Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej. Pamietam o Was i wszystkich wizytujacych ❤❤❤ sama sie polecam bo jestem juz w drodze na badanua polowkowe o godz.12.30 mam wizyte ale 100 km jade. Boje sie czy wszystko jest ok ale mam nadzieje ze tak. Pozdrawiam cieplo ❤
Didi_85, FreshMm, Angela*, emi2016, BlackCatNorL, Marzycielka111192, helagazela, Szmaragdowa, Polaj, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość
-
AKTUALIZACJA
❄27.12.2017❄
NadinCHŁOPIEC
❄28.12.2017❄
Angela*DZIEWCZYNKA & CHŁOPIEC
❄29.12.2017❄
zapachmalinCHŁOPIEC
❄30.12.2017❄
MorwaANASTAZJA
❄31.12.2017❄
Mama-AliJULIAN
❄01.01.2018❄
RavenDZIEWCZYNKA
Marzycielka111192CHŁOPIEC
Emotka29
LoviloviDZIEWCZYNKA
❄02.01.2018❄
Mika77CHŁOPIEC
helagazelaCHŁOPIEC
❄03.01.2018❄
Żabulka30CHŁOPIEC
Inez87CHŁOPIEC
❄04.01.2018❄
pietruszkanatkiCHŁOPIEC
Oktawka
KarmelovaDZIEWCZYNKA
Jova
moniczko.HANIA
❄05.01.2018❄
❄06.01.2018❄
FreshMm
❄07.01.2018❄
BlackCatNorLDZIEWCZYNKA
Ikarzyca
Ruda_annCHŁOPIEC
alexast
michalina92PAWEŁEK
PolajDZIEWCZYNKA
inessaJANKA
elizeDZIEWCZYNKA
❄08.01.2018❄
madzia8lenka
Tusia_87
Anna 1985
ana167DZIEWCZYNKA
Dorka87
Helka891DZIEWCZYNKA
❄09.01.2018❄
emerald_mCHŁOPIEC
❄10.01.2018❄
KrokodylicaŁUCJA
wronkaCHŁOPIEC
piri piri
Aenu
kasha86DZIEWCZYNKA
❄11.01.2018❄
Andzia87LIDIA
KaroP
Maruder
moniiikaaa
basiek86
makasa
❄12.01.2018❄
GosiakCHŁOPIEC
anula1990
❄13.01.2018❄
Ariess
❄14.01.2018❄
be_aduska
MoniaPDZIEWCZYNKA
Staramsie
❄15.01.2018❄
natki89DZIEWCZYNKA
Girl25CHŁOPIEC
Myszka@
Halinova
netka90DZIEWCZYNKA
❄16.01.2018❄
☆gwiazdka
Didi_85CHŁOPIEC
ktosiowa
❄17.01.2018❄
Melevis90LENA
❄18.01.2018❄
KoniczynkaCHŁOPIEC
darin
Monikamonia
ViluDZIEWCZYNKA
❄19.01.2018❄
summersun
*Sylwia
❄20.01.2018❄
Pooziomka
annakiDZIEWCZYNKA
❄21.01.2018❄
sudari
.aś. DZIEWCZYNKA
❄22.01.2018❄
K01
nandelle
❄23.01.2018❄
aria40
Szmaragdowa
❄24.01.2018❄
_analiza
kate88:)DZIEWCZYNKA
(sunshine89HANIA
❄25.01.2018❄
Magdalenna
ŚwinkaMinkaCHŁOPIEC
K..a..s..i..a
KacperekiOliwka
P.CHŁOPIEC
❄26.01.2018❄
Paula_29CHŁOPIEC
Meridess
Katiś
kasiarzynaCHŁOPIEC
❄27.01.2018❄
Agness12
Patrycja27
zimowa_mama
dada1415
❄28.01.2018❄
WhyMeDZIEWCZYNKA
❄29.01.2018❄
EllasiCHŁOPIEC
justysia 90
Eklerka13579
❄30.01.2018❄
Rybaaaa
❄31.01.2018❄
Iwona80
❄02.02.2018❄
emi2016
Termin?
LASKA
nieznajoma123
chabrowa
Lagostina
Mona_Lisa
Marzenka123
aiwlys
calza
vongondor
minimoni
carroty
Do tej pory ujawniło się:
25 dziewczynek
23 chłopców
Aniołkowe mamusie
Ania123488
Agusia_pia
Paula95
jachcedociebie
vixia
LidziA89
Agniechaaaa
paola87
jagodowa91
Sansivieria
malka
chanka
Izalika
s1985
Anuśka
Mikuśka
Suzana
[*]Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 14:50
emi2016, ana167, Ellasi lubią tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:hej dziewczyny, ja tez uważam, że złobek i przedszkole to nie jest jakieś zło.
Mój synek zaczął chodzic do żłobka jak miał 9 miesięcy, co prawda długo nie pochodził bo go zabrałam. Chorował, to fakjt, ale jak my z mężem chorowaliśmy. Miesiącami. A nie moglismy sobie pozwolic na L4 więc wzięliśmy nianię. Gdybyśmy w tamtym czasie mięli inne warunki umowy to pewnie synek by został.
Inna sprawa jest taka, że nie każda kobieta chce i umie siedziec w domu przez 3 lata. Sa osoby, które świetnie sie odnajdują w roli kury domowej i mogą całe dnie spędzać z dziećm,i, gotowac , prasowac itp a sa takie, które potrezbują czasu dla siebie i pracy z dorosłymi.
Dzieciom na pewno nie dzieje sie krzywda w żłobku czy przedszkolu - nie przejmowac się.
PopieramNiektórzy po prostu nie mają wyjścia... Ja muszę oddać dziecko do żłobka, bo po pierwsze na wychowawczy nas nie stać, a po drugie stracę prawo wykonywania zawodu po przerwie dłuższej niż 3 lata ;/ Z racji wykonywanego zawodu i moich chorób jestem na zwolnieniu od początku + urlop macierzyński, do tego jakbym dołożyła wychowawczy musiałabym płacić za kursy przypominające i odnawiać prawo ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 11:19
-
nick nieaktualny
-
Aenu,
Kawał dobrej roboty z tą listą styczniówek!
Wpisz mi proszę chłopcai będzie znowu równowaga pomiędzy ilością chłopców i dziewczynek w styczniu
Dziewczyny,
Czytam na bieżąco wpisy, jestem z Wami, ale aktywnie się nie udzielam. Wyprawki jeszcze nie robię, zastanawiam się nad wózkiem (i to chyba będzie najtrudniejszy wybór), odliczam dni i tygodnie i liczę na szczęśliwe rozwiazanie.
U mnie wszystko idzie dobrze. Syn rośnie, ja czuję się dobrze
Pozdrawiam!kate88:), FreshMm, emi2016, helagazela, Szmaragdowa, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Aenu wrote:Macie jakieś sposoby na zgagę? Cały czas mnie męczy. W pierwszej ciąży tak nie miałam...
Biednaa może migdały?? Albo imbir?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 12:24
-
Ellasi wrote:Aenu,
Kawał dobrej roboty z tą listą styczniówek!
Wpisz mi proszę chłopcai będzie znowu równowaga pomiędzy ilością chłopców i dziewczynek w styczniu
Dziewczyny,
Czytam na bieżąco wpisy, jestem z Wami, ale aktywnie się nie udzielam. Wyprawki jeszcze nie robię, zastanawiam się nad wózkiem (i to chyba będzie najtrudniejszy wybór), odliczam dni i tygodnie i liczę na szczęśliwe rozwiazanie.
U mnie wszystko idzie dobrze. Syn rośnie, ja czuję się dobrze
Pozdrawiam!
Mam nadzieję, że ja po 19 znów zaburzę tą równowagę na korzyść dziewczynek, chyba że małej coś wyrosło od prenatalnychEllasi lubi tę wiadomość
-
Girl, z wodą bym nie przesadzala
ja od 2 miesięcy jem przeterminowane bułkę tartą do kalafiora i żyje
woda zakręcona raczej też nie uległa zepsuciu. Skoro Ci smakowała, znaczy że była ok.
Widzę że coraz więcej z nas ma zgagę. Mnie ciągle omija, nigdy w życiu nie miałam, może i w ciąży się uda
A jak ruchy Waszych pociech? Tzn ich progresczy czujecie coraz mocniej i coraz częściej? Np w porach dnia w których do tej pory nie czulyscie?
U nas od wczoraj w brzuchu czkawka, dziś to samo i to dość długo. A co ciekawe wieczorem bff mi wysłało info że może się właśnie zacząćwięc idealnie w punkt.
madzia8lenka, ana167, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam Was za tak bardzo długa nieobecność
ale niestety remont i szykowanie córki do przedszkola pochłonęła mnie do reszty. Do tego mam częste stawianie się brzucha i mam na to drotafemme forte ale nie pomaga zbytnio. Dzisiaj mam połówkowe więc dam znać co i jak... teraz obiecuje,że jak mam wszystko już osiągnięte to będę z Wami na bieżąco ❤
emi2016, helagazela, Didi_85, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
pietruszkanatki wrote:Girl, z wodą bym nie przesadzala
ja od 2 miesięcy jem przeterminowane bułkę tartą do kalafiora i żyje
woda zakręcona raczej też nie uległa zepsuciu. Skoro Ci smakowała, znaczy że była ok.
Widzę że coraz więcej z nas ma zgagę. Mnie ciągle omija, nigdy w życiu nie miałam, może i w ciąży się uda
A jak ruchy Waszych pociech? Tzn ich progresczy czujecie coraz mocniej i coraz częściej? Np w porach dnia w których do tej pory nie czulyscie?
U nas od wczoraj w brzuchu czkawka, dziś to samo i to dość długo. A co ciekawe wieczorem bff mi wysłało info że może się właśnie zacząćwięc idealnie w punkt.
Ja od kilku dni mam z dnia na dzień coraz bardziej aktywne dziecie w brzuszku... tak tylko wieczorem a teraz nawet w dzień. Mąż już czuje teraz każdy ruch i córka teztakże progres jest.
pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty połówkowe, dajcie znac po!
Moja kolej jutro, juz nie mogę sie doczekać!
W ogóle u nas ważny dzien jutro - ja na połówkowe, a chłopaki zaczynaja nowy rok szkolny w przedszkolu. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez łez...madzia8lenka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Już jestem po.
Generalnie tak:
1. Siusiak odpadł i w tej chwili czekamy na dziewczynkę
2. Waga 447 g
3. Prawie wszystko jest dobrze. Mam się nie martwić, ale jest ciężko...
Lewe płuco Bąbelka jest bardzo duże, tak duże że spycha serduszko na drugą stronę klatki piersiowej. Serduszko jest silne i zdrowe, nie przeszkadza mu to. Pani dr mówiła, że miesięcznie widzi kilka takich obrazów USG. Zdecydowana większość to przytkane oskrzele, które powoduje zbieranie się płynu w płucu. Kiedy dziecko podrasta wszystko się przetyka i wraca do normy. Jednak są również inne możliwości... Ogólnie teraz nic się nie da zrobić, trzeba tylko obserwować. Podobno mam dobrego lekarza prowadzącego i powinnam rodzić w szpitalu, który jest w moim mieście (to jest Klinika, z całej Polski tam przyjeżdżają, aby rodzić trudne ciąże), mają tam dobry sprzęt i powinni zrobić TK po porodzie Maluszkowi.
Martwię się oczywiście, bo inaczej nie umiem...Nadin, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
elize wrote:Już jestem po.
Generalnie tak:
2. Waga 447 g
Lewe płuco Bąbelka jest bardzo duże, tak duże że spycha serduszko na drugą stronę klatki piersiowej. Serduszko jest silne i zdrowe, nie przeszkadza mu to. Pani dr mówiła, że miesięcznie widzi kilka takich obrazów USG. Zdecydowana większość to przytkane oskrzele, które powoduje zbieranie się płynu w płucu. Kiedy dziecko podrasta wszystko się przetyka i wraca do normy. Jednak są również inne możliwości... Ogólnie teraz nic się nie da zrobić, trzeba tylko obserwować. Podobno mam dobrego lekarza prowadzącego i powinnam rodzić w szpitalu, który jest w moim mieście (to jest Klinika, z całej Polski tam przyjeżdżają, aby rodzić trudne ciąże), mają tam dobry sprzęt i powinni zrobić TK po porodzie Maluszkowi.
Martwię się oczywiście, bo inaczej nie umiem...
I aktualnie mamy przewagę dziewczynekelize lubi tę wiadomość
-
elize wrote:Już jestem po.
Generalnie tak:
2. Waga 447 g
Martwię się oczywiście, bo inaczej nie umiem...
Na pewnoe wszystko będzie dobrze ! nie martw się na zapas, bo to nie jest dobre ani dla Ciebie, ani dla małej... Jeśli będzie coś nei tak - w co nei wierzę - to czasu na zmartwienia będziesz miała aż nadto ! Spróbuj się pozytywnie nastawić, wiem że to trudne, ale spróbuj...elize lubi tę wiadomość