STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MonaLiza wrote:A jak chce poczytać o rozwoju dziecka w danym.tygodniu to który powinnam teraz u siebie czytać ? 7 czy 8 ?
Chyba 8 ;p mi pokazuje 10 w "co tygodniowe informacje" dzieki za link. Leze w wyrku wymietoszona i wykonczona z rana... Jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem co bede robic i jak zyc w np. 8 miesiacu ;p -
MonaLiza wrote:Ja bym się bała że wszystkie leki lądują w porcelanie. A biorę ich sporo.
Ja biore euthyrox i dupka. Z euthyroxem nie jest zle bo 30 min mija z pewnoscia od pierwszych wymiotow a dupka tez tak licze. Jesli jednak zwymiotuje to biore kolejny. Ja nie mam plamien i ogolnie lekarz powiedzial, ze ciaza jest wzorowa na tym etapie...MonaLiza, marcelcia lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:Chyba 8 ;p mi pokazuje 10 w "co tygodniowe informacje" dzieki za link. Leze w wyrku wymietoszona i wykonczona z rana... Jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem co bede robic i jak zyc w np. 8 miesiacu ;p
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam ja plamie dzisiaj więcej niż wczoraj na razie nadal nie ma żywej krwi sluz jest rozciągliwy brązowy i jest go duzo ale jak by sie zaczeło to najwyzej pójdę do szpitala Wiem ze mi tam nic nie zrobią bo oni tu nie ratują młodych ciąż ale może chociaż sprawdzą.
Z samym plamieniem nie mam co iść bo mnie nie przyjmą -
Seli wrote:Marcelcia, kiedy lekarz? Moze juz sie zmniejsza to dziadostwo?
Ja nie czytalam... Bo boje sie, ze cos wymysle a sobie zaszkodze... najgorsze, ze jak napije sie wody, albo soku to od razu zwracam ;/ coraz gorzej jest...
Biedna
A dajesz radę zjeść coś wogóle?
Może jak woda nie wchodzi to owoce które mają jej mnóstwo np. arbuz?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja się różnie posługuję tygodniami chociaż teraz raczej częściej używam określenia po prostu np 6+4.
W sumie na logikę biorąc jakby liczyć ciążę rozpoczętymi tygodniami to każda kobieta rodząca idealnie w terminie rodziłaby tak na prawdę w 41 tygodniu a nie 40 no i mówiłoby się że ciąża kobiety trwa 41 tygodniKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
MonaLiza wrote:W 2 poronieniu nie było krwawienia więc brak krwawien też mnie nie uspokaja. Tak więc ja naprawdę najchętniej codziennie bym była u ginekologa żeby zaznać chwili spokoju. A że to niewykonalne to chciałabym mieć codziennie objawy
mnie tez wszystko niepokoii wszytsko we wtorek mam do gina prowadzacego ale jutro mam mozliwosc isc do ginekolog tego pomocniczego i nie wiej w sumie czy usg dzien po dniu nie zaszkodza no i juz mam dzis mega strach -
MonaLiza wrote:Nie w późniejszym etapie to już chyba nie będzie nudnosci będą opuchniete nogi Dobrze że mam kurtkę zimową taka bombke to będę miała w czym chodzić
Nudnosci moge miec... Ale nie wymioty. Zasnelam ze zmeczenia ponownie. Ale juz zaluje, ze sie przebudzilam ;p mam kolezanke ze skonczonym 14tc i ona mowi, ze dalej wymiotuje...
Ja ciuchy na zime bede musiala wymienic ;p -
nick nieaktualny
-
toyotarav4 wrote:mnie tez wszystko niepokoii wszytsko we wtorek mam do gina prowadzacego ale jutro mam mozliwosc isc do ginekolog tego pomocniczego i nie wiej w sumie czy usg dzien po dniu nie zaszkodza no i juz mam dzis mega strach
Ja mam wizyte w klinice 14.06. Więc chyba zrobię sobie wizytę u zwykłego gina w następnym tygodniu. -
Dlatego ja np nie rozumiem jak mozna dziecko z 37+0 liczyc jako donoszone skoro to az 3 tygodnie przed terminem jest !
Zawsze sie mowilo +/- 2 tygodnie a tu wychodzi tak na prawde +2/-3 tygodnieKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Detektory tętna mają zastosowanie od 12-14tc... a opanowanie szukania tętna płodu może zająć kilka-kilkanaście dni więc... moim zdaniem trochę bezsensowny wydatek.poza tym ich używać codziennie nie można.
Musicie myśleć że będzie dobrze... jeszcze kawał czasu przed nami. Różne dolegliwości, ruchy dziecka... zastanawiajacy brak ruchów. Cieszcie się ciąża i dniem np. bez wymiotówsallvie, Paulcia28 lubią tę wiadomość