X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Pokreciłam z tym fryzjerem. To udanej wizyty dziś:)
    Nie przejmuj sie serniki często opadają ...mi zawsze trochę :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u fryzjera tydzień temu... Chciałam mega krótko się obciąć a fryzjerka powiedziała, że nie ma takiej opcji i ścieła mi włosy do ramion (miałam aż za łopatki :P ) Czuję, że trochę "odżyły" i się odświeżyły bo wypadają mi garściami.

Dziś jeszcze zrobię mini babki... Znalazłam foremki, których nigdy nie używałam a to super okazja do zrobienia :P Mąż mi obiecał szybko wrócić do domu to ja zrobię tyle ile trzeba a potem wybywam z domu, a on niech dokańcza robotę :P

Moi rodzice jutro przyjadą na jeden dzień, a w poniedziałek jedziemy do dziadków :)

Zrobiłam krok do przodu - instagram moich wypieków :D i potem dodam ogłoszenia, że piekę na zamówienie - może coś się da ;)

Pochwalę się :
    https://www.instagram.com/niedzwiedzie_wypieki/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli 👍👌

Ja też jak podciełam włosy to odżyły. Ja też mam teraz trochę za ramiona. Ja muszę mieć taką długość by związać w wysokiego koka. Nie wyobrażam sobie rozpuszczonych włosów przy moim szkrabie. Jest mi niewygodnie nie mówiąc o tym że jak tylko wystaje mi jakis kosmyk,syn go wytarmosi:)
    Na Chrzciny rozpuszczam i kręcę ,będzie miał czym się bawić w kościele😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uwielbia sie nimi bawic ;) nawet sobie przytulal do policzkow.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super pomysł ;) a Zdradzisz mi czy te róże układałas na cieście czy najpierw na sucho a potem na ciasto ?:D czy to tajemnica firmowa ?:)

Ja mam włosy do pasa i dzisiaj chyba tez porządne cięcie na wakacje :) Hania mnie mega ciągnie :P w nie da się ich całkowicie okiełznać pod gumką. Po drugie cały czas schizuje, żeby jej się gdzieś na paluszki nie zakręciły i nie ścisnęły.

Sałatki już pokrojone, jutro wymieszam. Została jeszcde jedna ale to w thermomixie to na 4 min :)

Wczoraj zapomnialam zalać galaretka tych sądzonych jaj i dzisiaj muszę jeździć i szukać galaretek przezroczystych :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam włosy do tyłka i nie zamierzam obcinać kiedyś mówię do męża że zapuszczę tak że będzie się wspinał po moich włosach przez okno a on do mnie "tak i będę wyciągał włosy z odpływu aż do sąsiada" :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa na ciescie ukladalam ;) tylko trzeba to szybko robic bo zastyga ;p

Ja tez sie boje o te wlosy na paluszkach... a moje leca makabrycznie :/ a takich do tylka bym nie ogarnela... i tak nakladam maski na godzine, wcieram czarnuszke i sie schodzi z nimi co drugi dzien.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A galaretki przezroczyste teraz latwo dostepne ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo można też ugotować samemu galaretkę z soku po morelach/ brzoskwiniach i żelatyna . Będzie przezroczysta,smaczna i nic się nie zmarnuje,oszczędność;)

Przerwa na karmienie. Wiecie co dobrze że jest to kamienie ,bo przynajmniej w natłoku obowiązków można dupę posadzić 😊i zajrzeć na forum.

Ciepło dzis. Spacerek zaliczony,zakupy zrobione te zaplanowane na dziś i mam białe tulipany.🙌jeeee! Teraz porządki w kuchni i mycie okien ...aż se Heinekena 0% otworzyłam do tej roboty.:)🍺zdrówko ! Pod te święta?!

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretkę uratowałam podgrzewając trochę ;)

Już po fryzjerze, miałam obcinać ale przypomniałam sobie ze ode ma wesele 11 maja i miałam sobie zrobić ładnego kucyka, wiec ścięcie następnym razem ;) pracy jeszcze troszkę. Przyszły mi formy do tiramisu, uf już się martwiłam, ze nie zdążą.

Pogoda piękna, ale Hania spaceruje dzisiaj z tatą;) o dziwo o 11 skończył prace i jest z nami już aż do końca świąt non stop ;))

Jeszcze spowiedź została, pewnie kolejki ogromne

Zdrówko Kendy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:58

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie długowłose :) Ja mialam też niemal do pasa, chciałam ściąć do ramion, a fryzjerka ścięła mi do łopatek. Po chrzcinach pójdę poprawić, bo mam bardzo gęste włosy i w lecie mi jest strasznie gorąco.
    Mój synek też uwielbia się bawić włosami, jak złapie to nie chce już puścić :)

Seli, Twoje ciasta wyglądają meeega. Szkoda że Wrocław, a nie Warszawa :(

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiąc porządki wygrzebałam spódniczki :D jutro się wybiorę w niej na spacer a co :D

Kendy ja też sobie piwko otworzyłam, ale jakieś z mirabelką :D w lidlu jest seria i taki wybór 0.0% że można się posmaczyć :P oczywiście to nawet nie smakuje odrobiną piwa ale ja to akurat lubię.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lidl jest chyba najlepszy właśnie co do wyboru piw bez alko. Tam zakupiłam na chrzciny sporo różniastych np . Granat i acai albo grejpfrut i pomelo. U nas w rodzinie teraz więcej niepijących niż pijących . Moda na dbanie o zdrowie ;)
    Nieraz wypije sobie to słodkie ale wolę zwykłego Heinekena 0% wtakie ciepło,można się napić.

To zdrówko Seli.🍻

Szkoda tej pogody..odrywamy się od roboty...bo ciągle coś ...i śmigamy na lody:)
    Mały pośpi ,bo w domu tylko krótko drzemie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 15:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypominało mi się...Lisa jak Wam idzie nocne wybudzanie na karmienie ?Udaje się?

Nakarmie małego spije męża kawke ( robi najlepsza warstwowa latte z dużą pianka☕😝) i idziemy..połazic

Nogi mnie już mega bolą ale co tam ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kawał roboty dziś też odwalilam :)wdomu pachnie świeżymi firankami...uwielbiam to :) i spacerki dwa były... teraz piorę pościelki do wózka i wnętrze gondoli ,torbę i nakładkę prałam wczoraj. A to wnętrze gondoli fajne na zamek mamy.
    Prałyście już wózki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... ale nie widze tez by moj byl brudny. Kosz czyscilam ale tak to nie ;)

Mysle, ze w sobote moze kupimy spacerowke a jak nie to z koncem maja :D bo maja byc za tydzien targii i moze cena bedzie fajna.

A jutro chyba pojdziemy do ogrodu japonskiego.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam nakładkę i torbę ,bo ptaszek obsrał :)ja tyle na spacery chodziłam po parkach i nic a ciocia raz poszła jak my byliśmy na naukach i odrazu taki pech.

Z kolei środek gondoli mam biały i wymagał odświeżenia ..to na chrzciny bedzie czyściutki.

Seli fajny plan z tym ogrodem.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zdążyłam zrobić pranie, posprzątać raz w domu i obiad. Do tego pojechać na salę w sprawie chrzcin i tyle. Miałam piec bezy, ale dwa Michały padły w salonie, a jeden Michał na dworze. Więc z włączenia miksera nici.
    Dobrze, że nie robię świat u siebie, ale może za rok... Choć w naszych przypadkach lepsze by było zorganizowanie BN, bo 1 urodzin i tym bardziej kolejnych nie zamierzam jakiś robić dużych.
    Wczoraj zapowiedziałam mężowi, że przez pół roku nie dostanie samochodu. Oczywiście się zgodził, gdy po chwili usłyszałam... Ale....
    No cóż pokazałam mu w którym kierunku jest pociąg gdyby zapomniał😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 21:05

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, wiadomo, ze na pewno dużo mniejszy komfort spania niż wcześniej, ale to nie jest ważne ;) czuje się trochę jak na samym początku, gdy Hania była noworodkiem ;) po pierwszych dwóch nocach byłam trochę nieprzytomna w ciągu dnia.. a i Hania gorzej spała resztę nocy po przebudzeniu ale się już chyba przyzwyczaiłyśmy :)

Ja tez prawie do końca spełniłam swój plan. Na jutro zostało tylko odkurzanie i podłogi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 01:44

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .

Mały zrobił pobudke po 5...dobrze,bo jest co robić ale nie wyspałam się.

To dziś ta święconka Lisa ..mogę wysłać męża z dziećmi :)

Wesołych i pięknych Świąt Dziewczyny życzymy Wam z Olim 🐇🐣

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ