STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam u fryzjera tydzień temu... Chciałam mega krótko się obciąć a fryzjerka powiedziała, że nie ma takiej opcji i ścieła mi włosy do ramion (miałam aż za łopatki ) Czuję, że trochę "odżyły" i się odświeżyły bo wypadają mi garściami.
Dziś jeszcze zrobię mini babki... Znalazłam foremki, których nigdy nie używałam a to super okazja do zrobienia Mąż mi obiecał szybko wrócić do domu to ja zrobię tyle ile trzeba a potem wybywam z domu, a on niech dokańcza robotę
Moi rodzice jutro przyjadą na jeden dzień, a w poniedziałek jedziemy do dziadków
Zrobiłam krok do przodu - instagram moich wypieków i potem dodam ogłoszenia, że piekę na zamówienie - może coś się da
Pochwalę się :
https://www.instagram.com/niedzwiedzie_wypieki/ -
Seli 👍👌
Ja też jak podciełam włosy to odżyły. Ja też mam teraz trochę za ramiona. Ja muszę mieć taką długość by związać w wysokiego koka. Nie wyobrażam sobie rozpuszczonych włosów przy moim szkrabie. Jest mi niewygodnie nie mówiąc o tym że jak tylko wystaje mi jakis kosmyk,syn go wytarmosi:)
Na Chrzciny rozpuszczam i kręcę ,będzie miał czym się bawić w kościele😂 -
Moj uwielbia sie nimi bawic nawet sobie przytulal do policzkow.
-
Seli super pomysł a Zdradzisz mi czy te róże układałas na cieście czy najpierw na sucho a potem na ciasto ? czy to tajemnica firmowa ?
Ja mam włosy do pasa i dzisiaj chyba tez porządne cięcie na wakacje Hania mnie mega ciągnie w nie da się ich całkowicie okiełznać pod gumką. Po drugie cały czas schizuje, żeby jej się gdzieś na paluszki nie zakręciły i nie ścisnęły.
Sałatki już pokrojone, jutro wymieszam. Została jeszcde jedna ale to w thermomixie to na 4 min
Wczoraj zapomnialam zalać galaretka tych sądzonych jaj i dzisiaj muszę jeździć i szukać galaretek przezroczystych -
Lisa na ciescie ukladalam tylko trzeba to szybko robic bo zastyga ;p
Ja tez sie boje o te wlosy na paluszkach... a moje leca makabrycznie a takich do tylka bym nie ogarnela... i tak nakladam maski na godzine, wcieram czarnuszke i sie schodzi z nimi co drugi dzien. -
Albo można też ugotować samemu galaretkę z soku po morelach/ brzoskwiniach i żelatyna . Będzie przezroczysta,smaczna i nic się nie zmarnuje,oszczędność
Przerwa na karmienie. Wiecie co dobrze że jest to kamienie ,bo przynajmniej w natłoku obowiązków można dupę posadzić 😊i zajrzeć na forum.
Ciepło dzis. Spacerek zaliczony,zakupy zrobione te zaplanowane na dziś i mam białe tulipany.🙌jeeee! Teraz porządki w kuchni i mycie okien ...aż se Heinekena 0% otworzyłam do tej roboty.🍺zdrówko ! Pod te święta?!
Seli lubi tę wiadomość
-
Galaretkę uratowałam podgrzewając trochę
Już po fryzjerze, miałam obcinać ale przypomniałam sobie ze ode ma wesele 11 maja i miałam sobie zrobić ładnego kucyka, wiec ścięcie następnym razem pracy jeszcze troszkę. Przyszły mi formy do tiramisu, uf już się martwiłam, ze nie zdążą.
Pogoda piękna, ale Hania spaceruje dzisiaj z tatą o dziwo o 11 skończył prace i jest z nami już aż do końca świąt non stop )
Jeszcze spowiedź została, pewnie kolejki ogromne
Zdrówko KendyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 14:58
-
Wszystkie długowłose Ja mialam też niemal do pasa, chciałam ściąć do ramion, a fryzjerka ścięła mi do łopatek. Po chrzcinach pójdę poprawić, bo mam bardzo gęste włosy i w lecie mi jest strasznie gorąco.
Mój synek też uwielbia się bawić włosami, jak złapie to nie chce już puścić
Seli, Twoje ciasta wyglądają meeega. Szkoda że Wrocław, a nie WarszawaSeli lubi tę wiadomość
-
A ja robiąc porządki wygrzebałam spódniczki jutro się wybiorę w niej na spacer a co
Kendy ja też sobie piwko otworzyłam, ale jakieś z mirabelką w lidlu jest seria i taki wybór 0.0% że można się posmaczyć oczywiście to nawet nie smakuje odrobiną piwa ale ja to akurat lubię. -
No lidl jest chyba najlepszy właśnie co do wyboru piw bez alko. Tam zakupiłam na chrzciny sporo różniastych np . Granat i acai albo grejpfrut i pomelo. U nas w rodzinie teraz więcej niepijących niż pijących . Moda na dbanie o zdrowie
Nieraz wypije sobie to słodkie ale wolę zwykłego Heinekena 0% wtakie ciepło,można się napić.
To zdrówko Seli.🍻
Szkoda tej pogody..odrywamy się od roboty...bo ciągle coś ...i śmigamy na lody:)
Mały pośpi ,bo w domu tylko krótko drzemie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 15:54
-
No kawał roboty dziś też odwalilam :)wdomu pachnie świeżymi firankami...uwielbiam to i spacerki dwa były... teraz piorę pościelki do wózka i wnętrze gondoli ,torbę i nakładkę prałam wczoraj. A to wnętrze gondoli fajne na zamek mamy.
Prałyście już wózki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 19:58
-
Nie... ale nie widze tez by moj byl brudny. Kosz czyscilam ale tak to nie
Mysle, ze w sobote moze kupimy spacerowke a jak nie to z koncem maja bo maja byc za tydzien targii i moze cena bedzie fajna.
A jutro chyba pojdziemy do ogrodu japonskiego. -
Ja musiałam nakładkę i torbę ,bo ptaszek obsrał :)ja tyle na spacery chodziłam po parkach i nic a ciocia raz poszła jak my byliśmy na naukach i odrazu taki pech.
Z kolei środek gondoli mam biały i wymagał odświeżenia ..to na chrzciny bedzie czyściutki.
Seli fajny plan z tym ogrodem.
-
Ja dziś zdążyłam zrobić pranie, posprzątać raz w domu i obiad. Do tego pojechać na salę w sprawie chrzcin i tyle. Miałam piec bezy, ale dwa Michały padły w salonie, a jeden Michał na dworze. Więc z włączenia miksera nici.
Dobrze, że nie robię świat u siebie, ale może za rok... Choć w naszych przypadkach lepsze by było zorganizowanie BN, bo 1 urodzin i tym bardziej kolejnych nie zamierzam jakiś robić dużych.
Wczoraj zapowiedziałam mężowi, że przez pół roku nie dostanie samochodu. Oczywiście się zgodził, gdy po chwili usłyszałam... Ale....
No cóż pokazałam mu w którym kierunku jest pociąg gdyby zapomniał😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2019, 21:05
M&M -
Kendy, wiadomo, ze na pewno dużo mniejszy komfort spania niż wcześniej, ale to nie jest ważne czuje się trochę jak na samym początku, gdy Hania była noworodkiem po pierwszych dwóch nocach byłam trochę nieprzytomna w ciągu dnia.. a i Hania gorzej spała resztę nocy po przebudzeniu ale się już chyba przyzwyczaiłyśmy
Ja tez prawie do końca spełniłam swój plan. Na jutro zostało tylko odkurzanie i podłogiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 01:44