X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważa któraś zakup laktatora Medela i zagłębiła sie juz ten w temat?

nix lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    A co muslicie o welurowym okryciu womar http://www.smyk.com/womar-okrycie-kapielowe-welur-80x80-cm-kolor-bezowo-brazowy,p1081024071,swiat-niemowlaka-p

ja kupilam z canpolu takie- bardzo dobra jakosc. juz wyprane i dalej milusie w dotyku.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A nie mają te ręczniki przypadkiem twardej i sztywnej aplikacji na kapturku niczym nie wyłożonej od środka? bo czytałam właśnie opinie, ze są fajne gatunkowo, ale właśnie defektem jest ta aplikacja:/ ?

Faktycznie maja aplikacje, ale nie prałam ich jeszcze, wiec pewnie dopiero po będę w stanie stwierdzić, czy to defekt czy nie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki,

U nas po 20 tyg ciąży ponad 500 g, w 28 tyg 1052 g, kolejne USG w 32 tyg - będzie 13.11 - ciekawe ile będzie ważyć :)

Kawa - u mojego kuzyna była odwrotna sytuacja, dziecko miało się urodzić b.duże z pomiarów USG wynikało, że będzie ponad 4 kg, a dzieciątko urodziło się o przeciętnej wadze 3400. W rezultacie dzieciątko miało zakupione za duże pieluchy i ubranka :) Tak jak z datą porodu, tak i z wagą wszystko jest liczone w przybliżeniu ;)

e1l049r.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Rozważa któraś zakup laktatora Medela i zagłębiła sie juz ten w temat?

Ja mam ten laktator. Znajoma też go miała ale skorzystała ze 3 razy, ale sama mówi, że nie miała cierpliwości do karmienia naturalnie.

Inna koleżanka kupiła laktator lovi i jest bardzo zadowolona. :-)

Ja dostałam ten w prezencie, ale jeżeli się nie sprawdzi to zdecyduję się na lovi elektryczny, bo dużo znajomych korzysta i jest bardzo zadowolonych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:59

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Ja mam ten laktator. Znajoma też go miała ale skorzystała ze 3 razy, ale sama mówi, że nie miała cierpliwości do karmienia naturalnie.
    Inna koleżanka kupiła laktator lovi i jest bardzo zadowolona. :-)

A jaki model masz? Czy kupowałas do niego specjalne pojemniki na mleko i butelki modeli ze smoczkiem calma? Czy do tej butelki od laktatora mozna założyć smoczek, czy ona służy tylko do odciągania?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan to wychodzi na miesiac 150 zl my placimy ok.,70 / 80 zl popatrz na pralke zaznaczam ze nie mamy zmywarki.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maja w 27tc wazyła 1080 i pani doktor bardzo była zadowolona ze wszystkich jej wymiarów.Ciuszki mam na 56 i 62 chyba porównywalną ilość.Najwyżej będzie trochę w nich pływac:)Laktator mam ręczny z Babyono.Mleka na razie nie kupuję,bo mocno trzymam się tego,że będę karmić piersią i bardzo,bardzo bym chciała.I mocno wierze w podświadomość,że jak kupię to mleko,to będe wiedziała,że gdzieś tam jest,a chcę polegac tylko na własnym cycku:)
    Panie dzis w DDTvn mówiły,że dopiero po 5-6 miesiącach wprowadzają inne pokarmy niż mleko,zaczynają od jabłuszka, banana, marchewki.A laktator kupiłam,bo jak będę chciała gdzieś wyjść z męzem,to mama zostanie z małą i będzie ją dokarmiać butelką,ale z moim mlekiem. A mój mąż mówi,że będzie też brał do kawy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 15:05

Ag..., anadyjka, lwuska55592 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan strasznie dużo za tą wodę! My płacimy ok 80-90zł, mamy pralkę, zmywarkę, wanne i prysznic, mega dużo kwiatów, a w lato podlewam co drugi dzień wielki skalniak/ogród, mycie samochodów... a na wodzie nie oszczędzamy

Silatan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam model Mini Electric. W zestawie jest butelka 150 mililitrów. Jeszcze niczego nie dokupowałam. Wydaje mi się, że zawór butelki pozwala na założenie smoczka ale trzeba dokupić go oddzielnie. I tutaj np koszt to koło 40 złotych http://www.aptekagemini.pl/medela-smoczek-calma-do-butelki.html

Ja to sobie pomyślałam, że chyba można przelewać takie mleko do innej butelki? Może ktoś już ma doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 15:10

isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my nawet nie mamy zmywarki i mieszkanie małe, a nie dom. Ale wszyscy u nas tyle płacą. Mamy wyższe opłaty za wodę niż inni z Warszawy.

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o karmieniu piersią. Ja mam taką refleksję że moja mama siostrę nie karmiła piersią i siostra teraz ma sporo problemów z alergią. Ja przez ponad rok byłam karmiona piersią i nie mam ani jednej alergii. Ale to też może zależy od człowieka nie wiem...

zielarka lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Mam model Mini Electric. W zestawie jest butelka 150 mililitrów. Jeszcze niczego nie dokupowałam. Wydaje mi się, że zawór butelki pozwala na założenie smoczka ale trzeba dokupić go oddzielnie. I tutaj np koszt to koło 40 złotych http://www.aptekagemini.pl/medela-smoczek-calma-do-butelki.html

Ja to sobie pomyślałam, że chyba można przelewać takie mleko do innej butelki? Może ktoś już ma doświadczenie?

No ja właśnie czytam w internecie, rozmawiam z dziewczynami na oddziale i wiem na pewno, ze chcę kupić Medelę. Będziemy mieć wczesniaczka, wiec muszę zainwestować w dobry sprzęt, w tym także butelki z odpowiednimi smoczkami.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan nie mam pojęcia od czego to zależy, ale pamiętam mieszkając na bloku też mieliśmy bardzo wysokie rachunki a mieszkałam sama z mamą. Obecnie mieszkamy w wielkim domu w 3-jkę, bo mamy dziadka na dole ale ten zaś prawie nie korzysta z łazienki... a mamy niskie rachunki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasami mam wrażenie, że jak się mieszka w bloku to i się spłaca zaległe rachunki sąsiadów. Bo są ludzie którzy nie płacą w ogóle, a przecież spółdzielnia nie może mieć takich strat i rozkłada to na mieszkańców. Ale to już chyba mój wkurw po każdym rachunku. Nam się marzy domek, ale zanim do tego dobijemy to jeszcze parę ładnych lat. :-) Moja mama mieszka w dom ku i też ma znacznie mniejsze rachunki niż jak mieszkała w bloku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle a może Medela ma zestawy ze smoczkami?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Isabelle a może Medela ma zestawy ze smoczkami?

Będę szukać! Na gemini kupic wszystko osobno: laktator, pojemniki do przechowywania pokarmu, które są jednocześnie butelkami i smoczki calma, które nie odzwyczajaja dziecka od ssania piersi.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Siltan u mnie 26tc i 2 dni miała 540g :P

Ojććć to u mnie Młody tyle ważył (538g) w 21+5tc, mam się zacząć bać porodu? :P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż dzis mowi tak( pouczony wczorajszą SR)- Aga, ty to chyba bedziesz miała super ten porod. Mamie i babci poszlo ekspresowo, mały idzie na 3300, macice masz wytrenowaną jak mało ktora, szyjka miękka- nic tylko rodzić SN... ja zdębiona patrze i wlasciwie mnie zatkało, powiedziaalam tylko nooo chociaz tyle by bylo ok:)

MartaKD, jonka91, renia83, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie informacje o laktatorach, z tego co czytam, to każdy ma inne doświadczenia, ma innej firmy i z innego jest zadowolony. Podobno w szpitalu, jak dziecko nie chce ciągnąć mleczka to trzeba wtedy odciągać, inne szpitale dokarmiają sztucznym. Laktator przydaje się też, gdy ktoś ma "nad produkcje":D Moja siostra miała elektroniczny Medela, ale to dość spory wydatek, gdyby miała wybierać ponownie to kupiła by Aventu... ale jakoś firma Avent mnie nie przekonuje.

Magdalenka, to superkowo mamy zbliżony termin porodu, choć za każdym razem "wychodzi" inny;) Raz podają: 12.01, 14.01, 17.01 - a my byśmy chcieli prezent na święta dla Tatusia, bo ma urodziny 24.12 :) <3 Oczywiście najważniejsze, żeby nasza Gwiazdeczka urodziła się zdrowa i niech sama wybierze najlepszą datę tą od Boga <3 <3 <3

e1l049r.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 15:42

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ