STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z mam ma może plecak z canpol babies??
https://m.ceneo.pl/78173457;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjwpuXpBRAAEiwAyRRPgYlXxBIfD3A3NLuly4iVTMxKCzc7dvvf8TygW8h6Hd6IXjZQQYBk-xoCSccQAvD_BwE#tab=click
Albo coś w tym stylu do polecenia??
Muszę w końcu zainwestować bo jak chodzimy na basen albo jeździmy na wycieczki to moja torebka do wózka nie wystarcza i mamy jeszcze trzy inne szukam czegoś większego -
Lisa24 wrote:W niedziele idziemy na ostatnie - ósme. Hania wydaje się bardzo zadowolona, chociaż zmienimy chyba basen i godzinę. Na tym basenie co jesteśmy teraz jest trochę głośno, zjeżdżalnia, sporo ludzi i ciężko jej się czasami skoncentrować, robimy jakieś ćwiczenie a ona ogląda ludzi jak odrabialiśmy zajęcia na basenie AWFu to była mega zaangażowana, ale tam są tylko uczestnicy kursu i nikt więcej, sam basen. Do tego zazwyczaj chodzi na drzemkę o 11.30-12 a tutaj basen mamy o 12 i tez jest zazwyczaj niewyspana. Odrabialiśmy zajęcia o 14.30 i była idealnie po drzemce.. i wydaje mi się, ze było to widoczne, dużo więcej kopała, chlapała ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, Hania lubi wodę, ani razu na zajęciach nie płakała (odpukać). Teraz będziemy przes sierpień same chodzić
A nurkujecie?? Jak Wam idzie? Hania dzisiaj pierwszy raz zanurkowała bez wcześniejszego polewania główki tylko na sama komendę, byłam przerażona sle fajnie jej poszło, bez problemu
My byliśmy narazie dopiero 3 razy a nurkowanie było od drugich zajec 😉 niestety nurkowanie jest na samym końcu jak mały jest już zmęczony i po każdym nurkowanie rozżala się ale to ze zmęczenia bo już przed nurkowaniem zaczyna podplakiwac bo niestety jest zawsze niewyspany na basenie i po ok 25-30min już pada ze zmęczenia 😄 ale ładnie mu to idzie oczka otwarte nie opija się wody ani nic 😊 my chodzimy na taki malutki basen gdzie są właśnie tylko kursanci i w zaleznosci od dnia tygodnia zajęcia są na 9.00 lub 10-10.30 ale jakoś nigdy nie udało nam się wyspać przed 😄
-
Lisa24 wrote:Czy któraś z mam ma może plecak z canpol babies??
https://m.ceneo.pl/78173457;pla?se=z3O9ShpCl5nfI7FoLhBE4vUL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjwpuXpBRAAEiwAyRRPgYlXxBIfD3A3NLuly4iVTMxKCzc7dvvf8TygW8h6Hd6IXjZQQYBk-xoCSccQAvD_BwE#tab=click
Albo coś w tym stylu do polecenia??
Muszę w końcu zainwestować bo jak chodzimy na basen albo jeździmy na wycieczki to moja torebka do wózka nie wystarcza i mamy jeszcze trzy inne szukam czegoś większego
Nie mam ale wyglada fajnie sama muszę się nad takim zastanowić tym bardziej ze jedziemy do Szczawnicy i tez by się tam przydał -
Kimberly wrote:Super, że Maksio tak dobrze zniósł szczepienie Nam też z obowiązkowych zostało już tylko wzw b.
Miłego pobytu u rodziców! Dziadkowie pewnie zachwyceni, że pobędą trochę z wnukiem 😊
Sto lat dla Hani
My też się wybieramy na basen, ale coś nie możemy tam dotrzeć tzn. nawet jeszcze się nigdzie nie zapisaliśmy :p ale mam nadzieję, że w końcu się uda, bo to jednak chyba dużo daje jak się w tym wieku zacznie Przeraża mnie tylko to nurkowanie.. :o
U nas wczoraj było jeszcze znośnie, nawet trochę pokropiło. Za to dzisiaj już upał! Udało nam się wyjść na spacer przed 10, ale już i tak był żar.
No a z mlekiem nie pomogę
Tak dziadkowie bardzo się cieszą i mały tez 😊 chociaż wiadomo za tak tęskni bo jest przyzwyczajony ze wstaje to tata zawsze jest ale od początku 1raz w miesiącu tak jest to myśle ze przyzwyczaja się do tego.
U nas tez okropnie gorąco ... strasznie nie lubię upałów odkąd mały się urodził, byliśmy na spacerze tez ok 10 ale długo nie wytrzymaliśmy i musieliśmy wrocic, na chuste za gorąco w taka pogodę, w wózku długo nie pojeździ a na rękach mama długo nie wytrzyma 😆
Teraz właśnie padł bo dzisiaj jeszcze moja mama zajmowała się jego kuzynem (niecałe 3 latka) i dzień pełen wrażeń i ciężko było pospać dłużej bo wiadomo kuzyn dużo energii ma i ciężko żeby usiedzisz cichutko i tez szkoda było czasu na sen 😄
-
Paulina9191 wrote:Jak niedługo zacznę wprowadzać kaszki to będę wybierać bezmleczne i tak się zastanawiam ktore mleko modyfikowane kupić, pytananie dziewczyny które nie karmią piersia jakie mleka używacie?
Ja się zastanawiam nad Hipp combiotik a little steps
Ja karmie piersią a do kaszek (i nocnego karmienia 1-2 butelki) zdecydowałam się na hipp combiotik bo była promocja w lidlu
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Kimberly wrote:O, no to może w nocy ładnie pośpi, po takim emocjonującym dniu
U mnie po południu już kolejny dzień z rzędu była 2-godzinna drzemka, w większości spędzona w łóżeczku )
Ja się cieszę, że rodziłam w zimie! Bałabym się przegrzania u takiego noworodka w te upały.. już wolałam mrozy No i połóg też chyba kiepsko przechodzić w lato..
No i końcówkę ciąży pewnie tez nie fajnie 😉 -
Hej trochę mnie nie było ale cały czas czytałam
Z rodziną to dobrze tylko na zdjęciach...ehh że nie chcą zrozumiec że mam już własną rodzinę i nie będzie wszystko pod ich dyktando...
miałam ostatnio straszna przygodę ba spacerze ba chodniki facet wyjeżdżał z posesji i nas nie zauważył zatrzymał się kilka cm od wózka
U nas ewidentnie marchewka powoduje zaparcia narazie nie będę podawać
-
Co do rozszerzania diety nie pomogę ponieważ czekamy jeszcze 2 tygodnie aż mału skończy 6 miesięcy 😊
Ja teraz jak wchodzę na pasy czy przechodzę gdzieś ulicami to kurczę zawsze kilka razy sprawdzam
Ostatnio szlam z małym w chuście i jakiś pies za ogrodzeniem nagle blisko nas zaszczekał jak się zerwałem prawie podskoczyłam ze strachu 😄 i pierwsze co odruchowo dziecko obiema rękami złapałam 😊