X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:29

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy wypisaniu zwolnienia dla mnie specjalnie się zapytałam, jaki adres tam podać. Bo jestem zameldowana wciąż u rodziców, a mieszkam zupełnie gdzie indziej. Powiedzieli mi, że zawsze wpisują adres z dowodu i nigdy nie ma z tym problemu. Wiadomo, ze jakby była kontrola, to pod tym adresem mnie nie zastaną. Najczęstsze wezwania na komisję są jednak podobno wysyłane poleconym, a nie osobistymi odwiedzinami.
    Ale o ewentualny wyjazd jednak bym się trochę obawiała. Muszę się dowiedzieć, jak to jest traktowane.

o14815nmahj2bgg1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mą na l4 miał kontrolę bez zapowiedzi, w domu.

FITop1.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Przy wypisaniu zwolnienia dla mnie specjalnie się zapytałam, jaki adres tam podać. Bo jestem zameldowana wciąż u rodziców, a mieszkam zupełnie gdzie indziej. Powiedzieli mi, że zawsze wpisują adres z dowodu i nigdy nie ma z tym problemu. Wiadomo, ze jakby była kontrola, to pod tym adresem mnie nie zastaną. Najczęstsze wezwania na komisję są jednak podobno wysyłane poleconym, a nie osobistymi odwiedzinami.
    Ale o ewentualny wyjazd jednak bym się trochę obawiała. Muszę się dowiedzieć, jak to jest traktowane.

Mam tą samą sytuację, tylko moje l4 wypisywane jest na ten adres na którym przebywam. Na l4 jest legenda na której jest nr 3 i tam jest napisane żeby podać adres na którym przebywasz. A w ZUSie pisałam adnotację że mieszkam na innym adresie bo pierwsze l4 dałam na adres zameldowania

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam stycznióweczki w ten słoneczny aczkolwiek chłodny poranek :)Miłego weekendu wszystkim zyczę! :) Ja to się na grilla dziś wybieram,w końcu :p ,pierwszy w tym roku, trzeba trochę mięsiwa pojeśc a nie na serach człowiek jedzie :p Oby tylko pogoda się utrzymała i nie padało, a zresztą jak coś jest taras i się do domu można z jedzonkiem przenieśc :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 12:42

kejti91, Malenq lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Weekendowo moje drogie :)
    Ja już swój pierwszy grill w tym roku mam za sobą...co prawda na balkonie ale był :)
    A weselicho u koleżaki czeka mnie dopiero pod koniec sierpnia. Miłej zabawy dziewczyny.
    U mnie dzis dosć przyziemnie będzie - czyli sprzątanie, pranie, zakupy, spacer z piesem :) no i moje ukochane zadanie domowe :/ <ostatnio mam wrażenie, ze z mojej nauki języka już nic więcej nie wchodzi mi do głowy i ze pieniądze, które płacę za szkołę to są wyrzucone w błoto, ale chodze codziennie z uporem maniaka, mając nadzieję, ze więcej się wbije w moją makówkę> :) :) :)
    Ale jutro natomiast mąż zabiera mnie do teatru, ciekawe czy cos zrozumiem ;)

Miłego weekendu dziewczęta :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• belldandy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;))

Od 4 dni boli mnie żołądek i mam lekkie mdłości coś jak grypa żołądkowa... Czy może to być związane z ciążą?

zielarka lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak może, ale nie musi...

Dziewczynki to miłej zabawy, na grillu, weselu, w teatrze....

ja mam ciche dni z moim....

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to życzę miłego i nudnego spektaklu hihi, olka udanej zabawy na weselichu,pojedz sobie dobrych rzeczy :D a i potańczyc też troszeczkę można,bez szaleństw :)Malenq ja też miałam ze swoim ciche dni,dosyc miałam jego pracoholizmu i że go ciągle w domu nie ma.A wczoraj kupiłam nowy fotel i mu powiedziałam jak wrócił z pracy (o godz 23) że go sama z mamą wnosiłam po schodach i mnie teraz brzuch boli :p Mówię do niego-tak to jest jak chłopa nie ma cały dzień w domu!Kopara mu spadła i się przejął(o to chodziło :p)a dziś ma byc już o 13stej z pracy,zobaczymy hehe.Zresztą tak mi w pupę właził że już się zlitowałam i odzywam się do niego,zważywszy że dziś spotykamy się ze znajomymi to dziwne by było że zamiast się cieszyc że zostaniemy rodzicami to byśmy warczeli na siebie (znaczy bardziej ja na niego :D ).Maleng niech Wasze ciche dni szybko mijają i się kochac macie jak wariaty!!!! <3

Malenq, MonikaDM lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) udanego weekendu dziewczynki
    U mnie kolejny mdly poranek w objeciach kibelka :/

relg8iikn5mn7s8i.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa to współczuję, mnie o dziwo jak narazie mdłości nie męczą,poza jednym incydentem.W szoku jestem, może mnie wogóle nie dopadną w tej ciąży.W pierwszej rzygałam jak kot 3 miesiące więc może już mój ciążowy limit rzyganka się wyczerpał hihi ;)Lecę się odpicowac,a co!!! Na grillu też można ładnie wygladac :D

Malenq lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie mdłości zdarzają się coraz rzadziej. Ja dziś od 3:00 już w trasie. Pojechaliśmy sobie z Mężem na weekend do Poznania. Teraz odpoczywam, bo trasa bardzo mnie zmęczyła. Miłego weekendu. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże jak mnie mdli, zaraz będzie paw;(

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    MonikaDM - koleżanka Twoja bliska miała z powodu ciąży zaraz po przyjęciu jakieś nieprzyjemności?? Szczerze mówiąc to nie wiem co zrobić. Muszę porozmawiać z Mym lubym o tym.
    W poniedziałek ide do gina i do okulisty (prywatnie) po zaświadczenie o rodzeniu ( wada -6 na obu oczach, choć to nie od wady ponoć zależy a siatkówki.). Mam nadzieje, że podejmie dobrą decyzję bo nie chce zostać Ślepą Mamą!

Buziulka, to moja siostra miała pierwszy dzień stażu w dniu kiedy zrobiła test ciażowy, do wizyty u lekarza nic nie mówiła bo ona przeszła jedno poronienie i się bała, a ze ztaż zaczęła w czwartek a w piątek wieczorem miała już wizytę to szybko jej lekarz potwierdził ciążę i z tego co kojarzę to zaraz w poniedziałek powiedziała że jest w ciaży i dała zaswiadczenie od lekarze, wtedy jeszcze nie L4, nie miała zadnych nieprzyjemnosci z tego powodu, tam na stażu była też inna dziewczyna w dużo wyzszej ciaży, to był sklep odzieżowy więc nie pozwolili jej podnosić nic ciężkieko czy wchodzić na drabinę, resztę robiła normalnie, do momentu aż pojawiły się u niej okropne mdłości i wymioty całodniowe i wtedy była często i długo na L4...sama moja siostra mówi, że chyba więcej niż 2 miesiące nie przepracowała :).

Ja mam wadę -4, a jeszcze dwa lata temu miałam -2, okulary mam od 9 roku życia. Tez będę musiała w czasie ciąży sie przejść do okulisty, ale póki co byłam chyba z 1,5 miesiąca temu i włąśnie zmienił mi szkła.

• GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie jestem bardzo zadowolona Nasze maleństwo ma prawie 2 cm, widać już było mini rączki i nóżki Serduszko biło jak szalone (lekarz nie mierzył tętna, ale stwierdził że to będzie ok 150 uderzeń/min) No i była chwila jak kruszonka podglądaliśmy, że podskoczył Już fika w środku :) Jestem MEGA szczęśliwa. Mój mężul od wczoraj siedzi z usg i nie może się nadziwić.A nazywa go małym borsuczkiem, bo jest tak słodko skulony :) :) Następną wizytę mamy 13 czerwca a kolejna pewnie pod koniec czerwca, będzie już z badaniami prenatalnymi.

MonikaDM, M4DZI4, jonka91 lubią tę wiadomość

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mu naszego Kropka nazywamy czule Terrorysta hihi
    bo małe to to a już nami dyryguje :)

relgh371rphwpz6l.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o mało nie oddałam obiadu pod drzewem w parku, moja mama była w szoku, sama nie miała żadnych ciążowych objawów i zaskakuje ją córka rzygająca po krzakach :D

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wade - 1,5 i mam nadzieje, ze nadzieje rodzic naturalnie :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też noszę okulary -4,5 i -4,75, do tego astygmatyzm. Rodziłam naturalnie, nic złego się nie stało, jedyne co to w ciązy widziałam gorzej ale to z powodu hormonów, potem wszystko wróciło do normy. Ważne by nie przeć "na twarz" tylko w przeponę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 22:01

Anutka lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    ja też noszę okulary -4,5 i -4,75, do tego astygmatyzm. Rodziłam naturalnie, nic złego się nie stało, jedyne co to w ciązy widziałam gorzej ale to z powodu hormonów, potem wszystko wróciło do normy. Ważne by nie przeć "na twarz" tylko w przeponę.
    Musze aie nauczyc takiego parcia :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ