*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzielarka ja mam podobne zdanie do twojego, jeżeli cię to pocieszy. Ale wiadomo cechą naszej ludzkiej natury jest między innymi to, że lubimy kiedy inni mają podobne poglądy i źle czujemy się w gronie osób gdzie większość ma inne zdanie. Mam wrażenie, że tutaj na forum fajnie jest wyrazić swoje zdanie, bez strachu że ktoś cię wyśmieje lub obsmaruje za plecami.
U mnie w pracy była dziewczyna, która na wszystko miała ułożoną wizję świata i porządku. Jeżeli ktoś się różnił (na przykład ja, to biada mu). Nie należę do osób, które w pracy dużo o sobie mówią, więc kiedy musiałam powiedzieć o ślubie i poprosić o dwa dni wolnego, musiałam się nieźle nasłuchać.
I sporo dowiedzieć o sobie od innych pracownic. Ale ok. Fajnie, że tutaj nawet jeżeli się bardzo różnimy, to wszystko zostaje w forumowej rodzinie.
I super otwarcie powiedzieć o swoich przekonaniach.
Ja na przykład mam bardzo artystyczną duszę. Jestem ogromnym nadwrażliwcem i trochę bałaganiarzem. I też czasami boli mnie, że tak odstaję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 17:29
-
nick nieaktualnyZnowu się rozpisałyscie... nadrobiłam.
Zjadłam zapiekanke makaronowa ( z pieczarkami i brokułami).
Dwa talerze. Wypiłam activie. Dwie łyżki nutelli, kiwi. Zrobiłam pranie. Wrzuciłam naczynia do zmywarki. Nakarmilam psy.
Dzwonila Mama i mówi, ze trzeba bardzo uważać przy praniu ubranek. Myślałam, że jak kupie dobre gatunkowo to nie bbędą puszczać! Na szczęście mama przewidujaca i próbowała najpierw w rękach.NuNiebieski i turkusowe ubranka puściły.... wrrr...
Ostra wymiana zdań z mężem. ... ;/ nazwał mnie egoistka! Nosz ku.... co jak co ale takie określenie. Szczyt. Gotuje. Sprzątam. Piore. Umylam lodówkę. Ukladam w szafach. Zajmuje się psami. Skompletowalam całą wyprawkę dla małego. Ścieram kurze. Latam z miotla - bo odkurzacz mamy centralny i nie mam sił z ta rura długa latać. I jeszcze egoistka. Ja pierdziele. Najchętniej pojechałabym do Rodziców. Nie byłabym sama cały dzień. Jadła wszystko zdrowo. Ale siedzę tu, żeby mu rano śniadanie zrobić, żeby nie był sam, żeby nie miał na głowie psów, a co najważniejsze , żeby miał kontakt z małym, bo uważam ze to ważne. No i nie "zmuszać" Go do jazdy 35 km żeby być z nami po pracy. Nie czuję się egoistka. Poryczałam się jak bóbr.
Pieluch tetrowych mam 20. Flanelowych dwie duże. Okryc kąpielowych 3 z kapturkiem.
Liczyłyscie ile kasy już wydalyscie na dzidzi? Mnie wyszło na okrągło 9150 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 17:40
Silatan lubi tę wiadomość
-
Wow Paula, sporo. ja mam ponad 7 ale brakuje mi jeszcze paru rzeczy.
Jak dodam do tego witaminy, lekarza itp. to pewnie juz koło 10 bedzie jak nic i wcale nie robiliśmy pokoiku:(
A mówią że dziecko nie kosztuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 18:19
-
Zielarko ja dostałam w spadku od kuzynek 2 laktatory, a że piersi spore to śmieję się, że po jednym na każdego cycocha
ale nie będę taka i jeden przekażę dalej, jeśli oczywiście przyszła mama będzie chciała
mam pytanko, czy któraś z Was ma wysokie ciśnienie i bierze leki?zielarka lubi tę wiadomość
-
Renia wypróżnienie ważna rzecz, a mamy pessarowe mają tu piękne pole do popisu dla schiz wszelakich
Ale, ale.....tadam....udało się!!! Magia forum?
Odrazu inaczej świat widzę. Sorry za takie tematy...Ag..., Gwiazdeczka27, MonikaDM, jonka91, szpilka, isabelle, renia83, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Selene wrote:Ja na pewno będę kupować laktator elektryczny Medeli, zastanawiam się tylko nad jakim modelem bo sa dość drogie.. kupiłabym używany ale trochę brzydze się, nawet jak piszą, że jest prawie nowy bo używany 2 miesiące (co dla mnie i tak nie ma znaczenia bo używany)
Selene, ja wiem że będę próbować ile sił z laktatorem bo Mała przy rozszczepie nie będzie ssać i to jedyny sposób, żeby karmić własnym mlekiem. Pytałam zatem kilku zaprzyjaźnionych Mam i Medela cieszy się wielką estymą, choć to drogi sprzęt. Ja zdecydowałam sie na Medelę swing, bo:
- nasladuje rytm ssania niemowlaka i tym samym wspomaga utrzymania laktacji (odciąganie 2-fazowe)
- dobiera sie rozmiar lejka do brodawki co wzmaga komfort odciagania plus stymuluje laktację
- jest do prądu i na baterie
- jest cicha (podobno jak sie spedza dużo czasu na odciąganiu to ważne)
ufff, tyle przychodzi mi do głowy teraz, na pewno znajdziesz jeszcze mnóstwo info w sieciisabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zamierzam po porodzie i szpitalu odwiedzić od razu fryzjera( no chyba ze się gin zlituje i mi pozwoli iść jeszcze przed) wiec też ktoś zostanie z bąblem i butelka. Maz i mama- pewnie oboje najlepiej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 18:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny