*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyana7227 wrote:dzięki kawa za podpowiedź, będę musiała się zdecydować na ten, bo wiem że jest ciepły, chociaż te z minky tak strasznie kuszą tymi pięknymi wzorami.
Też chciałam minky ze względu na te piękne wzory, ale w sklepie mieli akurat te akrylowe tłoczone, jak je rozłożyli i dali podotykać to zdecydowałam się od razu
teraz widzę innej firmy te z aukcji są niż mój ale wyglądają tak samo http://www.maluszeksklep.pl/pl/koc-easy-care-gruby--tloczony-80x110cm-1206.p.html -
u mnie w 29t2d synuś ważył 1700g.... wg tej wagi termin porodu przybliżyłby mi się o dwa tygodnie na 29 grudnia, ale na chwilę obecną lekarz kazał sugerować się wyznaczoną datą z 16 tygodnia ciąży czyli 13 styczeń 2015. zobaczymy jak będzie dalej
Becia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM wrote:Mój synek w 29+0 wazył 1100g, lekarka mówi, że wszystko jest ok i jest dobrze "odzywiony", więc się nie zamartwiam.
-
nick nieaktualny
-
dziękuję dziewczyny za odpowiedzi , mi z miesiączki termin wychodzi na 29 styczeń a z usg na 2 luty. Chodzę do lekarza na NFZ i nie narzekam , informuje mnie o wszystkim. Dzisiaj mi mówił że z tego co widzi to dziecko osiągnie wage tak 3300 , 3400 przy porodzie.
Anutka lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Ja jak chodziłam w poprzedniej ciąży na NFZ dostawałam opis badania a w nim inf. Czasami też zdjęcie.
Pacjentka zgodnie z regulaminem i wytycznymi NFZ powinna otrzymywać dokumentacje badań - każdych -
nick nieaktualnyOjej u nas córcia w skończonym 26 tyg i 3 dniu ważyła 770 gram. Data porodu bez zmian na 18 stycznia. Ale lekarz mówi, że nasze dziecko długie a szczuplutkie i też w normie. Teraz będę na usg w 30 tyg i 6dniu i jestem ciekawa ile waży. Myślę, że pewnie koło 1,5 kilo.
-
nick nieaktualny
-
Witamy się po USG 3 trym:) przemiła pani dr, wszystko nam opowiedziala fajnie.
Maly Konsanty ma wszystko prawidłowe, nawet jajuszka juz mu zeszły:) lezy sobie główka w dół i kopie mnie po zebrach, pępowina luźno między nóżkami.
moje lozysko st dojrzalosci I
wazy 1635g ( 2 tyg temu 1430)ale mąż mowi ze pani bardzo niedokladnie zmierzyla mu kosc udową, zanizyla ( co potwierdza wykres belly po wpisaniu) wiec pewnie wazy troche wiecej, mowila ze finalnie widzi go jako 3200/3300.
co do pessara nie miala mozliwosci sprawdzenia ale mowila ze moze zmieniac kąt polozenia. nie mam cd-romu w lapie ale jutro wrzuce wam focie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:28
Silatan, Kawa, ania_29, isabelle, Gwiazdeczka27, szpilka, MartaKD, jonka91, MonikaDM, nix, Paula44, rastafanka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Kawa. Takie wieści mnie pocieszają. ja bym chciała żeby na tym usg 14 listopada to była już kluseczką ponad kilogramową. Wiadomo nie chcę rodzić dziecka ponad 4 kilo ale tak 3100 do 3700 chyba bym dała radę.
bell ja mam najwięcej ubranek 62 właśnie ale mam też trochę 56 do szpitala i na pierwszy tydzień, żeby mi się dzieciak nie topił w tym.myślę, że jak zajdę do lumpka w Ożarowie to jeszcze sobie dokupię na 56 bo mam malutko tych rzeczy ale szkoda mi zupełnie nowych kupować.
Martaaa lubi tę wiadomość
-
Moja dzidka w skonczonym 25 tyg.,i 2 dniu 895 g pozniej w skonczonym 26 tyg. I 1 dzien 1100
Widze ze mamy straszne rozbieznosci, na poczatku ciazy szlysmy leb w leb, dlatego tez dziwi mnie to i wkurza jak lekarz w 28 tyg. przybliza np. O 3 tyg. porod. Przeciez moze stanac waga
w pewnym momencie, ale co lekarz to lekarz pewnie.
To samo mowia ze jak jest cukrzyca to dziecko kolos moja mala idzie z data porodu wyznaczona w pierwszych tyg. Ciazy, a mam stwierdzona cukrzyce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:30
Silatan, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość