STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja musze robic zakupy bo inaczej nie ma co jesc :p nie umiem planowac i raczej na bierzaco robie.
Wozek dalej ten sam. Mamy gondole.
Zakochalismy sie w valco baby snap 4, ma 7.5 kg na kolach pompowanych. Jeszcze z miesiac mutsy da rade
-
Seli to ten o którym Ci pisałam, czyżby znowu będziemy mieć takie same wózki haha oglądaliście na żywo?
Tylko my bardziej w wersje trend
Martoszka u nas na szczęście mąż do pracy misi mieć większy samochód, żeby materiał przewieźć, pracowników itd wiec tyle dobrze, bo nie dałabym rady bez samochodu to moje okno na światWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 12:27
-
https://ewozki.eu/pl/p/Valco-Baby-Snap-4-Sport-VS-lekki-wozek-spacerowy-pompowane-kola-Tailormade-Denim/4543?gclid=CjwKCAjwndvlBRANEiwABrR32FmK0iVDVZtzEG-FEPaatP8hSm7yj2CrU8DGYbcMICIzd9PXXs7hRxoCJWQQAvD_BwE
Dokladnie ten jestesmy zaachwyceni nim bo na zywo ogladalismy wiele. -
Mój oddał do blacharz swój, a tamten już 3 tydzień go robi.
Seli ja też nie mam co jeść, bo mój mąż jak nie napiszę mu konkretnie co chcę to nic nie kupi. A o jakiejś dodatkowej rzeczy z poza listy to mogę pomarzyć 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 12:37
M&M -
Moj mysli na szczescie i jak czegos zapomne czy cos to kupi. Ale obiady robie w ciagu dnia nie z dnia na dzien ;p ja nie wiem co ja chce jesc - to moj porblem :p
-
Kendy, mój też jest taki, że trzeba przy nim siedzieć, bo inaczej płacze. Wymaga, żeby poświęcać mu uwagę. I chyba ma tak sam z siebie, bo nie sądzę, żebym go jakoś rozpiesciła
Dziewczyny, po wczorajszym szczepieniu mamy 37,5 stopnia. Dawać paracetamol czy obserwować?
-
Ja bym dała ,po co ma się rozkręcić .
Zatrzyma gorączkę i zadziała przeciwbólowo a te miejsca wkłucia pewnie bolą ,bo to domięśniowo.Zreszta mi pediatra zalecał podać profilaktycznie więc myślę że spokojnie możesz podać już przy stanie podgorączkowym.
Też myślę ,że takie poprostu są te nasze dzieciaczki . Lubią być tulone,noszone poprostu chcą być kochane😊
Kupiłam piłeczkę i nowa grzechotkę. Lecimy do domku się nakarmić,przewinąć,pobawić i chyba skoczymy jeszcze po tatę do pracy. Cudnie dziś. 😍 -
37.5 to normalna temperatura dzieci nie goraczka. Obserwuj. Ja daje jak jest powyzej 37.5
Ale Kendy Ty to masz widoki
Ja musze sie ogarnac bo dzis 18 stopni i w bluzie sie zagotowalam. A maja byc jeszcze wyzsze temperatury. Juz zupe mam zrobiona jeszcze zmielic mak, jablka poszatkowac i zrobic lemon curd i bedzie finisz. A potem sprzatanie. Ale jak dzis zrobie co trzeba to jutro wybywamy na dluuuugi spacer. W koncu mozna juz karmic na dworze -
My wzięliśmy się z mężem za remont i porządki na naszej działce, wszystko na wariackich papierach, bo akurat teraz jedna firma miała wolne okienko do pomocy, a planowaliśmy dopiero od maja, wiec w chacie wszystko leży, sterta prania i prasowania, a sprzątanie w domu planuje na piątek.
U nas do kąpieli hipp płyn do kąpieli (bez pompki) i babydream z pompką są ok, ale pachną delikatnie, co mi akurat nie przeszkadza. Dla mnie ważne ze nie szczypie w oczy, bo młody coraz bardziej fika w wanience i buźkę obraca tak żeby spróbować wody i tej piany hihi.
Kendy, wiadomo ze dzieci potrzebują bliskosci w szczególności mamy, szukają wzrokiem i w kryzysowych sytuacjach najchętniej w ramionach mamy się uspokajają, ale tez szybko się przyzwyczajają do dobrego... ja starałam się nie nosić bez potrzeby w ciągu dnia, jedynie do cyca, do przeniesienia, do przebrania, a resztę atrakcji na leżąco zapewniać, zabawki, gadanie, śpiewanie itp. Ale niestety tata i dziadkowie noszą, i jak tylko przychodzi wieczór to mały się upomina, no i oczywiście twarze tez już skubany rozpoznaje, ze jak babcia się tylko nachyli to ten już się pręży i wyciąga do noszenia bo wie, ze ta osoba nosi. Hehe.
To tez teraz i ja nieraz muszę nosic... coraz częściej. Czuje już ręce, a w nocy plecy to tragedia... koniecznie muszę mieć jakieś masaże i ćwiczenia bo ból staje się nie do zniesienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 14:46
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Nooo koniec latania na dziś .uffff
Teraz kolację romantico zrobię i już odpoczywamy
Olinka
Przed nami też porządki na działce ...ale myślę że szybko pójdzie.
Co do noszenia. To ja pilnuje by jak nie płacze, nie marudzi to go na ręce nie brać i " krzyczę " na wszystkich,że nie ma przyzwyczajania do noszenia, bo potem jak jestem sama jest ciezko. Także w domu tego pilnujemy. Ale wiadomo jak się pojedzie do rodziny czy ktoś przyjedzie to każdy chce potrzymać,ponosić ale to Sporadycznie więc luz.
A to prawda klocuszki już i będą coraz cięższe te maluszki. Ja jak ponoszę też czuje kręgosłup i rece.
Seli co ty tam znowu pichcisz?
Robota ogarnięta?
Jutro luz?
Ja dziś ogarnelam chatę,obiad jednak zrobiłam,spacerek z małym zaliczony,zakupy zrobione ,dziadka odwiedziłam,na spacer go wyciągnęłam ,mszę za babcie załatwiłam i na spowiedzi byłam i już odpiczywam dosyć.
Magdoczka
Jak Szymek ? ( Dobrze pamiętam?,,)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:18
-
Nie, nie ogarnelam jeszcze. Ale chwile leze bo mi nogi w tylek w laza. Zrobilam obiad i lemon curd, zmielilam mak 3 razy. Jutro musze makowca, wyprac rzeczy, poogarniac chate. Wiecej jest niz myslalam...
-
My używamy kosmetyków Sylveco dla dzieci. Są całkiem fajne, niemal bezzapachowe
Cały czas u nas 37,5 stopnia, nie podawałam paracetamolu, obserwuję.
Ja na święta nic nie robię, bo pierwszego dnia idziemy na pierwsze urodziny do kuzynki, a drugiego dnia mamy chrzciny w knajpie
-
Mi się w końcu udało ogarnąć. Łazienka wymyta od a do z, co do kafelki, bo już patrzeć na nie nie mogłam ;P okna umyte, firanki zmienione, szafa posprzątaną, pranie zrobione.. muszę jeszcze zimowe rzeczy powynosic na strych i może sypialnie posprzatam jak zdążę.. i zostanie tylko salon ale to na koniec bo jutro pieczenie ciast
Ah te święta nasze pierwsze wspólne z Hanią dostała od babci malutki koszyk do święceniaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 19:34
-
U nas również awantury jak się nikt nią nie zajmuje dłużej ja staram sie do niej gadać głaskać jak mam czas rzadko nosimy i mojej mamie też to staram się tłumaczyć ona zazwyczaj uwielbia jak ktoś koło niej jest i często gada i zaczepia a potem zasypia na chwilę. Teraz robimy dłuugie spacery bo wtedy się porządnie wysypia w domu tylko krótkie drzemki i marudzi bo nie wyspana.
My powoli przymierzamy się do zamontowania spacerówki bo młodej zaraz nogi będą wystawać.
Dziś poszłam kupić krem przeciwsłoneczny i co wszędzie od 6 miesiąca albo koszmarnie drogie. Jedyny w przyzwoitej cenie dla powyżej 1 miesiąca znalazłam Sunbrella Dermedic w porównaniu do innych od 1m ten jest cenowo w miarę ale i tak drogo
11.2017 - aniołek 8tc
-
Skusiłam się i kupilam małej sukienkę na święta do tego malutką opaskę troche drogo no ale to w sumie jedna z niewielu sukienek jakiej kupiłam małej
Będzie mała elegantka na święta
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0717497001.html
https://panip.pl/produkt/opaska-panna-s-koronka-mala/
11.2017 - aniołek 8tc
-
My do kąpieli zamieniliśmy Emolium na Dzidziusia i do tego balsam z nivei. Do prania też już nie daje loveli tylko zwykłe kapsułki persila ale nadal piorę jej ciuszki osobno i dodatkowe płukanie robię bez żadnego płynu. Trzeba oszczędzać na chrzciny
11.2017 - aniołek 8tc
-
Emolium nie uzywalabym na co dzien. A nie pamietam co to bylo... chyba przy ciemieniuszce wybrobowalam bo kuzynka polecala i nas mocno uczulil...
-
Seli wrote:Emolium nie uzywalabym na co dzien. A nie pamietam co to bylo... chyba przy ciemieniuszce wybrobowalam bo kuzynka polecala i nas mocno uczulil...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 22:22
11.2017 - aniołek 8tc