STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Zdrowych, Wesołych Świąt spędzonych mile w gronie rodzinnym.
[zdj]Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 08:24
Lisa24, Elmuszka, Kendy, Martoszka, Magdoczka, Seli lubią tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Dzień dobry!
Tak, Kendy dzisiaj można już wysłać ze święconkamy tez się wybieramy z Hanią
Olinka ekstra zdjęciekurczę my chyba tez zrobimy jakieś świąteczne na pamiątkę
Pamietam jak jeszcze w Boże Narodzenie leżeliśmy z mężem, ja z giga brzuchemi mówiliśmy, że na Wielkanoc Hania będzie mieć już 3 miesiące
ale ten czas szybko leci..
Dziękujemy i również życzymy wesołych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocya przede wszystkim dużo zdrowia bo najważniejsze
Kendy, OlinkaO lubią tę wiadomość
-
Olinka
Maks cudny 😍
Ja zdjęcie też będę robić, bo akurat jutro
kończymy 4 m-ce a robimy takie co mięsiac.
Odebrałam catering. Jestem bardzo zadowolona . Wszystko papakowane i nawet udekorowane...cudnie...tort odebrany...jeszcze dziś zrobię jaja faszerowane ,poprasuje obrusy i ubrania ,ogarnę chatkę,mąż upiecze wołowinie i laba...spacerek 😊podoba mi się topełna lodówka jedzenia a w kuchni porządek 💪👍i ja mam czas dla rodzinki...wiem jaram się tym ale to dlatego ,że to mój "pierwszy raz"😂 kiedy nie zarywam nocek szykując święta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 11:49
Martoszka lubi tę wiadomość
-
Kendy, ja tez na pewno się kiedyś skuszę na takie rozwiązanie
) chociaż w tym roku o dziwo się wyrobiłam bo już wszystko zrobione a poszło 7 ciast, 3 sałatki i sos tatarski
domek tez już posprzątany pięknie i mamie jeszcze zdążyłam okna umyć wiec 100% poszło. Wczoraj tylko „siedziałam” do 1 a zazwyczaj dłużej mnie po nocach schodziło. Jednak przy dziecku jestem bardziej zorganizowana niż jak byliśmy sami
) teraz się karmimy i tez na spacerek;)
Chrzciny w pierwszy czy drugi dzień świat ?? Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało
Ktoś jeszcze chrzci teraz w święta ? -
No tak, rodzina spora i zawsze ktoś coś przyniesie
do tego jutro idziemy do brata na śniadanie wielkanocne, potem na obiad do teściów a wieczorem jeszcze na imieniny do chrzestnego męża.. i w poniedziałek do moich rodziców, wiec 85% wypieków i sałatek rozdam przy odwiedzinach bo nawet nie będziemy mieć czasu, żeby zjeść w domu
czasami się umawiamy kto co robi a czasami każdy robi co sobie wymarzy i przynosi
) No i zdarzy się, ze są 3 sałatki jarzynowe ;P ale i tak każda inna
Co do absorbującego malucha, to powiem Ci, że jakby święta były w tamtym tygodniu to nic nie byłabym w stanie zrobić za bardzomoże by się jedna sałatkę udało zrobić.. i ledwo posprzątać. Tak jest czasami, ze dzieci potrzebują więcej naszej uwagi. Na szczęście Hania wróciła „do normy” i jest grzeczna wiec trochę poszalałam
Chrzciny się na pewno udadzą, ale rozumiem Cię bo sama się stresowałam) Oliś słodziak mega i widać, ze taki bajerant
)
Magdoczka za Was tez trzymam kciukiogólnie piękny okres na chrzciny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2019, 22:45
-
Tak, u nas chrzciny jutro i też mam już lekkiego stresa
A dziś jedziemy na pierwsze urodziny kuzynki, więc ja nic na święta nie robiłam
Kendy, powodzeniaOli jest cudowny z tą palemką :*
Olinka, Maksio też super dżentelmenOlinkaO lubi tę wiadomość
-
To był piękny dzień ...😊😊😊😊
Wszystko się super udało.
A mały był mega grzeczny😍 Zasnął w wózku po wyjściu z domu i pół mszy przespał na rękach. Potem pooglądał kościelne żyrandole😀W domu też ładnie spał w wózku przy gościach. Jestem mega zmęczona ale szczęśliwa 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 22:17
Lisa24, Martoszka lubią tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Jak Wy to robicie, że te Wasze Robaki śpią na tych poduszkach🤨🤔 Moja to aby dupką kręci by zjechać i mieć tylko czubek głowy na poduszce
A jak u was mijają święta??
My zaraz szykujemy się do teściów. -
Martoszka nie powinno sie uzywac takich poduszek, wiec moze i lepiej ze nie lubi
dziecko nie potrzebuje do przynajmniej roczku poduszki i powinno bezwglednie spac na plasko.
Kendy sliczny Olaf, maly dzentelmen
Magdoczka powodzenia dzis
Wesolych SwiatKendy lubi tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Ona ma też tylko w wózku. Dopiero dwa razy użyta była i robi wszystko by być niżej. Skubaniec mój mały.
dla zdrowia kregoslupa.
-
U mnie byli rodzice na dzien i dzis bylismy u dziadkow meza
Mlody wczoraj powtorzyl "tata" po mezu. Wiec juz obdzwonil rodzine, ze maly mowi tata... ;p ja mowie, ze nie nagral to sie nie liczy
Do tego od soboty on sie dzwiga i siadaod plaskiego podloza sie odpycha i chce siadac. Wszystkich to zachwyca - mnie nie bo robi to zle
i jak mowie o fizjoterapeucie (mamy w czwartek) to na mnie wsiadaja, ze nienormalna jestem a mlody silny....
-
A mój nauczył się wystawiać język 😂dobrze,że wczoraj księdzu nie wystawiał😉
A jak widzi siebie w lusterku z tym jęzorkiem to jest fajna zabawa.
My już w domku ,odpoczywamy :)nareszcie
Seli Gabryś już zaraz skończy 5 m-cy więc myślę że powoli może się podnosić ale jak to cię niepokoi skonsultuj jak masz okazję. Nie zaszkodzi.
A z jakiej pozycji się podnosi chyba nie z leżącej tylko na półsiedzącej .
-
Kendy wrote:A mój nauczył się wystawiać język 😂dobrze,że wczoraj księdzu nie wystawiał😉
A jak widzi siebie w lusterku z tym jęzorkiem to jest fajna zabawa.
My już w domku ,odpoczywamy :)nareszcie
Seli Gabryś już zaraz skończy 5 m-cy więc myślę że powoli może się podnosić ale jak to cię niepokoi skonsultuj jak masz okazję. Nie zaszkodzi.
A z jakiej pozycji się podnosi chyba nie z leżącej tylko na półsiedzącej .
Prawidlowo dziecko powinno siadac z pozycji do raczkowania, nie z lezacej ani polezacej. On to robi z lezacej... i z pol u mnie na rekach. Nie jest na to gotowyglowa mu leci i dzis mi usiadl i polecial na bok.... Musze go mocno trzymac i stopowac by nic sobie rojber nie zrobil. Ogolnie ma chyba silniejsze miesnie miednicy niz ramion.
-
Takie siadanie jak Ty mówisz to już później jak będzie dziecko potrafiło stabilnie siedzieć i raczkowac.A początki są właśnie takie,że się dziecko podnosi.
Ja myślę,że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi...wykonuje rzeczy na miarę swoich możliwości. Nie ma co nic przyspieszać ,sądzac ma siłę,obkładać poduchami by siedziało kiedy jeszcze nie jest ma to gotowe czy podciągać za rączki. Ale jeśli samo już tak ćwiczy to nic nie zrobisz pozostaje czuwać i...łapać -
Kendy, nieprawda
prawidlowo dziecko nie powinno sie tak unosic. Warto wspierac i pilnowac rozwoju.
-
https://youtu.be/m1l_65LL6Vg
Tu babeczka sensownie mówi o tym jak to jest.