Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a czy można prać ubranka w zwykłym płynie do prania (takim jak piorę swoje ubrania) a później płukać w jakimś delikatnym płynie do płukania typu Silan sensitive? Czytałam opinie, że nie ma co przyzwyczajać dziecka do delikatnych proszków bo potem zwykłe będą uczulać i najlepiej od razu prać w normalnym proszku. Co myślicie? Bo się zastanawiam.
(*) 01.2016 9 tc- cp
07.05.2017- II kreski
18.05.2017 fasolka ns USG
01.06.2017 bijące
Matko Boża, miej nas w opiece. -
Netka ja bym nie prała, skóra dziecka jest bardzo delikatna i wrażliwa, a normalne proszki i płyny się wg mnie do tego nie nadają. Poza tym nie sadzę, by pranie w delikatnych proszkach miało wpływ na późniejsze alergie. U nas nie miało. To równie dobrze mogłabyś od razu podać dziecku orzechy, cytrusy czy czekoladę, by przyzwyczaić do rzeczy , które mogą uczulać, ale tak się nie robi
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Co do kopniaków to ja już teraz czuje je wszędzie tak jakby moje dziecko robiło tysiące obrotów dziennie, chyba już macica jest dość wysoko albo mały jest duży bo raz czuje nisko bardzo a nieraz kilka centymetrów pod żebrami, już sporo ponad pępkiem:)
-
Netka dla mnie robota głupiego, będziesz potem prać wszystko jeszcze raz jak Ci zacznie dziecko wysypywać na całym ciałku.
Zresztą co to za problem wyprać w proszku dla dzieci.
U mnie ruchy już na maksa od dawna.
Ostatnio nawet nagrałam jak mi brzuch podskakiwał.
Zapisałam córkę do lekarza, niby gorączki nie ma ale coraz więcej kaszle.
Miejsce było dopiero na środę.
Także jak sądzę w tym tygodniu mamy z głowy przedszkole.
My też byłyśmy przed chwilą z Zuzką w lidlu. O dziwo było jeszcze mnóstwo wszystkiego, wzięłam ręcznik z kapturkiem, skarpetki i te wielkie pieluchy tetrowe.
Ubrań nie kupuję bo mam dużo. -
netka90 wrote:Dziewczyny, a czy można prać ubranka w zwykłym płynie do prania (takim jak piorę swoje ubrania) a później płukać w jakimś delikatnym płynie do płukania typu Silan sensitive? Czytałam opinie, że nie ma co przyzwyczajać dziecka do delikatnych proszków bo potem zwykłe będą uczulać i najlepiej od razu prać w normalnym proszku. Co myślicie? Bo się zastanawiam.
Teoretycznie mozna w zwykłych,ale wtedy ustawia się na więcej płukania program,że 4.Wtedy proszek powinien się dobrze wypłukać z tkanin.U mnie na pralce można do 5 plukan ustawić w większości cykli.
Z tym uczuleniem to idzie o to że czasem proszek się słabo wypłukuje i resztki mogą podrażniać delikatną skórę nienawykla do detergentów. -
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie,jakieś 3 cm nad ujściem szyjki.Lekarz mówi że powinno jeszcze się podnieść.Mam nadzieję. Ruchy czuje już od 17 tc,a wcześniej od 14 takie bulgotanie i przelewania.Ale to kolejna ciąża więc wszystko szybciej,bo w pierwszej mimo że łożysko było z tyłu to pierwszy raz poczułam kopniaki w 21 tc.Ale w tej też brzuch mi szybciej rośnie.Wtedy w 5 m-cy niektórzy myśleli że mam spore wzdęcie
teraz w 6 wyglądam jak wtedy z końcu 7
Aż się boje ze będzie na koniec jakiś gigantyczny.DIsiaj sobie kupiłam 2 różne smarowidła na brzuch,bo niestety przy dziecku jakoś ciągle zapominam smarować,a skóra się rozciąga...
Widzę że glukoza dalej na tapecie.Tez mnie tak czeka.Moze jakoś za tydzień półtora się wybiorę,ale na pewno z cytryną
-
Ech, ja powiem Wam że czasem zazdroszczę tym, które mają te ruchy takie delikatne. Ja z Alą tak miałam, a teraz są takie dzikie
. Pozostaje się pocieszać że Julek jeszcze mało waży i na razie to nie boli, choć wczoraj, przez to ze nogi ma na dole, skopał mi prawy jajnik, albo był na tyle nisko, ze bardzo mnie bolał. Musiałam się poprzekręcać żeby i on zmienił pozycje. Mam nadzieję że wkrótce się obróci i nie będzie mnie stresował
Ja dziś po tej glukozie tak fatalnie się czułam już w domu że nigdzie nie pojechałam, wiec moze jutro skoczę do Lidla i sprawdzę jaki mają asortyment, jesli cos jeszcze zostało.
netka, ja rozumiem że nie należy przesadzać, ale weź pod uwagę że takie malutkie dziecko ma bardzo wrażliwą skórę, potem, stopniowo można wprowadzać jakieś płyny sensitive, ale na początku radziłabym jednak dedykowane dla dziecka. W płynach dla dorosłych, nawet tych delikatnych są mocniejsze substancje zapachowe, nie ma co ryzykować.
Co do brzucha to ja mam chyba dość mały. Jak mnie teście zobaczyli po miesiącu to stwiedzili ze chudzina jestem. Prawda jest taka że oprócz brzucha chyba nic mi sie nie powiekszyło, moze lekko piersi. Nawet obwód pod jest taki sam jak był. A jakbym się postarała to pewnie i brzuch bym jeszcze ukryła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 17:39
-
http://videoniania.pl/product-pol-8588-ANIBALL-sposob-na-latwiejszy-porod-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIytu18NbA1gIVBpPtCh14jgH_EAQYASABEgIXMPD_BwE
ja pierdyle, słyszałyście o takich wynalazkach?gadżet raczej dla pierworódek
Myszk@ lubi tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Ja już po wizycie
Dzidzia waży 665 g i następna wizyta za 4 tygodnie bo wszystko jest w porządku. Okazało się że na wizycie nadal była w położeniu główkowym
więc chyba się znów przekręciła
Odwiedziłam Lidla, nabyłam stanik do karmienia. Nie powala, ale w sumie czego oczekiwać za tą cenę. Na okres karmienia może być. 2gi mam z HM, i też nie powalił mnie na kolana mimo swej ceny, aczkolwiek jest nieco wygodniejszy. Ciuszki dla dzieci średnio mi podeszły, chyba jeszcze hormony nie działają... Podobnie koszulki ciążowe - takie wielkie nieforemne worki i za krótkie na mnie oczywiście... Ehhh. Niestety jestem za wysoka ich rozmiarówkę, wszystko pasuje na osoby średniej wysokości.
Z proszkiem do prania, też bym nie ryzykowała drażnienia skóry dziecka chemią... Lepiej przerzucić się na płyn lub proszek dla dzieci. Zdrowiej dla dziecka i naszej skóry.
My nie będziemy mieć tu problemu, bo mój mąż jest alergikiem i nie toleruje normalnych proszków i tym bardziej płynów do płukania. Po normalnych ma czerwone kropki na skórze, także używamy Białego Jelenia (uwielbiam zapach), Lovele czy inne dzidziusiowe.
Szmaragdowa - jestem pierworódką i nie słyszałam o takich gadżetach, zaufam chyba naturze
Myszk@, emi2016, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość
-
Szmaragdowa wrote:http://videoniania.pl/product-pol-8588-ANIBALL-sposob-na-latwiejszy-porod-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIytu18NbA1gIVBpPtCh14jgH_EAQYASABEgIXMPD_BwE
Ja to widziałam, ale się tego boję
New Baby
Julia -
*Sylwia wrote:któras z was pisała o takim sluzie jaskrawo zółtym tylko nie moge znaleźć tego posta i co się w końcu okazało.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Hey
miałam dzisiaj wizytę ,więc zdaję szybki relacje.
U Any wszystko w jak najlepszym porządku, z moją szyjką takżeTak poza tym to mam się już powoli zapisywać na usg 3 trymestru , no i od początku ciąży przytyłam zwrotne 4 kg... zdjęcia z wizyty brak
FreshMm, helagazela, Paula_29, Maruder, Andzia87, Krokodylica, akilegna♥, kate88:), Myszk@, Lovilovi, Nadin, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Szmaragdowa wrote:http://videoniania.pl/product-pol-8588-ANIBALL-sposob-na-latwiejszy-porod-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIytu18NbA1gIVBpPtCh14jgH_EAQYASABEgIXMPD_BwE
Słyszałam, a w pierwszej ciąży stosowałam masaż krocza, ale teraz raczej nie. Mama nadzieję, że dam radę i bez wynalazków, i bez masaży
-
nick nieaktualnySluchajcie nie czuje za nardzk ruchow. Do tej pory bez problemu. W weekend bylo jakos slabo a dzisiaj w ogole. Zhadlam obiad slodkie soki i nic. Jie wiwm czy jechac na ip czy nie. Od 17 naluczylam moze 5 ruchow jak mocjiej przycusnelam brzuch...
-
Sylwia to raczej nie jest tak, że małe rusza się cały czas z tą samą siłą i częstotliwością.U mnie też czasami dłuższa cisza, spokojniejsze dni, leniwe ruchy. Czasami natomiast mała dokazuje tak intensywnie, że zastanawiam się czy jednak nie mam bliźniaków bo puknięcia czuję w kilku różnych miejscach naraz. No ja bym nie panikowała ale oczywiście to Twoja ciąża i Ty decydujesz. Ja trzymam kciuki żeby było wszo oki
Morwa, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość
-
Polaj wrote:Niestety po 9 dniach od zakonczenia leczenia infekcja znow powrocila. Mam nadzieje ze jutro mnie gin przyjmie.
Czyli Nystatyna nie byla dosc skuteczna.
-
BlackCatNorL wrote:Sylwia to raczej nie jest tak, że małe rusza się cały czas z tą samą siłą i częstotliwością.U mnie też czasami dłuższa cisza, spokojniejsze dni, leniwe ruchy. Czasami natomiast mała dokazuje tak intensywnie, że zastanawiam się czy jednak nie mam bliźniaków bo puknięcia czuję w kilku różnych miejscach naraz. No ja bym nie panikowała ale oczywiście to Twoja ciąża i Ty decydujesz. Ja trzymam kciuki żeby było wszo oki
BlackCatNorL lubi tę wiadomość