X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zdrowych, Wesołych Świąt spędzonych mile w gronie rodzinnym.

[zdj]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 08:24

Lisa24, Elmuszka, Kendy, Martoszka, Magdoczka, Seli lubią tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Tak, Kendy dzisiaj można już wysłać ze święconka :D my tez się wybieramy z Hanią ;)

Olinka ekstra zdjęcie ;) kurczę my chyba tez zrobimy jakieś świąteczne na pamiątkę ;)

Pamietam jak jeszcze w Boże Narodzenie leżeliśmy z mężem, ja z giga brzuchem :D i mówiliśmy, że na Wielkanoc Hania będzie mieć już 3 miesiące ;) ale ten czas szybko leci..

Dziękujemy i również życzymy wesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy ;) a przede wszystkim dużo zdrowia bo najważniejsze :)

Kendy, OlinkaO lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka
    Maks cudny 😍

Ja zdjęcie też będę robić, bo akurat jutro
    kończymy 4 m-ce a robimy takie co mięsiac.

Odebrałam catering. Jestem bardzo zadowolona . Wszystko papakowane i nawet udekorowane...cudnie...tort odebrany...jeszcze dziś zrobię jaja faszerowane ,poprasuje obrusy i ubrania ,ogarnę chatkę,mąż upiecze wołowinie i laba...spacerek 😊podoba mi się to :) pełna lodówka jedzenia a w kuchni porządek 💪👍i ja mam czas dla rodzinki...wiem jaram się tym ale to dlatego ,że to mój "pierwszy raz"😂 kiedy nie zarywam nocek szykując święta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 11:49

Martoszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, ja tez na pewno się kiedyś skuszę na takie rozwiązanie ;)) chociaż w tym roku o dziwo się wyrobiłam bo już wszystko zrobione a poszło 7 ciast, 3 sałatki i sos tatarski :D domek tez już posprzątany pięknie i mamie jeszcze zdążyłam okna umyć wiec 100% poszło. Wczoraj tylko „siedziałam” do 1 a zazwyczaj dłużej mnie po nocach schodziło. Jednak przy dziecku jestem bardziej zorganizowana niż jak byliśmy sami :)) teraz się karmimy i tez na spacerek;)
    Chrzciny w pierwszy czy drugi dzień świat ?? Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało ;)

Ktoś jeszcze chrzci teraz w święta ?:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, rodzina spora i zawsze ktoś coś przyniesie ;) do tego jutro idziemy do brata na śniadanie wielkanocne, potem na obiad do teściów a wieczorem jeszcze na imieniny do chrzestnego męża.. i w poniedziałek do moich rodziców, wiec 85% wypieków i sałatek rozdam przy odwiedzinach bo nawet nie będziemy mieć czasu, żeby zjeść w domu ;) czasami się umawiamy kto co robi a czasami każdy robi co sobie wymarzy i przynosi :)) No i zdarzy się, ze są 3 sałatki jarzynowe ;P ale i tak każda inna
    Co do absorbującego malucha, to powiem Ci, że jakby święta były w tamtym tygodniu to nic nie byłabym w stanie zrobić za bardzo :) może by się jedna sałatkę udało zrobić.. i ledwo posprzątać. Tak jest czasami, ze dzieci potrzebują więcej naszej uwagi. Na szczęście Hania wróciła „do normy” i jest grzeczna wiec trochę poszalałam

Chrzciny się na pewno udadzą, ale rozumiem Cię bo sama się stresowałam :)) Oliś słodziak mega i widać, ze taki bajerant :))

Magdoczka za Was tez trzymam kciuki :) ogólnie piękny okres na chrzciny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 22:45

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas chrzciny jutro i też mam już lekkiego stresa ;) A dziś jedziemy na pierwsze urodziny kuzynki, więc ja nic na święta nie robiłam :-D

Kendy, powodzenia :-) Oli jest cudowny z tą palemką :*

Olinka, Maksio też super dżentelmen :)

OlinkaO lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był piękny dzień ...😊😊😊😊
    Wszystko się super udało.
    A mały był mega grzeczny😍 Zasnął w wózku po wyjściu z domu i pół mszy przespał na rękach. Potem pooglądał kościelne żyrandole😀W domu też ładnie spał w wózku przy gościach. Jestem mega zmęczona ale szczęśliwa 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 22:17

Lisa24, Martoszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Powodzenia. 3mamy kciuki by u Was też wszystko fajnie się udało. :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy to robicie, że te Wasze Robaki śpią na tych poduszkach🤨🤔 Moja to aby dupką kręci by zjechać i mieć tylko czubek głowy na poduszce

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystko wyszło wspaniale, oby teraz kolejne mamy były tak zadowolone z tej uroczystości🙂

Kendy lubi tę wiadomość

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Jak Wy to robicie, że te Wasze Robaki śpią na tych poduszkach🤨🤔 Moja to aby dupką kręci by zjechać i mieć tylko czubek głowy na poduszce
    Mój lubi . A ta poduszka motylek jest bardzo fajna dla nas. Ona jest w środku płaska a boki amortyzują główkę czy w wózku czy foteliku samochodowym .Mój np nie lubi trzymać główki na wznak przez co główka jest wypukła z tyłu..ta poduszka trochę utrzymuje ja w takiej pozycji ale ma też zwykle poduchy i na płasko też lubi.

A jak u was mijają święta??
    My zaraz szykujemy się do teściów.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka nie powinno sie uzywac takich poduszek, wiec moze i lepiej ze nie lubi ;) dziecko nie potrzebuje do przynajmniej roczku poduszki i powinno bezwglednie spac na plasko.

Kendy sliczny Olaf, maly dzentelmen :)

Magdoczka powodzenia dzis ;)

Wesolych Swiat ;D

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ma też tylko w wózku. Dopiero dwa razy użyta była i robi wszystko by być niżej. Skubaniec mój mały.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ona ma też tylko w wózku. Dopiero dwa razy użyta była i robi wszystko by być niżej. Skubaniec mój mały.
    Nawet w wozku ;) dla zdrowia kregoslupa.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byli rodzice na dzien i dzis bylismy u dziadkow meza ;)

Mlody wczoraj powtorzyl "tata" po mezu. Wiec juz obdzwonil rodzine, ze maly mowi tata... ;p ja mowie, ze nie nagral to sie nie liczy :D

Do tego od soboty on sie dzwiga i siada :/ od plaskiego podloza sie odpycha i chce siadac. Wszystkich to zachwyca - mnie nie bo robi to zle :/ i jak mowie o fizjoterapeucie (mamy w czwartek) to na mnie wsiadaja, ze nienormalna jestem a mlody silny....

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój nauczył się wystawiać język 😂dobrze,że wczoraj księdzu nie wystawiał😉
    A jak widzi siebie w lusterku z tym jęzorkiem to jest fajna zabawa.

My już w domku ,odpoczywamy :)nareszcie :)

Seli Gabryś już zaraz skończy 5 m-cy więc myślę że powoli może się podnosić ale jak to cię niepokoi skonsultuj jak masz okazję. Nie zaszkodzi.
    A z jakiej pozycji się podnosi chyba nie z leżącej tylko na półsiedzącej .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A mój nauczył się wystawiać język 😂dobrze,że wczoraj księdzu nie wystawiał😉
    A jak widzi siebie w lusterku z tym jęzorkiem to jest fajna zabawa.

My już w domku ,odpoczywamy :)nareszcie :)

Seli Gabryś już zaraz skończy 5 m-cy więc myślę że powoli może się podnosić ale jak to cię niepokoi skonsultuj jak masz okazję. Nie zaszkodzi.
    A z jakiej pozycji się podnosi chyba nie z leżącej tylko na półsiedzącej .

Prawidlowo dziecko powinno siadac z pozycji do raczkowania, nie z lezacej ani polezacej. On to robi z lezacej... i z pol u mnie na rekach. Nie jest na to gotowy ;) glowa mu leci i dzis mi usiadl i polecial na bok.... Musze go mocno trzymac i stopowac by nic sobie rojber nie zrobil. Ogolnie ma chyba silniejsze miesnie miednicy niz ramion.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie siadanie jak Ty mówisz to już później jak będzie dziecko potrafiło stabilnie siedzieć i raczkowac.A początki są właśnie takie,że się dziecko podnosi.
    Ja myślę,że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi...wykonuje rzeczy na miarę swoich możliwości. Nie ma co nic przyspieszać ,sądzac ma siłę,obkładać poduchami by siedziało kiedy jeszcze nie jest ma to gotowe czy podciągać za rączki. Ale jeśli samo już tak ćwiczy to nic nie zrobisz pozostaje czuwać i...łapać :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, nieprawda ;) prawidlowo dziecko nie powinno sie tak unosic. Warto wspierac i pilnowac rozwoju.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/m1l_65LL6Vg

Tu babeczka sensownie mówi o tym jak to jest.

dZhdp1.png

‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ