X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Kurczę już myślałam że jakaś s0ecjalna koszula na badanie czy co :)

Są takie? :P

tak mi się nie chce iść myć włosów... Masakra :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Są takie? :P

tak mi się nie chce iść myć włosów... Masakra :P
    Chyba nie ale być może wpadłam na genialny pomysł ?:) Ja niestety codziennie myje te swoje 2 włosy . Nie cierpię tego ale jak nie umyje to mam kilka placków na głowie :/

uwo99n73lnbybmmo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja jak przeczytałam że koszula to odrazu mi sie skojarzyło z jakąś do porodu albo po :D potem przeczytalam 2 raz i już ogarnelam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:41

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Chyba nie ale być może wpadłam na genialny pomysł ?:) Ja niestety codziennie myje te swoje 2 włosy . Nie cierpię tego ale jak nie umyje to mam kilka placków na głowie :/

Ja chyba rano jednak wstanę i cała się porządnie wyszoruje, wymaseczkuje i w ogóle och i ach ;P dziś mi się nie chce schylać a jutro i tak prysznic by był... tak mnie ciągnie dziś na wszystkie strony, że mi się nie chce :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hehe ja jak przeczytałam że koszula to odrazu mi sie skojarzyło z jakąś do porodu albo po :D potem przeczytalam 2 raz i już ogarnelam :p

no co Wy :D nadal jestem kobietą :P i trzeba elegancko wyglądać :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj się też chłodno zrobiło. wreszcie. jutro robię domową pizze swoją drogą dni mijają coraz większe te nasze maleństwa

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiałam domową pizze :D byłam specem - włoska mąka, oliwa z olwiek też prosto z włoch... Już takie kombinacje i wprawę mam.... A na pizze patrzeć nie mogę :P całe moje życie... Legło w gruzach ;D

Didi90, Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam pizzę na cieście z twarogu i otrębów :) A teraz mam ochotę na sernik na zimno. I tak siedzę i myślę jechać do sklepu czy nie jechać. Nie chce mi się jechać ale chce mi się pić coś dobrego A nie mam już nic w domu.

Mila83 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja robiłam pizzę na cieście z twarogu i otrębów :) A teraz mam ochotę na sernik na zimno. I tak siedzę i myślę jechać do sklepu czy nie jechać. Nie chce mi się jechać ale chce mi się pić coś dobrego A nie mam już nic w domu.

Ja nie lubię ale mężowi zrobiłam taki serniczek ostatnio :P

Ja lubię pizze na guinessie :D i tak się zastanawiałam czy jak dodaje się do ciasta piwa i potem się to piecze, miesza zdrożdżami to czy alkohol wyparuje? Bo bałam się zrobić :P Mama do mnie się też śmiała, że ja nie mogę robić tortów ani nic co "nasączam" bo ja nie uznaje herbaty z cytryną tylko wódę z wodą albo whisky :P rum... Czasem mam ochotę na moje tiramisu albo jakiś mój tort ale boje się :P bo nie sądzę by "wyparował" z tego procent ;P mocny pewnie nie jest ale jakiś tam jest....

dZhdp1.png

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza, jedź! Zachcianki trzeba spełniać ;) Mój sernik właśnie "dochodzi" w lodówce. Robiłam pierwszy raz. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo beztalencie ze mnie straszne :( Rzadko kiedy mi coś wychodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:57

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    MonaLiza, jedź! Zachcianki trzeba spełniać ;) Mój sernik właśnie "dochodzi" w lodówce. Robiłam pierwszy raz. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo beztalencie ze mnie straszne :( Rzadko kiedy mi coś wychodzi :(

Mila czasem coś wyjdzie, czasem nie :) Ja uwielbiam gotować/wypiekać... I liczyłam na wolny czas teraz ale w ciąży bywa ciężko :P jak zrobiłam sernik to obiadu nie dałam rady :D hehehe

dZhdp1.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Kochane dziękuje za słowa wsparcia. Jutro jadę do szpitala.
    Nadzieja ze kiedyś zostanę mama przeplata się z lekiem i smutkiem. Czy któraś z Was jest tu po 2 poronieniach?

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :*
    Ja jestem po dwóch poronieniach Liily bardzo współczuje Ci . Porób badania i będzie dobrze , musi być .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli przez Ciebie musiałam zrobić gofry! Ale pojedliśmy z emkiem i dostanie nawet do pracki :)
    Jeszcze muszę spełnić drugą zachciankę czyli spagetti carbonara ale to już nie dzisiaj :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie ale się splakalam , śmiesznie ruszało nogami i nóżkami i miało czkawkę . Tylko mnie coś zmartwiło jak podeszłam do biurka zapytalmmczy wszytsko wporzadku a pani dr ona jest od tego aby sprawdzić czy dziecko żyje i się rusza a od tego czy wporzadku to prenatalne . Nic nie powiedziałam i tak było mi ciężko na wizycie ze jestem sama ... jak się wstawia zdjęcie ? Dziewczyny jak myślicie chłopiec czy dziewuszka ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:26

Mila83, Seli, katepr lubią tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę pomidora! Teraz, zaraz, natychmiast! No po prostu jem te pomidory na kilogramy:) Codziennie :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ;D maz byl zdziwiony jak raz dwa gofry zrobilam ;) i tez podjadlam a ciasta zostalo.

dZhdp1.png

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Jestem po wizycie ale się splakalam , śmiesznie ruszało nogami i nóżkami i miało czkawkę . Tylko mnie coś zmartwiło jak podeszłam do biurka zapytalmmczy wszytsko wporzadku a pani dr ona jest od tego aby sprawdzić czy dziecko żyje i się rusza a od tego czy wporzadku to prenatalne . Nic nie powiedziałam i tak było mi ciężko na wizycie ze jestem sama ... jak się wstawia zdjęcie ? Dziewczyny jak myślicie chłopiec czy dziewuszka ???

Lubię, za pozytywną część. A lekarka trochę dziwna. Nie potrafi odpowiedzieć jak kobieta kobiecie? Czy taki z niej ginekolog z przypadku, że nie potrafi ocenić, czy na ten moment wszystko w porządku. Nie lubię takich ludzi. Ale najważniejsze, że widziałaś dzidziusia :) Napewno jest OK :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała mi tez znaleść sobie lekarza prowadzącego , bo ona się nie zajmuje prowadzeniem ciąży , zreszta nie poleciła nikogo z invicta . Tez wydawało mi się dziwne , ale pomyslam , nie będę się stresować , dzidzia żyje ( bałam się , ze może coś się stało przez te nerwy ) , dziś tak naprawdę na 100% poczułam , ze ta istotka tam jest . Tak to na wcześniejszym usg była tylko plamka . Mały dzidziuś , mój :) wszytsko się jakoś ułoży ...

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Kazała mi tez znaleść sobie lekarza prowadzącego , bo ona się nie zajmuje prowadzeniem ciąży , zreszta nie poleciła nikogo z invicta . Tez wydawało mi się dziwne , ale pomyslam , nie będę się stresować , dzidzia żyje ( bałam się , ze może coś się stało przez te nerwy ) , dziś tak naprawdę na 100% poczułam , ze ta istotka tam jest . Tak to na wcześniejszym usg była tylko plamka . Mały dzidziuś , mój :) wszytsko się jakoś ułoży ...

Oczywiście, że się ułoży:) Najważniejsze, że nie jesteś sama. Masz Julkę (chyba dobrze zapamiętałam?) i rodzinę. Masz w nich wielkie oparcie. A to połowa sukcesu. Reszta zależy od Ciebie. Dasz radę! :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, super wiadomość <3

Moja wizyta jutro o 14.45. Normalnie tak mnie dzisiaj ciągnie brzuch.. to chyba ze stresu czy wszystko ok. Nie lubię się denerwować.. Trzymam kciuki za Was dziewczyny, a teraz zmykam na jeszcze jeden odcinek seriali i do spania ;)
    Dobranoc <3

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ