STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie szczęściary !
To i ja się dołączę do styczniowych, bardzo po cichu, bo jeszcze nie byłam u lekarza. Staramy się od 2015r. W październiku poroniłam w 7tyg.
Teraz jest znowu druga krecha Beta w piątek 4707 i dzisiaj po 58h 9932. Progesteron 51,34.
Pierwsza wizyta u lekarza w czeartek i bardzo się boje czy wszystko wporzadku, po doświadczeniach z poronieniem wszystko już przyjmuje się na chłodno.
Według moich wyliczeń dzisiaj wypada 5t6d i poród (o ile wszystko będzie Ok) wypadnie na 21.01
Kochane tak bardzo się boje, ze się schrzani !
Ps. Objawów prawie żadnych. Delikatnie obrzmiałe piersi i czasem cos zaboli jak na okres.
-
Seli wrote:Czemu robisz co 4 dni? Masz plamienia, problemy? Ja bym się mega stresowała :p
Lekarz mi kazal robic bo ja przez to ze mam krotka ostatnia fazeaktualizacja cyklu mam problem z progesteronem....no i mam wynik - tydzien temu w poniedziałek 13.6 w czwartek 22,6a dzisiaj 13,8... a biore duphaston 2razy dziennie... wiec za maly ten progesteronSzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Witaj Kasia, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
Marcelcia współczuje....
-
Olaa86 wrote:Lekarz mi kazal robic bo ja przez to ze mam krotka ostatnia fazeaktualizacja cyklu mam problem z progesteronem....no i mam wynik - tydzien temu w poniedziałek 13.6 w czwartek 22,6a dzisiaj 13,8... a biore duphaston 2razy dziennie... wiec za maly ten progesteron
Nowy początek -
marcelcia wrote:progesteron waha sie w ciagu dnia...
Tak wiem ze waha sie nawet o 50% ale nawet gdyby u mnie ten wynik byl mniejszy od 50% to i tak max progesteron wynosilby ok 20 a to malo w ciazySzymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Marcelcia wspolczuję ile juz przeszlas i tego stresu teraz... Odpoczywaj,musi w koncu byc dobrze.
Mi lekarka tez powiedziala, zebym zrobila bete. Nie zrobiłam. Poza moją świadomością, ze urosła albo nie kompletnie nic by to nie zmienilo w przebiegu ciąży. Wiec czekam cierpliwie do wizyty i usg.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Ja mam progesteron 25 i póki nie ma plamień, nie ma problemu
Olaa86 lubi tę wiadomość
-
toyotarav4 wrote:dziewczyny ja to oszaje zrobilam kontrolnie beta hcg no i 17maja bylo 41400 a dzis czyli 21 maja tylko 49990..... boje sie bo ona bardzo malo ptzyrosla...
ehhh nie potrzebnie, potem beta zwalnia.... Była tu alex, która wariowała, że jej nie przyrosło jak trzeba i poszła odrobinę za wcześnie do gina i nie było zarodka, a tydzień później było serducho -
nick nieaktualny
-
Ja sie nie stresuje ogolnie a bete robie zawsze, bo testy są dla mnie niemiarodajne a tak wiem, że jestem w ciąży i przyrost jest nie spiesze sie tez do lekarza, bo na tym etapie to i tak nie ma po co, chce isc jak już bedzie serduszko robie raz i wiecej nie powtarzam
-
Beta potwierdza ciąże i jest (tak myślę) przydatna jak robi się ją przed okresem, albo by potwierdzić po teście i zrobić ten przyrost, ale robienie jej co chwila i to później przy dużych wartościach - to wielki stres i potem przeżywanie...
Marciiik lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, a odczuwacie takie jakby wibracje w brzuchu? Ja dziś pół dnia mam takie uczucie, jakby ktoś mi wsadził telefon w brzuch i ten telefon wibruje. Dziwne..
Nie... Może gazy? -
nick nieaktualny
-
Ja ogolnie czasem takie miewalam... przy ciąży chyba nie... Ale czasem czuje nisko w podbrzuszu pulsowanie