STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_2603 wrote:Moje tsh w 5tc było 2,7. Endo podniosła mi od razu dawkę Euthyroxu. Wczoraj odebrałam wynik i jest 1,17. Prawda jest taka, że te z nas które mają problemy z tarczycą, powinny w ciąży sprawdzać tsh i ft4 raz w miesiacu, bo niby jest wszystko unormowane, ale w ciąży tsh lubi szaleć.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
isto wrote:Podziel się, bo właśnie mam zamiar strzelać
Mersiak mnie wcześniej też nie bolało. Zaczęło boleć od zwiększenia dawki i zmiany fraxi na neoparin. Mam nadzieję że ta metoda będzie skuteczna już ciągle . Mersiak? A nie było Marcelcia ? Czy coś mi się pierdzieli ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:05
-
MonaLiza wrote:Mąż łapie skórę i wbija. Gdy wbije igle to puszcza rozluznia skórę i wtedy wsyrzykuje lek.
Mersiak mnie wcześniej też nie bolało. Zaczęło boleć od zwiększenia dawki i zmiany fraxi na neoparin. Mam nadzieję że ta metoda będzie skuteczna już ciągle . Mersiak? A nie było Marcelcia ? Czy coś mi się pierdzieli ?Nowy początek -
nuteczka87 wrote:Dziewczyny napiszcie jaki macie śluz w ciąży, ja jestem w 7 tygodniu ogólnie mam wodnisty ale przy "dłuższym wyproznieniu" jest zoltawy czasem nawet pomarańczowy. Czy któraś z Was tak miała?Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Dziewczyny, które robią sobie zastrzyki. Mam patent jak je robić bez siniaków. Stosowałam w poprzedniej ciąży i raz na jakiś czas zdarzał się ślad.
1. Złapać dwoma palcami fałd skóry na wysokości pępka i odległości dłoni w bok.
2. Delikatnym ruchem prowadzić igłę (2/3 jej długości) pod skórę, pod kątem w stronę boku.
3. Policzyć do 10 i powoli wystrzykiwać płyn ponownie licząc do 10.
4. Gdy skończy się płyn policzcie znowu do 10 i powoli puśćcie fałd skóry.
5. Delikatnie wysunąć igle.
Oczywiście nie wystrzykujcie pęcherzyka ze strzykawki. Jak jest przy igle to popukajcie aby zszedł na górę.
Przed wkłuciem przetrzyjcie delikatnie skórę octaniseptem. Broń Boże spirytusem albo innym alkoholem bo to podraznia skórę.
Takie wskazówki od hematologa...
Warto wypróbowaćMonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
mersiak wrote:A dużo pijecie w ciągu dnia? Udaje Wam się wypijać zalecane 2l wody?
Ze spokojem. Od kilku lat wypijam minimum 1,5l wody dziennie.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
MonaLiza, u mnie taki sposób podawania zastrzyku działa, nie ma śladu, no moze czasem mała czarwona kropeczka.
Tata mi tak pokazał i jest okMonaLiza lubi tę wiadomość
U mnie ponownie dzień zakończył się przy porcelanie, dobrze, ze tylko raz dziennie, współczuję dziewczynom zwracajacym kilka razy dziennie, dzielne jesteście!
Malamii, kciuki za Twojego maluszka, wierzę, ze dzielnie walczy!
Lecę się kąpać i spać! Miłych snów wszystkim!Malamii26 lubi tę wiadomość
Tosia2323 wrote:A czy któraś was nie ma objawów ciazy? Ja przez kilka dni miałam lekkie mdłości a teraz ustąpiły. Moje jedyne objawy to powiększone piersi i ciągły głód i trochę się martwię
-
Witam , jeszcze raz . Dzisiaj tylko sie przywitalam chociaz napisalam sporo ale wszystko mi ucielo i zostalo tylko Witam hahaha . Pisalam ze wszystko mam dla dzidzi po pierwszym dziecku to dla synka w razie W , gdyby byla dziewczynka to tez juz mam 2 torby bo kolezanka wyjezdzala do pl i oddawala do charity wiec wzielam , gdyby nie to to tez nic bym nie wziela bo uwazam ze za wczesnie no ale natrafila sie okazja. Generalnie nie czuje sie jakos bardzo kiepsko ale gorzej niz w pierwszej ciazy ,mam mdlosci do poludnia az czasem ciezko zajac mi sue synkiem (caly czas mi tekst ucina )ale ciesze sie ze nie wymiotuje bo w pierwszej ciazy nie mialam prawie zadnych objawow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 23:31
-
Witam się znad porcelany... Już ledwo żyje, od rana jest tragedia... Wczoraj położyłam się dość wcześnie ale od 4 klęczę Tragedia... Jutro pójdę jednak do tej rodzinnej, niech mi też da jakieś probiotyki, bo to oszaleć można, mam tak wnętrzności poskręcane, że szok...
-
Marcelcia, kiedy lekarz? Moze juz sie zmniejsza to dziadostwo?
Ja nie czytalam... Bo boje sie, ze cos wymysle a sobie zaszkodze... najgorsze, ze jak napije sie wody, albo soku to od razu zwracam ;/ coraz gorzej jest... -
Hej kobietki
Wczoraj zaczelam 10 tydzien co prawda suwaczek tutaj pokazuje chyba tydzien wstecz, ale nie wiem dlaczego bo wszystkie aplikacje na telefonie dudnia ze to 10:p
Dopiero 12.06 mam doktorka. Nic sie nie dzieje niepokojacego jednak dawno „jej” nie widzialam j podswiadomie sie denerwuje:p
Zaczynaja mi sie bole brzucha ale to chyba ze wzgledu na maciceWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 08:00
-
Bo 9 + iles to rozpoczęty 10... A skończony 10 to 10 a rozpoczęty 11 ja tez mam juz rozpoczęty 10
sallvie lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Marcelcia, kiedy lekarz? Moze juz sie zmniejsza to dziadostwo?
Ja nie czytalam... Bo boje sie, ze cos wymysle a sobie zaszkodze... najgorsze, ze jak napije sie wody, albo soku to od razu zwracam ;/ coraz gorzej jest...