X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Może teraz się przegłodziłaś ? :P mnie wczoraj ciągnęło po pachwinach, znów się rozciąga wszystko. Dziś jest dużo lepiej ogólnie, co prawda była porcelana ale przez zapachy... Sprzątam, ale śniadania jeszcze nie zjadłam ;/ Muszę się ogarnąć bo tak zaczęłam ogarniać mieszkanie, kawkę popijając a zapomniałam o śniadaniu - jak nie w ciąży :P
    Nie przeglodzilam się rano zjadłam grahamke. I właśnie wczoraj też wieczorem zjadlam taka twarda grahamke i może od niej te rewolucje bo się czułam i czuje napchana. Powinnam zmniejszyć ilość tych bulek. Ale praktycznie tylko na nie mam ochotę. Albo robi mi się.mniej miejsca w żołądku i teraz już ciągle będę się czuła napchana :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata 95 wrote:
    Ja jestem po trzech w ciągu ostatniego roku (lipiec, październik, marzec). Przy pierwszym się zdziwiłam, że to na mnie trafiło, przy drugim miałam trochę doła, trzecie to już była masakra i chciałam sobie zrobić przerwę od starań, ale w drugim cyklu znowu zaszłam. Mam nadzieję, że to koniec nieszczęść.

Tylko mam też zdrowego synka (urodzony przed poronieniami, ciąża bezproblemowa) więc było mi łatwiej.
    Badalas się ? Bierzesz teraz jakieś leki ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Nie przeglodzilam się rano zjadłam grahamke. I właśnie wczoraj też wieczorem zjadlam taka twarda grahamke i może od niej te rewolucje bo się czułam i czuje napchana. Powinnam zmniejszyć ilość tych bulek. Ale praktycznie tylko na nie mam ochotę. Albo robi mi się.mniej miejsca w żołądku i teraz już ciągle będę się czuła napchana :)

A wcześniej jadłaś ciemne pieczywo? Bo jak się przestawia z jasnego na ciemne to tak bywa często :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A wcześniej jadłaś ciemne pieczywo? Bo jak się przestawia z jasnego na ciemne to tak bywa często :P
    No właśnie dawno nie jadłam ciemnego. Może to to :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja nie mam tej linii od pepka. Ani większych piersi nie mam. Brzuszek może lekko widoczny. Dzisiaj mi ciągle burczy w tym brzuszku.
    Ja odkąd jestem w ciąży to masakra. Wiecznie głodna. A rano to masakra. Jak wstanę to w ciągu godziny muszę zjeść bo jestem tak głodna jakbym miała zaraz wymiotować tak mnie zawsze ssie

Kobobo lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Ja odkąd jestem w ciąży to masakra. Wiecznie głodna. A rano to masakra. Jak wstanę to w ciągu godziny muszę zjeść bo jestem tak głodna jakbym miała zaraz wymiotować tak mnie zawsze ssie
    Ja ostatnie dni tak miałam. Wilczy apetyt. Może dlatego mnie tak w tym brzuchu w nocy krecilo. Teraz już trochę lepiej.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    No właśnie dawno nie jadłam ciemnego. Może to to :)

Myślę, że to to :P ciemniejsze jest cięższe i potrafi narobić rewolucji a potem jest ok :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:

Mam podobnie :p tylko muszę natychmiast po wstaniu zjeść. Nie zawsze - jak widać, ale potem w ciągu dnia muszę.

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam ochoty na jedzenie, nawet w nocy przestałam wstawać jeść. jedynie owoce moge kilogramami.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza mnie też tak wczoraj bolało to na okres to na to na biegunkę i tak trwało dopóki.. nie poszłam do kibelka :D minęło jak ręką odjął. Mi ostatnio dokuczają wieczorne mdłości jakby całodzienne żarcie utknęło w jelitach i trawienie trwało wieki.. pomaga wywar z imbiru.
    Sylwia91.08 każda z nas się martwi. U mnie absolutnie żadnych objawów ciąży oprócz sikania i sporadycznych mdłości. Cycki nie bolą nie powiększyły się zbytnio, brzuch nie urósł (w ciągu dnia wyglądam jakbym była w 8 miesiącu bo wzdęcia mnie trzymają aż do rana do wypróżnienia), absolutnie żadnych zmian na ciele ani sutków linii ciemnych żadnych syfów i czasem zapominam że jestem w ciąży. Co z tego że tydzień temu byłam na usg i było wszystko dobrze i tak się martwię. Chociaż ostatnio trochę mniej bo rozmawiałam z siostrą ona przy dwójce z trójki dzieci też praktycznie nie czuła że jest w ciąży

Paulcia28 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    MonaLiza mnie też tak wczoraj bolało to na okres to na to na biegunkę i tak trwało dopóki.. nie poszłam do kibelka :D minęło jak ręką odjął. Mi ostatnio dokuczają wieczorne mdłości jakby całodzienne żarcie utknęło w jelitach i trawienie trwało wieki.. pomaga wywar z imbiru.
    Sylwia91.08 każda z nas się martwi. U mnie absolutnie żadnych objawów ciąży oprócz sikania i sporadycznych mdłości. Cycki nie bolą nie powiększyły się zbytnio, brzuch nie urósł (w ciągu dnia wyglądam jakbym była w 8 miesiącu bo wzdęcia mnie trzymają aż do rana do wypróżnienia), absolutnie żadnych zmian na ciele ani sutków linii ciemnych żadnych syfów i czasem zapominam że jestem w ciąży. Co z tego że tydzień temu byłam na usg i było wszystko dobrze i tak się martwię. Chociaż ostatnio trochę mniej bo rozmawiałam z siostrą ona przy dwójce z trójki dzieci też praktycznie nie czuła że jest w ciąży

Ja to nawet tego zazdroszczę :P bo o ile energię miałam i coś zaczęłam robić w domu to już mi się kręci w głowie i skończy się pewnie leżeniem w łóżku zaraz...

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja właśnie chodziłam do kibelka i nic. Mam nadzieję że to tylko rewolucje żołądkowe. Teraz muszę zacząć zdrowiej się odżywiać bo jak się zapycham tylko tymi bullami to potem są efekty. Dziś buraczki i ziemniaczki dla odmiany będą :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszak zasnal, idę się ogarnąć na prenatalne, mam nadzieje ze klusek jest odpowiednich rozmiarów i ładnie bedzie pozował. Trzymajcie kciuki, wizyta o 11.45

katepr, MonaLiza, Seli, Kobobo, wisienka94 lubią tę wiadomość

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka gratuluje chłopczyka :)

Też bym wstawiła zdjęcie ale nie ma czym się chwalić :D i chyba też nie umiem tego zrobić :p

Olis trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:14

olis87, Sanka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Ja mialam grupę krwi oznaczaną juz 4 (!) razy,w tym przedostatni w listopadzie zeszlego roku i ostatni w styczniu przy poronieniu. I mimo tego, ze mam 4 dokumenty to i tak mi teraz lekarka kazala zrobić. Dla mnie bez sensu,no ale nie poradzę...
    a ja miałam w styczniu i teraz w maju już mi nie kazała. co lekarz to inaczej

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Cześć. Ja miałam kiepska noc. Budziłam się
    W brzuchu mi jeździło. Do tej pory mnie tak dziwnie boli. A miałam już umówiona wizytę na dzisiaj do zwykłego gina ale przełożyłam na następny tydzień żeby potem do prenatalnych nie mieć za dużej przerwy. Nie wiem może się przejadlam czy co. Boli dalej trochę jak na @ trochę jak na biegunkę.
    Hej ja też mam takie dziwne bóle od kilku dni a wizyta za tydzień. Raz są potem znikają ale wieczorem zaś przychodzą. Nie wiem czy to normalne.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    mam dokładnie tak samo. Powiem więcej - dziś wstałam na siku po czwartej, wracam do łóżka i już czuję że mnie ssie, ale mówię do siebie leż, zaśniesz przejdzie Ci. A gdzie tam, przewalałam się na łóżku z boku na bok do 5 prawie, wstałam, zjadłam garść migdałów i jakieś płatki, wróciłam do łóżka i od razu zasnęłam;)

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Starszak zasnal, idę się ogarnąć na prenatalne, mam nadzieje ze klusek jest odpowiednich rozmiarów i ładnie bedzie pozował. Trzymajcie kciuki, wizyta o 11.45
    Ja mam prenatalne w poniedziałek to będzie 13 tydzień. Ej dziewczyny jak się wstawia fotki tutaj?

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Ja mam prenatalne w poniedziałek to będzie 13 tydzień. Ej dziewczyny jak się wstawia fotki tutaj?

na zapodaj i tam wybierasz forum i kod bbcode

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniłam profilowe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:40

Kobobo lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ