*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Buziulko oni nie chcą Ci przedłużyć stażu do roku, bo później by Ci UP musiał płacić bezrobotne i dlatego oni nie chcą dawac stażu na dłuzej niż 6 czy 10 miesiecy. Pracowałaś przed stażem?, bo jeżeli tak to oni sobie to pewie dobrze wyliczyli włąśnie dlatego zeby Ci nie płacić tego bezrobotnego, a jak nie pracowałaś to walcz moze chociaż jeszcze o jakieś 3-4 miesiące tego stażu. I pamiętaj ze na stażu też możesz iść na L4 (moja siostra z 6-cio miesięcznego staży była chyba tylo ze 2 miesiace, bo na resztę miałą zwolnienie lekarskie). I dowiedz się bo jeżeli na koniec stażu weźmiesz L4 to moze jest szansa zeby ZUS i później płacił do dnia porodu. Powalcz troszkę, ale sie nie stresuj bo nie warto. Trzymam kciuki.
Któraś z dziewczyn pisała o wadzie wzroku i o cc...no właśnie to jest u mnie też dużym motywatorem; u mnie w ciągu 2 lat wzrok się pogorszył z -2 dpt do -4 dpt. To jest bardzo dużo. Ale z ciekawostki - siostra mojego męża miałą niewielką wadę wzroku, i po PN ta mała wada zanikła
Nie pracowałam wcześniej bo niestety nic nie mogłam znaleść i zaryzykowałam ze stażem, po znajomości. Udało się kadrowa obiecała rok stażu na "100%" i oo... ale sprawa jest w toku, mam nadzieje, że coś się da zrobić z tym. A jak nie to trudno. Jakoś sobie poradzimy. Dziękuję za słowa otuchy. Zaczynam nie lubić urzędów.
-
Wstyd pisać, ale znów miałam sen erotyczny, obudziłam się w nocy musiałam wziąć no-spę, a rano zobaczyłam beżowe niteczki w śluzie. Nic więcej się nie dzieje ale denerwuje mnie ta niechciana przypadłość.
A jeśli będę miała pesar?Anutka lubi tę wiadomość
-
Ja po wczorajszej wizycie bardzo zadowolona
Ostatnio jak byłam to okazało się, że ciąża jest młodsza o 6 dni, wczoraj już tylko o 3 dni czyli ładnie rośnie i "nadgania"
Serce bije jak dzwon (172/min)
Widziałam główkę, rączkę i nóżkę a w pewnym momencie nawet się poruszył
coś wspaniałegojonka91, zielarka, Kawa, M4DZI4, aniafk, liliana, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny u mnie katastrofa mam katar i kaszel dziś już trzeci dzień.Na szczęście nie boli już mnie tak głowa zrobiłam sobie syrop z cebuli i jest lekka poprawa najgorsze jest to że wczoraj miałam straszną chrypkę a dziś już nie mogę mówić. Wróciłam od lekarki która kazała mi brać syrop prenalen bo tylko to jest bezpieczne do stosowania w ciąży no i ten syrop z cebuli mogę śmiało łykać.
-
kasia86 wrote:Cześć dziewczyny u mnie katastrofa mam katar i kaszel dziś już trzeci dzień.Na szczęście nie boli już mnie tak głowa zrobiłam sobie syrop z cebuli i jest lekka poprawa najgorsze jest to że wczoraj miałam straszną chrypkę a dziś już nie mogę mówić. Wróciłam od lekarki która kazała mi brać syrop prenalen bo tylko to jest bezpieczne do stosowania w ciąży no i ten syrop z cebuli mogę śmiało łykać.
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyania dziękis...ja również w poniedziałek idę na badania, tylko nie wiem co mi tam gin pozlecał, bo w systemie jest zlecenie....ja mam tylko numer...zobaczymy...
zielarko to tylko pozazdrościć....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
olka25 wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do styczniówek Termin wg ovu 29 styczeń. Do lekarza idę za tydzień (6t2d). Jak myślicie, może być widać serduszko? Przedwczoraj miałam betę 6069.
olka25 lubi tę wiadomość
-
kasia86 wrote:Cześć dziewczyny u mnie katastrofa mam katar i kaszel dziś już trzeci dzień.Na szczęście nie boli już mnie tak głowa zrobiłam sobie syrop z cebuli i jest lekka poprawa najgorsze jest to że wczoraj miałam straszną chrypkę a dziś już nie mogę mówić. Wróciłam od lekarki która kazała mi brać syrop prenalen bo tylko to jest bezpieczne do stosowania w ciąży no i ten syrop z cebuli mogę śmiało łykać.
dziewczyny polecają syrop prenalen i ja również, sa także tabletki do ssania na gardło również firmy prenalen . Szybkiego powrotu do zdrówka życzę
olka25 u niektórych kobiet pulsujące serduszko widać już pod koniec 5 tygodnia ciąży a u niektórych nawet w 8 tygodniu ciąży. Trzeba cierpliwie czekać, ale wiem jakie to trudne tym bardziej jak jeszcze nie czuje się ruchów dziecka i nie wie się jak się ma ono tam u nas w środkuolka25 lubi tę wiadomość