X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli poczytaj może coś Ci się spodoba http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebieg-ciazy/nudnosci-w-ciazy-nietypowe-sposoby-na-mdlosci-w-ciazy,538_7024.html

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bo 9 + iles to rozpoczęty 10... A skończony 10 to 10 a rozpoczęty 11 :) ja tez mam juz rozpoczęty 10 ;)
    A jak chce poczytać o rozwoju dziecka w danym.tygodniu to który powinnam teraz u siebie czytać ? 7 czy 8 ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak chce poczytać o rozwoju dziecka w danym.tygodniu to który powinnam teraz u siebie czytać ? 7 czy 8 ?

Chyba 8 ;p mi pokazuje 10 w "co tygodniowe informacje" ;) dzieki za link. Leze w wyrku wymietoszona i wykonczona z rana... Jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem co bede robic i jak zyc w np. 8 miesiacu ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Bo 9 + iles to rozpoczęty 10... A skończony 10 to 10 a rozpoczęty 11 :) ja tez mam juz rozpoczęty 10 ;)

No tak wlasciwie logiczne haha

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja bym się bała że wszystkie leki lądują w porcelanie. A biorę ich sporo.

Ja biore euthyrox i dupka. Z euthyroxem nie jest zle bo 30 min mija z pewnoscia od pierwszych wymiotow a dupka tez tak licze. Jesli jednak zwymiotuje to biore kolejny. Ja nie mam plamien i ogolnie lekarz powiedzial, ze ciaza jest wzorowa na tym etapie...

MonaLiza, marcelcia lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę.. 3 dni miałam tylko lekkie plamienia i same skrzepy, dziś w nocy ten krwotok i skrzep wielki tez wyleciał. Ale znow mialam koszmar i po koszmarze krwotok.. Ostrzegają mnie :(

Nowy początek <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chyba 8 ;p mi pokazuje 10 w "co tygodniowe informacje" ;) dzieki za link. Leze w wyrku wymietoszona i wykonczona z rana... Jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem co bede robic i jak zyc w np. 8 miesiacu ;p
    Nie w późniejszym etapie to już chyba nie będzie nudnosci :) będą opuchniete nogi :) Dobrze że mam kurtkę zimową taka bombke to będę miała w czym chodzić :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi tygodniami to apki pokazuja skonczone, czyli 9+0, czy 9+1 to juz rozpoczety 10 tydzien ale ginekolog zazwyczaj powiedzialby ze to po prostu 9 tydz ;)

Paulcia28, Marciiik lubią tę wiadomość

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak z urodzinami. Jak 32 lata skończyłam w lutym to cały rok mówię potem że mam 32 lata a nie 33 ;)

Marciiik lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja plamie dzisiaj więcej niż wczoraj na razie nadal nie ma żywej krwi sluz jest rozciągliwy brązowy i jest go duzo ale jak by sie zaczeło to najwyzej pójdę do szpitala Wiem ze mi tam nic nie zrobią bo oni tu nie ratują młodych ciąż ale może chociaż sprawdzą.
    Z samym plamieniem nie mam co iść bo mnie nie przyjmą

• lilly. Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Marcelcia, kiedy lekarz? Moze juz sie zmniejsza to dziadostwo?

Ja nie czytalam... Bo boje sie, ze cos wymysle a sobie zaszkodze... najgorsze, ze jak napije sie wody, albo soku to od razu zwracam ;/ coraz gorzej jest...

Biedna :(
    A dajesz radę zjeść coś wogóle?
    Może jak woda nie wchodzi to owoce które mają jej mnóstwo np. arbuz?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się różnie posługuję tygodniami chociaż teraz raczej częściej używam określenia po prostu np 6+4.
    W sumie na logikę biorąc jakby liczyć ciążę rozpoczętymi tygodniami to każda kobieta rodząca idealnie w terminie rodziłaby tak na prawdę w 41 tygodniu a nie 40 no i mówiłoby się że ciąża kobiety trwa 41 tygodni :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam, ze lepiej jest mowic skonczonymi a nie rozpoczetymi, ale apki tak maja. Mi pokazuje: jestes w 10 tygodniu (9tydz+1dzien) :)

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że najlepiej mówić o skończonych tygodniach. Lekarze śmieją się troche6z kobiet że to one wymyśliły że 9t+1d to 10 tydzień.
    Bezpieczniej dla dziecka mówić o 9tc. Chodzi o różnice wynikające z błędu dł cyklu ewentualnie przesunięcia ovu.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    W 2 poronieniu nie było krwawienia więc brak krwawien też mnie nie uspokaja. Tak więc ja naprawdę najchętniej codziennie bym była u ginekologa żeby zaznać chwili spokoju. A że to niewykonalne to chciałabym mieć codziennie objawy :)

mnie tez wszystko niepokoii wszytsko we wtorek mam do gina prowadzacego ale jutro mam mozliwosc isc do ginekolog tego pomocniczego i nie wiej w sumie czy usg dzien po dniu nie zaszkodza no i juz mam dzis mega strach

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Nie w późniejszym etapie to już chyba nie będzie nudnosci :) będą opuchniete nogi :) Dobrze że mam kurtkę zimową taka bombke to będę miała w czym chodzić :)

Nudnosci moge miec... Ale nie wymioty. Zasnelam ze zmeczenia ponownie. Ale juz zaluje, ze sie przebudzilam ;p mam kolezanke ze skonczonym 14tc i ona mowi, ze dalej wymiotuje...

Ja ciuchy na zime bede musiala wymienic ;p

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalyscie o takich domowych detektorach tetna? Ja sie zastanawiam :)

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    mnie tez wszystko niepokoii wszytsko we wtorek mam do gina prowadzacego ale jutro mam mozliwosc isc do ginekolog tego pomocniczego i nie wiej w sumie czy usg dzien po dniu nie zaszkodza no i juz mam dzis mega strach
    Toyota jeden dzień chyba wytrzymasz ? Ja bym nie szła dzień po dniu.
    Ja mam wizyte w klinice 14.06. Więc chyba zrobię sobie wizytę u zwykłego gina w następnym tygodniu.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja np nie rozumiem jak mozna dziecko z 37+0 liczyc jako donoszone skoro to az 3 tygodnie przed terminem jest !
    Zawsze sie mowilo +/- 2 tygodnie a tu wychodzi tak na prawde +2/-3 tygodnie

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektory tętna mają zastosowanie od 12-14tc... a opanowanie szukania tętna płodu może zająć kilka-kilkanaście dni więc... moim zdaniem trochę bezsensowny wydatek.poza tym ich używać codziennie nie można.
    Musicie myśleć że będzie dobrze... jeszcze kawał czasu przed nami. Różne dolegliwości, ruchy dziecka... zastanawiajacy brak ruchów. Cieszcie się ciąża i dniem np. bez wymiotów

sallvie, Paulcia28 lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: