X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała 6700 gdy miała 6,5 miesiąca i było ok. Podwoiła swoją wagę(ledwo bo ledwo i wazona z dużą kupą w brzuchu), ale ona je 5-6 mleko i kaszkę. Nawet w weekend zjadła obiadki.

M&M
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy urodzeniu 3,3kg. Około 16 tygodnia było 7,6 kg. W wieku 6 m-cy ma 9,5 kg. I w zasadzie samo kp.
    Zadziwiaja mnie takie różnice w rozwoju dzieci, ale być może właśnie te różnice to norma.

td3twv3.png
  • Kocurka Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie wszystkie dzieciaki to drobinki 5 latka kuzyna waży 12 kg i tez lekarz mówi że jest ok. Tak naprawdę dziecko je ile chce i jeśli jest zdrowe to nie mamy wpływu na jego wagę.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każde dziecko jest inne i dorośli tez każdy wazy inaczej ;)

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się urodziła 3600 wątpię żeby się jej udało podwoic :)

• Kocurka Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się moja córka nie podwoiła braklo jej z pol kilograma

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja się urodziła 3600 wątpię żeby się jej udało podwoic :)

Nadrobi w swoim czasie :) dziecko to nie maszyna każde rośnie przybiera w swoim tempie :)

961l20mmezoojidp.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Elmuszka, a w jakims konkretnym okresie życia jeśli można wiedzieć? Czy tak nagle bez przyczyny? Mojej koleżance np pojawiła się po ciąży i to chyba dopiero po drugiej. A mamie mojej koleżanki przy menopauzie, ale nie wiem czy to może mieć znaczenie czy po prostu czyst.....wki
    U mnie po 1 ciazy poszla tarczyca, potem za jakis czas ujawnila sie celiakia. Podobno choroby autoimmunologiczne lubią się łaczyc lancuchowo jesli nie sa leczone.
    J nie mialam typowych objawow, bo wiedzialam ze jestem obciazona genetycznie i badalam sie. Jesli sie je glutenn to mozna zrobic przeciwciala (ja robilam rozne ale m.in. transglutaminaze tkankowa czy cos podobnego, wyszlo mega podwyzszone wiec byla gastroskopia dla potwierdzenia).
    Zosce bedzoeny robic genetyczne, mlze nie bedzie miec genu i wtedy bedzie sppkoj. Jak gen bedzie to obserwujemy przyrosty wagi, wzrostu po wprowadzeniu glitenu. Ale moze wiele lat nie chirowqc a potem pojawi sie jakis czynnik wyzwalajcy chorobe i sie,zacznoe.

Moja mama wiele lat meczyla sie z trawieniem, bolami, niska waga, jak wazyla chyba 45 kg to wreszcie trafila do lekarza ktory ja dobrze zdiagnozowal.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Muszę o tym poczytać, jak wprowadzać przetwory mleczne u dziecka z nietolerancją białka mk.

Tak wogole miłego dnia wszystkim. U nas spacerowa pogoda więc pewnie dziś dzień spędzimy w większości na podwórku.
    Mi pediatra mowila ze jesli bede karmic piersia, to mam ponownie sprobowac jesc mleko za 2 miesiace i obserwowqc reakcje. I jesli nadal bedzie zle to znowu za 2 miesiace. Przetwory mleczne jak na piersi nie bedzie reqkcji ostroznie wprowadzwc ale sopoero po ok. 10 moesiacu

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 22 lipca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zęby, zęby, zęby... Z pogodnego dziecka, które większość czasu się śmieje/ uśmiecha robią płaczka i marudę. Wszystko jest zle, wszystko na "nie". Nawet się biedaczysko nie może ze spokojem najeść i przespać. Żal serce ściska i samemu chce się ryczeć. Ile sie taki maluszek musi nacierpieć zanim dorośnie/ urośnie... Ledwo udało nam sie opanować problemy z brzuszkiem to zaczęły rosnąć ząbki. A jeszcze zęby wszystkie nie urosły, więc żeby nie było za wesoło i nie zabrakło powodów to płaczu zaczęło się raczkowanie... I niestety strasznie przyciągajaco działa wszystko o co można się stuknąć w głowę :-(:-(:-(

td3twv3.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Mi pediatra mowila ze jesli bede karmic piersia, to mam ponownie sprobowac jesc mleko za 2 miesiace i obserwowqc reakcje. I jesli nadal bedzie zle to znowu za 2 miesiace. Przetwory mleczne jak na piersi nie bedzie reqkcji ostroznie wprowadzwc ale sopoero po ok. 10 moesiacu
    Kurczę, a ja dziś już jogurty kupilam😄😅

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy macie alergię na BMK?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba tez zaczynaja dziąsełka dokuczać :( zrobił się bardziej marudny

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też chyba zęby...niby nie sa rozpulchnione i czerwone ale mała się denerwuje i wszystko pcha do buzi

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka na razie chyba zwolniła z zębami chociaż ona ma dni kiedy bardzo się ślini i gryzie a następnego dnia już nic.. pierwsze 2 zęby wyszły bez praktycznie żadnych objawów oprócz ślinienia pewnego dnia po prostu się wyrżnęły..

Ja też dokarmiałam małą przymusowlo kiedy miała bodajże 2 miesiące i powiem Wam że teraz wiem że to bez sensu każde dziecko rośnie w swoim tempie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas też chyba zęby...niby nie sa rozpulchnione i czerwone ale mała się denerwuje i wszystko pcha do buzi

No właśnie moj tez wszystko pcha do buzi łącznie z rączkami nawet jak go usypiam to rączka w buzi, czasem normalnie się przy tym zachowuje a czasami tak nerwowo i podplakuje.
    Ciekawe kiedy pojawi sie pierwszy ząbek 😊 u was dziewczyny u których maluszków już się pojawiły kiedy to było?

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze większość dziewczyn które tu się udzielały zanim dołączylysmy my nowe przestały się juz tak udzielać tutaj :(

961l20mmezoojidp.png
  • Kimberly Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 22:51

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimberly wrote:
    U nas też rączki i wszystko co do nich trafi ciągle w buzi, ale pediatra pow., że do ząbków u nas jeszcze daleko..

Jutro idziemy na szczepienie to zapytam z ciekawości jak on uważa patrząc na dziaselka ;)

Czy któraś decyduje się szczepić na meningokoki? Ja będę szczepić jak mały skończy 6 miesięcy w 2 dawkach w odstępie 2 miesięcy i jakoś później przypominająca 1 dawka, myśle nad Bexero (typ B) i zastanawiam się czy po 1roku życia nie zaszczepić na te pozostałe typu np Nimenrix ale nie wiem czy juz nie za dużo tego bo jeszcze ospa po 9 miesięcu 2 dawki plus 1 przypominająca ...

Ogólnie szczepimy się 5w1, pneumokoki Prevenar 13 i mieliśmy rotawirusy rotarix

961l20mmezoojidp.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze ząbki, bo w odstepie jednego dnia pojawiły sie dolne jedynki, gdy miała 4 miesiace i tydzień. Teraz czekamy na gorna lewa jedynke, bo prawa w ubieglym tygodniu sie pojawiła. Dziasełka czerwone i rozpulchnione. Ślinotok i wszystko pcha do buzi. Bawi sie, smieje, a potem nagle w płacz. Najtrudniej jak próbuje usnąć. Pewnie wtedy nie ma innych rozpraszaczy i skupia sie na bólu. Najczesciej bez żelu nie usnie. A jak usnie to tak sie wierci i popłakuje, ze sie obudzi. No, ale dzis w nocy sie udało przetrwac bez wiekszych perturbacji.
    Na meningokoki nie bedziemy szczepić.

td3twv3.png
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ