*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
Czytam na bieżąco ale jakoś nie miałam weny się odzywać, trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki w szpitalach zaciskajcie mocno ----> krocze
Ja rozpoczęłam pięknie dzień po 24 zasnęłam, spać nie mogłam, wstałam o 6 zrobiłam kanapki lubemu, położyłam się na pół h. Wstałam z uśmiechem na ustach popatrzyłam na nieład w domu,szarość za oknem i poszłam na badania krwi, moczu i tsh. Tam kolejka z 40 osób,dwie panie zobaczyły że z brzuszkiem ale doszły do wniosku że jak mnie przepuszczą to lud w poczekalni je zlinczuje, bo przecież czasy przepuszczania ciężarnych się skończyły
Ah ta miniona epoka
Spokojnie nic się nie stało mam dobry dzień.
Zresztą co ciężarna może mieć do roboty?
Siedzę sobie grzecznie, babcie jęczą jak to nogi bolą a nie ma gdzie usiąść..
Przychodzi pani z dzieckiem no i ją nasze kochane społeczeństwo przepuszcza, spokojnie ja się nie denerwuje, czyżbym miała taki mały brzuch że nikt go nie zauważa? Chyba jestem niewidzialna ;p
Dobrze że wzięłam tablet, pobuszowałam po belly. Siedzę sobie zadowolona patrze a bluzkę mam założoną na lewej stronie. Wspaniały dzień
Ostatnie 40 zł oddałam Pani laborantce a miałam jeszcze fasole kupić no cóż trudno. Idę jeść i sprzątać, dziś wizyta a
jutro WIELKI DZIEŃ: ukochani Teściowie wracają.. i jak tu nie kipic pozytywną energią?
Co do list, mój szpital ma na tyle słabą stronę internetową że tam nic nie jest napisane. Pampersów nie mam, ale ranking przydatny. Laktatora też nie mam, chociaż planuje mieć Kurde nie mam nic, żyję jeszcze w błogiej nieświadomości
Czujecie ruchy dzieci tak poniżej piersi w miejscu gdzie zaczyna się brzuch? Ja tam najczęściej czuje ucisk, ruchy i nie powiem żeby to było przyjemne..
Pytanie mojego M z wczoraj gdy staliśmy w rosmanie i jakaś babeczka kupowała mleko modyfikowane, jakiś słoiczek gerbera i coś jeszcze i zapłaciła 80 zł.
DLACZEGO KOBIETY NIE CHCĄ KARMIĆ PIERSIĄ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 09:24
Paula44, jonka91, ania_29, Ag..., agnesik, Gwiazdeczka27, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7b144146ece.jpg
Kurde. . . Głodna już jestem. Tylko jak się ruszę.... to te dwie "bestyjki" wystartują i będę musiała i im papu przygotować.lwuska55592, Chanela, agnesik, MonikaDM, renia83, jonka91, Anutka, Agus89, anadyjka lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:Anutka,mam ten sam tydzien właśnie dziś.Tylko ja to mówię,że jestem w 29,a nie
Mnie tez lekarz liczy do tylu, ale przeciez nie bede w 9 m-cu jak go skończe?
Powalone to liczenie -
zielarka wrote:Iwuska trzymaj się, tez przezywam różne rozsterki...damy radę...wkurza mnie, że stoję w kolejce w markecie, wszyscy widzą mój gigantyczny brzuch i nikt nie przepuści. NIKT!
-
Jejku kobietki jaki ja miałam okropny sen
że straciliśmy dziecko
((( a potem poszłam znowu spać i śniła mi się kontynuacja snu. Obudziłam się zlana potem i taka wymęczona
Na szczęście synek się w brzuszku kręci jak by chciał przekazać, że wszystko z nim jest ok.
Nie wiem jak jest z tym mlekiem modyfikowanym, ale jak byłam na pobraniu krwi to kobitka pobierająca mówiła, że jej znajoma, która szczepi dzieci od najmłodszych lat powiedziała jej, że dzieci które pijały takie mleko mają okropne problemy z zębami i pruchnicą ..
Ale no co tu począć, niektóre mamy nie mogą karmić dziecka własną piersią i muszą podawać im coś do jedzenia przecież.
Laktatora do szpitala nie biorę, w razie potrzeby mąż przywiezieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:08
-
Witajcie
Iwuska jak maly sie urodzi to wystarczy, ze pojdziesz z mokra pielucha gdziekolwiek i sie rozedrze, to beda Cie blagac, zebys juz z nim poszla a Ty wtedy na zlosc posiedzisz i przepuscisz wszystkie ciezarnelwuska55592, anadyjka lubią tę wiadomość
-
Najgorsze, że te sny są tak intensywne i realistyczne... Mogło by się śnić coś miłego a nie takie koszmary
Jutro i pojutrze nie będzie u nas w bloku do 19.00 prądu! I co ja poczne? Muszę wysłać męża po jakąś prase...
Będę miała co nadrabiać na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:14
-
nick nieaktualnyWitam się w tym słonecznym dniu
32 tydzień wybił w kalendarzu
Mleko modyfikowane kupuję Nan pro (z jakimiś specjalnymi bakteriami dla dzieci po cesarce), tak żeby było w razie czego, mimo iż mam założenie karmić piersią.
Paula też dziś wstałam z takim bólem brzucha, ale myślałam że to może z głodu po nocy? Brzuch mi tak "napęczniał" że moje piersi już na nim leżą..
U mnie na liście z kliniki nie ma laktatora.Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczko moja dentystka powiedziala, ze dziecko rodzi sie bez tych bakterii odpowiedzialnych za prochnice i nawet przy nocnym karmieniu bez umycia zabkow mozna sie ustrzec prochnicy jezeli rodzice/dziadkowie/rodzenstwo nie beda dawac oblizanego przez siebie smoczka/lyzeczki itp, bo w ten sposob przekazuja swoje bakterie prochnicy, nawet jesli maja mniej wiecej wyleczone zeby, bo przed kolejna u dentysty wizyta kontrolna cos moglo powstac o czym nie wiemy
-
Co do laktatora na liście szpitalnej też go nie mam. Ale na wielu listach jest i wczoraj na sr też babka mówiła że lepiej wziąć.
Cholera chyba mi się pessar przekręcił. Wcześniej był tak jakby na lewo a teraz do tylu.ale ta sama odleglosc:/ moze na tym usg zapytam dziś zy by nie sprawzila bo mój lekarz w Szwecji na szkoleniu, a nie chce w szpitalu sprawdzać. Myślicie ze jak poproszę to zobaczą? Miała któras tak? Swojego gina mam 12.11 i nie wiem co zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:20
-
Ag powinno wszystko być ok z tym krążkiem
szyjka pracuje i zmienia się położenie pessara, raz jest wyżej raz bardzo nisko, raz opiera się o lewą ściankę raz o prawą. Ale dla spokoju poproś o sprawdzenie
Jak dla mnie po sprawdzeniu przez lekarza usłyszysz, ze pessar ładnie trzymaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:25
Ag... lubi tę wiadomość