X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu gdzies liczylam ze mojemu dzidziowi tez siusiak odpadnie ale na polowkowych ukazaly sie takie jaja,ze juz raczej nic nie odpadnie

Vilu, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Polaj o jakie p/ ciała chodzi?
    Kciuki dla wszystkich wizytujących
    Mi na razie zgaga się nie zdarzyła w tej ciazy, kilka razy odbiło mi się "na kwasno" ale po popiciu woda mijało.
    Chodzi o wirus rota ktory prowadzi do hospitalizacji ze wzgledu na odwodnienie spowodowane biegunka i wymotami. Najlepiej wejdz na strone o rotawirusie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja po cichu gdzies liczylam ze mojemu dzidziowi tez siusiak odpadnie ale na polowkowych ukazaly sie takie jaja,ze juz raczej nic nie odpadnie
    Chlopaki sa fajne :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Macie jakieś sposoby na zgagę? Cały czas mnie męczy. W pierwszej ciąży tak nie miałam...
    Mi teraz tez rennie pomaga ale w poprzedniej ciazy stawialam na cieple mleko i migdaly bez skorek.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Już jestem po.

Generalnie tak:

1. Siusiak odpadł i w tej chwili czekamy na dziewczynkę ;)
    2. Waga 447 g
    3. Prawie wszystko jest dobrze. Mam się nie martwić, ale jest ciężko...
    Lewe płuco Bąbelka jest bardzo duże, tak duże że spycha serduszko na drugą stronę klatki piersiowej. Serduszko jest silne i zdrowe, nie przeszkadza mu to. Pani dr mówiła, że miesięcznie widzi kilka takich obrazów USG. Zdecydowana większość to przytkane oskrzele, które powoduje zbieranie się płynu w płucu. Kiedy dziecko podrasta wszystko się przetyka i wraca do normy. Jednak są również inne możliwości... Ogólnie teraz nic się nie da zrobić, trzeba tylko obserwować. Podobno mam dobrego lekarza prowadzącego i powinnam rodzić w szpitalu, który jest w moim mieście (to jest Klinika, z całej Polski tam przyjeżdżają, aby rodzić trudne ciąże), mają tam dobry sprzęt i powinni zrobić TK po porodzie Maluszkowi.

Martwię się oczywiście, bo inaczej nie umiem... :(

Będzie wszystko dobrze <3 nie możesz myśleć inaczej... i super że dziewczynka :)

elize lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize musi być dobrze, skoro teraz dzieciatku to nie przeszkadza i serduszko dobrze się ma, to tym co może się stać na razie się nie martw. Uwierz lekarzowi.

elize lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuje za pamiec ❤❤❤ u nas po badaniu wszystko dobrze coreczka wazy 330 gram troche zwalnia ze wzrostem ale narazie do obserwacji (synek hipotrofikiem byl). Najwazniejsze ze coreczka zdrowa jest. Pozdrawiam z upalnej drogi powrotnej choc zbiera sie na burze.

kate88:), madzia8lenka, Angela*, Szmaragdowa, Krokodylica, emi2016, Aenu, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize nie martw się, tym bardziej, że uspokajał Cię lekarz. Jakby był to powód do zmartwień to pewnie ginekolog by Cię o tym poinformował.

elize lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam dzis badanie ogólne moczu i w porównaniu do wcześniejszych wyników mam obecne leukocyty - 26,70 (niby w normie, ale przy górnej granicy) - nigdy wcześniej ich nie było :/
    No i bakterie bardzo wzrosły.
    Wizytę mam dopiero we wtorek, czy któraś z Was miała obecne te leukocyty i wie co to oznacza ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się rozluźnić lodami ;)
    Podobno obecnie dla dziecka to nie ma znaczenia, bo nie oddycha płucami. Wszystkie pozostałe parametry są prawidłowe. Trzeba obserwować i wierzyć, że wszystko wróci do normy. Jeśli nie, to cokolwiek można działać po porodzie. Ważne że o tym wiemy i że jestem pod dobrą opieką.

Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam dzis badanie ogólne moczu i w porównaniu do wcześniejszych wyników mam obecne leukocyty - 26,70 (niby w normie, ale przy górnej granicy) - nigdy wcześniej ich nie było :/
    No i bakterie bardzo wzrosły.
    Wizytę mam dopiero we wtorek, czy któraś z Was miała obecne te leukocyty i wie co to oznacza ?

Obecne leukocyty i bakterie oznaczają jakąś infekcję pewnie, ale skoro nieznacznie to pewnie nie jest ona duża. Zaczekaj spokojnie do wizyty :) Ja ostatnio miałam bakterie i fosforany bezpostaciowe i powiedział, że to nie infekcja i jest OK.

kasha86 lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Obecne leukocyty i bakterie oznaczają jakąś infekcję pewnie, ale skoro nieznacznie to pewnie nie jest ona duża. Zaczekaj spokojnie do wizyty :) Ja ostatnio miałam bakterie i fosforany bezpostaciowe i powiedział, że to nie infekcja i jest OK.

Bakterie tez miałam wcześniej ale duzo mniej niz teraz, a leukocyty pierwszy raz i to tak duzo. Oczywiście Internet straszy, ze w ciąży to bardzo groźne dla płodu, bo to infekcja .. nie wiem jak długo się ten stan utrzymuje, bo wcześniejsze badanie moczu robiłam miesiąc temu ...

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Bakterie tez miałam wcześniej ale duzo mniej niz teraz, a leukocyty pierwszy raz i to tak duzo. Oczywiście Internet straszy, ze w ciąży to bardzo groźne dla płodu, bo to infekcja .. nie wiem jak długo się ten stan utrzymuje, bo wcześniejsze badanie moczu robiłam miesiąc temu ...

A masz telefon do lekarza? zadzwoń i zapytaj :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po połowkowych, maleństwo waży ponad 450 g :) serduszko,żołądek,pęcherz i wszystkie inne organy w jak najlepszym porządku czyli zdrowe jak ryba <3

Ale niestety nadal nie wiemy co siedzi u mamusi w brzuszku :( nóżki skrzyżowane i nie chce pokazać :/

Krokodylica, FreshMm, inessa, Marzycielka111192, Polaj, Didi_85, Nadin, kasha86, BlackCatNorL, Szmaragdowa, kate88:), emi2016, Aenu, Patrycja27 lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize. Też bym się martwiła, to jasne. Ale trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!
    No i gratuluję córki.

U mnie na zgagę w pierwszej ciąży rennie pomagało.
    Ja póki co nie mam ale na pewno mnie dopadnie. Póki co nadal mam mdłości.

Ja też jutro prowadzę córkę do przedszkola, tylko że jutro mogę tam pobyć z nią. A w poniedziałek już mam ją zostawić i wyjść. Chyba bardziej to przeżywam niż ona. :)
    No i budzik muszę nastawić. :P

Ruchy czuję intensywne już od dłuższego czasu. Łucja daje czadu, chyba tańczy pogo. ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa gratuluję :-)
    U mnie 360g córa i mówił gin że bardzo dobrze. :)

Madzia gratki wizyty :) mały uparciuch
    :)

inessa, madzia8lenka, Didi_85, kasha86 lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje elize :)
    A kiedy powiedziano Ci, że będzie chłopak, w którym tygodniu ciąży? Bo rzadko słyszę o pomyłkach w tę stronę :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, gratulacje :) ja dziś 22t5d i też nie znam płci, bo zawsze albo nogi skrzyżowane, albo pępowina między nóżkami... jeszcze jutro na prenatalnych mam nadzieję...

madzia8lenka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Gratulacje elize :)
    A kiedy powiedziano Ci, że będzie chłopak, w którym tygodniu ciąży? Bo rzadko słyszę o pomyłkach w tę stronę :)

W 19tc, dokładnie 18+6, był na 80% chłopak ;)

FreshMm lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    W 19tc, dokładnie 18+6, był na 80% chłopak ;)

Wow, i wydawałoby się, ze tak powinno zostać :O ale numer ;)

elize lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ