*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:Isabell bardzo mnie zaciekawiła Twoja wypowiedź. U mnie w mieście nie mam pojęcia gdzie mogłabym spotkać brafiterkę z prawdziwego zdarzenia..
Właśnie wyczytałam że im mniej w obwodzie tym więkza miseczka. Pomierzę się w cm i zajrzę do brafiterskich tabel a potem pojadę na zakupy poprzymierzać czy oby napewno mam dobry bustonosz dobrany.
Aczkolwiek do karmienia i tak pewnie wybiorę sportowy
Kawa, wbrew pozorom takich miejsc, w których dobierają profesjonalnie biustonosze jest coraz więcej i wcale nie są to markowe salony z bielizną typu Triumph, ale zwyczajne polskie sklepy z produktami takich firm jak Dalia (moja ulubiona), Ava, Kontri, Kinga i wiele innych. Nie wiem na ile ta lista jest kompletna, ale coś może znajdziesz tu http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html. Natomiast ze sklepów, gdzie panie patrzą na Ciebie jak na wariatkę gdy pytasz o 65F i mówią, że coś Ci się chyba pomyliło, bo takich się nie produkuje - trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie!Ja z racji rozmiaru biustu nie zaglądam także do sieciówek, bo nie ma tam odpowiednich rozmiarów. Zgadzam się z Zielarką, że im większy biust tym sprawa poważniejsza, jednak nie lekceważyłabym też małobiuściastych - jeśli raz spróbujesz dobrze dobranego stanika, nie założysz już w życiu żadnego cuda z sieciówki czy bazaru.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 18:22
Kawa, Malenq, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Kawa, wbrew pozorom takich miejsc, w których dobierają profesjonalnie biustonosze jest coraz więcej i wcale nie są to markowe salony z bielizną typu Triumph, ale zwyczajne polskie sklepy z produktami takich firm jak Dalia (moja ulubiona), Ava, Kontri, Kinga i wiele innych. Nie wiem na ile ta lista jest kompletna, ale coś może znajdziesz tu http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html. Natomiast ze sklepów, gdzie panie patrzą na Ciebie jak na wariatkę gdy pytasz o 65F i mówią, że coś Ci się chyba pomyliło, bo takich się nie produkuje - trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie!
Ja z racji rozmiaru biustu nie zaglądam także do sieciówek, bo nie ma tam odpowiednich rozmiarów. Zgadzam się z Zielarką, że im większy biust tym sprawa poważniejsza, jednak nie lekceważyłabym też małobiuściastych - jeśli raz spróbujesz dobrze dobranego stanika, nie założysz już w życiu żadnego cuda z sieciówki czy bazaru.
Zgadzam się w 100 % Bo komfort jest najważniejszy. Mój najhtańszy stanik kosztuje ok 150 zł ale wiem, że warto, całkiem inaczej sie piersi prezentują i komfort całkiem innyTakże polecam, lepiej mieć dwa porządne i dobrze dobrane niż całą szufladę bazarkowych.
Malenq lubi tę wiadomość
-
z reguły sie mieszcze ze stanikami w 80 zł czasem trafię coś taniej zawsze w tym samym niewielkim sklepie w niedużym mieście, rozmiar różny szczególnie ostatnio z 65f/g na 75i i dalej rosne, niestety w lewej piersi duzo bardziej, ale najwazniejsze, że fiszbiny mi sie nie wbijaja jak dawniej
ps staniki np firmy alles mają taniej niż w ich sklepie internetowym -
szpilka wrote:ps staniki np firmy alles mają taniej niż w ich sklepie internetowym
A jak z rozmiarówką Alles? Standardowa czy mocno odchylona od normy? Zastanawiam się, czy dam radę kupić stanik online, chociaż marzę o tym by osobiście przymierzyć
-
Ag... wrote:Mam wyniki posiewu- idealne:)
A na te zaparcia wzięłam czopa glicerynowego o 16 i ciagle nic, jak w tych durnych reklamach w tv:/ ehhh szpitale...
To weź kolejnego, czasami trzeba zaaplikować 2 szt. Żeby poszło ... W końcu cię ruszyAg... lubi tę wiadomość
-
nie umiem porownac do innych tej rozmiarowki, bo akurat na biustonosz alles wpadlam przy drugiej i trzeciej wymianie stanikow w ciazy i mam model tony, z reguly kupuje polskie typu konrad, dama kier itp, ale ostatnio po zmierzeniu kilku akurat te wypadly najlepiej w relacji jakosc, rozmiar, cena i miejsce na rosnace cycki, czyli kupujac nieco wieksza miseczke nie widac ze jest od robine za duza a po wyrosnieciu biust idzie mi w nich do gory i srodka a nie pod pachy co przy ciagle roznacym biuscie przedluza wykorzystanie stanika, ale jak to ze stanikami bywa kazdej kobiecie inny model podpasuje
isabelle lubi tę wiadomość
-
Z Alles sa super biustonosze zawsze nosilam rozmiar 80b i mialam problem przy schylaniu z wypadajacymi buleczkami
jak zaczelam doczytywac jak sie mierzyc okazalo sie ze powinnam miec 75 D
okazalo sie ze cycuszki sie mieszcza i nigdzie nie uciekaja
Obecnie po dodatkowych kilogramach +10 mam 80 C lub D
Juz kiedys pisalam o stanikach z tchibo serii body polecam, nawet ja dopasowalam rozmiar choc piersi mam rozne rozmiarowo troszke, kosztuja ok. 30-50 zl. i na okres ciazowego lezenia nawet na boku bo maja fizbinki sa ekstra.
Ja np. kiedys mialam takiego dola ze doszlam do wniosku ze dam dla swojej wygody 150-200 za biustonosz i wyladowalam w triumfie, jednak po kilku podejsciach do tej firmy juz nigdy nie wezme jej pod uwage, moze na cycuszki A sa ok, ale nie na moje bimbalki.
szpilka, isabelle lubią tę wiadomość
-
Cholerka ale miałam przygodę
czekam w poczekalni, zaraz mam wchodzić, przychodzi kobitka, która słania się na nogach, blada jak ściana, zwala się na krzesła, podbiega pielęgniarka, mierzy jej ciśnienie-60/40, kobieta krwawi, całe krzesło zabrudzone, po chwili wychodzi wywołany gin i ją przyjmuje, wizyta trwa długo, pielęgniarki wchodzą i wychodzą, przynoszą jakieś kroplówki, w końcu słyszę, że gin każe dzwonić po pogotowie. Przyjeżdża pogotowie, zabierają ją na noszach, z tego co słyszałam miała jakiś krwotok, dostała w gabinecie wstrząsu. Gin przyjął mnie w innym gabinecie bo w tamtym było jak w rzeźni, wszystko we krwi....
Szczerze to miałam straszne opory by po czymś takim zajmować gina moimi kłuciami, które okazały się efektem zaparcia, szyjka zamknięta, pessar trzyma śluz rozciągliwy może być, a na skurcze dostałam dodatkowe leki.
Jestem padnięta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 22:14