Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meningokoki planujemy na październik. Jeszcze nie wiem co i jak, bo pediatra to stary pajac i muszę poszukać innego źródła informacji.

M&M
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaga wrote:
    U nas pierwsze ząbki, bo w odstepie jednego dnia pojawiły sie dolne jedynki, gdy miała 4 miesiace i tydzień. Teraz czekamy na gorna lewa jedynke, bo prawa w ubieglym tygodniu sie pojawiła. Dziasełka czerwone i rozpulchnione. Ślinotok i wszystko pcha do buzi. Bawi sie, smieje, a potem nagle w płacz. Najtrudniej jak próbuje usnąć. Pewnie wtedy nie ma innych rozpraszaczy i skupia sie na bólu. Najczesciej bez żelu nie usnie. A jak usnie to tak sie wierci i popłakuje, ze sie obudzi. No, ale dzis w nocy sie udało przetrwac bez wiekszych perturbacji.
    Na meningokoki nie bedziemy szczepić.

Moj bardzo podobnie zachowuje się z tymi ząbkami ;) bawi bawi i płacz i częściej się wybudza i wierci

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My meningokoki planujemy na październik. Jeszcze nie wiem co i jak, bo pediatra to stary pajac i muszę poszukać innego źródła informacji.

Tutaj można znaleść porównanie szczepionek
    http://mamapediatra.pl/2017/06/03/porownanie-szczepionek-przeciwko-meningokokom/

Kimberly lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie będziemy szczepic na meningokoki.

Moja dziś dużo śpi aż dziwnie się czuję mając tyle czasu dla siebie 😀

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    My nie będziemy szczepic na meningokoki.

Moja dziś dużo śpi aż dziwnie się czuję mając tyle czasu dla siebie 😀

To moj dzisiaj dla odmiany krótko ;) przynajmniej do tej pory szybka regeneracja 2x25min i 50min, zobaczymu jak teraz bo aktualnie trwa czwarta drzemka :) ale dzisiaj mąż w domu wiec na spokojnie wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 13:38

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 22:51

• Kimberly Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 22:52

• Kocurka Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie nasze dzieciaki się zmowily 😀 moja też w nocy się ostatnio wybudza...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocurka wrote:
    Wszystkie nasze dzieciaki się zmowily 😀 moja też w nocy się ostatnio wybudza...

W sumie ja tez nie wiem czemu się wybudza czy przez zęby czy z innego powodu ale ostatnio maksymalnie potrafi przespać ciągiem ok 3 godzin a wcześniej spał w nocy po 4-5 godzin (czasami rzadko 6-7) oczywiście im bliżej poranka tym krócej potem 2-3godz na końcu 1-2 a teraz jak prześpi 3 to dobrze 😁

Czytałam o regresie snu w 4-5 miesiącu moze to jest to ciekawe ile potrwa ☺️ przynajmniej na śpiocha zje czy tam pociumka i śpi dalej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 14:42

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 22:52

• Jaaga Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    Moja też się ostatnio częściej budzi w nocy, ale nie przez zęby, tylko nie wiem, chyba jakiś kolejny skok rozwojowy :p
    To u nas, przynajmniej ja to sobie tłumaczę skokiem rozwojowym, ktoregos dnia po nocy obudziła sie i nie było z nia kontaktu. Jedynie wodziła oczami za psem. Zero usmiechu, minimalna ruchliwość... na szczęście po poludniu juz wrocila do swojej normy. Ogólnie to szok z powodu tak drastycznej zmiany zachowania.

td3twv3.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko pojedyncze wypadki na pełne wybudzenie w nocy. Pije na śpiocha, ale bywa, ze obie uśniemy w trakcie karmienia, no i trzeba dojadac np.po 2 godzinach;-)

td3twv3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga nie balas się ze małą taką apatyczna była ?

• Jaaga Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bałam sie, ze cos sie stało. Najpierw sie zastanawiałam czy sie nie uderzyla w glowe, a potem czy to nie jakas choroba. Ale nigdy sie do tej pory cos takiego nie powtórzylo.

td3twv3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pewno byłabym zesrana ze strachu...

• Jaaga Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam juz kiedys u lekarza z wysypką, która okazała się potówkami... To mnie trochę studzi.

td3twv3.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    No właśnie moj tez wszystko pcha do buzi łącznie z rączkami nawet jak go usypiam to rączka w buzi, czasem normalnie się przy tym zachowuje a czasami tak nerwowo i podplakuje.
    Ciekawe kiedy pojawi sie pierwszy ząbek 😊 u was dziewczyny u których maluszków już się pojawiły kiedy to było?

U nas dziąsła były rozpulchnione od czwartego miesiąca, a gdy mały miał 6,5 miesiąca wyszły dwie dolne jedynki. Są jeszcze malutkie i ledwie wystają ponad dziąsło. Ale już widać.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepiliśmy sie 6w1 i Prevenar 13. Chcę zaszczepić jeszcze na ospę. O meningokokach myślałam, ale młody raczej do żłobka nie pójdzie, więc póki co odkładamy w czasie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    My szczepiliśmy sie 6w1 i Prevenar 13. Chcę zaszczepić jeszcze na ospę. O meningokokach myślałam, ale młody raczej do żłobka nie pójdzie, więc póki co odkładamy w czasie.

Moj do żłobka tez na pewno nie pójdzie, ale jego prawie 3 letni kuzyn idzie do przedszkola od września

961l20mmezoojidp.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pójdzie albo do przedszkola jako 4 latka albo 5 latka. Ale wolę zaszczepić, bo niewiadomo co inne dzieci z przedszkola i szkoły przyniosą.

M&M
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ