X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam trudno było się powstrzymać, ja za żadne pieniądze bym nie zrobiła. Czasem sobie myślę, że zrobię test sikany na pamiątkę, ale boję się, że wyjdzie negatyw :D Haha :D

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że umrę przed chwilą... Zachciało mi się kupę, poszłam do toalety ale chyba to teraz za duży wysiłek bo od razu poty, słabo, niedobrze, ból. Udało mi się dojść do łóżka, po chwili ustąpiło... Koszmar :((

Nowy początek <3
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie szczęściary !

To i ja się dołączę do styczniowych, bardzo po cichu, bo jeszcze nie byłam u lekarza. Staramy się od 2015r. W październiku poroniłam w 7tyg.
    Teraz jest znowu druga krecha :) Beta w piątek 4707 i dzisiaj po 58h 9932. Progesteron 51,34.
    Pierwsza wizyta u lekarza w czeartek i bardzo się boje czy wszystko wporzadku, po doświadczeniach z poronieniem wszystko już przyjmuje się na chłodno.
    Według moich wyliczeń dzisiaj wypada 5t6d i poród (o ile wszystko będzie Ok) wypadnie na 21.01 :)
    Kochane tak bardzo się boje, ze się schrzani !
    Ps. Objawów prawie żadnych. Delikatnie obrzmiałe piersi i czasem cos zaboli jak na okres.

• Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czemu robisz co 4 dni? Masz plamienia, problemy? Ja bym się mega stresowała :p

Lekarz mi kazal robic bo ja przez to ze mam krotka ostatnia fazeaktualizacja cyklu mam problem z progesteronem....no i mam wynik - tydzien temu w poniedziałek 13.6 w czwartek 22,6a dzisiaj 13,8... a biore duphaston 2razy dziennie... wiec za maly ten progesteron :(

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasia, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

Marcelcia współczuje....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Lekarz mi kazal robic bo ja przez to ze mam krotka ostatnia fazeaktualizacja cyklu mam problem z progesteronem....no i mam wynik - tydzien temu w poniedziałek 13.6 w czwartek 22,6a dzisiaj 13,8... a biore duphaston 2razy dziennie... wiec za maly ten progesteron :(
    progesteron waha sie w ciagu dnia...

Nowy początek <3
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    progesteron waha sie w ciagu dnia...

Tak wiem ze waha sie nawet o 50% ale nawet gdyby u mnie ten wynik byl mniejszy od 50% to i tak max progesteron wynosilby ok 20 a to malo w ciazy

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • cotton Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelcia wspolczuję ile juz przeszlas i tego stresu teraz... Odpoczywaj,musi w koncu byc dobrze.

Mi lekarka tez powiedziala, zebym zrobila bete. Nie zrobiłam. Poza moją świadomością, ze urosła albo nie kompletnie nic by to nie zmienilo w przebiegu ciąży. Wiec czekam cierpliwie do wizyty i usg.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny ja to oszaje zrobilam kontrolnie beta hcg no i 17maja bylo 41400 a dzis czyli 21 maja tylko 49990..... boje sie bo ona bardzo malo ptzyrosla...

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam progesteron 25 i póki nie ma plamień, nie ma problemu :)

Olaa86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    dziewczyny ja to oszaje zrobilam kontrolnie beta hcg no i 17maja bylo 41400 a dzis czyli 21 maja tylko 49990..... boje sie bo ona bardzo malo ptzyrosla...

ehhh nie potrzebnie, potem beta zwalnia.... Była tu alex, która wariowała, że jej nie przyrosło jak trzeba i poszła odrobinę za wcześnie do gina i nie było zarodka, a tydzień później było serducho :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston nie jest wykrywany w badaniu proga, bo jest to syntetyczny progesteron

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, potwierdzam. Masz takie wartości bety, że ona już nie przyrośnie dwukrotnie tak szybko. Beta zwalnia, po 1200 podwaja się nawet co 3 dni, a powyżej 5000 nawet co 4 i więcej. Także spokojnie :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie stresuje ogolnie :) a bete robie zawsze, bo testy są dla mnie niemiarodajne :) a tak wiem, że jestem w ciąży i przyrost jest :) nie spiesze sie tez do lekarza, bo na tym etapie to i tak nie ma po co, chce isc jak już bedzie serduszko :) robie raz i wiecej nie powtarzam :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta potwierdza ciąże i jest (tak myślę) przydatna jak robi się ją przed okresem, albo by potwierdzić po teście :) i zrobić ten przyrost, ale robienie jej co chwila i to później przy dużych wartościach - to wielki stres i potem przeżywanie...

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a odczuwacie takie jakby wibracje w brzuchu? Ja dziś pół dnia mam takie uczucie, jakby ktoś mi wsadził telefon w brzuch i ten telefon wibruje. Dziwne..

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a odczuwacie takie jakby wibracje w brzuchu? Ja dziś pół dnia mam takie uczucie, jakby ktoś mi wsadził telefon w brzuch i ten telefon wibruje. Dziwne..

Nie... Może gazy? :P

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie... Może gazy? :P

No właśnie nie gazy :-) To takie dziwne uczucie z jednej strony brzucha. Takie drgania, wibracje.. Pierwszy raz to mam..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cały czas uczucie, że zaraz dostanę okres i mnie to po prostu dobija.

• Seli Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie czasem takie miewalam... przy ciąży chyba nie... Ale czasem czuje nisko w podbrzuszu pulsowanie :P

dZhdp1.png

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ