STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po, wszystko ok, a lekarz mówi, ze dla niego dziewczynka jednak!! Także czekam 3 tyg do następnej wizyty. Niestety nie mam żadnego zdjęcia bo mało wyraźne byly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 12:32
mommytobe, Paulcia28, sallvie, Sanka, olkakarolka, katepr, Kobobo, wisienka94, cotton, Solane lubią tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
lilly. wrote:Kochane dziękuje za słowa wsparcia. Jutro jadę do szpitala.
Nadzieja ze kiedyś zostanę mama przeplata się z lekiem i smutkiem. Czy któraś z Was jest tu po 2 poronieniach?
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :*
Ja jestem. Polecam sprawdzić mutacje genów w kierunku trombofilii, dobry zestaw leków i bedzie ok. Moze potrzebujesz leków przeciwzakrzepowych, przeciwzapalnych. Siły do walki Ci życzę :*
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ach, jak mnie wkurza ta moja tarczyca... Gdy dawke mialam nieco większa to od razu tak poszly wyniki, ze jeszcze moment i weszlabym w nadczynność. Od dwóch tygodni dawke mam bardzo mała 12,5mg i tsh minimalnie dzwignelo się do gory, ale znow ważne w ciąży ft4 poleciało w dół. Pewnie zwiększenie dawki mnie czeka, zobaczymy co powie mi endo przez telefon.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
MonaLiza wrote:Które to są leki przeciwzapalne ?
Encorton na przykład. Albo też metypred czy jakos tak.
Ja jestem na tym mega zestawie i nie wiem czy bylabym bez tego na tym etapie ciazy, na.ktorym jestem teraz.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Encorton na przykład. Albo też metypred czy jakos tak.
Ja jestem na tym mega zestawie i nie wiem czy bylabym bez tego na tym etapie ciazy, na.ktorym jestem teraz. -
Zośkaaa wrote:Ach, jak mnie wkurza ta moja tarczyca... Gdy dawke mialam nieco większa to od razu tak poszly wyniki, ze jeszcze moment i weszlabym w nadczynność. Od dwóch tygodni dawke mam bardzo mała 12,5mg i tsh minimalnie dzwignelo się do gory, ale znow ważne w ciąży ft4 poleciało w dół. Pewnie zwiększenie dawki mnie czeka, zobaczymy co powie mi endo przez telefon.
Też mi skacze jak szalona.. Ogólnie to biorę 137. Ostatnio nie bardzo tr wyniki były więc miałam 2x w tygodniu 150 i reszta 137. Wynik znowu spadł totalnie i wróciłam do 137. Wczoraj odebrałam wyniki i zaś wysoki.. ale ft4 w normie. Oszaleć idzie. Mam brać na zmiane 137 i 150..
Jutro wizyta, normalnie trochę się boję ale już się doczekać nie mogę.
A co do bóli w plecach. Mnie bierze jakby ta rwa kulszowa czy coś takiego. Boli mnie jakby przy kości ogonowej, ale mam dni że tak mi łapie lewą stronę, że ani z łóżka się podnieść nie mogę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 13:58
-
olkakarolka wrote:Też mi skacze jak szalona.. Ogólnie to biorę 137. Ostatnio nie bardzo tr wyniki były więc miałam 2x w tygodniu 150 i reszta 137. Wynik znowu spadł totalnie i wróciłam do 137. Wczoraj odebrałam wyniki i zaś wysoki.. ale ft4 w normie. Oszaleć idzie. Mam brać na zmiane 137 i 150..
Jutro wizyta, normalnie trochę się boję ale już się doczekać nie mogę.
A co do bóli w plecach. Mnie bierze jakby ta rwa kulszowa czy coś takiego. Boli mnie jakby przy kości ogonowej, ale mam dni że tak mi łapie lewą stronę, że ani z łóżka się podnieść nie mogę..
Ja przed ciąża brałam sobie caly czas 25. Na tej dawce miałam tsh 1,525, a ft4 chyba 1,13 (0,70-1,48). Endo zapobiegawczo zwiększyła mi dawke naprzemiennie 25 i 37,5 zakładając, ze tsh pójdzie w górę bo tak sie dzieję częściej. A po 4 tygodniach na takiej dawce tsh spadlo mi na 0,086, ft4 sie ładnie podniosło na 1,35, no więc endo znów by nie wejść w nadczynność zmniejszyla mi na 12,5. I dzisiejsze tsh po dwóch tygodniach takiej dawki to 0,220 (nadal ponizej normy ale troche wzrosło), a ft4 spadło na 1,10. Dobrze, ze jeszcze jest jako takie i całkiem nie polecialo na łeb. Pewnie mi bedzie kazała brać 25mg.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Ladnie rosnie
powoli, smukło ;p
Musze sie zebrac i kupic sobie stanik i koszule na jutro... tak mi sie nie chce... Upal okropny. -
Mila83 wrote:Ja mam 168 i dzisiaj waga pokazała 65,3 kg
Zaczynałam 64,1. Ciekawe jak to pójdzie tym razem. Ostatnio zaczynałam z waga 58 (byłam dosyć szczupła) i przytyłam az 33 kg. Mam nadzieję, że tym razem będzie nie więcej niż 15-17. Marzycielka
Prawie identyczmie jak ja. W 1 startowalam przy tym samym wzroscie z wagi 56 i przybralam 30. Teraz z wagi 59...nie znosze sie wazyc. Stresuja mnie wszystkie liczby powyzej 60Mila83 lubi tę wiadomość
-
wisienka94 wrote:A tu mój brzuszek. Zdjęcia robię w skończonych tygodniach czyli 4+0 i 11+0
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7db0cdd48d44.png
Piękny brzuszekja tez robie co tydzien
Z corka tez tak robilam i fajnie sie do dzis patrzy jak brzuszek roslwisienka94 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ja już po usg prenatalnym. Usg przez brzuch. Wszystkie parametry prawidłowe. Dzidzia starsza o tydzień niż wg OM, czyli dziś 12+5.
Pani doktor powiedziała, że pappę z krwi mogę zrobić, choć ona nie widzi szczególnych wskazań. Na wszelki wypadek jednak zrobiłam, wynik w poniedziałek.MonaLiza, Seli, katepr, sallvie, cotton, Asia8787, wisienka94, Kobobo, olkakarolka, Sanka lubią tę wiadomość
-
Ja przesylam tylko pozdrowienia. Ostatnio bylam zaaferowana szukaniem przedszkola dla synka. Chwilowo bylam zalamana oferta, standardem i tupetem tych ktorzy mi takie rzeczy oferowali. W ostatecznosci znalazlam cos do czego jestem w 100 procentach przekonana. Niestety w sasiedniej dzielnicy a zalazelo nam aby mozna bylo dojsc piechota
i Niania mogla odbierac z dzidzia
ale trudno!!!
Jutro jeszcze wizyta u mojej dr nr 2. Ostatnia odprawa przed wakacjami. Mam nadzieje ze infekcji juz nie widac- bo dyskomfortu nie mam. Jedynie przy aplikacji leku swedzi.
A w sb sie na tydzien wylaczam. Lecimy do Grecji.Seli lubi tę wiadomość