X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moje tsh w 5tc było 2,7. Endo podniosła mi od razu dawkę Euthyroxu. Wczoraj odebrałam wynik i jest 1,17. Prawda jest taka, że te z nas które mają problemy z tarczycą, powinny w ciąży sprawdzać tsh i ft4 raz w miesiacu, bo niby jest wszystko unormowane, ale w ciąży tsh lubi szaleć.
    Ja miałam wcześniej lekko podwyższone tsh ale teraz mam ok i obyło się bez tabletek

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Podziel się, bo właśnie mam zamiar strzelać :D
    Mąż łapie skórę i wbija. Gdy wbije igle to puszcza rozluznia skórę i wtedy wsyrzykuje lek.
    Mersiak mnie wcześniej też nie bolało. Zaczęło boleć od zwiększenia dawki i zmiany fraxi na neoparin. Mam nadzieję że ta metoda będzie skuteczna już ciągle . Mersiak? A nie było Marcelcia ? Czy coś mi się pierdzieli ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:05

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nuteczka87 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie jaki macie śluz w ciąży, ja jestem w 7 tygodniu ogólnie mam wodnisty ale przy "dłuższym wyproznieniu" jest zoltawy czasem nawet pomarańczowy. Czy któraś z Was tak miała?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mąż łapie skórę i wbija. Gdy wbije igle to puszcza rozluznia skórę i wtedy wsyrzykuje lek.
    Mersiak mnie wcześniej też nie bolało. Zaczęło boleć od zwiększenia dawki i zmiany fraxi na neoparin. Mam nadzieję że ta metoda będzie skuteczna już ciągle . Mersiak? A nie było Marcelcia ? Czy coś mi się pierdzieli ?:)
    Mam 2 konta, to z telefonu, tamto na kompie.. Dlatego wystawilam zdjecia aby kojarzyć ze to ja

Nowy początek <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuteczka87 wrote:
    Dziewczyny napiszcie jaki macie śluz w ciąży, ja jestem w 7 tygodniu ogólnie mam wodnisty ale przy "dłuższym wyproznieniu" jest zoltawy czasem nawet pomarańczowy. Czy któraś z Was tak miała?
    Mam tak samo, raz tak raz tak.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które robią sobie zastrzyki. Mam patent jak je robić bez siniaków. Stosowałam w poprzedniej ciąży i raz na jakiś czas zdarzał się ślad.

1. Złapać dwoma palcami fałd skóry na wysokości pępka i odległości dłoni w bok.
    2. Delikatnym ruchem prowadzić igłę (2/3 jej długości) pod skórę, pod kątem w stronę boku.
    3. Policzyć do 10 i powoli wystrzykiwać płyn ponownie licząc do 10.
    4. Gdy skończy się płyn policzcie znowu do 10 i powoli puśćcie fałd skóry.
    5. Delikatnie wysunąć igle.

Oczywiście nie wystrzykujcie pęcherzyka ze strzykawki. Jak jest przy igle to popukajcie aby zszedł na górę.
    Przed wkłuciem przetrzyjcie delikatnie skórę octaniseptem. Broń Boże spirytusem albo innym alkoholem bo to podraznia skórę.
    Takie wskazówki od hematologa...

Warto wypróbować

MonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nuteczka87 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam tak samo, raz tak raz tak.
    A mowilas o tym ginekolowi ? Ja mam wizytę dopiero 12ego.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    A dużo pijecie w ciągu dnia? Udaje Wam się wypijać zalecane 2l wody?

Ze spokojem. Od kilku lat wypijam minimum 1,5l wody dziennie.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza, u mnie taki sposób podawania zastrzyku działa, nie ma śladu, no moze czasem mała czarwona kropeczka.
    Tata mi tak pokazał i jest ok ;)

MonaLiza lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ponownie dzień zakończył się przy porcelanie, dobrze, ze tylko raz dziennie, współczuję dziewczynom zwracajacym kilka razy dziennie, dzielne jesteście!

Malamii, kciuki za Twojego maluszka, wierzę, ze dzielnie walczy!

Lecę się kąpać i spać! Miłych snów wszystkim!

Malamii26 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crispers ja bym nie wytrzymała tyłu sekund z igłą w ciele z obrzydzenia. Chyba bym zemdlala. Nie pomyślałam o tym octenisepcie! Mam w domu jutro wykorzystam. Mąż do tej pory przemywal spirytusem!
    Zoska mówisz że działa u Ciebie sposób Crispers ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    A czy któraś was nie ma objawów ciazy? Ja przez kilka dni miałam lekkie mdłości a teraz ustąpiły. Moje jedyne objawy to powiększone piersi i ciągły głód i trochę się martwię
    Mam dokładnie tak samo. Człowiek sie powinien cieszyć a sie martwi

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , jeszcze raz . Dzisiaj tylko sie przywitalam chociaz napisalam sporo ale wszystko mi ucielo i zostalo tylko Witam hahaha . Pisalam ze wszystko mam dla dzidzi po pierwszym dziecku to dla synka w razie W , gdyby byla dziewczynka to tez juz mam 2 torby bo kolezanka wyjezdzala do pl i oddawala do charity wiec wzielam , gdyby nie to to tez nic bym nie wziela bo uwazam ze za wczesnie no ale natrafila sie okazja. Generalnie nie czuje sie jakos bardzo kiepsko ale gorzej niz w pierwszej ciazy ,mam mdlosci do poludnia az czasem ciezko zajac mi sue synkiem (caly czas mi tekst ucina )ale ciesze sie ze nie wymiotuje bo w pierwszej ciazy nie mialam prawie zadnych objawow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 23:31

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znad porcelany... Już ledwo żyje, od rana jest tragedia... Wczoraj położyłam się dość wcześnie ale od 4 klęczę :( Tragedia... Jutro pójdę jednak do tej rodzinnej, niech mi też da jakieś probiotyki, bo to oszaleć można, mam tak wnętrzności poskręcane, że szok...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tragicznej nocy, kolejny krwotok, teraz odpoczywam... Co tydzień mam to samo :(

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja wczoraj przed snem lekkie nudności a dziś mnie brzuszek trochę bardziej pobolewa.
    Seli przerabane masz :( czytałaś coś jak można sobie pomóc w takiej sytuacji ?
    Marcelcia kiedy masz jakas kontrolę ? Też się biedna wymeczysz .

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia, kiedy lekarz? Moze juz sie zmniejsza to dziadostwo?

Ja nie czytalam... Bo boje sie, ze cos wymysle a sobie zaszkodze... najgorsze, ze jak napije sie wody, albo soku to od razu zwracam ;/ coraz gorzej jest...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki
    Wczoraj zaczelam 10 tydzien :) co prawda suwaczek tutaj pokazuje chyba tydzien wstecz, ale nie wiem dlaczego bo wszystkie aplikacje na telefonie dudnia ze to 10:p
    Dopiero 12.06 mam doktorka. Nic sie nie dzieje niepokojacego jednak dawno „jej” nie widzialam j podswiadomie sie denerwuje:p
    Zaczynaja mi sie bole brzucha ale to chyba ze wzgledu na macice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 08:00

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo 9 + iles to rozpoczęty 10... A skończony 10 to 10 a rozpoczęty 11 :) ja tez mam juz rozpoczęty 10 ;)

sallvie lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Marcelcia, kiedy lekarz? Moze juz sie zmniejsza to dziadostwo?

Ja nie czytalam... Bo boje sie, ze cos wymysle a sobie zaszkodze... najgorsze, ze jak napije sie wody, albo soku to od razu zwracam ;/ coraz gorzej jest...
    Ja bym się bała że wszystkie leki lądują w porcelanie. A biorę ich sporo.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ