STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Może teraz się przegłodziłaś ?
mnie wczoraj ciągnęło po pachwinach, znów się rozciąga wszystko. Dziś jest dużo lepiej ogólnie, co prawda była porcelana ale przez zapachy... Sprzątam, ale śniadania jeszcze nie zjadłam ;/ Muszę się ogarnąć bo tak zaczęłam ogarniać mieszkanie, kawkę popijając a zapomniałam o śniadaniu - jak nie w ciąży
-
Renata 95 wrote:Ja jestem po trzech w ciągu ostatniego roku (lipiec, październik, marzec). Przy pierwszym się zdziwiłam, że to na mnie trafiło, przy drugim miałam trochę doła, trzecie to już była masakra i chciałam sobie zrobić przerwę od starań, ale w drugim cyklu znowu zaszłam. Mam nadzieję, że to koniec nieszczęść.
Tylko mam też zdrowego synka (urodzony przed poronieniami, ciąża bezproblemowa) więc było mi łatwiej. -
MonaLiza wrote:Nie przeglodzilam się rano zjadłam grahamke. I właśnie wczoraj też wieczorem zjadlam taka twarda grahamke i może od niej te rewolucje bo się czułam i czuje napchana. Powinnam zmniejszyć ilość tych bulek. Ale praktycznie tylko na nie mam ochotę. Albo robi mi się.mniej miejsca w żołądku i teraz już ciągle będę się czuła napchana
A wcześniej jadłaś ciemne pieczywo? Bo jak się przestawia z jasnego na ciemne to tak bywa często -
MonaLiza wrote:Ja nie mam tej linii od pepka. Ani większych piersi nie mam. Brzuszek może lekko widoczny. Dzisiaj mi ciągle burczy w tym brzuszku.
Kobobo lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Sylwia91.08 wrote:Ja odkąd jestem w ciąży to masakra. Wiecznie głodna. A rano to masakra. Jak wstanę to w ciągu godziny muszę zjeść bo jestem tak głodna jakbym miała zaraz wymiotować tak mnie zawsze ssie
-
MonaLiza wrote:No właśnie dawno nie jadłam ciemnego. Może to to
Myślę, że to tociemniejsze jest cięższe i potrafi narobić rewolucji a potem jest ok
-
Sylwia91.08 wrote:Ja odkąd jestem w ciąży to masakra. Wiecznie głodna. A rano to masakra. Jak wstanę to w ciągu godziny muszę zjeść bo jestem tak głodna jakbym miała zaraz wymiotować tak mnie zawsze ssie
Mam podobnie :p tylko muszę natychmiast po wstaniu zjeść. Nie zawsze - jak widać, ale potem w ciągu dnia muszę. -
MonaLiza mnie też tak wczoraj bolało to na okres to na to na biegunkę i tak trwało dopóki.. nie poszłam do kibelka
minęło jak ręką odjął. Mi ostatnio dokuczają wieczorne mdłości jakby całodzienne żarcie utknęło w jelitach i trawienie trwało wieki.. pomaga wywar z imbiru.
Sylwia91.08 każda z nas się martwi. U mnie absolutnie żadnych objawów ciąży oprócz sikania i sporadycznych mdłości. Cycki nie bolą nie powiększyły się zbytnio, brzuch nie urósł (w ciągu dnia wyglądam jakbym była w 8 miesiącu bo wzdęcia mnie trzymają aż do rana do wypróżnienia), absolutnie żadnych zmian na ciele ani sutków linii ciemnych żadnych syfów i czasem zapominam że jestem w ciąży. Co z tego że tydzień temu byłam na usg i było wszystko dobrze i tak się martwię. Chociaż ostatnio trochę mniej bo rozmawiałam z siostrą ona przy dwójce z trójki dzieci też praktycznie nie czuła że jest w ciążyPaulcia28 lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:MonaLiza mnie też tak wczoraj bolało to na okres to na to na biegunkę i tak trwało dopóki.. nie poszłam do kibelka
minęło jak ręką odjął. Mi ostatnio dokuczają wieczorne mdłości jakby całodzienne żarcie utknęło w jelitach i trawienie trwało wieki.. pomaga wywar z imbiru.
Sylwia91.08 każda z nas się martwi. U mnie absolutnie żadnych objawów ciąży oprócz sikania i sporadycznych mdłości. Cycki nie bolą nie powiększyły się zbytnio, brzuch nie urósł (w ciągu dnia wyglądam jakbym była w 8 miesiącu bo wzdęcia mnie trzymają aż do rana do wypróżnienia), absolutnie żadnych zmian na ciele ani sutków linii ciemnych żadnych syfów i czasem zapominam że jestem w ciąży. Co z tego że tydzień temu byłam na usg i było wszystko dobrze i tak się martwię. Chociaż ostatnio trochę mniej bo rozmawiałam z siostrą ona przy dwójce z trójki dzieci też praktycznie nie czuła że jest w ciąży
Ja to nawet tego zazdroszczębo o ile energię miałam i coś zaczęłam robić w domu to już mi się kręci w głowie i skończy się pewnie leżeniem w łóżku zaraz...
-
spaceangel wrote:MonaLiza mnie też tak wczoraj bolało to na okres to na to na biegunkę i tak trwało dopóki.. nie poszłam do kibelka
Sylwia91.08 każda z nas się martwi. U mnie absolutnie żadnych objawów ciąży oprócz sikania i sporadycznych mdłości. Cycki nie bolą nie powiększyły się zbytnio, brzuch nie urósł (w ciągu dnia wyglądam jakbym była w 8 miesiącu bo wzdęcia mnie trzymają aż do rana do wypróżnienia), absolutnie żadnych zmian na ciele ani sutków linii ciemnych żadnych syfów i czasem zapominam że jestem w ciąży. Co z tego że tydzień temu byłam na usg i było wszystko dobrze i tak się martwię. Chociaż ostatnio trochę mniej bo rozmawiałam z siostrą ona przy dwójce z trójki dzieci też praktycznie nie czuła że jest w ciąży -
Starszak zasnal, idę się ogarnąć na prenatalne, mam nadzieje ze klusek jest odpowiednich rozmiarów i ładnie bedzie pozował. Trzymajcie kciuki, wizyta o 11.45
katepr, MonaLiza, Seli, Kobobo, wisienka94 lubią tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
cotton wrote:Ja mialam grupę krwi oznaczaną juz 4 (!) razy,w tym przedostatni w listopadzie zeszlego roku i ostatni w styczniu przy poronieniu. I mimo tego, ze mam 4 dokumenty to i tak mi teraz lekarka kazala zrobić. Dla mnie bez sensu,no ale nie poradzę...
-
MonaLiza wrote:Cześć. Ja miałam kiepska noc. Budziłam się
W brzuchu mi jeździło. Do tej pory mnie tak dziwnie boli. A miałam już umówiona wizytę na dzisiaj do zwykłego gina ale przełożyłam na następny tydzień żeby potem do prenatalnych nie mieć za dużej przerwy. Nie wiem może się przejadlam czy co. Boli dalej trochę jak na @ trochę jak na biegunkę.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
-
olis87 wrote:Starszak zasnal, idę się ogarnąć na prenatalne, mam nadzieje ze klusek jest odpowiednich rozmiarów i ładnie bedzie pozował. Trzymajcie kciuki, wizyta o 11.45Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Sylwia91.08 wrote:Ja mam prenatalne w poniedziałek to będzie 13 tydzień. Ej dziewczyny jak się wstawia fotki tutaj?
na zapodaj i tam wybierasz forum i kod bbcode -
Zmieniłam profilowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 10:40
Kobobo lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!