X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Nie, nie idę. Ja mam teraz taką pół pracę pół szkolenie, niezbędną do uzyskania pełnych kwalifikacji w moim zawodzie. Generalnie umowę mam do końca października i chcę wszystko skończyć żeby potem po macierzyńskim lub nawet w trakcie móc normalnie postarać się o następną pracę. Ale tak ogólnie jest lajtowo i nie siedzę w pełnym wymiarze godzin tylko wpadam tak na 3-4 godzinki więc luz :)

A no to jak tak na parę godzin to nie jest źle :D ja tak wracam w czerwcu i mam przed sobą egzamin zawodowy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka to fajnie masz :) mnie przeraża to że znowu tyle czasu nie będe pracować..lubie moją pracę i w domu chyba się zanudzę :p planuje isc na l4 w polowie czerwca po długim urlopie ale o ciąży powiem szybciej bo nie ma ludzi do pracy..

Marcelcia postaraj się wcale nie wstawać te pierwsze doby są najważniejsze z tym.krwiakiem...masz kogoś do pomocy?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu to na sali ze mna leżała dziewczyna z krwiakiem i nie chcieli jej wypuścić dopóki krwawiła. Trochę dziwne ze jesteś w domu jeśli tak mocno krwawisz

• Sanka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A no to jak tak na parę godzin to nie jest źle :D ja tak wracam w czerwcu i mam przed sobą egzamin zawodowy :)
    Ja egzamin zawodowy będę miała we wrześniu ;)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w styczniówach, chociaż nie wiem czy termin mam na styczeń czy luty, dowiem się pewnie przy okazji na wizycie :) test robiłam 18 maja :)

Paulcia28, Rub45, mommytobe, Marciiik, sallvie lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja egzamin zawodowy będę miała we wrześniu ;)

Ja nie wiem jak będę wyglądać we wrześniu :P dobrze, że mam teraz wszystko bo bym się obawiała :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Witam się w styczniówach, chociaż nie wiem czy termin mam na styczeń czy luty, dowiem się pewnie przy okazji na wizycie :) test robiłam 18 maja :)

Witaj :)

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Serce bije, wielki krwiak podkosmówkowy. Leżenie

ufffff <3 odpoczywaj!

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probuje przeczytac od poczatu, ale nie wiem czy mi sie uda, ogolnie zauwazylam, ze macie dużo wyzszy wynik bety po owulacji niz ja, ale u mnie wzgledem swojej wartosci rosnie prawidłowo, niestety nie wiem dokładnie, kiedy była owulacja, bo cykle miałam ostatnio rozjechane po ciąży, dalej karmie młodszego :) w piątek wynik 59,2, dziś wynik 223,79

Paulcia28 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka1993 wrote:
    Dziewczyny te poranne nudności, co ja gadam... Jakie poranne :x one trwają cały dzień są tak męczące ze juz ryczeć się chce. W pierwszej ciąży nic a nic mi nie dolegalo, nawet nie czułam że w niej jestem a teraz nudności, zmęczenie, zimne poty.. A to dopiero 7 tydzień :(

Ja dziś zaczełam 7 tydz i na powitanie paw... :P Mnie trzyma do 13. Nie pomaga mi zjedzenie rano suchej bułki. Wszystko do toalety wylądowało... Pewnie koło 17 mi wrócą mdłości, ale w nocy spokój. Ja jeszcze biorę euthyrox, więc budze się wcześniej biore i próbuje dalej zasnąć, żeby tabletka zdążyła się wchłonąć. Julka trzymam kciuki, żeby przeszło szybko! Nie jesteś sama :)

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ja dziś zaczełam 7 tydz i na powitanie paw... :P Mnie trzyma do 13. Nie pomaga mi zjedzenie rano suchej bułki. Wszystko do toalety wylądowało... Pewnie koło 17 mi wrócą mdłości, ale w nocy spokój. Ja jeszcze biorę euthyrox, więc budze się wcześniej biore i próbuje dalej zasnąć, żeby tabletka zdążyła się wchłonąć. Julka trzymam kciuki, żeby przeszło szybko! Nie jesteś sama :)

ja mam podobnie, też biorę euthyrox, ale dziś odleżałam długo i czułam się dobrze, nie jadłam więc kromki dziś... a tu taki paw :P i to nie jeden... czuję, że jeszcze dziś mnie to znów czeka.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    probuje przeczytac od poczatu, ale nie wiem czy mi sie uda, ogolnie zauwazylam, ze macie dużo wyzszy wynik bety po owulacji niz ja, ale u mnie wzgledem swojej wartosci rosnie prawidłowo, niestety nie wiem dokładnie, kiedy była owulacja, bo cykle miałam ostatnio rozjechane po ciąży, dalej karmie młodszego :) w piątek wynik 59,2, dziś wynik 223,79

Nie porównuj wyników innych dziewczyn bo tylko się będziesz stresować :) przyrost masz bardzo ładny :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny.
    Mialam jeszcze poczekać z tym dolaczaniem, ale oczywicie przypadkowo polubilam posta na poprzedniej stronie i głupio sie tak chować:P

U mnie ostatnia miesiączka 9 kwietnia, dzisiaj zaczynam 7 tydzień. Na wizycie byłam 4t+1d, nic jeszcze nie było widac. Nastepna wizyta w czwartek (6+3).
    U mnie bylo plamienie od 26 dc,trwalo od soboty do czwartku. Dostałam duphaston 3x1 i ostatni raz troche mociej polecialo tydzien temu we wtorek. Stresa mam w tej ciąży jak nie wiem,co chwile latam sprawdzać czy wszystko w porządku. Na razie w ogole nie czuje tej ciąży, chyba po poprzedniej stracie bardziej na chlodno fo niej podchodzę. Nie wierzę i tyle,moze sie cos zmieni jak zobacze moje male serduszko na usg.

Co do narodzin grudzien/ styczeń- w tym momencie jest mi totalnie wszystko jedno. W pierwszej ciąży tez mialam termin na styczeń, córa postanowila wyskoczyc miesiac wczesniej i byc starszą o ten rok:)

Trzymam kciuki za siebie i za każda z Was, zebysmy wszystki mogly cieszyc sie naszymi malenstwami.

Oooo cotton ja też om 9 kwietnia :D i dziś zaczynam 7 tydzień :D trzymam kciuki za Ciebie! :)

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam 4 bety, wszystkie przyrosty miałam złe i nieprawidłowe.
    Wszystko jest w porządku.
    Powiedziałam lekarzowi, że choćby mnie zmusił, następnej nie zrobię i tyle.

Ja nie wiem, po co wy sobie to robicie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to też duży stres, beta i progesteron, a jak się okazuje nie zawsze przyrosty są odpowiednie a jest ok.

dZhdp1.png

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam bete 2 razy aby tylko sprawdzić czy jest przyrost, więcej nie robię. Co ma być to będzie... W pierwszej ciąży zrobiłam tylko raz bo myślałam że robi się tylko po to aby potwierdzić ciąże :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtarzałam aż 6 razy. Po każdym mówiłam sobie ze to już ostatni raz a potem i tak nie mogłam wytrzymać i powtarzałam. Teraz już na pewno więcej nie robię. Jutro idę na wizytę to będzie wiadomo jak wyglada sytuacja

Minie Black lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam też 4 bety. Miałam zamiar skończyć na drugiej, ale ilekroć odchodziły mi objawy musiałam zrobić, żeby nie zwariować ;) teraz za żadne skarby już nie zrobię bo wiem, że zaraz może zacząć spadać, bo zbliżamy się do 9 tyg! Ostatnie 14 maja wynik ponad 48 tys, a 18 maja groszek miał już 1 cm!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 14:51

Tosia2323, Mamusia_Ksawusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ostatni wynik w zeszła środę to ponad 15 tys. Mam nadzieje ze jutro usłyszę serduszko

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy za tydzień mi wreszcie dobrze zmierzą kropeczkę :)

dZhdp1.png

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ