*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
I my się witamy po wizycie
I u nas wszystko w porządku, wagi nie znam ale Mały rośnie ładnie (gin nie chce go co 2 tygodnie męczyć ale powiedziała że ma napewno powyżej 1800g).
A co najdziwniejsze.... końcówka ciąży a moja szyjka postanowiła się 'poprawić'! Z 20mm urosła do 27 i wewnętrzne rozwarcie które miałam od 22 tygodnia praktycznie się zamknęło...
Gin się śmiała że wtedy chciał wyjść a teraz wygląda że mu się przestało spieszyć.
Ależ radość.Ag..., Silatan, Kawa, ania_29, isabelle, Gwiazdeczka27, bluegirl89, szpilka, jonka91, zielarka, MonikaDM, Paula44, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chociaż Silatan nie wiem czy lubię bo na Święta wolałabym być we troje
hehe
Ale 2 grudnia będzie decyzja o zdjęciu szwu i wtedy zobaczymy co się wydarzy. A Kacper pomimo że teraz bardzo rośnie i jest spory to gin prognozuje że będzie miał około 3 kg.Ag..., Silatan lubią tę wiadomość
-
polaola wrote:Moja dzidka w skonczonym 25 tyg.,i 2 dniu 895 g pozniej w skonczonym 26 tyg. I 1 dzien 1100
Widze ze mamy straszne rozbieznosci, na poczatku ciazy szlysmy leb w leb, dlatego tez dziwi mnie to i wkurza jak lekarz w 28 tyg. przybliza np. O 3 tyg. porod. Przeciez moze stanac waga
w pewnym momencie, ale co lekarz to lekarz pewnie.
To samo mowia ze jak jest cukrzyca to dziecko kolos moja mala idzie z data porodu wyznaczona w pierwszych tyg. Ciazy, a mam stwierdzona cukrzyce.
Polaola, mówią ze jest zagrozenie hipotrofią a nie ze dziecko kolos. Odpowiednia dieta i dziecko moze byc jak najbardziej w normie. O to chodzi w tym wykrywaniu cukrzycy. -
nick nieaktualnyA tak a propos samopoczucia, to ja dzisiaj i wczoraj wstałam dopiero o 12. W ogóle nic mi się nie chce. Boli kręgosłup boli brzuch. Porażka jakaś. Teraz przeniosłam sobie monitor na podłogę i oglądam serial Sleepy Hollow. Bardzo fajnie się zapowiada więc dlaczego nie. Jedyne na co wstaję to siusiu, papu, piciu.
Mała daje mi tak czadu, że czuję jak rozciąga się z każdej możliwej strony brzucha. Czasami nawet nie odczuwam tego zbyt przyjemnie.
-
Anutka wrote:opis zostaje w karcie dla lekaqrza a foto to jak sie poprosi to daja
Powinnaś zgodnie z regulaminwm otrzymać opis badania, bo masz prawo zmienić lekarza, w razie problemów również potrzebne są niekiedy dokumenty zresztą kiedy idziesz rodzić do innego szpitala musisz mieć komplet dokumentów typu opisy usg, wyniki badań.
Jeżeli ci ich nie daje to łamie prawo albo ty masz prawo poprosić o kopie dokumentu... -
nick nieaktualnypolaola ja kupiłam 5 flanelowych, łącznie mam 30 tetrowych i ręczników 2 (ale znajoma mówi, żebym sobie jeszcze ze dwa dokupiła, bo u niej mała czasami zaraz po kąpieli puszczała kleksa na ręcznik i ręcznik do prania i to samo z następnym, więc mąż musiał jechać i dokupić.) Oczywiście można podkładać tetrę na ręcznik ale nie wiem czy warto tak się bawić. ja na pewno dokupię jeszcze ze dwa ręczniki.
-
polaola wrote:Dziewczyny ile kupiluscie pieluch ter. Bawel. I flanel. I recanikow kapielowych?
Ja mam ok 30 pieluch tetrowych białych i kolorowych, flanelowa mam jedna i nie widzę zastosowania żeby kupować wiecej. Ręczniki z kapturkiem mam 3 w rożnych rozmiarach, ale jak bedzie potrzeba to dokupię zwykle ręczniki, nie dzidziusiowe. Z ręczników najbardziej jestem zadowolona z baby ono - jest bardzo miły i puszysty, ale radzę kupic przez internet, bo w sklepach dużo drożej.polaola, anadyjka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgus sama nie wiem. Mąż mi sporo z pracy przynosił to brałam
. Ale myślę, że czasami kleks czasami coś się uleje, na przewijak, do łóżeczka, do wózka. Na pewno nie będę wstawiała codziennie prania dlatego chciałam mieć więcej i myślę, że w razie czego jeszcze z 10 się przyda.
Nie mam pojęcia ile schodzi, ale nawet jak mi nie zejdzie, to podobno tetra to dobra ścierka. Więc użyję sobie jako ścierki do czegoś
Też mamy ręczniki baby ono i jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości i kocyk baby ono też mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:47
-
nick nieaktualnyMam 10 tetry, 0 flaneli, 0 ręczników niemowlęcych. (więcej nie kupuję)
Mam ze ślubu kosz ręczników bambusowych, których jeszcze nie używałam, stoją nadal zapakowane i mam zamiar je przeznaczyć tylko dla małej.
Jeśli będę potrzebowała to dokupię po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:48
-
ja mam tetrowych 10 bialych ( kupowalam z allegro podwojnie tkane- bo te po zlotowce to podobno nie przezyja jednego prania) i 3 kolorowe, 5 bawełnianych kolorowych. flanelowych nie kupuje.
na ramie mam takie z ceratką pod spodem zeby nie przemoklo na ubranie jak sie uleje.
2 okrycia kąpielowe z kapturkiem i jeden ręcznik bez.
i jeszcze 2 muslinowe pieluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:51
-
nick nieaktualnyisabelle też tak słyszałam. Chociaż moja mama chowała mnie na tetrowych pieluchach i 60 sztuk jej starczyło. Więc może trochę poszalałam z tą ilością, ale ja naprawdę nie będę wstawiała codziennie prania. Ilość wody jaką się zużywa i jakie przychodzą nam rachunki na dwie osoby to lekka przesada. U nas za wodę zapłaciliśmy za pół roku ponad 900 złotych, a bierzemy szybkie prysznice więc nie wiem na co to schodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:51
-
isabelle wrote:Z ręczników najbardziej jestem zadowolona z baby ono - jest bardzo miły i puszysty, ale radzę kupic przez internet, bo w sklepach dużo drożej.
A nie mają te ręczniki przypadkiem twardej i sztywnej aplikacji na kapturku niczym nie wyłożonej od środka? bo czytałam właśnie opinie, ze są fajne gatunkowo, ale właśnie defektem jest ta aplikacja:/ ?