STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi przy tradziku w szpitalu mowili by nic z tym nie robic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 08:15
-
spaceangel wrote:Używaliśmy co 2 dni przez 2 miesiące i nigdy nie uczulił ale za drogi interes na dłuższą metę
No ja np. na vichy jestem uczulona a na tansze marki nie emolium tez skladu dobrego nie ma i to emolient. -
Helooł
Zaczynamy dziś dzień z synkiem od tańców przy dziecięcych hitach...ale zabawa 💃🙌😊
Lisa
Ale dałaś po robocie. Brawo Ty 👏
Seli
To tak jest ,że te obowiązki rosną w trakcie też tak mam..niby już koniec a jeszcze to ,jeszcze to:)
Spaceangel
Nie widzę tej sukieneczki .
A kremy z filtrem fakt drogie. Ja już też zakupiłam.
A mój synek wczoraj do pierwszego karmienia spał w wózku:) Po wielkiej bataliii z mężem na zmianę go usypialismy i odkladaaalismy..tak ze 3 godziny walki ale udało się i mieliśmy wieczór dla siebie co też odpowiednio wykorzystaliśmy...😍😏
I chyba się synkowi dobrze spało,bo spał 6,5 godz do pierwszego karmienia.
Pogoda znowu zachęca do spaceru😊😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 08:56
Lisa24, Martoszka lubią tę wiadomość
-
Na trądzik używam naparu z tymianku pomaga. Teraz też go trochę wysypało przemywam od wczoraj i jest ładnie.
Sobie też twarz przemywam i jest lepiej i od czasu do czasu smarne się sudocremem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:10
-
Ja pije kawe, leze w lozku i patrze jak mlody spi. Kolejna ciezka noc za nami, wieczory sa okropne. Wtedy najbardziej go boli ;( a my pomyslu nie mamy jak ulzyc. Nie chce ciagle podawac ibum...
Mnie boli glowa, brzuch bardzo okresowo a okresu brak... ale moglby pare dni jeszcze sie wstrzymac bo stosuje masc...
Mam dzis duuuuzo roboty. Odpuszcze sobie spacer. Nadrobimy innego dnia. W sumie to nawet nie wiem na ile spacer to dobry pomysl jak go boli ;( -
Dzień dobry wszystkim rano przejechaliśmy szybko po buty dla męża bo miał już dramatyczne a nie mógł się z nimi rozstać ;P
Hania teraz śpi a ja może zdążę szybko posprzątać porządnie sypialnie i zmienić pościel a potem biorę się za ciasta może uda mi się sprzedać Hanię dziadkom na godzinkę czy dwie to pójdzie szybciej ;P w końcu ciasto piekę głównie dla nich
My kapiemy teraz w emollium ale musimy zmienić.. zaczęliśmy używać bo Hania zaczęła mieć takie chropowate placki na ciele, głównie na brzuszku i trochę w okolicy kolan i łokci. Ale po tym się jeszcze pogorszyło:/ chyba będziemy musieli się z tym wybrać do dermatologa dziecięcego. Chyba, ze to od jakieś nietolerancji pokarmowej i dlatego tez mało przybywa? No nic, zobaczymy jak się wszystko wykreuje przez święta. Na szczęście jej to nie przeszkadza i nie boli. A w środę idziemy na szczepienie.
Dzięki Kendy, jak się już człowiek weźmie to jakoś leci nawet mi trochę wigoru wróciło. -
Bo najgorzej to sie zabrać. A my spacerujemy od dwóch godzinek. Nakarmiłam małego w parku na ławeczce,pierwszy raz. Zaleglam się pieluszka a i cieplutko więc spokojnie można było go wyjąć z wózka i chodzimy dalej
Kupiłam nam dziewczynom na drugi dzień. Świat bluzki hiszpanki a chłopakom podobne koszule ... I jestem z siebie dumna. Za babole sory na tym słońcu nic nie widzę 😂
Lisa ja jutro kuchnie i szafki sprzątam i okna myje w sobotę całe mieszkanie i firanki taki plan.
A dziś do teściów ma kawę na powietrzu śmigamy -
U mnie w domu zawsze praca była do świecenia koszyczka a porem już święta dlatego staram się wyrobić. Jedynie tiramisu cytrynowe zostawię ns sobotę bo to musi być ns świeżo.
Sypialnia już wysprzątana cała. Biorę się za ciasta, te które mogę wcześniej jutro przygotuje sobie wszystko na sałatki, żeby w sobotę tylko wymieszać. Posprzatam salon i fryzjer
Już się nie mogę doczekać tych swiąt, chyba dlatego, ze nasze pierwsze w 3
Kendy super sprawa z tymi hiszpankami ja sobie już zapisałam zdjęcie jakie sobie z Hania uszyjemy sukienki na święta Bożego Narodzenia mała będzie mieć już prawie rok
-
Seli
Jak Gabryś ? Spokojniejszy ? Żel napewno jakis stosujesz.. może gryzaka schłodzić i mu dać ,może trochę ulgi ..
Lisa
Ja jutro zamierzam sporo ogarnąc jak moi pójdą że święconką. Co roku tatuś idzie z dziećmi a mama daje po robocie wtedy 😊
Co robisz u fryzjera ?
I łooo potańczył trochę, pobawił się, cycus i znowu spanko. Akurat pośpi u teściów w wózku na podwórku. A mama zje torta i wypije kawke😋...o weź tu nie grzesz..
A i sezon na lody się zaczyna.😝😎Zjadłam dziś włoskiego na spacerku😊ja chyba jednak nie będę chuda 😂
A spotkałam dzis koleżankę. Między naszymi dziećmi są 2 m-ce różnicy. Umówiliśmy się na spacerek ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 16:09
-
Teraz lepiej... Ale rano byl placz i bol, ze podalam ibum chlodze gryzaki i daje to ulge na jakies 5 min... Smarowalam colgelem, dentinoxem ale to do d... zal mi go. Tak sie wymeczyl, ze jak zasnal to nie ruszal sie w ogole... na 2h.
-
Kendy nigdzie jutro męża z dziećmi nie wysyłaj święconką pojutrze ale ja tez od kiedy jest Hania, ciagle mylę dni.. ostatnio zamiast 15.04 wpisałam 11.04, 4 dni uleciało nie wiadomo kiedy
U fryzjera farba i podcięcie zobaczymy co zaproponuje bo mam stała fryzjerkę.
Biedny Gabrys
Hania grzeczna, wróciło moje dziecko upieklysmy dwie babki, sernik wiedeński i sernik gotowany. Jeszcze czekoladowe z kremem i te jajko sadzone. Nawet babcia nie musiała jej przejąc bo się pięknie bawi. Oby nie zapeszyc:DWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 18:16
-
Oooo to Lisa jestes lepsza ode mnie mi sie udalo zrobic makowca na kruchym, sernik z kajmakiem i zamierzam zrobic podobny sernik do tego "sadzonego". Maz dzis wroci pozno... ale jutro ma byc po 12
-
😂😂no tak jutro piątek ..brawo ja;)
Łooo szalejecie z tymi ciastami aż mi zaczyna być głupio że nic nie robię ..nie żartuje...cieszę się pierwszy raz tak.
Miałam też robić to jajko sadzone ale to ciasto lodowkowe a ja muszę trzymać miejsce w lodówce na catering.
Ale nie nudzę się ciągle coś załatwiam. Z gotowania też co nie co robimy ale to pikuś w porównaniu do tego co robiłam zawsze...cieszę się synkiem i spacerkami:)
Lisa
Super,że Hania grzeczna i daje mamie porobić tyle.
Seli
Też szalejesz:) przy zabkujacym Gabrysiu też szacun:)
My już w domku. Dziś większą część dnia na powietrzu. Teraz kąpiel i lulu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 19:20
-
ja z pieczenia tylko zamierzam zrobić sernik z rosą i upiec miseczki chlebowe do żurku u nas później pełno tego żarcia zostaje.
Seli współczuje u nas z zębów to tyle że już prawie wszystkie widać przez dziąsła ale młoda tylko koszmarnie się ślini i piąstki obżera więc pewnie do wyrzynania się jeszcze czas
My również mamy szczepionki 30 kwietnia trochę się stresuje bo 6w1 i rotawirus
11.2017 - aniołek 8tc
-
Zrobilam dwa serniki i makowiec, obiad na jutro.
Trzeba posprzatac. -
Mi sie udało dokończyć wszystko jak zaplanowałam jedynie sernik wiedeński.. najpierw pięknie urósł a potem opadł sporo:( no trudno.
Kendy fryzjer jutro mam nadzieje, ze będę, ale wiadomo jak to z tymi fryzjerami jest chociaż u mojej zazwyczaj jesteśmy zadowolona -
Dzień dobry.
A ja mam dzisiaj męża w domku,więc jest pomoc i robota fajnie idzie. I synek grzecznie śpi w wózku ..jak zwykle pokazówka przed tatusiem😁
Potem chłopaki pójdą na spacer a my pomyjemy okna i szafki w kuchni.
I jeszcze dziś w planach zakup produktów do święconki,malowanie pisanek i polowanie na białe tulipany na stół. Stół będzie biało -błękitny ale i z motywem świątecznym Znalazłam błękitne świeczki zajączki i fajne jajeczka błękitne ( jakby konfetti)rozsypie trochę na stole i bukiet białych tulipanów na środku. Mam nadzieję,że będzie ok. Obrusy mam białe gładkie nowe..będzie ładnie
I na cmentarz musze skoczyć Babci tulipanki i bazie zanieść i świąteczny znicz zapalić.
Nocka u nas spoko, pogoda piękna