Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos już wprowadzał jajko? (zalecenia nowe mówią ze można od razu żółtko i białko) ale siostra mi opowiadała że u kuzyna męża podali do ugryzienia niemowlakowi (nie wiem ile dokładnie miał) pierwszy raz jajko i podobno wylądowali w szpitalu tak mocno zareagował leciał przez ręce nie ruszał się miał 40st... wiec ja jak już zacznę wprowadzać pokarmy to jajko bardzo ostrożnie potraktuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 21:00

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Spaceangel, po 7 miesiącu? Czyje to zalecenia? Z tego co się orientuję to można wprowadzić w dowolnym momencie rozszerzania diety. Kiedyś zalecali podać wcześnie, przed innymi pokarmami, potem między 4a7 miesiącem a teraz stanowisko jest takie, że moment pierwszej ekspozycji na gluten nie ma znaczenia. Chyba że jeszcze coś innego wymyślili a ja nie zakodowałam 🙂.

Obecnie chyba jest dowolny moment między 6 a 12 miesiącem czyli w pierwszym półroczu rozszerzania diety :)

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuję coś ugotować, bo może rzeczywiście chodzi o jedzenie ze słoiczka.

td3twv3.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamy :)

My mamy ogólnie problem ze spaniem, tzn. głównie ja hehe. Maksio wyspany oczywiście, jemu to wystarcza, a ja za to nie mogę się za nic zabrać, bo spi dwa razy w ciągu dnia po ok. godzinie (czasami zdarza mu się jedna dłuższa drzemka 1,5 h). Pierwsza ok. 10-11, następna 14-15. Z przesunięciem plus minus godzina. Dzisiaj wstaliśmy o 8:30, a drzemkę miał dopiero o 14-15:30!!! Masakra, robota wtedy leży. Ani obiadu nie da się zrobić, ani sprzątać. Przy okazji spaceru zakupy jedynie. W ogóle zrobił się jakiś nadpobudliwy, wszystko go interesuje dookoła, oczy latają, nogi i ręce chodzą ... musi być wszędzie i wszystko widzieć. Przy karmieniu piersią nie może nikogo być, nie można się odzywać bo zaraz się odrywa i patrzy kto co gdzie i jak... ja to niedługo zniknę, tylko chudnę i chudnę, a młody jeszcze nawet nie zaczął chodzić. Wykończy mnie...

Jaaga lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    zazdroszczę u mnie 3 drzemki po 30-40 minut jak ostatnio spała 1,5 godziny to sprawdzałam czy żyje :D
    😂😂u nas dokładnie tak samo. 30 min z zegarkiem w ręku. Ostatnio jak spał 1,5 godz to chciałam budzić bo wydawało mi się że coś złego się z dzieckiem dzieje

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    W ogóle zrobił się jakiś nadpobudliwy, wszystko go interesuje dookoła, oczy latają, nogi i ręce chodzą ... musi być wszędzie i wszystko widzieć. Przy karmieniu piersią nie może nikogo być, nie można się odzywać bo zaraz się odrywa i patrzy kto co gdzie i jak

Jakbym czytała o swoim dziecku 😁😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawałam jajko. Pierwszy raz to tak bez plany ze swojej kanapki troszkę żółtka ale naprawdę odrobinę i po kilku dniach rozgniotlam pół jajka (białko i zoltko). U nas na szczęście nic się nie działo. Teraz jak będę podawała jajko to chyba takie raczej na miękko bo strasznie suche to było.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 lub ewentualnie 3 drzemki po maks 30 minut. Robota zawsze leży. Należę to kategorii najbardziej nieogarniętych mam ;-) Staram się tylko jeść, żeby nie napytać sobie biedy. Jak zasłabnę przy dziecku to ...
    Do niewyspania się przyzwyczaiłam(?) Czasem nawet w nocy budzę się i czekam aż Mała się obudzi i zechce jeść ;-)

OlinkaO lubi tę wiadomość

td3twv3.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny 😁 ale Was przybylo jednego dnia 😳😃

Jaaga lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaga wrote:
    U nas 2 lub ewentualnie 3 drzemki po maks 30 minut. Robota zawsze leży. Należę to kategorii najbardziej nieogarniętych mam ;-) Staram się tylko jeść, żeby nie napytać sobie biedy. Jak zasłabnę przy dziecku to ...
    Do niewyspania się przyzwyczaiłam(?) Czasem nawet w nocy budzę się i czekam aż Mała się obudzi i zechce jeść ;-)
    Myślałam że nie ma nieogarnietych mam, że jestem jedyna w swoim rodzaju😁😉

Spokojnej nocy wszystkim!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 22:14

Jaaga lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kocurka Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podawałam jajko samo ale takie suche jakoś niespecjalnie dzidzi podchodzi myślę zmiksowane dodać do zupy może takie będzie smaczniejsze. Zupy że słoiczka ogólnie są be więc gotuję z tego co akurat mam plus królik lub indyk.

• Kocurka Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki kilka dziennie ale maksymalnie pół godziny i najlepiej zasypia na dworze w wózku... Dobrze ze pogoda dopisuje 😀

• Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, im nas więcej tym lepiej. Więcej doświadczeń i opinii.

U nas Tymek chodzi spać ok. 21 i śpi do 6-7 z przerwami na mleko. W dzień śpi 3 razy 30-45 min.

Jaaga lubi tę wiadomość

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie, nieogarnięte i ogarnięte, mamy śpiochów i nadpobudliwych:)

Gluten w dowolnym momencie, celiakia jest genetyczna, nie zależy od czasu podania glutenu.

malami.91, Jaaga, Kimberly lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a w jaki sposób tak właściwie objawia się nietolerancja glutenu?😒
    U nas nocka w miarę, do 2 w łóżeczku potem z nami. Coś mi mały pokasluje i wymiotować też. Mam nadzieję ze to nie żadna zaraza znowu. Zobaczę co będzie dalej i ewentualnie jutro po południu lekarz :(
    Dziś mamy odwiedziny kuzynki. Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 08:59

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas nocka fajnie, co prawda mała zaczęła spać na brzuchu i średnio sobie z tym radzi czasami ale ok. Na sile chce główkę do materaca mieć obrócona a nie na bok 🙄

Marin nie mam pojęcia jak z tą nietolerancją glutenu, ja Lilce jeszcze nie podawałam bo jakoś się nie wyrabiamy czasowo z wprowadzaniem wszystkich nowości, ale kaszka manna już czeka na swą kolej.

My dzis taki leniwy dzień mamy, siedzę w ogródku a Lila śpi w wózku. Popołudniu jedziemy na urodziny do męża chrześniaka.

Miłej niedzieli ☺️

4k73pm2.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj odwiedzamy prababcie :) miał być basen ale szczepienie w środę wiec wole w przyszła niedziele podjechać choć karnet kończy mi się w ta środę i czekam na wiadomość od managera czy możemy tak zrobić

961l20mmezoojidp.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra poradziła żeby poczekać z glutenem ze względu na wcześniejsze problemy żołądkowe Emilki. co do zaleceń to trochę poczytalam i to się zmienia co chwilę. Mi się nie śpieszy zaczne od kaszki glutenowej ale później :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo nie ogara w domu syf obiadu i pomysłu na obiad brak mąż śpi a ja zabrałam młodą na dół i leżymy sobie przed tv ona sobie łazi po łóżku a ja oglądam zamiast dupę ruszyć :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kościele. Mała śpi, a ja zaraz biorę się za obiad

M&M
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ