X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 czerwca. Będzie to 12+4.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Buziulko oni nie chcą Ci przedłużyć stażu do roku, bo później by Ci UP musiał płacić bezrobotne i dlatego oni nie chcą dawac stażu na dłuzej niż 6 czy 10 miesiecy. Pracowałaś przed stażem?, bo jeżeli tak to oni sobie to pewie dobrze wyliczyli włąśnie dlatego zeby Ci nie płacić tego bezrobotnego, a jak nie pracowałaś to walcz moze chociaż jeszcze o jakieś 3-4 miesiące tego stażu. I pamiętaj ze na stażu też możesz iść na L4 (moja siostra z 6-cio miesięcznego staży była chyba tylo ze 2 miesiace, bo na resztę miałą zwolnienie lekarskie). I dowiedz się bo jeżeli na koniec stażu weźmiesz L4 to moze jest szansa zeby ZUS i później płacił do dnia porodu. Powalcz troszkę, ale sie nie stresuj bo nie warto. Trzymam kciuki.

Któraś z dziewczyn pisała o wadzie wzroku i o cc...no właśnie to jest u mnie też dużym motywatorem; u mnie w ciągu 2 lat wzrok się pogorszył z -2 dpt do -4 dpt. To jest bardzo dużo. Ale z ciekawostki - siostra mojego męża miałą niewielką wadę wzroku, i po PN ta mała wada zanikła :)

Nie pracowałam wcześniej bo niestety nic nie mogłam znaleść i zaryzykowałam ze stażem, po znajomości. Udało się kadrowa obiecała rok stażu na "100%" i oo... ale sprawa jest w toku, mam nadzieje, że coś się da zrobić z tym. A jak nie to trudno. Jakoś sobie poradzimy. Dziękuję za słowa otuchy. Zaczynam nie lubić urzędów.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:27

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd pisać, ale znów miałam sen erotyczny, obudziłam się w nocy musiałam wziąć no-spę, a rano zobaczyłam beżowe niteczki w śluzie. Nic więcej się nie dzieje ale denerwuje mnie ta niechciana przypadłość.
    A jeśli będę miała pesar?

Anutka lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszej wizycie bardzo zadowolona :)

Ostatnio jak byłam to okazało się, że ciąża jest młodsza o 6 dni, wczoraj już tylko o 3 dni czyli ładnie rośnie i "nadgania" :)

Serce bije jak dzwon (172/min)
    Widziałam główkę, rączkę i nóżkę a w pewnym momencie nawet się poruszył :)

coś wspaniałego :)

jonka91, zielarka, Kawa, M4DZI4, aniafk, liliana, nix lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u mnie katastrofa mam katar i kaszel dziś już trzeci dzień.Na szczęście nie boli już mnie tak głowa zrobiłam sobie syrop z cebuli i jest lekka poprawa najgorsze jest to że wczoraj miałam straszną chrypkę a dziś już nie mogę mówić. Wróciłam od lekarki która kazała mi brać syrop prenalen bo tylko to jest bezpieczne do stosowania w ciąży no i ten syrop z cebuli mogę śmiało łykać.

• Selene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86

Baardzo polecam GRIPOVITA, lek bez paracetamolu na bazie malin, czarnego bzu, witaminy C.. u mnie podziałała cuda gdy przechodziłam przez silne przeziębienie a w dodatku cudnie smakuje. i jest 100% bezpieczny w ciąży.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jestem po badaniach. Za swój komplet zapłaciłam 95zł, czyli ujdzie... ;)

Malenq lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    95 zł... mój gin na nfz, wszystkie badania free, na każdej wizycie usg, fajny, kontaktowny. Lubię go, nadajemy na tych samych falach.

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Cześć dziewczyny u mnie katastrofa mam katar i kaszel dziś już trzeci dzień.Na szczęście nie boli już mnie tak głowa zrobiłam sobie syrop z cebuli i jest lekka poprawa najgorsze jest to że wczoraj miałam straszną chrypkę a dziś już nie mogę mówić. Wróciłam od lekarki która kazała mi brać syrop prenalen bo tylko to jest bezpieczne do stosowania w ciąży no i ten syrop z cebuli mogę śmiało łykać.
    OO polecam prenalen! dzieki niemu pozbylam sie przeziebienia;)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko dobrze że masz taką możliwość. Większość z nas jednak chodzi prywatnie i płaci za badania i to dla nich ta informacja

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania dziękis...ja również w poniedziałek idę na badania, tylko nie wiem co mi tam gin pozlecał, bo w systemie jest zlecenie....ja mam tylko numer...zobaczymy...

zielarko to tylko pozazdrościć....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 10:12

• Anutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    OO polecam prenalen! dzieki niemu pozbylam sie przeziebienia;)
    JA TAKZE POLECAM I POTWIERDZAM :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja z dobrymi wiadomościami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 22:56

Malenq, Cynamonek30, M4DZI4, nix, Buziulka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle cieszę się bardzo z dobrych wiadomości....leż, odpoczywaj:) ja też cały prawie dzień leżę..

isabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj:)
    olka powinno być widać tętno, ale różnie bywa...powodzenia i czekamy na wieści:)

olka25 lubi tę wiadomość

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam do styczniówek :) Termin wg ovu 29 styczeń. Do lekarza idę za tydzień (6t2d). Jak myślicie, może być widać serduszko? Przedwczoraj miałam betę 6069.
    witaj. Możliwe ,że zobaczysz to zależy od wielu czynników, sprzetu,lekarza, i czy owulacja była w terminie...ale jesli nie zobaczysz to nie ma powodu do zmartwien , bo ciażą może byc młodsza, albo jakoś sprzetu kiepska... nie ma co sie denerwowac wczesniej. życzę powodzenia :)

olka25 lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • onabella Znajoma

Wysłany: 30 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25 ja jak byłam dwa tygodnie temu u mojego gin to zobaczyłam na USG tylko pęcherzyk sprzęt pamięta jeszcze Mieszka I-go:/ dlatego teraz mam zamiar iśc prywatnie żeby zobaczyć maleństwo lepiej i usłyszeć:)

olka25 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:

dziewczyny polecają syrop prenalen i ja również, sa także tabletki do ssania na gardło również firmy prenalen . Szybkiego powrotu do zdrówka życzę :)

olka25 u niektórych kobiet pulsujące serduszko widać już pod koniec 5 tygodnia ciąży a u niektórych nawet w 8 tygodniu ciąży. Trzeba cierpliwie czekać, ale wiem jakie to trudne tym bardziej jak jeszcze nie czuje się ruchów dziecka i nie wie się jak się ma ono tam u nas w środku :)

olka25 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • onabella Znajoma

Wysłany: 30 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86 ja na przeziębienie polecam herbatkę z dzikiej róży + sok z czarnej porzeczki i rewelacyjnie działa syrop z czosnku taki domowej roboty.
    Zdrówka życzę:)

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ