X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Pokreciłam z tym fryzjerem. To udanej wizyty dziś:)
    Nie przejmuj sie serniki często opadają ...mi zawsze trochę :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u fryzjera tydzień temu... Chciałam mega krótko się obciąć a fryzjerka powiedziała, że nie ma takiej opcji i ścieła mi włosy do ramion (miałam aż za łopatki :P ) Czuję, że trochę "odżyły" i się odświeżyły bo wypadają mi garściami.

Dziś jeszcze zrobię mini babki... Znalazłam foremki, których nigdy nie używałam a to super okazja do zrobienia :P Mąż mi obiecał szybko wrócić do domu to ja zrobię tyle ile trzeba a potem wybywam z domu, a on niech dokańcza robotę :P

Moi rodzice jutro przyjadą na jeden dzień, a w poniedziałek jedziemy do dziadków :)

Zrobiłam krok do przodu - instagram moich wypieków :D i potem dodam ogłoszenia, że piekę na zamówienie - może coś się da ;)

Pochwalę się :
    https://www.instagram.com/niedzwiedzie_wypieki/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli 👍👌

Ja też jak podciełam włosy to odżyły. Ja też mam teraz trochę za ramiona. Ja muszę mieć taką długość by związać w wysokiego koka. Nie wyobrażam sobie rozpuszczonych włosów przy moim szkrabie. Jest mi niewygodnie nie mówiąc o tym że jak tylko wystaje mi jakis kosmyk,syn go wytarmosi:)
    Na Chrzciny rozpuszczam i kręcę ,będzie miał czym się bawić w kościele😂

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uwielbia sie nimi bawic ;) nawet sobie przytulal do policzkow.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super pomysł ;) a Zdradzisz mi czy te róże układałas na cieście czy najpierw na sucho a potem na ciasto ?:D czy to tajemnica firmowa ?:)

Ja mam włosy do pasa i dzisiaj chyba tez porządne cięcie na wakacje :) Hania mnie mega ciągnie :P w nie da się ich całkowicie okiełznać pod gumką. Po drugie cały czas schizuje, żeby jej się gdzieś na paluszki nie zakręciły i nie ścisnęły.

Sałatki już pokrojone, jutro wymieszam. Została jeszcde jedna ale to w thermomixie to na 4 min :)

Wczoraj zapomnialam zalać galaretka tych sądzonych jaj i dzisiaj muszę jeździć i szukać galaretek przezroczystych :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam włosy do tyłka i nie zamierzam obcinać kiedyś mówię do męża że zapuszczę tak że będzie się wspinał po moich włosach przez okno a on do mnie "tak i będę wyciągał włosy z odpływu aż do sąsiada" :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa na ciescie ukladalam ;) tylko trzeba to szybko robic bo zastyga ;p

Ja tez sie boje o te wlosy na paluszkach... a moje leca makabrycznie :/ a takich do tylka bym nie ogarnela... i tak nakladam maski na godzine, wcieram czarnuszke i sie schodzi z nimi co drugi dzien.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A galaretki przezroczyste teraz latwo dostepne ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo można też ugotować samemu galaretkę z soku po morelach/ brzoskwiniach i żelatyna . Będzie przezroczysta,smaczna i nic się nie zmarnuje,oszczędność;)

Przerwa na karmienie. Wiecie co dobrze że jest to kamienie ,bo przynajmniej w natłoku obowiązków można dupę posadzić 😊i zajrzeć na forum.

Ciepło dzis. Spacerek zaliczony,zakupy zrobione te zaplanowane na dziś i mam białe tulipany.🙌jeeee! Teraz porządki w kuchni i mycie okien ...aż se Heinekena 0% otworzyłam do tej roboty.:)🍺zdrówko ! Pod te święta?!

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretkę uratowałam podgrzewając trochę ;)

Już po fryzjerze, miałam obcinać ale przypomniałam sobie ze ode ma wesele 11 maja i miałam sobie zrobić ładnego kucyka, wiec ścięcie następnym razem ;) pracy jeszcze troszkę. Przyszły mi formy do tiramisu, uf już się martwiłam, ze nie zdążą.

Pogoda piękna, ale Hania spaceruje dzisiaj z tatą;) o dziwo o 11 skończył prace i jest z nami już aż do końca świąt non stop ;))

Jeszcze spowiedź została, pewnie kolejki ogromne

Zdrówko Kendy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:58

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie długowłose :) Ja mialam też niemal do pasa, chciałam ściąć do ramion, a fryzjerka ścięła mi do łopatek. Po chrzcinach pójdę poprawić, bo mam bardzo gęste włosy i w lecie mi jest strasznie gorąco.
    Mój synek też uwielbia się bawić włosami, jak złapie to nie chce już puścić :)

Seli, Twoje ciasta wyglądają meeega. Szkoda że Wrocław, a nie Warszawa :(

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiąc porządki wygrzebałam spódniczki :D jutro się wybiorę w niej na spacer a co :D

Kendy ja też sobie piwko otworzyłam, ale jakieś z mirabelką :D w lidlu jest seria i taki wybór 0.0% że można się posmaczyć :P oczywiście to nawet nie smakuje odrobiną piwa ale ja to akurat lubię.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lidl jest chyba najlepszy właśnie co do wyboru piw bez alko. Tam zakupiłam na chrzciny sporo różniastych np . Granat i acai albo grejpfrut i pomelo. U nas w rodzinie teraz więcej niepijących niż pijących . Moda na dbanie o zdrowie ;)
    Nieraz wypije sobie to słodkie ale wolę zwykłego Heinekena 0% wtakie ciepło,można się napić.

To zdrówko Seli.🍻

Szkoda tej pogody..odrywamy się od roboty...bo ciągle coś ...i śmigamy na lody:)
    Mały pośpi ,bo w domu tylko krótko drzemie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 15:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypominało mi się...Lisa jak Wam idzie nocne wybudzanie na karmienie ?Udaje się?

Nakarmie małego spije męża kawke ( robi najlepsza warstwowa latte z dużą pianka☕😝) i idziemy..połazic

Nogi mnie już mega bolą ale co tam ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kawał roboty dziś też odwalilam :)wdomu pachnie świeżymi firankami...uwielbiam to :) i spacerki dwa były... teraz piorę pościelki do wózka i wnętrze gondoli ,torbę i nakładkę prałam wczoraj. A to wnętrze gondoli fajne na zamek mamy.
    Prałyście już wózki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie... ale nie widze tez by moj byl brudny. Kosz czyscilam ale tak to nie ;)

Mysle, ze w sobote moze kupimy spacerowke a jak nie to z koncem maja :D bo maja byc za tydzien targii i moze cena bedzie fajna.

A jutro chyba pojdziemy do ogrodu japonskiego.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam nakładkę i torbę ,bo ptaszek obsrał :)ja tyle na spacery chodziłam po parkach i nic a ciocia raz poszła jak my byliśmy na naukach i odrazu taki pech.

Z kolei środek gondoli mam biały i wymagał odświeżenia ..to na chrzciny bedzie czyściutki.

Seli fajny plan z tym ogrodem.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zdążyłam zrobić pranie, posprzątać raz w domu i obiad. Do tego pojechać na salę w sprawie chrzcin i tyle. Miałam piec bezy, ale dwa Michały padły w salonie, a jeden Michał na dworze. Więc z włączenia miksera nici.
    Dobrze, że nie robię świat u siebie, ale może za rok... Choć w naszych przypadkach lepsze by było zorganizowanie BN, bo 1 urodzin i tym bardziej kolejnych nie zamierzam jakiś robić dużych.
    Wczoraj zapowiedziałam mężowi, że przez pół roku nie dostanie samochodu. Oczywiście się zgodził, gdy po chwili usłyszałam... Ale....
    No cóż pokazałam mu w którym kierunku jest pociąg gdyby zapomniał😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 21:05

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, wiadomo, ze na pewno dużo mniejszy komfort spania niż wcześniej, ale to nie jest ważne ;) czuje się trochę jak na samym początku, gdy Hania była noworodkiem ;) po pierwszych dwóch nocach byłam trochę nieprzytomna w ciągu dnia.. a i Hania gorzej spała resztę nocy po przebudzeniu ale się już chyba przyzwyczaiłyśmy :)

Ja tez prawie do końca spełniłam swój plan. Na jutro zostało tylko odkurzanie i podłogi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 01:44

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .

Mały zrobił pobudke po 5...dobrze,bo jest co robić ale nie wyspałam się.

To dziś ta święconka Lisa ..mogę wysłać męża z dziećmi :)

Wesołych i pięknych Świąt Dziewczyny życzymy Wam z Olim 🐇🐣

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ