X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

troszkę mnie nie było ale to dlatego że ostatnio źle się czuje. Dziś już jest dużo lepiej.

U mnie kolejna tura ciuchów się suszy a następna czeka już w pralce w zasadzie już ostatnia :) przyjęliśmy zasadę że ja piorę ;) a Mąż prasuje. Część ciuszków juz w szufladzie :) jeszcze tylko wózek wyprać - elementy i gotowe :)

Jak się czujecie w te pochmurne dni? ja mam wrażenie jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze.

Co do tego co piszecie na temat wyglądu itd. niestety ja tak mam że w ciąży więcej biorę do siebie i coś co wcześniej w ogóle by mnie nie obeszło dziś sprawia mi ogromną przykrość. Na ale jeszcze troszkę i będziemy tuliły nasze maleństwa :)

Ps. jak wrzucić fotkę? :)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Ps. jak wrzucić fotkę? :)

Ja wchodzę na stronę tinypic.pl wgrywam fotkę z kompa i kopiuję kod do forum wklejam tu i już :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o samopoczucie to w tamtym tygodniu było źle, ciągle ryczałam, chodziłam zachmurzona.. i takie tam.
    Dziś u nas pięknie świeciło słonko i bardzo mnie naładowało! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mąż kupił krem (...)

Zielarko, co prawda hemoroidów nie mam, ale wyszły mi inne niespodzianki w tamtych okolicach i radziłam sobie galaretka aloesową. Używałam jej wcześniej do różnych dermatologicznych problemów: peknieta torebka stawowa,poparzenia, opuchniecia po wyrwaniu zęba, afty, ale także zapalenie cewki moczowej.

Co do zaparć, picie aloesu tez się sprawdza, aczkolwiek ma on działanie bardzo oczyszczające i jeśli się go nie pije jeszcze przed ciążą to nie można regularnie go spożywać. Ale od czasu do czasu działa bardzo dobrze, najlepiej wybrać miąższ z aloesu, nie sok. A zapobiegawczo dobrze jest spożywać dużo zielonych warzyw, liści i badyli. Jako że nie przepadam za nimi całą ciążę brałam tabletki ze sproszkowanej lucerny i młodego zielonego jęczmienia i pszenicy. Spełniały swoje zadanie w 100% teraz przerzucilam się na świeżo-wyciskane soki np. Z natki pietruszki, jarmużu, selera naciowego + jabłko i cytryna. Też dają radę. ;-)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody w sprayu. To ja używam tej:
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=358

Była u mnie dziś koleżanka i podpowiadała mi co wziąć ze sobą na porodówkę, bo zaczęłam troszkę panikować. :P Muszę w końcu spakować torby do szpitala. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Activia do picia? Mnie pomaga. Nigdy takich ładnych kupodronów nie produkowałam ;)

zielarka, polaola, renia83 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53fc79c10_whrnprw.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:18

Becia81, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Zielarko, co prawda hemoroidów nie mam, ale wyszły mi inne niespodzianki w tamtych okolicach i radziłam sobie galaretka aloesową. Używałam jej wcześniej do różnych dermatologicznych problemów: peknieta torebka stawowa,poparzenia, opuchniecia po wyrwaniu zęba, afty, ale także zapalenie cewki moczowej.

Co do zaparć, picie aloesu tez się sprawdza, aczkolwiek ma on działanie bardzo oczyszczające i jeśli się go nie pije jeszcze przed ciążą to nie można regularnie go spożywać. Ale od czasu do czasu działa bardzo dobrze, najlepiej wybrać miąższ z aloesu, nie sok. A zapobiegawczo dobrze jest spożywać dużo zielonych warzyw, liści i badyli. Jako że nie przepadam za nimi całą ciążę brałam tabletki ze sproszkowanej lucerny i młodego zielonego jęczmienia i pszenicy. Spełniały swoje zadanie w 100% teraz przerzucilam się na świeżo-wyciskane soki np. Z natki pietruszki, jarmużu, selera naciowego + jabłko i cytryna. Też dają radę. ;-)
    większość zjadanych przeze mnie warzyw i owoców w naprawdę sporych ilościach, do tego jogurty, maślanki, kafiry, świeże soki, figi nie działają na mnie, nawet kiwi, które dawało rade w pierwszych miesiącach, teraz nie daje nic.
    Wcześniej pomagały ciastka musli ale waga po nich poszybowała w górę na wysokość Monte Everest :( bo musiałam ich zjadać 5,6 szt by zadziałały.
    Wypijam 3 litry wody dziennie i też to po prostu nie działa.
    Piję siemię lniane, gęsta papka z ziarenek niemielonych (mąż ma odruch wymiotny gdy widzi, że to jem :D ) trochę pomaga, ale teraz mam te pierniczone hemoroidy i tak mnie wszystko boli, że strach myśleć o załatwianiu się....
    Gin mówi, że dieta nie ma tu znaczenia, że to hormony i albo ktos ma predyspozycje albo nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:27

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Kobiety, ale jak się cieszę, że nie mam z tym problemu, ani nie wiem co to zgaga... Uffffff

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jeszcze tydzien temu tez nie wiedzialam co to zgaga i myslalam podobnie, więc jak to sie mowi nie chwal dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:33

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zgagę po czosnku, sosie czosnkowym - unikam tego, jak mogę, ale takiej ciążowej to jeszcze nie miałam. Ag, pozwól się cieszyć póki mogę :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula oby cie ominęło...
    Trzy dni temu nie miałam jeszcze hemoroidów :(

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci życzę zebys tego wogole nie doswiadczyła:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również usta pękają, a zgagę mam od 3 miesiąca ciąży i dosłownie nic mi nie pomaga, wszystko działa chwilowo.
    Hemoroidów współczuję :/
    A ja dzisiaj znalazłam pierwsze rozstępy na brzuchu :( wyć mi się chce. Na biuście i nogach mam i mogę to przeżyć, ale liczyłam że na brzuchu mnie ominą, a jednak ...

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, marne to pocieszenie, ale juz niedlugo! Moze mocna mala kawa pomoże?

Dziewczyny, a testowałyście może, któryś z tych kosmetyków na zimę o których pisze Sroka? Ciekawa jestem tego balsamu do ust.

http://www.srokao.pl/2014/11/kosmetyczne-przygotowania-do-zimy.html

A tak przy okazji produktów polecanych przez Sroczke, widziałam ze zaopatrzyłyście się w Rosmannową serię babydream. Ja używałam na sobie kremu tego różowego do twarzy i tego na niepogodę, jest całkiem dobry pod makijaż, ale średnio pasuje mi ich zapach. Płynu tego różowego do kąpieli chyba aktualnie nie ma bo poluje na niego od kilku miesięcy. A czy któraś z was testowała mydło marsylskie i masło shea? Masło shea testuje na sobie i jestem super zadowolona kupuje na wage w Mydlarni u Franciszka, tylko ono jest zapachowe. Dla bobasa kupie takie dzikie, naturalne. Któraś z was może tez się zaopatrywala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:41

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zaparć to na mnie działają jabłuszka :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie prosze kciuki bo na 18.30 mam USG III trymestru. Mały stresik jest. Mam nadzieje, że wasze kciukaski pomogą :-)

Mi mąż wczoraj kupił gazetki o macierzyństwie... No nie do wiary tematy idealne dla mnie
    Np.

- jak dziecko zmienia rodzinę
    -jak przetrwać ciąże gdy musisz leżeć
    -z cukrzycą w ciąży
    -świąteczne dania dla ciężarnych
    - 3 trym. Przygotowania do porodu :-)

I naprawdę baaaardzo ładnie proszę o kciuki :-)

Ps. Od kiedy jestem na diecie cukrzycowej i jem dużo błonnika, małe posiłki często i o stałych porach, dużo pije zaczęłam jeść pęczak, kasze gryczaną i do każdego posiłku warzywa to załatwiam się codziennie' od czasu do czasu biore czopek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:45

Ag..., jonka91, szpilka, Kawa, rastafanka, nix lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko trzymamy kciuki ;) koniecznie daj znać po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:44

relg8iikn5mn7s8i.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki, znikam zaraz na spotkanie z położną, muszę przyznać, że po wizycie u fryzjera czuję się zdecydowanie lepiej :D piszecie o hemoroidach, ja nie mam zaparć wcale, a jednak i to cholerstwo się mnie czepiło ostatnio, tak to widocznie jest w ciąży. Ja mam posterisan, ale najbardziej pomaga cyclo 3 fort. polecam kupić. Kilka dni kuracji 3x2 tabl i poczujecie ulgę. żeby podtrzymać efekt należałoby zażywać tabsy regularnie, ale już mniejszą dawkę np. 2x1. konsultowałam z ginem już w I trymestrze i pozwolil brać cyclo.
    Buziaki dla Was! :*

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, ostatnio mam lenia i tak czytam was i zabrać sie nie mogę żeby napisać :-P lenistwo mnie złapało.

Co do zgagi na szczęście nie mam do tej pory chyba tylko z dwa razy mnie złapała, hemoroidy też dają mi spokój :-)

Tak was czytam a wy już kąciki i pokoiki dla dzieciaczków macie porobione i torby popakowane a ja jeszcze nie bo nawet nie myślałam teraz to robić, jedyne co to ciuszki poprane o poprasowane, a wyprawkę do szpitala ciągle kompletujemy.

‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ