X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do KP to taki sam drażliwy temat jak cc, zapinanie pasów itp.
    Moze warto odpuścić dyskusje. Kazda z nas wie co zrobi, wie jakie są korzyści z kp czy też kazda znajzie sobie jakieś minusy. Jedna drugiej nie przekona:) wiec chyba nie ma sensu się rozpisywać.

Gwiazdeczka27, renia83, anadyjka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. 2 przeziębienie ciążowe się do mnie przypałętało.. Idę do apteki po coś na gardło bo zaraz zejdę z tego świata.. argh.. a tak dobrze się trzymałam.. ale jak ma się 3 chorowitków w domu to musiało się tak skończyć..

ponarzekałam, więc idę.. :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy jak kobieta nie chce KP i w szpitalu poinformuje o tym personel to musi podać chociaż siarę czy w ogóle nie dostawia do cyca po porodzie??

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rozwijam zakupowo...wczoraj dotarł do nas nawilżacz powietrza, jest rewelacyjny bo mierzy sobie wilgotność i pracuje tak długo, aby osiagnąć założony przez nas procent nawilżenia, ja ustawiłam 55% ( przedział jest 40-60%)...kupiłam taki: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-eldom-nu6-4-5l-kurier-i4709191868.html

Dziś ma dotrzeć do mnie paczka z gemini, a w międzyczasie zamówiłam dziś kocyk-kołderkę
    http://allegro.pl/kocyk-kolderka-do-wozka-minky-75x100-cm-ocieplany-i4723268337.html wraz z pasującą podusią ( wybrałąm białe sowy i fiolet- bo uniwersalny)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aba3c07962b4.jpg

I pościeli osobno kupować już nie będę...dokupię tylko gruby koc na zimowe spacery do wózka.
    W domu centralne więc na spokojnie powinno być dzidzi cieplutko. A jak podrośnie to dostanie też podusie :)

Po południu wybieram sie z mamą na zakupy ciuszkowe więc można powiedzieć, że szalejemy, ale nie chce kupować nie wiadomo ile...kupię na początek po 3 komplety 56 i 62, bo ja wszyscy mówią:"przecież dostaniesz". Zawsze też można dokupić :D

Ależ jestem pozytywnie naładowana energią, pomimo przeziębienia, ale kupie sobie ten słynny syropek Prenalen i liczę na cudowne ozdrowienie...a Wam syrop pomógł?

Becia81, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś wielki krok do przodu!

Zapisałam się na 2 grudnia - wizytę do kliniki w celu ustalenia terminu CC :)
    Ceny się zmieniły, wizyta wraz z kompletem badań kosztuje 250zł, a cc nadal taka sama.

Czuję się podekscytowana tym faktem, dociera do mnie że to już nie długo! :D

bluegirl89, Agus89, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratanica urodziła się 61cm 3600g, i się zastanawiam czy mi się przydadzą ciuszki na 56r bo u mnie w rodzinie same "dryblasy" więc ciekawe jaka długa będzie Delka :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka silna wola to podstawa :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 ale szalejsz..... super.
    na sowy jestem chora, więc wszystko co ich dotyczy, szalenie mi się podoba.

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Moja bratanica urodziła się 61cm 3600g, i się zastanawiam czy mi się przydadzą ciuszki na 56r bo u mnie w rodzinie same "dryblasy" więc ciekawe jaka długa będzie Delka :)
    a ja byłam malutka 2,950 i 52 cm mój mąż też nie jakiś kolos bo 3200 i 54, więc raczej costam młodemu założymy, oczywiście też zależy czy sie wykluje w 38 czy w 42, wiec staram sie z darow porobić kilka kompletów zarowno na 50 jak i na 56 i 62 i sprawdzam, w ktorych sklepach w razie czego mąż może dokupić jak nam sie drobinka trafi albo mały wielkolud, bo mężu choć duży się nie urodził to teraz 1,9 wzrostu

Kawa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    bluegirl89 ale szalejsz..... super.
    na sowy jestem chora, więc wszystko co ich dotyczy, szalenie mi się podoba.

Ja też, na ścianie też będą widniały 3 sowy :D

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:33

lwuska55592 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    Ja też, na ścianie też będą widniały 3 sowy :D

u mnie też:))
    mam naklejki: 6 sówek pojedyńczych i całe drzewo na którym siedzą sowy oraz 6 poduszek na łóżku, niestety nie umiem wklejać zdjęć.

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam kocyko kołderkę w sówki tylko miętową, I też będą w pokoiku wisiały 3 obrazki z sówkami :D

mhsvp07w3ex0n696.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja piorę wszystko ale za to nie używam proszków i płynów stricte dla dzidziusiów tylko wersję Sensitive tych które mam na co dzień więc nie wiem czy ci pomogę :)
    dobrze podsumowałaś temat kp bo mnie właśnie o to chodziło :)

wykąpciałam się i zamiast w "szale przypływu energii" zabrać się za obiadek to siedzę przed kompem bo mi się nie chceeeeee :)

Selene lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Przepraszam, bo chyba to ja znów wróciłam do tematu KP, oczywiście będę walczyć aby się udało.. :D maści na sutki, dodatkowe osłonki sylikonowe, kapusta w lodówce czekają, więc tak szybko się nie poddam ;) bardziej wkurzyło mnie to, że ciotki "dobre rady" potrafią robić z ciebie wyrodną matkę jeżeli z jakiegoś powodu nie karmisz.

Dziś dzień prania!! Szkoda mi trochę wrzucac do pralki nowiutkie ubranka, bo są takie mięciutkie, ale wiem, że w sklepie tez mogły leżeń nie wiem ile i mieć dużo kurzu na sobie.

Czy kombinezon też prałyście? i pieluszki tetrowe?
    :) ja też mam dzisiaj dzień prania, kolorowe ciuszki już się suszą w tym właśnie kombinezon, a teraz piorę białe razem z pieluchami tetrowymi :)

relgh371buf3k1xz.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A ja się rozwijam zakupowo...wczoraj dotarł do nas nawilżacz powietrza, jest rewelacyjny bo mierzy sobie wilgotność i pracuje tak długo, aby osiagnąć założony przez nas procent nawilżenia, ja ustawiłam 55% ( przedział jest 40-60%)...kupiłam taki: http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-eldom-nu6-4-5l-kurier-i4709191868.html

Dziś ma dotrzeć do mnie paczka z gemini, a w międzyczasie zamówiłam dziś kocyk-kołderkę
    http://allegro.pl/kocyk-kolderka-do-wozka-minky-75x100-cm-ocieplany-i4723268337.html wraz z pasującą podusią ( wybrałąm białe sowy i fiolet- bo uniwersalny)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aba3c07962b4.jpg

I pościeli osobno kupować już nie będę...dokupię tylko gruby koc na zimowe spacery do wózka.
    W domu centralne więc na spokojnie powinno być dzidzi cieplutko. A jak podrośnie to dostanie też podusie :)

Po południu wybieram sie z mamą na zakupy ciuszkowe więc można powiedzieć, że szalejemy, ale nie chce kupować nie wiadomo ile...kupię na początek po 3 komplety 56 i 62, bo ja wszyscy mówią:"przecież dostaniesz". Zawsze też można dokupić :D

Ależ jestem pozytywnie naładowana energią, pomimo przeziębienia, ale kupie sobie ten słynny syropek Prenalen i liczę na cudowne ozdrowienie...a Wam syrop pomógł?
    Ja właśnie szykuję się do zakupu ciepłego kocyka na zimowe spacery, ale ten z minky chyba się nie sprawdzi... sama nie wiem
    Na hali targowej Pani pokazała mi taki http://allegro.pl/koc-gruby-tloczony-kocyk-cieply-80x110-na-zime-hit-i4702006356.html i bardzo polecała do na zimę właśnie.
    Szkoda tylko, że chciała za niego 80 zł, a na allegro są po niecałe 50zł. Ten z minky ma ładniejsze wzory

relgh371buf3k1xz.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam fazę na lwy, i choć podobały mi się wcześniej sowy, to teraz dlaq Jaśka pasuje mi wszystko co jest we lwiątka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Na hali targowej Pani pokazała mi taki http://allegro.pl/koc-gruby-tloczony-kocyk-cieply-80x110-na-zime-hit-i4702006356.html i bardzo polecała do na zimę właśnie.
    Szkoda tylko, że chciała za niego 80 zł, a na allegro są po niecałe 50zł. Ten z minky ma ładniejsze wzory

Ana ja mam właśnie ten kocyk, jest naprawdę mega grubaśny, ciepły i miękki. Tylko mam go w wersji kolorowej(chyba zwierzątka w latającym balonie) zapłaciłam za niego hm 49/59zł nie pamiętam dokładnie w sklepie Maluszek.

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kawa za podpowiedź, będę musiała się zdecydować na ten, bo wiem że jest ciepły, chociaż te z minky tak strasznie kuszą tymi pięknymi wzorami.

relgh371buf3k1xz.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny pisze do was z pytaniem ile ważż wasze maluszki w poszczególnych tygodniach ciąży ja jestem w 27tyd i 4 dzień a mój mały ma 1kg. lekarz mówi że w normie , ułożony jest pośladkowo , mam nadzieje że się obróci główką w dół ponieważ chcę rodzić naturalnie. Hmmm poczekamy do 34 tygodnia. A jak jest u Was?

82do20mmqzciyevf.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ