X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Kurczę już myślałam że jakaś s0ecjalna koszula na badanie czy co :)

Są takie? :P

tak mi się nie chce iść myć włosów... Masakra :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Są takie? :P

tak mi się nie chce iść myć włosów... Masakra :P
    Chyba nie ale być może wpadłam na genialny pomysł ?:) Ja niestety codziennie myje te swoje 2 włosy . Nie cierpię tego ale jak nie umyje to mam kilka placków na głowie :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja jak przeczytałam że koszula to odrazu mi sie skojarzyło z jakąś do porodu albo po :D potem przeczytalam 2 raz i już ogarnelam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:41

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Chyba nie ale być może wpadłam na genialny pomysł ?:) Ja niestety codziennie myje te swoje 2 włosy . Nie cierpię tego ale jak nie umyje to mam kilka placków na głowie :/

Ja chyba rano jednak wstanę i cała się porządnie wyszoruje, wymaseczkuje i w ogóle och i ach ;P dziś mi się nie chce schylać a jutro i tak prysznic by był... tak mnie ciągnie dziś na wszystkie strony, że mi się nie chce :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hehe ja jak przeczytałam że koszula to odrazu mi sie skojarzyło z jakąś do porodu albo po :D potem przeczytalam 2 raz i już ogarnelam :p

no co Wy :D nadal jestem kobietą :P i trzeba elegancko wyglądać :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj się też chłodno zrobiło. wreszcie. jutro robię domową pizze swoją drogą dni mijają coraz większe te nasze maleństwa

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiałam domową pizze :D byłam specem - włoska mąka, oliwa z olwiek też prosto z włoch... Już takie kombinacje i wprawę mam.... A na pizze patrzeć nie mogę :P całe moje życie... Legło w gruzach ;D

Didi90, Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam pizzę na cieście z twarogu i otrębów :) A teraz mam ochotę na sernik na zimno. I tak siedzę i myślę jechać do sklepu czy nie jechać. Nie chce mi się jechać ale chce mi się pić coś dobrego A nie mam już nic w domu.

Mila83 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja robiłam pizzę na cieście z twarogu i otrębów :) A teraz mam ochotę na sernik na zimno. I tak siedzę i myślę jechać do sklepu czy nie jechać. Nie chce mi się jechać ale chce mi się pić coś dobrego A nie mam już nic w domu.

Ja nie lubię ale mężowi zrobiłam taki serniczek ostatnio :P

Ja lubię pizze na guinessie :D i tak się zastanawiałam czy jak dodaje się do ciasta piwa i potem się to piecze, miesza zdrożdżami to czy alkohol wyparuje? Bo bałam się zrobić :P Mama do mnie się też śmiała, że ja nie mogę robić tortów ani nic co "nasączam" bo ja nie uznaje herbaty z cytryną tylko wódę z wodą albo whisky :P rum... Czasem mam ochotę na moje tiramisu albo jakiś mój tort ale boje się :P bo nie sądzę by "wyparował" z tego procent ;P mocny pewnie nie jest ale jakiś tam jest....

dZhdp1.png

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza, jedź! Zachcianki trzeba spełniać ;) Mój sernik właśnie "dochodzi" w lodówce. Robiłam pierwszy raz. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo beztalencie ze mnie straszne :( Rzadko kiedy mi coś wychodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:57

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    MonaLiza, jedź! Zachcianki trzeba spełniać ;) Mój sernik właśnie "dochodzi" w lodówce. Robiłam pierwszy raz. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo beztalencie ze mnie straszne :( Rzadko kiedy mi coś wychodzi :(

Mila czasem coś wyjdzie, czasem nie :) Ja uwielbiam gotować/wypiekać... I liczyłam na wolny czas teraz ale w ciąży bywa ciężko :P jak zrobiłam sernik to obiadu nie dałam rady :D hehehe

dZhdp1.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Kochane dziękuje za słowa wsparcia. Jutro jadę do szpitala.
    Nadzieja ze kiedyś zostanę mama przeplata się z lekiem i smutkiem. Czy któraś z Was jest tu po 2 poronieniach?

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :*
    Ja jestem po dwóch poronieniach Liily bardzo współczuje Ci . Porób badania i będzie dobrze , musi być .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przez Ciebie musiałam zrobić gofry! Ale pojedliśmy z emkiem i dostanie nawet do pracki :)
    Jeszcze muszę spełnić drugą zachciankę czyli spagetti carbonara ale to już nie dzisiaj :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie ale się splakalam , śmiesznie ruszało nogami i nóżkami i miało czkawkę . Tylko mnie coś zmartwiło jak podeszłam do biurka zapytalmmczy wszytsko wporzadku a pani dr ona jest od tego aby sprawdzić czy dziecko żyje i się rusza a od tego czy wporzadku to prenatalne . Nic nie powiedziałam i tak było mi ciężko na wizycie ze jestem sama ... jak się wstawia zdjęcie ? Dziewczyny jak myślicie chłopiec czy dziewuszka ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:26

Mila83, Seli, katepr lubią tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę pomidora! Teraz, zaraz, natychmiast! No po prostu jem te pomidory na kilogramy:) Codziennie :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ;D maz byl zdziwiony jak raz dwa gofry zrobilam ;) i tez podjadlam a ciasta zostalo.

dZhdp1.png

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Jestem po wizycie ale się splakalam , śmiesznie ruszało nogami i nóżkami i miało czkawkę . Tylko mnie coś zmartwiło jak podeszłam do biurka zapytalmmczy wszytsko wporzadku a pani dr ona jest od tego aby sprawdzić czy dziecko żyje i się rusza a od tego czy wporzadku to prenatalne . Nic nie powiedziałam i tak było mi ciężko na wizycie ze jestem sama ... jak się wstawia zdjęcie ? Dziewczyny jak myślicie chłopiec czy dziewuszka ???

Lubię, za pozytywną część. A lekarka trochę dziwna. Nie potrafi odpowiedzieć jak kobieta kobiecie? Czy taki z niej ginekolog z przypadku, że nie potrafi ocenić, czy na ten moment wszystko w porządku. Nie lubię takich ludzi. Ale najważniejsze, że widziałaś dzidziusia :) Napewno jest OK :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała mi tez znaleść sobie lekarza prowadzącego , bo ona się nie zajmuje prowadzeniem ciąży , zreszta nie poleciła nikogo z invicta . Tez wydawało mi się dziwne , ale pomyslam , nie będę się stresować , dzidzia żyje ( bałam się , ze może coś się stało przez te nerwy ) , dziś tak naprawdę na 100% poczułam , ze ta istotka tam jest . Tak to na wcześniejszym usg była tylko plamka . Mały dzidziuś , mój :) wszytsko się jakoś ułoży ...

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Kazała mi tez znaleść sobie lekarza prowadzącego , bo ona się nie zajmuje prowadzeniem ciąży , zreszta nie poleciła nikogo z invicta . Tez wydawało mi się dziwne , ale pomyslam , nie będę się stresować , dzidzia żyje ( bałam się , ze może coś się stało przez te nerwy ) , dziś tak naprawdę na 100% poczułam , ze ta istotka tam jest . Tak to na wcześniejszym usg była tylko plamka . Mały dzidziuś , mój :) wszytsko się jakoś ułoży ...

Oczywiście, że się ułoży:) Najważniejsze, że nie jesteś sama. Masz Julkę (chyba dobrze zapamiętałam?) i rodzinę. Masz w nich wielkie oparcie. A to połowa sukcesu. Reszta zależy od Ciebie. Dasz radę! :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, super wiadomość <3

Moja wizyta jutro o 14.45. Normalnie tak mnie dzisiaj ciągnie brzuch.. to chyba ze stresu czy wszystko ok. Nie lubię się denerwować.. Trzymam kciuki za Was dziewczyny, a teraz zmykam na jeszcze jeden odcinek seriali i do spania ;)
    Dobranoc <3

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ