nie przejmuj sie tak wszystkim bo zawału dostaniesz;))

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ok

dxomanli5dlutv4a.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    :D :D :D Ty tak poważnie z tą wodą? Hehehe

• elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj USG połówkowe. Proszę o kciuki...

Marzycielka111192, BlackCatNorL, Polaj, Aenu, Nadin, Szmaragdowa, kate88:), Didi_85, emi2016, helagazela, Krokodylica, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

elize lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl woda ma wpisane "najlepiej spożyć przed" a to znaczy że nawet po tej dacie jeszcze przez nawet rok jest zdatna do spożycia - nie martw się :)

Elize trzymam kciuki i za inne dziś wizytujące dziewczyny również :)

Krokodylica, jak nie masz wyjścia to się nie zadręczaj, mój syn też chodził do żłobka od 9 miesiąca, nie miałam wyjścia, albo zarobie nam na mieszkanie i jedzenie, albo będzie kiepsko :) dzidźka też pójdzie do żłobka, bo na wychowawczy mnie nie stać - mamy teraz kredyt hipoteczny i z jednej pensji to ja tylko kredyt jestem w stanie opłacić :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Polaj ja szczepiłam córkę na rota ale w sumie i tak przywlekła z przedszkola z tym że wszyscy umierali a ona zaledwie kilka razy kupę zrobiła i tyle więc akurat u nas się sprawdziła ta szczepionka
    To chyba szczepionka dziala :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace;)

Was też męczy zgaga?

• Nadin Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj o jakie p/ ciała chodzi?
    Kciuki dla wszystkich wizytujących
    Mi na razie zgaga się nie zdarzyła w tej ciazy, kilka razy odbiło mi się "na kwasno" ale po popiciu woda mijało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 08:08

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Kciuki za wizytujace;)

Was też męczy zgaga?

Niestety męczy :(

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyżyna mi się ósemka.... Boże, za jakie grzechy spotykają mnie na starość rosnące zęby :|

Jagna <3 24.01.2018
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ana gratuluję córeczki ♡ :)

Elize i wszystkie wizytujace dzisiaj kciuki zaciśnięte :)

Moja dzidulka też pójdzie do żłobka tylko ze ja w żłobku pracuje :D :D

ana167, elize, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! To dziś :) Wreszcie po 6 tygodniach doczekałam się dzisiejszej wizyty !!!
    Mam nadzieję, że z Maleństwem wszystko dobrze i że uda nam się potwierdzić płeć :)

elize, Szmaragdowa, annaki, kate88:), Didi_85, kasha86, BlackCatNorL, helagazela, .aś., Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja tez uważam, że złobek i przedszkole to nie jest jakieś zło.
    Mój synek zaczął chodzic do żłobka jak miał 9 miesięcy, co prawda długo nie pochodził bo go zabrałam. Chorował, to fakjt, ale jak my z mężem chorowaliśmy. Miesiącami. A nie moglismy sobie pozwolic na L4 więc wzięliśmy nianię. Gdybyśmy w tamtym czasie mięli inne warunki umowy to pewnie synek by został.
    Inna sprawa jest taka, że nie każda kobieta chce i umie siedziec w domu przez 3 lata. Sa osoby, które świetnie sie odnajdują w roli kury domowej i mogą całe dnie spędzać z dziećm,i, gotowac , prasowac itp a sa takie, które potrezbują czasu dla siebie i pracy z dorosłymi.
    Dzieciom na pewno nie dzieje sie krzywda w żłobku czy przedszkolu - nie przejmowac się.

kate88:), ana167, emi2016 lubią tę wiadomość

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ