Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

troszkę mnie nie było ale to dlatego że ostatnio źle się czuje. Dziś już jest dużo lepiej.

U mnie kolejna tura ciuchów się suszy a następna czeka już w pralce w zasadzie już ostatnia :) przyjęliśmy zasadę że ja piorę ;) a Mąż prasuje. Część ciuszków juz w szufladzie :) jeszcze tylko wózek wyprać - elementy i gotowe :)

Jak się czujecie w te pochmurne dni? ja mam wrażenie jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze.

Co do tego co piszecie na temat wyglądu itd. niestety ja tak mam że w ciąży więcej biorę do siebie i coś co wcześniej w ogóle by mnie nie obeszło dziś sprawia mi ogromną przykrość. Na ale jeszcze troszkę i będziemy tuliły nasze maleństwa :)

Ps. jak wrzucić fotkę? :)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Ps. jak wrzucić fotkę? :)

Ja wchodzę na stronę tinypic.pl wgrywam fotkę z kompa i kopiuję kod do forum wklejam tu i już :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o samopoczucie to w tamtym tygodniu było źle, ciągle ryczałam, chodziłam zachmurzona.. i takie tam.
    Dziś u nas pięknie świeciło słonko i bardzo mnie naładowało! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mąż kupił krem (...)

Zielarko, co prawda hemoroidów nie mam, ale wyszły mi inne niespodzianki w tamtych okolicach i radziłam sobie galaretka aloesową. Używałam jej wcześniej do różnych dermatologicznych problemów: peknieta torebka stawowa,poparzenia, opuchniecia po wyrwaniu zęba, afty, ale także zapalenie cewki moczowej.

Co do zaparć, picie aloesu tez się sprawdza, aczkolwiek ma on działanie bardzo oczyszczające i jeśli się go nie pije jeszcze przed ciążą to nie można regularnie go spożywać. Ale od czasu do czasu działa bardzo dobrze, najlepiej wybrać miąższ z aloesu, nie sok. A zapobiegawczo dobrze jest spożywać dużo zielonych warzyw, liści i badyli. Jako że nie przepadam za nimi całą ciążę brałam tabletki ze sproszkowanej lucerny i młodego zielonego jęczmienia i pszenicy. Spełniały swoje zadanie w 100% teraz przerzucilam się na świeżo-wyciskane soki np. Z natki pietruszki, jarmużu, selera naciowego + jabłko i cytryna. Też dają radę. ;-)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody w sprayu. To ja używam tej:
    http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=358

Była u mnie dziś koleżanka i podpowiadała mi co wziąć ze sobą na porodówkę, bo zaczęłam troszkę panikować. :P Muszę w końcu spakować torby do szpitala. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Activia do picia? Mnie pomaga. Nigdy takich ładnych kupodronów nie produkowałam ;)

zielarka, polaola, renia83 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53fc79c10_whrnprw.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:18

nick nieaktualny, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Zielarko, co prawda hemoroidów nie mam, ale wyszły mi inne niespodzianki w tamtych okolicach i radziłam sobie galaretka aloesową. Używałam jej wcześniej do różnych dermatologicznych problemów: peknieta torebka stawowa,poparzenia, opuchniecia po wyrwaniu zęba, afty, ale także zapalenie cewki moczowej.

Co do zaparć, picie aloesu tez się sprawdza, aczkolwiek ma on działanie bardzo oczyszczające i jeśli się go nie pije jeszcze przed ciążą to nie można regularnie go spożywać. Ale od czasu do czasu działa bardzo dobrze, najlepiej wybrać miąższ z aloesu, nie sok. A zapobiegawczo dobrze jest spożywać dużo zielonych warzyw, liści i badyli. Jako że nie przepadam za nimi całą ciążę brałam tabletki ze sproszkowanej lucerny i młodego zielonego jęczmienia i pszenicy. Spełniały swoje zadanie w 100% teraz przerzucilam się na świeżo-wyciskane soki np. Z natki pietruszki, jarmużu, selera naciowego + jabłko i cytryna. Też dają radę. ;-)
    większość zjadanych przeze mnie warzyw i owoców w naprawdę sporych ilościach, do tego jogurty, maślanki, kafiry, świeże soki, figi nie działają na mnie, nawet kiwi, które dawało rade w pierwszych miesiącach, teraz nie daje nic.
    Wcześniej pomagały ciastka musli ale waga po nich poszybowała w górę na wysokość Monte Everest :( bo musiałam ich zjadać 5,6 szt by zadziałały.
    Wypijam 3 litry wody dziennie i też to po prostu nie działa.
    Piję siemię lniane, gęsta papka z ziarenek niemielonych (mąż ma odruch wymiotny gdy widzi, że to jem :D ) trochę pomaga, ale teraz mam te pierniczone hemoroidy i tak mnie wszystko boli, że strach myśleć o załatwianiu się....
    Gin mówi, że dieta nie ma tu znaczenia, że to hormony i albo ktos ma predyspozycje albo nie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:27

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Kobiety, ale jak się cieszę, że nie mam z tym problemu, ani nie wiem co to zgaga... Uffffff

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula jeszcze tydzien temu tez nie wiedzialam co to zgaga i myslalam podobnie, więc jak to sie mowi nie chwal dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:33

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zgagę po czosnku, sosie czosnkowym - unikam tego, jak mogę, ale takiej ciążowej to jeszcze nie miałam. Ag, pozwól się cieszyć póki mogę :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula oby cie ominęło...
    Trzy dni temu nie miałam jeszcze hemoroidów :(

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci życzę zebys tego wogole nie doswiadczyła:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również usta pękają, a zgagę mam od 3 miesiąca ciąży i dosłownie nic mi nie pomaga, wszystko działa chwilowo.
    Hemoroidów współczuję :/
    A ja dzisiaj znalazłam pierwsze rozstępy na brzuchu :( wyć mi się chce. Na biuście i nogach mam i mogę to przeżyć, ale liczyłam że na brzuchu mnie ominą, a jednak ...

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, marne to pocieszenie, ale juz niedlugo! Moze mocna mala kawa pomoże?

Dziewczyny, a testowałyście może, któryś z tych kosmetyków na zimę o których pisze Sroka? Ciekawa jestem tego balsamu do ust.

http://www.srokao.pl/2014/11/kosmetyczne-przygotowania-do-zimy.html

A tak przy okazji produktów polecanych przez Sroczke, widziałam ze zaopatrzyłyście się w Rosmannową serię babydream. Ja używałam na sobie kremu tego różowego do twarzy i tego na niepogodę, jest całkiem dobry pod makijaż, ale średnio pasuje mi ich zapach. Płynu tego różowego do kąpieli chyba aktualnie nie ma bo poluje na niego od kilku miesięcy. A czy któraś z was testowała mydło marsylskie i masło shea? Masło shea testuje na sobie i jestem super zadowolona kupuje na wage w Mydlarni u Franciszka, tylko ono jest zapachowe. Dla bobasa kupie takie dzikie, naturalne. Któraś z was może tez się zaopatrywala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:41

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zaparć to na mnie działają jabłuszka :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie prosze kciuki bo na 18.30 mam USG III trymestru. Mały stresik jest. Mam nadzieje, że wasze kciukaski pomogą :-)

Mi mąż wczoraj kupił gazetki o macierzyństwie... No nie do wiary tematy idealne dla mnie
    Np.

- jak dziecko zmienia rodzinę
    -jak przetrwać ciąże gdy musisz leżeć
    -z cukrzycą w ciąży
    -świąteczne dania dla ciężarnych
    - 3 trym. Przygotowania do porodu :-)

I naprawdę baaaardzo ładnie proszę o kciuki :-)

Ps. Od kiedy jestem na diecie cukrzycowej i jem dużo błonnika, małe posiłki często i o stałych porach, dużo pije zaczęłam jeść pęczak, kasze gryczaną i do każdego posiłku warzywa to załatwiam się codziennie' od czasu do czasu biore czopek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:45

Ag..., jonka91, szpilka, nick nieaktualny, rastafanka, nix lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko trzymamy kciuki ;) koniecznie daj znać po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 16:44

relg8iikn5mn7s8i.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamuśki, znikam zaraz na spotkanie z położną, muszę przyznać, że po wizycie u fryzjera czuję się zdecydowanie lepiej :D piszecie o hemoroidach, ja nie mam zaparć wcale, a jednak i to cholerstwo się mnie czepiło ostatnio, tak to widocznie jest w ciąży. Ja mam posterisan, ale najbardziej pomaga cyclo 3 fort. polecam kupić. Kilka dni kuracji 3x2 tabl i poczujecie ulgę. żeby podtrzymać efekt należałoby zażywać tabsy regularnie, ale już mniejszą dawkę np. 2x1. konsultowałam z ginem już w I trymestrze i pozwolil brać cyclo.
    Buziaki dla Was! :*

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki, ostatnio mam lenia i tak czytam was i zabrać sie nie mogę żeby napisać :-P lenistwo mnie złapało.

Co do zgagi na szczęście nie mam do tej pory chyba tylko z dwa razy mnie złapała, hemoroidy też dają mi spokój :-)

Tak was czytam a wy już kąciki i pokoiki dla dzieciaczków macie porobione i torby popakowane a ja jeszcze nie bo nawet nie myślałam teraz to robić, jedyne co to ciuszki poprane o poprasowane, a wyprawkę do szpitala ciągle kompletujemy.

‹‹ 1332 1333 1334 1335 1336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ