X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czy wasze dzieci też już podnoszą się do siadania ???
    Mój syn już się podnosi i praktycznie sam siada z pozycji półleżącej. Spodobało mu się :) Nawet jak go podnoszę za główkę i pupkę to się podnosi i się tak kuli. Bezpieczniej go już podnosic pod paszki...
    Jak te dzieci rosną i szybko się rozwijają..
    Emilka stety lub nie siada od pozycji pół leżącej od jakiegoś tygodnia. Na leżąco kołysze się jak kołyska i wścieka się jak wariat bo nie może usiąść. Nikt jej nie pomaga i nie zachęca ale ona aż sapie z wysiłku żeby tylko się podnieść.Martwię się o jej kręgosłup :/
    W ogóle jak jest całkiem na płasko to się irytuje po kilku minutach bo za mało widzi więc 2 opcje albo ją nosisz albo umożliwiasz jej siadanie ewentualnie siedzisz koło niej i cały czas do niej gadasz i się z nią bawisz. Żadna z opcji mi nie odpowiada więc 1/3 dnia jest darcie ryja szantaż i negocjacje z matką :D dobrze że jeszcze zasypia na kilka drzemek bo można oszaleć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:12

Lisa24 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr jeżeli tu jesteś to na gazy pomogło nam rozrzedzanie mleka (100ml zamiast 90 na 3 miarki) i końskie dawki espumisanu jak zaczyna się męczyć. Teraz gazowanie zdarza się jej może raz na dzień czasem w ogóle i często poprzedza zrobienie kupy i po kupie ustaje. W nocy nie gazuje w ogóle koło 19 jest już tak zmęczona że nawet w kąpieli krzyczy zasypia po 5 minutach od położenia do łóżka czasem krzyczy jeszcze z 15 minut jak zgubi smoczka śpi twardo nie sapie i nie stęka budzi się tylko na jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 20:17

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Jednak dziś pogoda fajna :) byliśmy wszyscy na długim spacerku ...lody i kawka nad jeziorkiem :)

Spaceangel
    Wykrakałas :)
    No to w sierpniu Emilka już duża będzie. To już przy stole będzie siedzieć razem z gośćmi :)
    Chciałabym ,żeby mój też się sam odstawił by nie tęsknił za cyckiem . Bo narazie sobie nie wyobrażam .Jest taki cycowy. Ale córka tez była a jednak łatwo poszło odstawienie.Nie potrzebnie się martwiłam.
    A jak twoja noga.Już ok?

Lisa
    Wrzuciłam do obserwowanych taka ośmiorniczke do raczkowanoa co ty masz kraba ,żeby nie małpować :)a ośmiorniczka niebieska ,ładna:)
    Stopa niby ok ale muszę chyba do ortopedy bo minął miesiąc a stopa w pełni się nie prostuje i trochę pobolewa i lekko puchnie po całym dniu..

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Ja też nie mogę się doczekać rozszerzania diety:)Te ciamcianie i minki na nowe smaki❤Też myślę o posadzeniu swoich warzywek ale jeszcze się zastanawiam czy ogarnę, bo działkę mamy kawałek autem od domu.

Spaceangel
    No właśnie my też mu nie pomagamy sam się podnosi i wręcz się wkurza jak mu się w tym przeszkadza.

Muszę synka solidnie trzymać na rękach,na kolanach ..już nieźle tańcuje. Noszony też chce być pionowo.
    I uwielbia przeglądać się w lustrze,zaciesza do siebie. Narcyzek mi rośnie 😁

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Olinka to super, ze wszystko się udało ;) Maksiu dał radę :D dzieci tez często inaczej się zachowują w większych grupach osób niż w domu.. Hania przynajmniej taak ma i zazwyczaj śpi, jak gdzieś jesteśmy albo mamy gości.

Siostra omówiła wyniki jeszvze z inna pediatra w pracy, starsza bo tamta była rezydentką i ta stwierdziła, ze jak na takiego maluszka to wcale nie takie małe te odchylenia od normy :( mamy jutro powtórzyć wszystkie znowu i jeśli nie wyjdą dobrze to od razu do lekarza :( masakra, ze znowu będą ją kloc :( ostatnio już mieli problem.. ale najważniejsze, żeby wyszły dobrze.. martwię die bardzo :( temperatury nie ma, dzisiaj nawet była spokojniejsza, no na noc trochę płaczliwa.. ale już śpi. Dziwna sprawa :(
    wiesz co moja siostra przeżywała to samo z najmłodszą córką i tak miała aż do 1 roku jakieś infekcje co kilka tygodni wyniki wychodziły słabe a dziecko zachowywało się praktycznie normalnie tylko było właśnie nieco bardziej marudne. Nie martw się na zapas dzieci są silne wbrew pozorom

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, na szczescie parametry znacznie się obniżyły tylko dalej są wysokie płytki i czerwone krwinki na granicy ale dostaliśmy żelazo i witaminy B, za miesiąc kontrol. Jednak faktycznie widać różnice w zachowaniu, od niedzieli jest dużo spokojniejsza i mniej płaczliwa. Wczoraj poszła późno spać ale już bez płaczu tylko się bawiła.

Dostaliśmy super gryzak małpkę. Co prawda jak na taka małą rzecz wydaje mi się mega drogi.. ale jest naprawdę ekstra. Hania ją bardzo polubiła. Pierwsza zabawka, którą sama chwyciła i od razu do buzi główką (która pełni funkcje szczoteczki).. i co najważniejsze można normalnie wyparzyć, bo oglądałam te sławne zyrafki sophie ale ich nie można wkładać do wrzątku i okazało się, ze podobno straszny syf się rozwija w środku.,

https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_niemowlat/smoczki_gryzaki_klipsy/matchstick_monkey_-_gryzak_masujacy_ze_szczoteczka_pink.html

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Witamy się.☀☀☀
    I pędzimy na spacerek zawieźć tatusiowi do pracy śniadanko,bo nie wziął.

Lisa gryzak ciekawy bardzo 👍

Kurde a dziś jeszcze nauki przed chrztem ...Mieliście ?
    Wymyślają . I muszę kogoś do dzieci ściągać bo my oboje i chrzestna musimy być...no nic pierwszy raz Oli będzie z kimś innym. Ciocia przyjedzie i pospaceruje z nim koło kościoła..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy jak zmienił się proboszcz. 3 lata temu byłam chrzestną i nie było czegoś takiego. No ale pogadał i już. W sumie to było dla tych co mają chrzest w Święta i tydzień później, no ale mój się uparł to marzl w tym kościele godzinę i niczego się nie dowiedział co nas by dotyczyło. A tak to nam powiedział, że my byśmy nie mieli przygotowania.

M&M
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dziś mamy szczepienie, trochę się stresuję :(
    Mój jeszcze nie siada ;) ale wczoraj jak go położyłam na matę, to cały czas się przekręcał z brzuszka na plecki :) przekręca się tez z plecków na boczki.
    My nie mamy nauk przed chrztem.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały zrobił furorę u taty w pracy 😁

Magdoczka
    Powodzenia ✊
    No mój właśnie siada ale za to się nie przekręca.

Martoszka
    Też nie sądze by takie spotkanie było niezbędne ale co zrobić .

Chrzciny coraz bliżej,pierwsza uroczystość synka.:) A,że to i święta i cała rodzina się zjeżdża szykuje się gruba impreza:) ..fajnie . A najfajniejsze jest to że pierwszy raz nie będę styrana szykowaniem:) mogę skupić sie spokojnie na reszcie rzeczy i na takich drobiazgach jak dekoracje,kwiaty:). I może uda się wyszykowac też siebie jak należy:)bo z reguły na siebie czasu już brakowalo. Zawsze biegiem z kuchni szybki makijaż,na ostatnią chwilę zmiana ubrania by się nie ubrudzić szykując wszystko a paznokcie wymalowane dzień wcześniej po takim pichceniu i myciu naczyn obskrobane już do połowy😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 13:12

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U nas różne dni... Mocno dziąsła dają się we znaki, a wydaje mi się, że jeszcze daleko jest do wyjścia zęba :( Mamy mnóstwo gryzaków... Korzysta najbardziej z małpki mombella. Zamówiłam też grzybka bo wiele mam chwali i dzieciaki fajnie łapią.

My chrzciny mamy 12.05 i też mamy nauki przed chrztem... Ale jestem w lesie z tym. Mamy chrzestną, ale nie mamy ubranka, nie mamy też restauracji a będzie nas ok 6-10 osób...
    Możlwie,że ode mnie z rodziny nie będzie nikogo (szkoda gadać :P ).

I nie odzywałam się bo bym tylko narzekała :P Mam gorsze dni.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie przejmuj się. Ze strony mojej matki nikogo nie będzie, a z ojca rodzice i dalszy brat z rodziną.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie będzie bo nie jest tak jakby chcieli :P choć może jeszcze mnie zaskoczą? sama nie wiem. Zobaczymy.

Ale ogólnie mam jakiś gorszy czas.... Chyba hormony mną szarpią. Bo nie mam powodów do narzekań - kochany mąż, cudowny synek. Nie powinnam na nic narzekać a jakoś tak ;)

Myślę o własnym biznesie... I żałuję, że późno się za to zabieram. Bo może na wielkanoc bym dorobiła :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, nawet nie wiedziałam, ze jest coś takiego jak nauki przed chrztem :D

Seli, siostrzeniec męża tez na tego grzybka (jeśli mówimy o tym samym :D) ale narazie preferuje małpkę, dlatego ją nam sprezentowali

A ja znowu wpadłam w słodki nałóg :( i mam dola. Schudłam w końcu 2kg a teraz zdawalam na własne życzenie i nawet nie wiem dlaczego tak robie.:

Seli a co to za biznes ?;) trzymam kciuki
    A co do chrzcin.. nigdy nie uda nam się wszystkich zadowolić/. Niestety :/

Zaraz święta a ja jestem w rozsypce. Chyba w życiu nie miałam takiego bałaganu w domu a nie chce mi się nawet palcem kiwnąć. I chodzę tylko wkurzona ( to tak jeśli chodzi o narzekanie Seli ;P )

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam się fajnie po porodzie... A od miesiąca tyje... Już nie wiem co robić... Zaraz dobije do wagi z dnia porodu ;/ Więc muszę duuuuużo schudnąć, przytyłam aż 6 kilo ;/ w miesiąc! I nie jem słodkiego...

A biznes... Słodki :P znajomi mówią mi bym wypiekała na zamówienie i chce sprzedawać ciasta domowe. Zobaczymy ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Każdy może mieć gorsze dni. A jak masz potrzebę narzekać,narzekaj. Wszystkie tu jesteśmy wyrozumiałe :)
    Każda z nas ma takie dni.

Lisa
    Jeśli Cię to pocieszy..mój słodki nałóg też bierze nade mną górę.Ale jakaś szczęśliwsza jestem jak sobie nie muszę niczego odmawiać..ale walczę na miarę możliwości :)i zumbę zaniechałam przez tą chorobę i brak sił. Także też mam sie do czego u siebie przyczepić .A teraz znowu po spacerach już nie mam mocy wieczorami.
    Wczoraj mały zasnął ,miałam w planach wieczór przed tv..oczy same się zamykały padłam. Moje intensywne dni tak mnie wymecza że padam 22-23.

Moje chłopaki śpią ja piję kawkę i zaraz poprasuje troche taka okazja.

Ja mycie okien Lisa odkładam i odkładam . W weekend miałam to zrobić ale wymyśliłam że umyję w sobotę przed samymi chrzcinami to mi firanki będą jeszcze pięknie pachniały...mocny argument...każdy dobry 😂
    A tak z grubsza sprzątam codziennie i polecam bo wtedy 10 min i ogarnięte. A jak mam bałagan to właśnie chodzę taka ..zła...i wszystko mnie wkurza. Ale sprzątam jak mam chwilę jak nie odkładam na lepszy moment...już się nie spinam że rano musi być wszystko zrobione .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Fajny pomysł na biznes a masz do tego smykałkę widać. A znajomi próbowali twoich wypieków więc wiedzą co mówią:) ja tylko widziałam ale też bym mogła z czystym sumieniem polecić :)
    U mnie już od miesiąca waga stoi..wsumie patrząc na słodycze które pochłaniam to powinnam się cieszyć że nie rośnie...ale kurcze plan był taki że w lato bikini... 👙

Magdoczka
    Jak po szczepieniu .
    I jak przygotowania do Chrzcin ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 16:36

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja idzie w górę... Ostatnio żywię się już surowymi warzywami i niekiedy pozwalam sobie tylko na pierogi ruskie :P
    Ostatnio dużo ciast fajnych mi wychodzi... Teraz też dla rodziny będę piekła :D (rodziny męża ;P ) Uwielbiam piec, ale jeść ostatnio nawet ochoty nie mam... Może dlatego, że zaczęłam przypominać słonia? W ciąży lepiej to wyglądało... Kilogramy szły w brzuszek i to małą istotę :P a teraz mam dwie brody i nie jestem taka ładna xD hahaha

Ja dziś poprasowałam, posprzątałam, ubranka poskładałam, łóżeczko ogarnęłam.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, ja tez zawsze wszystko ogarniam na bierząco i mam porządek, ale ostatnio wszystko się na siebie nałożyło i brak sił.. nawet do zabawy z Hania.. najchętniej poszłabym spac. muszę iść w końcu zrobić to tsh
    I jeszcze czuje jak mi się migrena zaczyna rozkręcać

Seli super pomysł ;) i zawsze można coś dorobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 17:01

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa to tym gorzej :). Jak jesteś przyzwyczajona do porządku a jest chwila bałaganu :)

Seli też mam dwie brody...:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ