X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktos już wprowadzał jajko? (zalecenia nowe mówią ze można od razu żółtko i białko) ale siostra mi opowiadała że u kuzyna męża podali do ugryzienia niemowlakowi (nie wiem ile dokładnie miał) pierwszy raz jajko i podobno wylądowali w szpitalu tak mocno zareagował leciał przez ręce nie ruszał się miał 40st... wiec ja jak już zacznę wprowadzać pokarmy to jajko bardzo ostrożnie potraktuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 21:00

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Spaceangel, po 7 miesiącu? Czyje to zalecenia? Z tego co się orientuję to można wprowadzić w dowolnym momencie rozszerzania diety. Kiedyś zalecali podać wcześnie, przed innymi pokarmami, potem między 4a7 miesiącem a teraz stanowisko jest takie, że moment pierwszej ekspozycji na gluten nie ma znaczenia. Chyba że jeszcze coś innego wymyślili a ja nie zakodowałam 🙂.

Obecnie chyba jest dowolny moment między 6 a 12 miesiącem czyli w pierwszym półroczu rozszerzania diety :)

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może spróbuję coś ugotować, bo może rzeczywiście chodzi o jedzenie ze słoiczka.

td3twv3.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamy :)

My mamy ogólnie problem ze spaniem, tzn. głównie ja hehe. Maksio wyspany oczywiście, jemu to wystarcza, a ja za to nie mogę się za nic zabrać, bo spi dwa razy w ciągu dnia po ok. godzinie (czasami zdarza mu się jedna dłuższa drzemka 1,5 h). Pierwsza ok. 10-11, następna 14-15. Z przesunięciem plus minus godzina. Dzisiaj wstaliśmy o 8:30, a drzemkę miał dopiero o 14-15:30!!! Masakra, robota wtedy leży. Ani obiadu nie da się zrobić, ani sprzątać. Przy okazji spaceru zakupy jedynie. W ogóle zrobił się jakiś nadpobudliwy, wszystko go interesuje dookoła, oczy latają, nogi i ręce chodzą ... musi być wszędzie i wszystko widzieć. Przy karmieniu piersią nie może nikogo być, nie można się odzywać bo zaraz się odrywa i patrzy kto co gdzie i jak... ja to niedługo zniknę, tylko chudnę i chudnę, a młody jeszcze nawet nie zaczął chodzić. Wykończy mnie...

Jaaga lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    zazdroszczę u mnie 3 drzemki po 30-40 minut jak ostatnio spała 1,5 godziny to sprawdzałam czy żyje :D
    😂😂u nas dokładnie tak samo. 30 min z zegarkiem w ręku. Ostatnio jak spał 1,5 godz to chciałam budzić bo wydawało mi się że coś złego się z dzieckiem dzieje

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    W ogóle zrobił się jakiś nadpobudliwy, wszystko go interesuje dookoła, oczy latają, nogi i ręce chodzą ... musi być wszędzie i wszystko widzieć. Przy karmieniu piersią nie może nikogo być, nie można się odzywać bo zaraz się odrywa i patrzy kto co gdzie i jak

Jakbym czytała o swoim dziecku 😁😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawałam jajko. Pierwszy raz to tak bez plany ze swojej kanapki troszkę żółtka ale naprawdę odrobinę i po kilku dniach rozgniotlam pół jajka (białko i zoltko). U nas na szczęście nic się nie działo. Teraz jak będę podawała jajko to chyba takie raczej na miękko bo strasznie suche to było.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Jaaga Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 lub ewentualnie 3 drzemki po maks 30 minut. Robota zawsze leży. Należę to kategorii najbardziej nieogarniętych mam ;-) Staram się tylko jeść, żeby nie napytać sobie biedy. Jak zasłabnę przy dziecku to ...
    Do niewyspania się przyzwyczaiłam(?) Czasem nawet w nocy budzę się i czekam aż Mała się obudzi i zechce jeść ;-)

OlinkaO lubi tę wiadomość

td3twv3.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny 😁 ale Was przybylo jednego dnia 😳😃

Jaaga lubi tę wiadomość

4k73pm2.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaga wrote:
    U nas 2 lub ewentualnie 3 drzemki po maks 30 minut. Robota zawsze leży. Należę to kategorii najbardziej nieogarniętych mam ;-) Staram się tylko jeść, żeby nie napytać sobie biedy. Jak zasłabnę przy dziecku to ...
    Do niewyspania się przyzwyczaiłam(?) Czasem nawet w nocy budzę się i czekam aż Mała się obudzi i zechce jeść ;-)
    Myślałam że nie ma nieogarnietych mam, że jestem jedyna w swoim rodzaju😁😉

Spokojnej nocy wszystkim!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2019, 22:14

Jaaga lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kocurka Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podawałam jajko samo ale takie suche jakoś niespecjalnie dzidzi podchodzi myślę zmiksowane dodać do zupy może takie będzie smaczniejsze. Zupy że słoiczka ogólnie są be więc gotuję z tego co akurat mam plus królik lub indyk.

• Kocurka Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemki kilka dziennie ale maksymalnie pół godziny i najlepiej zasypia na dworze w wózku... Dobrze ze pogoda dopisuje 😀

• Sewcia Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, im nas więcej tym lepiej. Więcej doświadczeń i opinii.

U nas Tymek chodzi spać ok. 21 i śpi do 6-7 z przerwami na mleko. W dzień śpi 3 razy 30-45 min.

Jaaga lubi tę wiadomość

zem3px9i8rzosrkl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie, nieogarnięte i ogarnięte, mamy śpiochów i nadpobudliwych:)

Gluten w dowolnym momencie, celiakia jest genetyczna, nie zależy od czasu podania glutenu.

malami.91, Jaaga, Kimberly lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a w jaki sposób tak właściwie objawia się nietolerancja glutenu?😒
    U nas nocka w miarę, do 2 w łóżeczku potem z nami. Coś mi mały pokasluje i wymiotować też. Mam nadzieję ze to nie żadna zaraza znowu. Zobaczę co będzie dalej i ewentualnie jutro po południu lekarz :(
    Dziś mamy odwiedziny kuzynki. Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 08:59

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lilutek Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas nocka fajnie, co prawda mała zaczęła spać na brzuchu i średnio sobie z tym radzi czasami ale ok. Na sile chce główkę do materaca mieć obrócona a nie na bok 🙄

Marin nie mam pojęcia jak z tą nietolerancją glutenu, ja Lilce jeszcze nie podawałam bo jakoś się nie wyrabiamy czasowo z wprowadzaniem wszystkich nowości, ale kaszka manna już czeka na swą kolej.

My dzis taki leniwy dzień mamy, siedzę w ogródku a Lila śpi w wózku. Popołudniu jedziemy na urodziny do męża chrześniaka.

Miłej niedzieli ☺️

4k73pm2.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj odwiedzamy prababcie :) miał być basen ale szczepienie w środę wiec wole w przyszła niedziele podjechać choć karnet kończy mi się w ta środę i czekam na wiadomość od managera czy możemy tak zrobić

961l20mmezoojidp.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra poradziła żeby poczekać z glutenem ze względu na wcześniejsze problemy żołądkowe Emilki. co do zaleceń to trochę poczytalam i to się zmienia co chwilę. Mi się nie śpieszy zaczne od kaszki glutenowej ale później :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo nie ogara w domu syf obiadu i pomysłu na obiad brak mąż śpi a ja zabrałam młodą na dół i leżymy sobie przed tv ona sobie łazi po łóżku a ja oglądam zamiast dupę ruszyć :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kościele. Mała śpi, a ja zaraz biorę się za obiad

M&M
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ