X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Dzień dobry! 3 dni do wizyty, nie mogę się doczekać, ale też odczuwam lekki stresik ;) Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
    Jeśli chodzi o moje objawy-oprócz bólu piersi, braku okresu i senności, nic więcej mi nie dolega:)

Cześć :) witam się nieśmiało. Jeśli chodzi o objawy mam dokładnie tak samo.
    USG pojutrze.. :)

Asia8787 lubi tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej powodzenia na wizytach :)

Ja też w piątek 1 wizyta widzę że dużo nas. Kawe w ciąży można normalnie pić żaden to problem ;) i ja pije bo lubię :)

Paulcia28, Marciiik, Asia8787 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja mam w czwartek wizytę serduszkowa :-)
    ja też:-)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    ja też:-)
    A o której godzinie?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!
    Gdy tak czytam ile z Was ma wizyty w najblizszym czasie to z checia bym pojechała gdziekolwiek na usg by zobaczyć czy z fasolką wszytsko ok, a kolejna wizytę mamy dopiero 6 czerwca, jutro zaczynamy 9tc...

Co do kawy, piję jedną dziennie rano jak co dzien :)

Kciuki za wizytujace dziewczyny!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczynki!
    Gdy tak czytam ile z Was ma wizyty w najblizszym czasie to z checia bym pojechała gdziekolwiek na usg by zobaczyć czy z fasolką wszytsko ok, a kolejna wizytę mamy dopiero 6 czerwca, jutro zaczynamy 9tc...

Co do kawy, piję jedną dziennie rano jak co dzien :)

Kciuki za wizytujace dziewczyny!

To jeszcze dwa tygodnie :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A jakie wyniki robili u Ciebie? Ja dwa tygodnie temu miałam 10 fiolek pobranych bo krzepliwosc i coś tam jeszcze sprawdzali ,a w czwartek będą wyniki

Morfologia, mocz, grupa krwi, PTA, anty-HIV, anty-HCV, antygen HBS, toksoplazmoza, cytomegalia, kiła, glukoza.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To jeszcze dwa tygodnie :)

Aż 2 tygodnie, a głupie sny wchodzą okropnie na psychikę :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Aż 2 tygodnie, a głupie sny wchodzą okropnie na psychikę :(

ojjjj.... wiem coś o tym :P dziś było ok, ale tak to co chwila śni mi się, że urodziłam i jest okropne dziecko... Ale podobno sny w ciąży to norma :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ojjjj.... wiem coś o tym :P dziś było ok, ale tak to co chwila śni mi się, że urodziłam i jest okropne dziecko... Ale podobno sny w ciąży to norma :P

Niby tak. Dziś miałam aż trzy różne sny. Jednego nie pamiętam, jeden erotyczny (zakaz współżycia daje się we znaki ;) ), a ostatni taki, że miałam prenatalne i niby wszystko było w porządku, a gdy zapytałam o wielkość dziecka to mi babka powiedziała, ze ma 1cm, ale to normalne :/ Nie wiem jak to rozumieć.
    Pierwszy sen jaki miałam związany z ciąża to było plamienie, jakos w minionym tygodniu śniło mi sie krwawienie, a dziś prenatalne z centymetrowym dzieckiem, oszalec mozna...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Niby tak. Dziś miałam aż trzy różne sny. Jednego nie pamiętam, jeden erotyczny (zakaz współżycia daje się we znaki ;) ), a ostatni taki, że miałam prenatalne i niby wszystko było w porządku, a gdy zapytałam o wielkość dziecka to mi babka powiedziała, ze ma 1cm, ale to normalne :/ Nie wiem jak to rozumieć.
    Pierwszy sen jaki miałam związany z ciąża to było plamienie, jakos w minionym tygodniu śniło mi sie krwawienie, a dziś prenatalne z centymetrowym dzieckiem, oszalec mozna...

Tak odreagowujemy stres chyba i obawy...

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się totalnie nic nie śni:-) Idę spać o 21, po godzinie się budzę i widzę, że mąż coś wcina (nagle nabrał apetytu), zjadam trochę od niego i znów idę spać:-D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się śni coś raz na kilka dni, ale za to porządnie :D
    dzisiaj np śniło mi się, że trafiłam akurat na jakieś porachunki pseudokibiców i chcieli mnie dopaść, bo za dużo widziałam. Musiałam uciekać przez pół miasta, aż w końcu udało mi się ukryć na strychu seminarium (?:D). Przez dwa dni musiałam się ukrywać. Całe szczęście obudziłam się w środku nocy, ale taka przerażona... serce prawie mi wyskakiwało z klatki piersiowej, a nogi bolały mnie od "biegu"-myślę, że zrobiłam kilometry nogami po łóżku przez sen :D

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę, ze to są takie nasze obawy, które pojawiają się w snach, a potem cały dzień się myśli o tym...
    Po śnie z plamieniem miałam pierwszą wizytę, wszystko było w porządku wiec się uspokoiłam, jednak świadomość, ze juz dwie ciążę sie straciło i obawa o tą obecną robią swoje... A jeszcze wczoraj i dziś mam prawie niewyczuwalne mdłości, wiec już tez sie myśli, chociaż to kompletnie nic nie musi złego oznaczać...
    Niby uważam, że tym razem się uda bo np.jeżdżę co roku na Woodstock, w tym roku gra mój ukochany zespół i pewnie nie będę mogła jechać, wyremontowalismy też w końcu sypialnie więc maluch będzie mógł sie wgramolic z lozeczkiem do przytulnego pokoju. Wiele rzeczy wskazuje na to, ze się uda, jednak chyba dopiero troche uspokoje się po prenatalnych...

Czy boli Was czasem krzyż? Ale delikatnie, bez szału. Czy to może być związane z rozciaganiem więzadeł?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe :D a ja mam sny i erotyczne i z niemowlakami - zabójcami :P i sama zabijam... :P dobrze, że to tylko sen :)

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A mi się totalnie nic nie śni:-) Idę spać o 21, po godzinie się budzę i widzę, że mąż coś wcina (nagle nabrał apetytu), zjadam trochę od niego i znów idę spać:-D

Chyba też wolalabym aby nic mi sie nie snilo, a nie takie schizy ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    mi się śni coś raz na kilka dni, ale za to porządnie :D
    dzisiaj np śniło mi się, że trafiłam akurat na jakieś porachunki pseudokibiców i chcieli mnie dopaść, bo za dużo widziałam. Musiałam uciekać przez pół miasta, aż w końcu udało mi się ukryć na strychu seminarium (?:D). Przez dwa dni musiałam się ukrywać. Całe szczęście obudziłam się w środku nocy, ale taka przerażona... serce prawie mi wyskakiwało z klatki piersiowej, a nogi bolały mnie od "biegu"-myślę, że zrobiłam kilometry nogami po łóżku przez sen :D

No to faktycznie narobilas kilometrów! :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pewnie wszystko przez te ostatnie zamieszki na stadionie w Poznaniu :P moja psychika w ciąży zdecydowanie osłabła :D

jutro popołudniu mam wizytę i liczę na serduszko :) może będzie spokojniej ;p

Malamii26 lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa, a na wieczór najbardziej czuje dół pleców :P

Sny bywają śmieszne :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    U mnie pewnie wszystko przez te ostatnie zamieszki na stadionie w Poznaniu :P moja psychika w ciąży zdecydowanie osłabła :D

jutro popołudniu mam wizytę i liczę na serduszko :) może będzie spokojniej ;p

tak się zawsze mówi :P a wcale nie jest się potem spokojniejszym :P

dZhdp1.png

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ