STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju dziewczyny jak tak czytam ile sie staralyscie to naprawde doceniam nasze szczescie. My zarowno w 1 ciąży ktora poronilam jak i w tej zaszlismy za 1 podejściem... co do lekow:
Euthyrox 50/75
Pregna plus 1x1
Luteina 1x1
Urosept 3x2 (w moczu wyszla spora flora bakteryjna więc nam narazie brać)
I tyle.Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Seli wrote:Byl w szoku. Napisalam mu sms, ze jest beta i co dalej. A on zadzwonil i "ale ze jak... ze jest pani w ciazy?" ;p hahaha to byl 7 cykl, szczesliwa liczba meza a owulacja byla w moj piatek 13-ego takze moj maz od poczatku wolal " przy takich liczbach mialoby sie nie udac?";p a pytalam sie czy jak to 10dc to 18dc moze byc owu to mowil, ze kategorycznie nie ma szans. No i ze shgb jest zle i ono zablokuje zagniezdzanie i utrzymanie...
Seli ja robiłam test 13! To też moja szczęśliwa liczbaSeli lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
toyotarav4 wrote:ja tez sie bardzo boje z dnia na dzien coraz bardziej
I nie wiem czy sie na nie decydowac... -
Rub45 wrote:...a ja właśnie w kolejce do lekarza dostałam takiej egzemy w ciągu 2 dni że nie mogę wytrzymać. Normalnie mam maści ale nie wiem które mogę więc nie stosuje bo to były jakieś że sterydami to nie ryzykuje.
Co do badań prenatalnych to ja chce pójść na całość. Jeżeli tylko okaże się że w brzuszku rozwija się mały człowiek to zrobię i test pappa i amniopunkcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:52
Marciiik lubi tę wiadomość
M&M -
nick nieaktualny
-
Martoszka wrote:To zamiast amnio lepiej zrobić nifty. Nieinwazyjne, a jest zdecydowanie lepsze niż pappa. Jedynie cena jest duża. Ale myskee, że warto.
-
Rub45 wrote:Wiesz nie czytałam o tym Nifty ale wiem że amniopunkcja daje bardzo wiarygodny wynik i myślałam właśnie o tym że względu na to nieinwazyjne to często też taka ściema jak pappa
Marciiik lubi tę wiadomość
M&M -
Hej dziewczyny .Macie piękne i czasem smutne historie z zajsciem w ciazę , ciesze sie ze teraz sie udalo i bedzie wszystko dobrze wierze w to.Ja nie mam takich przejsc z zajsciem w ciaze i w jednej i drugiej poszlo w miare gladko, mialam tylko duzo przejsc w ciazy z synkiem ,jezdzilismi co miesiac na scan bo okazalo sie ze bedzie mial tylko jedna nereczke zdrowa.Teraz ma dwa latka i jest zdrowy z jedna nereczka
Marciiik, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
mommytobe wrote:Jeju dziewczyny jak tak czytam ile sie staralyscie to naprawde doceniam nasze szczescie. My zarowno w 1 ciąży ktora poronilam jak i w tej zaszlismy za 1 podejściem... co do lekow:
Euthyrox 50/75
Pregna plus 1x1
Luteina 1x1
Urosept 3x2 (w moczu wyszla spora flora bakteryjna więc nam narazie brać)
I tyle.
Super, że napisałaś o Urosepcie, właśnie odebrałam wyniki moczu i morfologii i tak jak wszystko ogólnie jest cacy, tak bakterie liczne... I już zaczęłam sie zastanawiać co będzie odpowiednie...dobrze, ze dzis wizyta... A jeszcze bodajże w lutym zarówno posiew jak i badanie moczu było czysciutkie... skąd to dziadostwo sie bierze... Mam nadzieję tylko, ze nie jest za późno i z maluchem w porządku...
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
marcelcia wrote:Jestem już po.. Nie wiem czy uda mi się wkleić zdjecie, nasza kruszynka ma 1,03cm. Wokół widac krwiaka 4,45cm x 3,14cm. Kosmowka w połowie odklejona, ale maluch walczy. Ściągnięty mam reżim łóżkowy aby spływało ze mnie co musi. 5 czerwca kolejna wizyta...
mersiak lubi tę wiadomość
-
ja będę miała papa ale ze względu na wiek. o druga ciąże staraliśmy sie ok 2 lat. udało mi sie namóić męża na badania i wyszły leukocyty. miał zacząć brać leki ja dostałam nowe , bo wcześniej brałam clo. byłam u lekarza i on mówi że w tym cyklu raczej sie nie uda. a tu niespodzianka i się udało. termin mam na 3 stycznia. mam nadzieję e się uda w styczniu, bo pierwszą córę urodziłąm 2 tyg wcześniej
Sylwunis lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wlasnie nie wiem skąd to sie bierze. Bo jak tak dobie przypominam to przy zapaleniu pecherza mega boli, bo juz mialam 2 razy w zyciu. A teraz jest wszystko ok jak gdyby nigdy nic wiec nie wiem jaka moze byc przyczyna.
Dziewczyny kolejna wizyta wypada mi 10+4 czy to jest juz odpowiedni moment na usg genetyczne czy to za wczesnie?Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Mommytobe, mi się zdarzały problemy z pęcherzem w czasie okoloowulacyjnym tez w sumie nie wiem dlaczego akurat wtedy, ale bralam urofuragine, woda z cytryna i właściwie tego dnia w którym problem sie zaczynał to i tez znikał.
Dlatego tak pilnuje tych badań moczu bo kiedyś mi wyszła bakteria w posiewie, no ale ostanio bylo czysto...
Co do genetycznego USG, nikt Ci nie ustalil konktmretnego terminu? Ja mam na NFZ i tam pytają czy to ciąża pojedyncza czy mnoga i ktory tydzien i sami ustalają...
Mi wypada o ile dobrze policzylam na 12+5, tak mi wyznaczyli. Chyba, ze okaze sie dzis, ze maluch nadrobil wzrostem to zapytam ginki czy przyspieszyc prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 13:11
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Wiesz co bylam w sobote na usg i po prostu jestem umowiona na kolejna wizyte za 4tyg. Tak tragicznie sie czulam ze nie dopytalam sie czy bede miala to usg genetyczne. Moja gin po prostu na każdej wizycie robi usg. Chyba ze pojde tego 22.06 i pozniej za te 3 tyg kaze mi przyjsc na genetyczne. Sama nie wiem. No nic musze zaczekać tak czy siak bo jakby juz mozna bylo to mialabym z glowyGrudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Zośkaaa wrote:Uprzedzam, ze nie wiem jak to jest ale tak sobie myślę ze skoro bierzesz heparyne to moze to ona wplywa na wynik bo przeciez działa rozrzedzajaco na krew i przeciwzakrzepowo. Mi ginka ostatnio mówiła, ze badań na krzepnięcie nie ma sensu za bardzo wykonywać w ciazy i przy tych lekach bo w ciąży wszystko moze wyjść nie tak jak się tego spodziewamy
mersiak, Zośkaaa lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zośkaaa wrote:Euthyrox naprzemiennie 25 i 37,5,
Cezarius przeciwpadaczkowy 2x500mg,
Dicoflor 60,
Encorton 1x10mg,
Pregna Plus 1x1,
Femibion 1x1,
Kwas foliowy zwykly 5mg 1x1
Kw.foliowy metylowany 2mg 1x1,
Acard 75mg 1x1,
Selen z wit.E 1x1,
Duphaston 3x2,
Luteina dopochwowa 3x1 100mg,
Neoparin 1 zastrzyk wieczorem.
Nospa w razie potrzeby.
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Dziewczyny tak zaglądam na listę badań do zrobienia na kolejna wizytę i chyba zapłacę fortunę
Wypiszę Wam moją listę i powiedzcie czy już miałyście zlecone te badania:
Morfologia, mocz, glukoza, odczyn Coombasa, WR, HBS, HCV, HIV, Toksoplazmoza, Cytomegalia, Różyczka (te trzy w IpG i IpM), TSH i anty TPO.
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
nick nieaktualnymommytobe wrote:Zośkaaa wlasnie nie wiem skąd to sie bierze. Bo jak tak dobie przypominam to przy zapaleniu pecherza mega boli, bo juz mialam 2 razy w zyciu. A teraz jest wszystko ok jak gdyby nigdy nic wiec nie wiem jaka moze byc przyczyna.
Dziewczyny kolejna wizyta wypada mi 10+4 czy to jest juz odpowiedni moment na usg genetyczne czy to za wczesnie?
Poczytaj sobiemommytobe, Paulcia28 lubią tę wiadomość