Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Zmieniłam profilowe ;-)

Mała bardzo miniaturka :p ale coś tam brzucha jest :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mała bardzo miniaturka :p ale coś tam brzucha jest :)
    bo tak jak mówiłam mam sporo ciałka i brzuch taki jak przed ciązą ;)

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Ciała sporo to ja mam :) ale brzuszek niestety mam cały w siniakach. Nic pięknego.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:

To może się dużo później pojawić :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do siniaków na brzuchu w I ciązy jak trafiłam na sor to lekarz pytał czy w domu nie mam problemów i czy nie potrzebuje pomocy

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e5b9f456f5e.jpg
    8-9 tydzień

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4501136ecd4a.jpg
    11-12 tydzień

MonaLiza, sallvie, MaryAnn lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ciała sporo to ja mam :) ale brzuszek niestety mam cały w siniakach. Nic pięknego.

ważę ponad 80 kg to jest dopiero ciałko! ;)

Mama dwóch chłopców;)
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    ważę ponad 80 kg to jest dopiero ciałko! ;)
    A nie widać. W sensie że zdążysz 80kg. A przy jakim wzroście ?
    Ja 174cm, 77 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:07

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    co do siniaków na brzuchu w I ciązy jak trafiłam na sor to lekarz pytał czy w domu nie mam problemów i czy nie potrzebuje pomocy
    Co za nietakt !

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A nie widać. A przy jakim wzroście ?
    Ja 174cm, 77 kg.

i tak Cię przebijam bo mam 165 widzisz! ;) mam nadwagę, miałam się odchudzać a zaszłam i z planów nici. Ale to najlepsze pokrzyżowanie planów w moim życiu ;) ej nie wiem jak wyglądasz, nie sledziłam mocno forum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:07

Mama dwóch chłopców;)
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza w sumie dobrze że zapytał , może myślał że jakaś przemoc rodzinna. a miałam też nogi w sinikach i ręce. tak ok 30 tyg bardzo mocno wszystkie siniaki mi wyłaziły

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy odczuwa któraś bol w dole pleców zaraz nad tyłkiem? w kości ogonowej? nawet jakby tyłek mnie bolał. Raz z jednej strony raz z drugiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:23

Mama dwóch chłopców;)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam tez 165 ;) ale waze 64 ;p

dZhdp1.png

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168 i dzisiaj waga pokazała 65,3 kg :/ Zaczynałam 64,1. Ciekawe jak to pójdzie tym razem. Ostatnio zaczynałam z waga 58 (byłam dosyć szczupła) i przytyłam az 33 kg. Mam nadzieję, że tym razem będzie nie więcej niż 15-17. Marzycielka ;)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie to nie przytylam. A wręcz schudłam az jakies 0,5 kg. A nie miałam żadnych mdłości czy coś żeby wszytsko że mnie wyleciało hehe ;-)

Mama dwóch chłopców;)
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 164 więc podobnie :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 165 cm I obecnie 61 z haczykiem zaczynalam 63,3
    Ale przed ciaza z corka mialam 50kg :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+1) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+6) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

age.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    czy odczuwa któraś bol w dole pleców zaraz nad tyłkiem? w kości ogonowej? nawet jakby tyłek mnie bolał. Raz z jednej strony raz z drugiej
    ja bardziej w krzyżu, to chyba ciut wyżej. Robię jakieś kocie grzbiety i prostą gimnastykę i czuję jak mi się tam rozciąga i jest ciut lepiej.

W ogóle to muszę Wam powiedzieć, że tak jak przedwczoraj wieczorem się zryczałam bez powodu, tak dziś od rana mam jakiegoś doła. I znów - niby nic się nie stało, ale tak mi jakoś smutno. najchętniej poszłabym spać. i to nie po to żeby się wyspać, tylko żeby zwinąć pod kołdrą w kłębek i zniknąć. Zakładam że to hormony ale mam nadzieję, że to szybko minie. I tak mnie w pracy wszystko wkurza. Kolega przed chwilą kichnął za głośno i już czuję jak mnie nosi w środku :P piszę to i sama się z siebie śmieję, ale serio tak jest.

Mój status to 11t5d. Też tak miałyście/macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 12:17

• Renata 95 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Badalas się ? Bierzesz teraz jakieś leki ?
    Badałam, ale nie bardzo coś wyszło. Tocznia nie ma, przeciwciał antykardiolipinowych nie ma, przeciwciał przeciwko glikoproteinie nie ma, kariotyp ok, mutacji genetycznych od trombofilii brak.
    Wyszła mutacja MTHFR 1298AC homozygota i PAI-1 4G homozygota, ale sama mutacja MTHFR nie jest teraz wskazaniem do żadnego specjalnego postępowania, PAI też nie ma jednoznacznie potwierdzonego wpływu na ciążę.

Ale faktem jest, że poprzednio sam Duphaston nie pomógł w utrzymaniu ciąży, a jak dołączył do niego tym razem Neoparin, Acard i Actifolin, to ciąża się trzyma już dłużej niż poprzednie 3.

cd9b3e3kvxy0kc47.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ