*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Silatan, zawsze są zalety i wady mieszkania w bloku i domku. W bloku - ciągłe podwyżki... ale ogrzewanie w zimę domu to nie lada wydatek. Nam w tamtym roku przyszedł rachunek 4 tyś. i jak tu zapłacić taką kwotę na raz ??? W domu zimno zaczyna się robić już od września, natomiast w bloku centralne i cieplutko.
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
Selene wrote:Ja na pewno będę kupować laktator elektryczny Medeli, zastanawiam się tylko nad jakim modelem bo sa dość drogie.. kupiłabym używany ale trochę brzydze się, nawet jak piszą, że jest prawie nowy bo używany 2 miesiące (co dla mnie i tak nie ma znaczenia bo używany)
niby to sie wyparza ale dla mnie to jak uzywana szczoteczka elektryczna. nie kupilabym. co innego jeszcze laktator po znajomej/ rodzinie. ale z aukcji jakos nieeeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 15:48
anadyjka lubi tę wiadomość
-
Znalazłam coś takiego : Test laktatorów
http://polki.pl/rodzina_rodzice_galeria.html?galg_id=10004482
i jeszcze Elektryczna Medela kontra ręczny Avent – porównanie laktatorów
http://dzieciowo.pl/2010/09/elektryczna-medela-kontra-reczny-avent-porownanie-laktatorow.html
"Okazuje się, że Medelą można odciągnąć znacznie więcej niż Aventem. Może wyszłam z wprawy, ale malucka zwróciła mi uwagę, że dobrze by było zaktualizować notkę. Racja, rzetelność przede wszystkim. Uczciwie więc przyznaję, że Medela odciąga więcej, choć wcale nie szybciej niż ręczny Avent. Reszta bez zmian".
I bądź tu mądry....
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
Selene wrote:Ja na pewno będę kupować laktator elektryczny Medeli, zastanawiam się tylko nad jakim modelem bo sa dość drogie.. kupiłabym używany ale trochę brzydze się, nawet jak piszą, że jest prawie nowy bo używany 2 miesiące (co dla mnie i tak nie ma znaczenia bo używany)
Ja mam dokładnie takie same odczucia, to dość osobiste urządzenie i nie kupiłbym używanego. Zastanawiam sie nad mini electric, ale to taki pierwszy typ dopiero,anadyjka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjonka91 wrote:Ojććć to u mnie Młody tyle ważył (538g) w 21+5tc, mam się zacząć bać porodu?
Coś Ty nie bój się, mi taką wagę babeczka podała a 4tyg wcześniej było niby tylko 7g mniej więc myślę że wtedy źle pomierzyła i zła waga wyszła. Obecnie w 30tc0dni wyszło 1235gjonka91 lubi tę wiadomość
-
Selene wrote:No dokładnie..
Jedyny minus jest taki, że nie chciałabym zapłacić tak dużo za sprzęt, po czym okazałoby się, że coś nie udaje się z naturalnym karmieniem.. Gdybym miała pewność, że będzie ładnie odciągać, a ja mam nadmiar mleka to nie wahałabym się nawet przez chwilę.
trzeba wierzyc ze bedzie OK:)
mi cycki urosly w ostatnim tyg, dzis bylo mi ciasno w C i to po wyciagnieciu wkladek:) wierze ze to dobry znak.szpilka lubi tę wiadomość
-
Selene wrote:No dokładnie..
Jedyny minus jest taki, że nie chciałabym zapłacić tak dużo za sprzęt, po czym okazałoby się, że coś nie udaje się z naturalnym karmieniem.. Gdybym miała pewność, że będzie ładnie odciągać, a ja mam nadmiar mleka to nie wahałabym się nawet przez chwilę. -
anadyjka wrote:Selene, Ag, Isabelle - ja też się zastanawiałam nad używanym...ale przecież to zarazki, trzeba kupić nowy...po co ryzykować
Skoro ktoś się nie brzydzi w używanych ciuchach chodzić, to nie rozumiem czemu używany laktator miałby budzić taką odrazę. Do buzi, ani do innej dziurki się go nie wsadza
Bardziej jestem w stanie zrozumieć osobę, która po prostu brzydzi się wszelkich używanych rzeczy
-
Muszę się pochwalić, że wózek mam już do odebrania, aleeeeeee..... mój mężu powiedział, że możeeee.. w weekend pojedziemy po niego.. Jak zwykle pan zapracowany nie może 5 kilometrów podjechać do sklepu.. Nadmienię, że od 16 do 20, po pracy, siedzi przy komputerze i zbija bąki..
Becia81 lubi tę wiadomość
-
jonka91 wrote:Muszę się pochwalić, że wózek mam już do odebrania, aleeeeeee..... mój mężu powiedział, że możeeee.. w weekend pojedziemy po niego.. Jak zwykle pan zapracowany nie może 5 kilometrów podjechać do sklepu.. Nadmienię, że od 16 do 20, po pracy, siedzi przy komputerze i zbija bąki..
polecam ciążowego focha:Pjonka91, renia83, isabelle, MonikaDM lubią tę wiadomość