STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaaga wrote:U nas pierwsze ząbki, bo w odstepie jednego dnia pojawiły sie dolne jedynki, gdy miała 4 miesiace i tydzień. Teraz czekamy na gorna lewa jedynke, bo prawa w ubieglym tygodniu sie pojawiła. Dziasełka czerwone i rozpulchnione. Ślinotok i wszystko pcha do buzi. Bawi sie, smieje, a potem nagle w płacz. Najtrudniej jak próbuje usnąć. Pewnie wtedy nie ma innych rozpraszaczy i skupia sie na bólu. Najczesciej bez żelu nie usnie. A jak usnie to tak sie wierci i popłakuje, ze sie obudzi. No, ale dzis w nocy sie udało przetrwac bez wiekszych perturbacji.
Na meningokoki nie bedziemy szczepić.
Moj bardzo podobnie zachowuje się z tymi ząbkami bawi bawi i płacz i częściej się wybudza i wierci -
Martoszka wrote:My meningokoki planujemy na październik. Jeszcze nie wiem co i jak, bo pediatra to stary pajac i muszę poszukać innego źródła informacji.
Tutaj można znaleść porównanie szczepionek
http://mamapediatra.pl/2017/06/03/porownanie-szczepionek-przeciwko-meningokokom/Kimberly lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:My nie będziemy szczepic na meningokoki.
Moja dziś dużo śpi aż dziwnie się czuję mając tyle czasu dla siebie 😀
To moj dzisiaj dla odmiany krótko przynajmniej do tej pory szybka regeneracja 2x25min i 50min, zobaczymu jak teraz bo aktualnie trwa czwarta drzemka ale dzisiaj mąż w domu wiec na spokojnie wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 13:38
-
Kocurka wrote:Wszystkie nasze dzieciaki się zmowily 😀 moja też w nocy się ostatnio wybudza...
W sumie ja tez nie wiem czemu się wybudza czy przez zęby czy z innego powodu ale ostatnio maksymalnie potrafi przespać ciągiem ok 3 godzin a wcześniej spał w nocy po 4-5 godzin (czasami rzadko 6-7) oczywiście im bliżej poranka tym krócej potem 2-3godz na końcu 1-2 a teraz jak prześpi 3 to dobrze 😁
Czytałam o regresie snu w 4-5 miesiącu moze to jest to ciekawe ile potrwa ☺️ przynajmniej na śpiocha zje czy tam pociumka i śpi dalej 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 14:42
-
Kimberly wrote:Moja też się ostatnio częściej budzi w nocy, ale nie przez zęby, tylko nie wiem, chyba jakiś kolejny skok rozwojowy :p
-
Paulina9191 wrote:No właśnie moj tez wszystko pcha do buzi łącznie z rączkami nawet jak go usypiam to rączka w buzi, czasem normalnie się przy tym zachowuje a czasami tak nerwowo i podplakuje.
Ciekawe kiedy pojawi sie pierwszy ząbek 😊 u was dziewczyny u których maluszków już się pojawiły kiedy to było?
U nas dziąsła były rozpulchnione od czwartego miesiąca, a gdy mały miał 6,5 miesiąca wyszły dwie dolne jedynki. Są jeszcze malutkie i ledwie wystają ponad dziąsło. Ale już widać.
-
Magdoczka wrote:My szczepiliśmy sie 6w1 i Prevenar 13. Chcę zaszczepić jeszcze na ospę. O meningokokach myślałam, ale młody raczej do żłobka nie pójdzie, więc póki co odkładamy w czasie.
Moj do żłobka tez na pewno nie pójdzie, ale jego prawie 3 letni kuzyn idzie do przedszkola od września