X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • elize Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Wow, i wydawałoby się, ze tak powinno zostać :O ale numer ;)

Pomyliłam się o tydzień bo forum coś szwankowało. 18 tc, 17+6, ale generalnie już kupiłam kilka chłopięcych ubranek hihi

• helagazela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Pomyliłam się o tydzień bo forum coś szwankowało. 18 tc, 17+6, ale generalnie już kupiłam kilka chłopięcych ubranek hihi
    Elize, co za niespodzianka! Tez nie znam pomyłek w ta stronę. U mnie chłopak w 16+3, ale lekarz był prawie pewien. Jutro sie potwierdzi.
    Trzymam kciuki za kwestie płucna, bedzie dobrze!

elize lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Dlatego mój lekarz polowkowe robi dopiero od 21 tygodnia bo mówi że do tego czasu co ma odpaść to odpadnie a co zostanie to zostanie :) byłam na wizycie w 20 tygodniu i liczyłam na polowkowe a on i tak że nie i że mam przyjść dopiero za tydzień

elize lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale elize hity... to macie niespodziankę :P my z M.chyba do porodu musimy poczekać z upewnieniem się do płci :D

elize lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Gratuluję udanych wizyt
    Elize na pewno będzie dobrze!
    Mnie męczy zgaga codziennie okropnie, czasem nawet po wodzie. Pomaga tylko rennie.ja już nie mogę biorę pół tabletki albo nawet 1/3, ale ja tak mam w każdej ciąży
    Ruchy czuje codziennie od pewnego czasu ale rzeczywiście coraz mocniejsze i nie tylko po jedzeniu i leżeniu ale co chwila. Coraz mocniej i coraz wyżej.
    Ja mam za tydzień połówkowe. Strasznie się już denerwuje czy wszystko bedzie ok, szczególnie po epizodzie z 13 tyg. No i niestety zbliża się dla mnie czas gdy straciliśmy maluszka, tyn bardziej codziennie czekam na ruchy czy na pewno wszystko ok i serduszko nadal bije

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam się ujawnić ;) Jestem na forum mam z lutego 2018, bo termin mam na początek lutego, ale w związku z tym, że maluchy są dwa na pewno poród będzie wcześniej. Nasz plan to dotrwać do początku stycznia :)

Gratuluję wszystkich dobrych informacji z usg połówkowych. Za te z Was, które jeszcze czekają na badanie trzymam kciuki.

kate88:), BlackCatNorL, emi2016, Vilu, inessa, ana167, helagazela, Karmelova, Aenu, madzia8lenka, Krokodylica, Szmaragdowa, Paula_29, Patrycja27 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • elize Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 14tej mam wizytę u lekarza prowadzącego. Liczę, że dowiem się czegoś więcej. Oczywiście już poczytałam o konieczności wcześniejszego porodu, operacji... ech :(
    Dziewczyny czy mówić rodzinie, że coś tam wiemy, że jest niepokój jak się sytuacja rozwinie? Czy czekać i na razie mówić, że jest wszystko ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 07:53

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Dzisiaj o 14tej mam wizytę u lekarza prowadzącego. Liczę, że dowiem się czegoś więcej. Oczywiście już poczytałam o konieczności wcześniejszego porodu, operacji... ech :(
    Dziewczyny czy mówić rodzinie, że coś tam wiemy, że jest niepokój jak się sytuacja rozwinie? Czy czekać i na razie mówić, że jest wszystko ok?
    Nic nie mówcie. U nas też wyszły te plamki na sercu i czekamy do tego kontrolnego USG. Lekarz bardzo uspokaja a wiem że jak powiemy rodzinie to bedzie taka sensacja że zaraz dojdą nas słuchy że mamy chore dziecko. Takie rzeczy się szybko rozchodzą. My narazie trzymamy to tylko dla siebie, 12.09 mamy usg w klinice i wtedy zobaczymy

elize lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie miałam już siły pisać po wczorajszej wizycie. Wszystko ok z dzieckiem, tylko posłuchała serduszka i zbadała szyjkę. Płci nie dało się zobaczyć, bo małe zasłoniło się pępowiną. Jestem zła bo muszę zmienić lekarza. Moja gin idzie na 2 miesięczny urlop - ma jakieś egzaminy - i poleciała mi swojego kolegę do prowadzenia ciąży. Dziękuję: 500 zł za wizytę. Prenatalne miałam u fajnego lekarza z certyfikatem FMF, po za tym prowadził kilka ciąż koleżanek i bardzo go polecały. Ot sensowny lekarz, konkretny. I do niego pójdę. Tylko zła jestem, że wcześniej mi nie powiedziała i w połowie ciąży muszę zmieniać lekarza prowadzącego ;/

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Marzycielka :) póki nic nie jest pewne nie ma sensu mówić. Szkoda mojego stresu ;)

Marzycielka111192, ana167 lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostałam sama w domu. Mąż w pracy, córka w przedszkolu...

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Emi 500 za wizytę, sporo..

Niby z usg, ale noż kurcze.... Lekarz do którego będę chodziła bierze 120 z usg - m świetnie wyposażony gabinet, mogę wejść z mężem i wizyta u niego nei trwa 15 minut tylko powyżej 30.. Ogólnie jestem mega rozczarowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:39

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Elize, co za niespodzianka! Tez nie znam pomyłek w ta stronę. U mnie chłopak w 16+3, ale lekarz był prawie pewien. Jutro sie potwierdzi.
    Trzymam kciuki za kwestie płucna, bedzie dobrze!
    Moja córeczka miała być chlopczykiem a potem została dziewczynka

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi posty wczoraj miałam rozpoczęcie zerówki synka.. W nocy zz kółka żołądka wyladowalam na izbie a skurcz żołądka był tak silny ze ani oddychać się nie dało.. teraz mam zgaga i boli.. dostałam leki dieta lekkostrawna pozdrawiam. .My też jeszcze nie znamy płci

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!

Melduje ,ze wczoraj mialam polowkowe, ostatnio nie mam czasu sie udzielac, ale postaram sie poprawic :), u nas mowia ze 100% dziewczynka :D niech tak zostanie!, na polowkowych wszystko ok, jedyne co powiedzieli ze niunia jest mala, miesci sie w normie ,ale jak na razie nalezy do tych mniejszych dzieci, martwi mnie to , bo mialam usg w 16 tyg i chyba troche malo przybrala... Ale nie zmienili mi daty porodu, tyle ze mam kolejne usg za 4 tyg zeby sprawdzic w jakim tempie rosnie. Moze ktoras z Was sie wiecej na tym zna, podam wymiary :) 18t4d , HC 148.0, AC 123.0, FL 27.1 .
    Trzymam kciuki za wizytujace ! <3

emi2016, madzia8lenka, Nadin, Szmaragdowa, ktosiowa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jomi gratuluję bliźniaków.. Znasz juz plec?

Na pierwszych prenatalnych lekarz obstawiał chłopaka i dziewczynę i wczoraj miałam badanie u innego lekarza i potwierdził, że nie ma wątpliwości co do tego, że jest parka :)

kate88:), emi2016, kasha86, ana167, Morwa, Aenu, inessa, Krokodylica, Szmaragdowa, ktosiowa, Inez87, Patrycja27 lubią tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane. Widzę, że nie tylko mi ostatnio forum szwankuje :/ albo postów nie dodaje, albo nie mogę polubić waszych postów czy ich zacytować ehhh...

Bierzecie jeszcze luteine? Bo nie wiem, jak ją mam odstawić. Zostało mi 6 tabletek i nie wiem, czy pobrać je np co dwa dni i takie odstawianie będzie ok?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Część kochane. Widzę, że nie tylko mi ostatnio forum szwankuje :/ albo postów nie dodaje, albo nie mogę polubić waszych postów czy ich zacytować ehhh...

Bierzecie jeszcze luteine? Bo nie wiem, jak ją mam odstawić. Zostało mi 6 tabletek i nie wiem, czy pobrać je np co dwa dni i takie odstawianie będzie ok?
    Ja bralam do 14tyg, gin kazal przez ostatnie 5 dni brac jedna dziennie, a potem odstawic calkowicie, tyle ,ze ja bralam dupka.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Elize, tez bym nic nie mówiła, no chyba, ze Tobie dobrze zrobi wygadać sie komuś bliskiemu.
    W przeciwnym razie nic nie mów, bo nawet przecież nie ma o czym mówić na razie.

elize lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja połówkowe za tydzień..... juz się nie mogę doczekać.
    Zmiana lekarza w połowie ciąży faktycznie średnio.....

Co do problemów z serduszkami ja bym powiedziała rodzicom. Po co dusić to w sobie. Oni nic oczywiście nie poradzą ale będzie dodatkowe wsparcie.
    Na pewno nie mówiłabym żadnym ciotkom wójkom, babciom i innym.

emi2016 lubi tę wiadomość

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ