X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już musimy się przymierzać do spacerówki mimo że młoda nie siedzi bo już zaraz będzie za długa na gondolę niestety. Hehe moja córka poszła po rodzinie ojca u nas sami średni lub niscy :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia też dostaliśmy :) jak u was się to sprawdza:) no mojego syna nie usypia. Najpierw do niego gada jak szumis nie podejmuje dialogu...jest płacz 😂😂😂

Martoszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel u nas tez gondola za mala, dlatego kupujemy spacerowke rozkladana na plasko. Jednak zdrowy rozwoj i kregoslup dziecka jest dla nas wazny.

U nas oryginalny whisbear sie sprawdzil. Nie kazdy szum dziala na dziecko. Np. z telefonu jak puszczalam inne to nie dzialalo ;) ale tez rzadko uzywam szumisia.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje plany poświąteczne - przechodzę na dietę muszę odkurzyć parowar kupiłam zanim zaszłam w ciąże i leży :D Poza tym kładziemy z mężem panele w 2 pokojach - wesoła majówka :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Speceangel u nas tez gondola za mala, dlatego kupujemy spacerowke rozkladana na plasko. Jednak zdrowy rozwoj i kregoslup dziecka jest dla nas wazny.

U nas oryginalny whisbear sie sprawdzil. Nie kazdy szum dziala na dziecko. Np. z telefonu jak puszczalam inne to nie dzialalo ;) ale tez rzadko uzywam szumisia.
    nasza też na szczęście się rozkłada na płasko ale ponoć spacerówka ma o wiele słabszą stabilizację kręgosłupa niż gondola więc jeszcze jeździmy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze poogarniac mieszkanie bo jest syf... A majowki sie obawiam ;p albo dostane okresu w koncu albo nie i maja byc po majowce moje wyniki badan wiec sie juz stresuje ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    nasza też na szczęście się rozkłada na płasko ale ponoć spacerówka ma o wiele słabszą stabilizację kręgosłupa niż gondola więc jeszcze jeździmy
    Ma... i pewnie slaba amortyzacje ;p ja tez jezdze jak najdluzej gondola ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas godola posłuży spokojnie jeszcze na miesiąc albo i dłużej.
    A spacerówkę też mamy z opcją rozkładania na płasko. Ale to raczej do spania. Mysle,że jak maluch 5-6 miesięczny pojeździ w spacerówce w pozycji półleżącej przez godzinkę to jego kręgosłup jakoś strasznie nie ucierpi,jeśli już na tym etapie będzie potrafił stabilnie siedzieć. Ale tyle ile rodziców tyle zdań :):):)

Spaceangel
    To pracowita majówka u was.:)

Seli
    Też mam syf.
    Jeszcze po chrzcinach ,obrobić się nie możemy. A sprzątam od wieczoru po chrzciach codziennie coś. I na chrzcinach mały fajnie spał i sprzątałam kuchnie na bieżąco a i tak na koniec imprezy był armagedon . Nie chcę wiedzieć co by było gdybym tego nie robiła. Naczynia bym chyba na podłodze już kładla😂

My na majówkę napewno nastawiamy się na odpoczynek. Pewnie nad morze skoczymy,jakiegoś grilla zrobimy..może działkę do tego czasu uda się ogarnąć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 12:11

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    To kciuki za dobre wyniki.

Lisa24
    A u Was jak święta? Było tak jak sobie wymarzyłaś?Jak się ma Hania?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robota czeka a syn nie chce mnie wypuścić z objęć cycowych:):):) a muszę się wyrobić przed usg bioderek...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to sa opinie fizjoterapeutow ;) nie wiem na czym opierasz wiedzę ale nigdzie nie jest napisane, ze dobre dla dziecka jest sadzanie, gdy dziecko nie potrafi prawidlowo podnosic sie do siadu, ani tez ze mozna tak wozic. Kazde dziecko osiaga swoje kamienie milowe w swoim tepie ale warto zwracac uwage jak. By jakosc rozwoju byla dobra. Mamy XXI wiek, dostep do wiedzy i warto z tego korzystac.
    Nie zamierzam Cie przekonywac czy wyklocac sie, Ty bedziesz robic jak uwazasz. Ja mam troche wiedzy ze studiow jak i staram sie czytac. Nie jestem alfa i omega, specem od niemowlat tez nie.

Ja chyba zjem obiad najpierw bo juz pozno a tylka nie chce mi sie ruszyc ;) Stresuje mnie pare rzeczy, ciagle mysle o sytuacji rodzinnej i tak sie wiele rzeczy nalozylo, ze czuje niemoc.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja też z tego dostępu do wiedzy korzystam:) i ciągle dowiaduje się nowych rzeczy.Nie jestem zamknięta na inne opinie.:)ciągle się uczę:)
    Ale nasze zdanie jest podobne więc o co tu się kłocic?? Zarówno i Ty i ja chcemy sądzac nasze dzieci w spacerówce jak będą na to gotowe :) i tobie i mnie zależy na dobrym rozwoju i zdrowym kręgosłupie dziecka.Ja nie pisałam ,że będę dziecko sadzac w spacerówce kiedy mi się to będzie podobało :)a moje dziecko nie będzie na to gotowe.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2019, 12:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli ja też z tego dostępu do wiedzy korzystam:) i ciągle dowiaduje się nowych rzeczy.Nie jestem zamknięta na inne opinie.:)ciągle się uczę:)
    Ale nasze zdanie jest podobne więc o co tu się kłocic?? Zarówno i Ty i ja chcemy sądzac nasze dzieci w spacerówce jak będą na to gotowe :) i tobie i mnie zależy na dobrym rozwoju i zdrowym kręgosłupie dziecka.Ja nie pisałam ,że będę dziecko sadzac w spacerówce kiedy mi się to będzie podobało :)a moje dziecko nie będzie na to gotowe.:)

Zrozumiałam inaczej ;) Tym bardziej, że twierdzisz uparcie, że podnoszenie z pleców i siadanie jest prawidłowe - a nie jest. Tak samo sadzanie dziecka w spacerówce jak ukończy 6 miesiąc, czy branie je w nosidło jak samo nie potrafi usiąść z pozycji raczkowania. To obciąża kręgosłup i zaburza rozwój mięśni.

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Martoszka, ale wiesz... Oni mieli załatwione w grudniu - więc jakby nie było Wy o tym wiedzieliście, mieli zapłacone - trochę to rozumiem, że mają plany ale nie musicie się pod nich dostosowywać. Tutaj ona nie miała planów. Najpierw powiedziała, że ok, pasuje a potem czy mogłabym zmienić bo ona by sobie zrobiła wycieczkę...
    Ja dowiedziałam się jak przyjechali zobaczyć małą, a już mieliśmy salę, kościół i wszystko inne załatwione. Ale z niego taki chrzestny, że szkoda gadać. Tylko szkoda, że to jedyny brat cioteczny ojca i go nie będzie. No ale trudno. Jego sprawa.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta osoba chyba nie jest zbyt świadoma tego co gada. Jak ona tak mogła. Nie rozumiem.

M&M
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, Masio prześliczny w wersji Wielkanocnej, słodziaczek!

Lisa, podziwiam za tyle przygotowań na święta! podziwiam mooocno, ja gotuję na 3 dni ciągle bo mi czasu brak :P

Kendy, Olafek przecudny elegancik! Bardzo elegancko też stół wyglądał, super super!

Magdoczka, Twój synio to ma niezły charakterek co nie? dobrze że już po imprezie :P może się uspokoi po kontakcie z wodą święconą :P

My idziemy do fizjoterapeuty drugi raz teraz, Zosia nadal woli swoją lewą stronę. Myślę że jeszcze ma czas żeby się wyrównać, ale wolę to sprawdzić.

OlinkaO lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz... Wie jaka mam sytuacje rodzinna to moze stwierdzila, ze zrobie dla niej wszystko? Nie wiem... w sumie super bliska mi nie jest. Nie mam bliskich osob ;p

Elmuszka a kiedy idziecie? My w czwartek.

Kurde leze pol dnia z mlodym w lozku. On nie ma nastroju ja tez nie. Zamykam sie w sobie ale czuje, ze uleje mi sie lada moment bo za bardzo mnie boli pare rzeczy.

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w czwartek.

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ktora macie? My na 13 :)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy święta minely bardzo szybko ale było cudnie ;) Hania większość czasu przespała albo się bawiła :)
    Super, ze chrzciny się udały! Olafek elegancik jak zawsze :) stol był pięknie ubrany, ja tez zawsze zwracam uwagę na takie detale i lubię jak jest ładnie;)

Seli a powiedziałaś jej, ze zmiana daty nie wchodzi w grę? Jak na to zareagowała? Współczuje sytuacji..przecież ważne tez jesy żeby móc i w pozniejszym czasie liczyć na chrzestnych.. ich rola nie polega tylko na pojawieniu się w kościele w dniu chrzcin. Przykro, ze tak trochę zlekceważyła sytuacje, jeśli nie miała jakiś poważnych przyczyn.

Elmuszka jak tam już trzymiesięczna Zosia?;) wiesz ile wazy? :)

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ