X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to przy trądziku znajoma polecała ekstra drogi Cetaphil i musiałam oddać bo młodej oczy spuchły jak bańki :D każde dziecko inne :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy tradziku w szpitalu mowili by nic z tym nie robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 08:15

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Używaliśmy co 2 dni przez 2 miesiące i nigdy nie uczulił ale za drogi interes na dłuższą metę :)

No ja np. na vichy jestem uczulona a na tansze marki nie :) emolium tez skladu dobrego nie ma i to emolient.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helooł;)

Zaczynamy dziś dzień z synkiem od tańców przy dziecięcych hitach...ale zabawa 💃🙌😊

Lisa
    Ale dałaś po robocie. Brawo Ty 👏

Seli
    To tak jest ,że te obowiązki rosną w trakcie :) też tak mam..niby już koniec a jeszcze to ,jeszcze to:)

Spaceangel
    Nie widzę tej sukieneczki .
    A kremy z filtrem fakt drogie. Ja już też zakupiłam.

A mój synek wczoraj do pierwszego karmienia spał w wózku:) Po wielkiej bataliii z mężem na zmianę go usypialismy i odkladaaalismy..tak ze 3 godziny walki :) ale udało się i mieliśmy wieczór dla siebie :) co też odpowiednio wykorzystaliśmy...😍😏
    I chyba się synkowi dobrze spało,bo spał 6,5 godz do pierwszego karmienia.

Pogoda znowu zachęca do spaceru😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 08:56

Lisa24, Martoszka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na trądzik używam naparu z tymianku pomaga. Teraz też go trochę wysypało przemywam od wczoraj i jest ładnie.
    Sobie też twarz przemywam i jest lepiej i od czasu do czasu smarne się sudocremem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:10

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije kawe, leze w lozku i patrze jak mlody spi. Kolejna ciezka noc za nami, wieczory sa okropne. Wtedy najbardziej go boli ;( a my pomyslu nie mamy jak ulzyc. Nie chce ciagle podawac ibum...

Mnie boli glowa, brzuch bardzo okresowo :( a okresu brak... ale moglby pare dni jeszcze sie wstrzymac bo stosuje masc...

Mam dzis duuuuzo roboty. Odpuszcze sobie spacer. Nadrobimy innego dnia. W sumie to nawet nie wiem na ile spacer to dobry pomysl jak go boli ;(

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) rano przejechaliśmy szybko po buty dla męża bo miał już dramatyczne a nie mógł się z nimi rozstać ;P
    Hania teraz śpi a ja może zdążę szybko posprzątać porządnie sypialnie i zmienić pościel a potem biorę się za ciasta :) może uda mi się sprzedać Hanię dziadkom na godzinkę czy dwie to pójdzie szybciej ;P w końcu ciasto piekę głównie dla nich :D

My kapiemy teraz w emollium ale musimy zmienić.. zaczęliśmy używać bo Hania zaczęła mieć takie chropowate placki na ciele, głównie na brzuszku i trochę w okolicy kolan i łokci. Ale po tym się jeszcze pogorszyło:/ chyba będziemy musieli się z tym wybrać do dermatologa dziecięcego. Chyba, ze to od jakieś nietolerancji pokarmowej i dlatego tez mało przybywa? No nic, zobaczymy jak się wszystko wykreuje przez święta. Na szczęście jej to nie przeszkadza i nie boli. A w środę idziemy na szczepienie.

Dzięki Kendy, jak się już człowiek weźmie to jakoś leci ;) nawet mi trochę wigoru wróciło.

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo najgorzej to sie zabrać. A my spacerujemy od dwóch godzinek. Nakarmiłam małego w parku na ławeczce,pierwszy raz. Zaleglam się pieluszka a i cieplutko więc spokojnie można było go wyjąć z wózka i chodzimy dalej :)
    Kupiłam nam dziewczynom na drugi dzień. Świat bluzki hiszpanki a chłopakom podobne koszule ... I jestem z siebie dumna. Za babole sory na tym słońcu nic nie widzę 😂

Lisa ja jutro kuchnie i szafki sprzątam i okna myje w sobotę całe mieszkanie i firanki taki plan.

A dziś do teściów ma kawę na powietrzu śmigamy

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu zawsze praca była do świecenia koszyczka a porem już święta :D dlatego staram się wyrobić. Jedynie tiramisu cytrynowe zostawię ns sobotę bo to musi być ns świeżo.
    Sypialnia już wysprzątana cała. Biorę się za ciasta, te które mogę wcześniej :) jutro przygotuje sobie wszystko na sałatki, żeby w sobotę tylko wymieszać. Posprzatam salon i fryzjer :)
    Już się nie mogę doczekać tych swiąt, chyba dlatego, ze nasze pierwsze w 3 <3

Kendy super sprawa z tymi hiszpankami ;) ja sobie już zapisałam zdjęcie jakie sobie z Hania uszyjemy sukienki na święta Bożego Narodzenia :D mała będzie mieć już prawie rok :O

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Jak Gabryś ? Spokojniejszy ? Żel napewno jakis stosujesz.. może gryzaka schłodzić i mu dać ,może trochę ulgi ..

Lisa
    Ja jutro zamierzam sporo ogarnąc jak moi pójdą że święconką. Co roku tatuś idzie z dziećmi a mama daje po robocie wtedy 😊
    Co robisz u fryzjera ?

I łooo potańczył trochę, pobawił się, cycus i znowu spanko. Akurat pośpi u teściów w wózku na podwórku.:) A mama zje torta i wypije kawke😋...o weź tu nie grzesz..
    A i sezon na lody się zaczyna.😝😎Zjadłam dziś włoskiego na spacerku😊ja chyba jednak nie będę chuda 😂

A spotkałam dzis koleżankę. Między naszymi dziećmi są 2 m-ce różnicy. Umówiliśmy się na spacerek ..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lepiej... Ale rano byl placz i bol, ze podalam ibum :( chlodze gryzaki i daje to ulge na jakies 5 min... Smarowalam colgelem, dentinoxem ale to do d... zal mi go. Tak sie wymeczyl, ze jak zasnal to nie ruszal sie w ogole... na 2h.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nigdzie jutro męża z dziećmi nie wysyłaj ;) święconką pojutrze :D ale ja tez od kiedy jest Hania, ciagle mylę dni.. ostatnio zamiast 15.04 wpisałam 11.04, 4 dni uleciało nie wiadomo kiedy
    U fryzjera farba i podcięcie ;) zobaczymy co zaproponuje bo mam stała fryzjerkę.

Biedny Gabrys :(

Hania grzeczna, wróciło moje dziecko :D upieklysmy dwie babki, sernik wiedeński i sernik gotowany. Jeszcze czekoladowe z kremem i te jajko sadzone. Nawet babcia nie musiała jej przejąc bo się pięknie bawi. Oby nie zapeszyc:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 18:16

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo :D to Lisa jestes lepsza ode mnie :D mi sie udalo zrobic makowca na kruchym, sernik z kajmakiem i zamierzam zrobic podobny sernik do tego "sadzonego". Maz dzis wroci pozno... ale jutro ma byc po 12 :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😂😂no tak jutro piątek ..brawo ja;)

Łooo szalejecie z tymi ciastami aż mi zaczyna być głupio że nic nie robię ..nie żartuje...cieszę się pierwszy raz tak.

Miałam też robić to jajko sadzone ale to ciasto lodowkowe a ja muszę trzymać miejsce w lodówce na catering.
    Ale nie nudzę się ciągle coś załatwiam. Z gotowania też co nie co robimy ale to pikuś w porównaniu do tego co robiłam zawsze...cieszę się synkiem i spacerkami:)

Lisa
    Super,że Hania grzeczna i daje mamie porobić tyle.

Seli
    Też szalejesz:) przy zabkujacym Gabrysiu też szacun:)

My już w domku. Dziś większą część dnia na powietrzu. Teraz kąpiel i lulu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:20

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z pieczenia tylko zamierzam zrobić sernik z rosą i upiec miseczki chlebowe do żurku u nas później pełno tego żarcia zostaje.

Seli współczuje u nas z zębów to tyle że już prawie wszystkie widać przez dziąsła ale młoda tylko koszmarnie się ślini i piąstki obżera więc pewnie do wyrzynania się jeszcze czas

My również mamy szczepionki 30 kwietnia trochę się stresuje bo 6w1 i rotawirus

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dwa serniki i makowiec, obiad na jutro.
    Trzeba posprzatac.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    To jutro laba ? :)
    A ty na święta masz gości czy wy gdzieś jedziecie ?

Lisa
    Jak po fryzjerze ? Zadowolona ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie udało dokończyć wszystko jak zaplanowałam ;) jedynie sernik wiedeński.. najpierw pięknie urósł a potem opadł sporo:( no trudno.

Kendy fryzjer jutro ;) mam nadzieje, ze będę, ale wiadomo jak to z tymi fryzjerami jest :P chociaż u mojej zazwyczaj jesteśmy zadowolona

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo jak tam nocka ?;) my się właśnie karmimy i wstaje się ogarnąć.
    Piękna pogoda, oby taka została przez całe święta ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    A ja mam dzisiaj męża w domku,więc jest pomoc i robota fajnie idzie.:) I synek grzecznie śpi w wózku ..jak zwykle pokazówka przed tatusiem😁

Potem chłopaki pójdą na spacer a my pomyjemy okna i szafki w kuchni.

I jeszcze dziś w planach zakup produktów do święconki,malowanie pisanek i polowanie na białe tulipany na stół. Stół będzie biało -błękitny ale i z motywem świątecznym :) Znalazłam błękitne świeczki zajączki i fajne jajeczka błękitne ( jakby konfetti)rozsypie trochę na stole i bukiet białych tulipanów na środku. Mam nadzieję,że będzie ok. Obrusy mam białe gładkie nowe..będzie ładnie ;)
    I na cmentarz musze skoczyć Babci tulipanki i bazie zanieść i świąteczny znicz zapalić.

Nocka u nas spoko, pogoda piękna :):);)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ