X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zawiesiłam oko dziś na tych ubrankach, ale nic nie kupiłam jeszcze - po pierwsze że na razie nie mam na to kasy (koniec września dla mam przedszkolaków i dzieci starszych jest ciężki :) ), po drugie dlatego że po synku wszystkie rzeczy wywiozłam do rodziców i najpierw muszę na spokojnie przejrzeć co tam jest i dopiero zobaczyć czego jeszcze potrzebuję

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja chyba nigdy nie mialam ciuszka z firmy lupilu :) zawsze córce kupuje w hm, c&a , smyku itd :)
    A moze i bym sie skusila , ale do najbliższego lidla mam 30km a z brzuszkiem nie bede sie tam pchala :)
    Co do czasu, mi tez leci , ale nie jakos szczególnie szybko :) pomalutku myślę o wyprawce , ale jeszcze nie kupuje , Tylko sie dozgladam i wypatrzylam juz wozek i lozeczka , ale to dopiero w listopadzie , jqk nie w grudniu :) mi zaczyna mi troszkę ciężko, ubieranie butów, skarpet sprawia mi trudnosci ... Ale dam rade ;)
    Najwazniejsze aby z dziecmi bylo wszystko dobrze :) a za 2 tyg wizyta i moze gin mi powie wstępna date na cc :) koniec listopada , 1szy tydz grudnia mi wypadnie :)

Milego dnia i zdrowka dla Wszystjuch dzieciaczkow i mamusiek z brzuszkiem: )

• Polaj Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

mój synek po dwóch tygodniach w domu pomaszerował do przedszkola ale marudził tak, że miałam już dość. Jednak jak wszedł na salę to już przytulał się z kolegami i koleżankami bo wszyscy się za sobą stęsknili.

Dziś postanowiła rozpocząć ćwiczenia i już jestem po 25 minutowych ćwiczeniach. Mam nadzieję, że dojdę do 45 minut ćwiczeń. Niestety przerwa od maja daje o sobie znać. Dobrze, że dziś słoneczko za oknem to jeszcze na jakiś kilkukilometrowy spacerek pójdę.
    Miłego dnia

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Pisałam wcześniej posta ale zamiast wyślij wcisnełam anuluj i nie chciało mi się powtarzać :D

Ja jestem też po drineczku z glukozy, powiem, ze nie było źle. Pani mi wcisneła cytrynę, miałam fajną książkę i zleciało. Miałam dwa pobrania, co dla mnie jest nowościa, bo z Alą miałam jeden, po 2h. Także pokuta jestem mocno.
    Teraz w ramach relaksu zrobiłam sobie dobre śniadanko, ciepła herbate w wiekim kubku i wskoczyłam pod kołdrę, bo zmarzłam w labo. Godzina dla mnie :). Albo i dłużej ;)

Co do ubranek- ja mam chyba zewsząd :D. Z lidla- toleruje tylko skarpetki i body, z pepco- idealne miejsce na kupowanie ubranek do przedszkola, gdzie dziecko wraca utytłane od sosu pomidorowego i nie jest żal wyrzucić coś za 10 zł ;), jakościowo też są dobre, kupuje zawsze 100% bawełna i jest spoko, c&a- tam zawsze znajdę coś fajnego, chociaż tam gdzie jeżdze nie ma jakiegoś super wyboru dla małych dzieci, no i uwielbiam 51015- tu zamawiam przez neta, zawsze, coccodrillo- mamy w Gdansku outlet i tam kupuje taniej super ciuszki, smyk- ze smyka przeważnie dostajemy prezenty :D.

Polaj, a nie boisz sie ze po takiej przerwie organizm zareaguje trochę tak, jakbyś zaczynała od początku i coś się będzie dziać? Mi lekarz doradził nie zaczynać w ciąży, poczekać juz do po połogu.

Dziewczyny, powodzenia na wizytach, jeśli dziś takie są :)

Btw- czy Wasze dzieci w brzuchach też są takie aktywne w nocy? Mnie Julek kopie czasem o 2-3 w nocy tak, że się budzę :/

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień wizyty :) w końcu.
    Mam wrażenie od jakiegoś czasu ze mała się przesunęła i teraz stoi w pozycji miednicowej , zobaczymy czy to prawda :)
    Dziś troszkę się stresuje.

Pewnie zajdę po ginie do Lidla na ta odzież dla ciężarnych, jakiś stanik do karmienia by się przydał w niższej cenie :)

Polaj, helagazela lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Dziś wizyta w klinice na gratisowym badanku usg ;). Za godzinę wyjazd a ja jeszcze w piżamie ale za to z kawą :-D.
    Ja lubię ubranka z Lidla, te niemieckie są na prawdę dobre bo mam po córce sporo bodziaków itp i mam jeszcze od koleżanki po jej blizniaczkach które już mają 10lat a ubranka przeszły chyba 3 dzieci ;). Wiadomo czasem coś się zrobi brzydkie itp ale sporadycznie. Za to też jestem zawiedziona np body z biedronki. Kiedyś moja mama mi kupiła bo były jakieś z Disneya i nie dość że tanie nie były to po pierwszym praniu takie szmaty każda w inną stronę. Nie wiem jak w pl ale ja z Lidla zamawiam online przez ich stronę. Przesyłka kosztuje grosze a nie muszę stać w sklepie, pomijając fakt że u mnie na wsi raczej nikt sobie nie wyrywa i nie trzeba walczyć a czasem i 3 tyg po promocji te rzeczy są przecenione o 30% ale często bywa że np brakuje rozmiarówki więc wolę zamówić i mieć dostawę do domu i spokój.
    A propo stanikow miałam w poprzedniej ciąży z Lidla to właśnie był jakiś dziwny gryząca ta bawełna i zaraz się skurczyl. Nie wiem co tak pechowo trafiłam.
    Za to spodnie mieli super.
    Moje brzuchowe dziecię w nocy śpi ani drgnie. Rano tak od 8-9 dopiero zaczyna figle. Z córką też tak miałam że całe noce w brzuchu cisza i zostało jej to po porodzie bo spała w sumie zaraz całe noce. Mam nadzieję że i tej tak zostanie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 11:32

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wycisku to raczej sobie nie zrobiłam- wybrałam ćwiczenia dla kobiet w ciąży takie spokojne. Przed ciążą ćwiczyłam 3xtygodniu tak po 45-50 minut w tempie dość szybkim a dodatkowo w pozostałe dni marszobieg lub tylko marsz 5-7 km.
    Teraz od maja tylko marsz i rower po równej drodze miałam - ruch to moje drugie imię.
    Po połogu jak dojdę do siebie to zacznę na maxa ( chyba, że mała da popalić to nic z tego). Pamiętam tylko,że po cesarce na obroty to się wchodzi bardzo pomału dodatkowo te hektolitry wody, które się wypaca po prostu rozbrajają ( ja po 15 minutach byłam wtedy nie do życia).

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka co innego katar a co innego gil do pasa. Córka w tej chwili buzią musi oddychać bo nos cały zawalony. Z takim katarem bym nie puściła do przedszkola. Aczkolwiek przy katarze, nawet takim, nie zamykamy się w domi na cały dzień tylko wychodzimy na spacery.

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 23tc :)

Jesli chodzi o Lidla to kupilam recznik z kapturkiem, i 4 butelki Tomee Tippee U nas w UK Byly za £9 wiec dobra cena i mamy sobie chwala :)

Ja dzis zamawiam Lozeczko z pelnym wyposazeniem (posciel, materac itd) zdecyduje sie na materac z kokosem... U mnie w rodzinie i kolezanki bardzo sobie go chwalily..

Krokodylica, Szmaragdowa, kate88:) lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam po synku materac gryczano kokosowy i sobie chwalę.
    Robaków nie było tzn nic nie wylazło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, dzisiaj znowu zauważyłam u siebie żółto kanarkowy śluz...... mam tak od weekendu.
    Wydawało mi się w weekend że trochę popuszczam, ale teraz nie wiem. nic nie wędzi ani nie piecze. Duzo tego nie ma tylko kolor taki jaskrawy. Ostatnio dopochwowo 1 tabl brałam jakoś w zeszłym tyg środe lub czwartek i one były białe więc na pewno nie od tego.... sama nie wiem.
    Wizyta za tydzień dopiero. Nie wiem czy iść wcześniej czy zrobić sobie posiew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któras z was pisała o takim sluzie jaskrawo zółtym tylko nie moge znaleźć tego posta i co się w końcu okazało.

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja ubranka piorę zawsze w 30 st, czasami w 40 jak poplamione mocno i w delikatnych dziecięcych proszkach, także to nie wina prania, tym bardziej, że nie tylko mnie tak się działo, a większości koleżanek z zeszłego forum, ale tak jak napisałam ja mówię o koszulkach, tych spodniach z wywijanym pasem i bodziakach
    Pozostałe rzeczy jak spodnie, dresy, czy sweterki są ok i nic się z nimi nie działo
    Kupiłam Zuzi raz i więcej już nie a to było ponad 3 lata temu, może poprawili jakość materiału
    To samo te body Disneya z biedronki. Całkowicie się rozciągneły
    Te rzeczy wyglądają tak koszmarnie, że nawet ich nie zostawiam na chodzenie po domu bo wstyd
    Dla mnie jakościowo bardzo dobre ubranka ma C&A, F&F, H&M, Smyk ale wiadomo, że wszędzie może znaleźć się coś kiepskiej jakości
    Z pepco zdarzyło mi się kupić szmaty a i takie, które się trzymają długo więc też reguły nie ma
    W każdym razie ja bym się tak nie napalała na ubranka z Lidla bo na wyprzedażach podobne ceny mają wszystkie inne marki
    Ja z C&A kupiłam 3 body za 15 zł. ze smyka 5 szt za 30 więc jak ktoś trafi to ok, ale bić sobie i wyrywać jak na filmach nie ma sensu:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Oczywiście też byłam w lidlu :D bodziaki, spodenki, bluzeczki, sweterek, rajstopki, 2 staniki i leginsy zakupione :) po drodze odebrałam paczkę z coccodrillo bo na ich stronie outlet jesień zima były super ceny :)
    A i idę dzisiaj odebrać kosz mojżesza :D :D
    Ja przez to cholerne łożysko nie czuje żadnych kopniaków :/ jedynie czasem lekkie hmm bulgotanie? ;)
    Miłego dnia :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po zakupach lidlowych, wyszłam z niczym ;) śpiworek nie miał napek na ramionkach a pamiętam że polecałyście takie z zapięciem, ręczniczek wydawał mi się mały i jakiś cienki, na necie planuję zakup rozmiaru 100x100 żeby wytrzymał ciut dłużej, jeden sweterek podobał mi się na zdjęciu ale w rzeczywistości mnie zawiódł więc odpuściłam; legginsy zakupiłam przez internet od sprzedawcy którego któraś tu już polecała i faktycznie są bardzo fajne, planuję jeszcze w późniejszym czasie zakupić takie na zimę, widziałam ze też już mieli w ofercie, a staniki, no niestety nie są na mój biust, zamówiłam wczoraj na intymna.pl i czekam aż przyjdą, jakby któraś z Was też jeszcze potrzebowała to widziałam że przez 2 dni chyba mają 20% taniej na biustonosze.

A jutro wizyta! Ciekawe czy będę podglądać maluszka, dziecię zrobiło się bardzo aktywne, wczoraj upatrzyło sobie mój prawy bok i zawzięcie tam kopało, aż mnie w końcu zaczęło boleć, podniosłam bluzkę żeby mąż mógł zobaczyć te kopniaczki i chyba uciekło :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ja też byłam w Lidlu, na szczęście u nas na wiosce była pełna kultura i wybór, więc spokojnie to co chciałam to mam. Musiałam wymienić leginsy ciążowe bo się okazało, że w nich też rozmiarówka jest od czapy.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Noemi kopie w dzien ,ale wieczorem jak juz leze tych kopniakow jest dosc sporo i wyczuwalne reka bez problemu :D tatus juz sporo razy czul :D choc czesto jest tak ,ze jak chce poczuc to akurat cisza :D

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 25 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też byłam w Lidlu. Nie kupiłam nic z nowego asortymentu ale jakieś dawno temu rzucone bodziaki były po 10zł/szt to kupiłam bo były w miare unisex (szare) i był na nich czarny kotek <3 i kupiłam jedną paczkę pampersów newborn bo były w promo za 7 zł :D tak o w sumie, żeby się pocieszyć, że cośtam już mam do wyprawki :D

kate88:) ja tak samo czuje takie bulgotanie tylko, gdyby nie to, że jest to mega nisko to dalej myślałabym, że to moje flaki. Ja mam wizyte dopiero 3.10 madafakaaaaaa

Jagna <3 24.01.2018
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa no ja też nisko wiec wiem ze to napewno nie jelita ;) poza tym to takie inne bulgotanie, specyficzne :) ja wizyta dopiero 12.10 :O

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sie dzisiaj wkurzylam. Tak jak pisalam przedtem kupilam sprzet w media expert. I skusilam sie ma gwarancje 5 lat...ktora podobno miala byc rowniez na uszkodzenie sprzetu ze np. Dziecko mi upusci laptopa, ekran telewizora rozbije... to ok. A teraz sobie czytam wszystko dokladnie i na to nie ma gwarancji... na szczescie pisze, ze jest 30 dni na rezygnacje. I jade tam dzisiaj strasznie wkurzona, naciagacze i tyle. Rezygnuje ze wszystkich gwarancji. Zaplacilam za to prawie 1000 zl masakra... uwazajcie na media expert.

Jeszcze sie zastanawiam czy calego sprzetu im nie oddam... mam na to 14 dni... grr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 15:13

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ