X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja dzisiaj to już się prawie pakowałam na sor, bo znów mnie dopadł ból brzucha. Budzę się w świetnym nastroju, tylko mdłości, a po 2-3 h zaczyna się ból. Dzisiaj był wyjątkowo mocny, pewnie mój strach nie pomógł tylko go nakręcał. Wzięłam magnez, poszłam spać i przeszło, teraz tylko pobolewa. Ale martwi mnie to bardzo. Czytałam, że szczupłe osoby boli mocniej brzuch jak się macica rozrasta. Eh......

Isto a jaką masz wagę przy wzroście?
    Moją koleżankę też bolało, miała 172cm i wagę 52kg.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Widzialam ;( oby zadnej wiecej nie spotkala taka przykrosc.

Nie wiem czy ja do niej nie dołacze bo u mnie cały czas testy kiepsko wychodza no i zaczełam plamic Czekam na to Usg 11go ale juz nawet może nie być po co jechać dpo tego pl

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Nie wiem czy ja do niej nie dołacze bo u mnie cały czas testy kiepsko wychodza no i zaczełam plamic Czekam na to Usg 11go ale juz nawet może nie być po co jechać dpo tego pl

Mam nadzieje, ze nie... trzymam kciuki

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz za mnie pojechal po zaswiadczenie na uczelnie bo ja nie dalabym juz rady tam... i jest nadal w kolejce... ja bym nie dala rady tyle wysiedziec. Sam mi pisze smsy, ze masakrycznie jest w budynku ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wytrzymalam 3 godz na tej nieszczesnej dsw w masakrycznej duchocie. Nie wiem jak jutro dam rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Isto a jaką masz wagę przy wzroście?
    Moją koleżankę też bolało, miała 172cm i wagę 52kg.

44 kg przy 160 cm.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Ja wytrzymalam 3 godz na tej nieszczesnej dsw w masakrycznej duchocie. Nie wiem jak jutro dam rade.

Oooo... DSW :P witaj w klubie :P

Anika91., Tosia2323 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza i napisał, co mogę sobie łyknąć przeciwbólowego. Mam też brać więcej magnezu. A pan w aptece powiedział, żebym dużo piła i w sumie tu może być pies pogrzebany, bo podejrzewam, że nie wypijam nawet pół litra dziennie. Wiem, dramat, już się poprawiam.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isto ja tak przed ciaza mialam... Ale w ciazy musze duzo pic, czuje po prostu potrzebe no i te upaly...

Czy rodzinna moze mi na dlugo wystawic zwolnienie ciazowe? Bo tak chociaz tydzien bym chciala... czuje sie tak koszmarnie...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień to nie jest długo, myślę, że Ci wystawi bez problemu.

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Tydzień to nie jest długo, myślę, że Ci wystawi bez problemu.

Wzielabym i dwa ;p moja niby mila rodzinna ale ja wiem... bo mam wizyte na poniedzialek zaklepana do gina ale w sumie 200 zl za zwolnienie placic...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no co Ty. Dawaj do rodzinnej, weź kartę ciąży, niech daje ile może. Mówiłam Ci, nie ma sensu się za przeproszeniem pałować, ja sobie nie wyobrażam być w szkole, a nie rzygam. Nawet mi brewka nie tyknie z tęsknoty za kimkolwiek. Chcę spać to idę spać, chcę na spacer to spaceruję. A nie masz takiej opcji, że gin wystawi Ci zwolnienie bez wizyty? Bo ja np. jak chcę receptę czy coś to dzwonię i ona na mnie czeka, nic nie płacę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isto, z 1.5l minimun wody :) na początku może być ciężko - ciągle będzie Cie do toalety goniło, ale organizm w końcu się przyzwyczai.
    Seli, mi gin od razu dał zwolnienie, byle z dala od skupiska mutacji wszelkich bakterii i wirusów, jak to on powiedział.

lilly. lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no... ja mialam l4... wrocilam na 2 dni ;p ale jak teraz wymiotuje kilka razy dziennie a nie raz... To juz masakra. Dzis ledwo zyje ogolnie. To w poniedzialek umowie sie do rodzinnej.

dZhdp1.png

• atagata Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nieśmiało się witam - termin na 19.01
    Wszystkim serdecznie gratuluje!

Malamii26, Paulcia28, mersiak, Rub45, mommytobe, bereda11, lilly., sallvie, Marciiik lubią tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w końcu zastrzyk mnie nie bolał :) maz zrobił eksperyment i mam nadzieję że ta metoda będzie się dalej sprawdzać :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziś w końcu zastrzyk mnie nie bolał :) maz zrobił eksperyment i mam nadzieję że ta metoda będzie się dalej sprawdzać :)

Podziel się, bo właśnie mam zamiar strzelać :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Hej :)
    Nieśmiało się witam - termin na 19.01
    Wszystkim serdecznie gratuluje!
    Hej witaj :-) również gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 20:31

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    mnie nie bolą.. już robię tak odruchowo, że jak tylko otwieram oczy, biorę leki i zastrzyk i idę spać dalej.. potem zastanawiam się czy brałam ten zastrzyk.. ;)

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh w 5tc było 2,7. Endo podniosła mi od razu dawkę Euthyroxu. Wczoraj odebrałam wynik i jest 1,17. Prawda jest taka, że te z nas które mają problemy z tarczycą, powinny w ciąży sprawdzać tsh i ft4 raz w miesiacu, bo niby jest wszystko unormowane, ale w ciąży tsh lubi szaleć.

mersiak, Paulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ