*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
O 18 wizyta prywatna u gina:))ciekawe co powie na to, ze inny lekarz (powiem że na akcji mamo to ja mi Tak powiedzieli Bo nie przyznam się, ze chodzę do dwóch:P )stwierdził że będę mieć dużego synka, 3800 przy porodzie:) zapytam też czy będę w stanie urodzić sn jeśli dziecko okaże się spore.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:01
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A ja nie mogę się zabrać za pranie, a jest tego ogrom.... przynajmniej mam już prawie wszystko zakupione, czekam tylko aż przyjdą moje koszule do karmienia. Biustonosz kupię bliżej porodu, a wozek zamówimy przed świętami.Karolajla wrote:Cześć mamuśki, ostatnio mam lenia i tak czytam was i zabrać sie nie mogę żeby napisać
lenistwo mnie złapało.
Co do zgagi na szczęście nie mam do tej pory chyba tylko z dwa razy mnie złapała, hemoroidy też dają mi spokój
Tak was czytam a wy już kąciki i pokoiki dla dzieciaczków macie porobione i torby popakowane a ja jeszcze nie bo nawet nie myślałam teraz to robić, jedyne co to ciuszki poprane o poprasowane, a wyprawkę do szpitala ciągle kompletujemy.
Obecnie moja głowę trapi poród... mam możliwość wyboru Cc lub Sn i ciągle się waham....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:06
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyNuskaw też mam masło shea te na wagę z Mydlarni Franciszka jak dla mnie jest rewelacyjne! Stosuję tylko na brzuch/boczki/uda żeby uniknąć rozstępów i nawilżyć skórę
ale szczerze mówiąc nie sądzę by było dobre dla maluszka z powodu intensywnego zapachu... Ale Pani w tej mydlarni poleciła mi 100%eko olej ze słodkich migdałów na skórę maluszka, na pupę na odparzenia 
p.s jest bezzapachowyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:12
-
Dziewczyny czy któraś kupowała pościel minky? pytam bo mega mi sie podoba, wydaje się takie mięciutkie i chcę kupić żeby mieć jako 2 komplet, ale zastanawiam się na jakością tego materiału, hmmmm.
Selene piękny głos, miałam ciarki jak słuchałam, a moja Hania urządziła sobie balety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:32
Selene lubi tę wiadomość
-
No więc kolejny krok w przód za nami - Kangurowałam Alicję przez 20 minut skóra do skory. Było cudownie, mimo tych wszystkich rurek i,rureczek. Ala mocno wczepiła się rączkami w moją skore i słodko spała. Z każdym dniem czas kangurowania bedzie sie wydłużać. Cieszę się ogromnie, mogę tez wkładać ręce do inkubatora i wykonywać drobne czynności jak wytarcie buzi

Co do porodu i po porodzie, przyda sie wiecej wody z dziubkiem (na czas gdy ciezko sie podnieść, a u mnie nie było odwiedzin na sali poporodowej) oraz duuuzo podpasek bella mama. Przeprosiłam sie z nimi, do tej pory użyłam chyba 4 opakowania, na poczatku to najchętniej wlozylabym sobie poduszkę miedzy nogi, wiec te materacyki belli to jednak dobry wynalazek. Na pózniej, jak przestanie bolec mozna juz próbować inne, ciensze i nieodksztalcajace sie.
jonka91, szpilka, Anielle, Kawa, kamilaaa_88, Selene, Wiki81, Ag..., zielarka, ania_29, Agus89, nix, MartaKD, rastafanka, OliOla, Malenq, Anutka, Sarnaa, Becia81, kasiakra, MonikaDM, Gwiazdeczka27, Paula44, Goosiaczek2, Cookie, Chanela, Viv78, Maud11, renia83, Bounia, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Ach, Isabelle - to zapewne przeżycie dla ciebie, jak i Ali
W końcu u mamy
Wzruszyłam się i wyobraziłam moją Alę, którą niedługo będę tuliła, ach... Kocham ją tak bardzo, choć jeszcze się nie widziałyśmy, nie dotykałyśmy... Tak długo na nią czekam... <łzy>
A pro po podpasek: Dla mnie te podpaski - wkłady poporodowe to żaden wynalazek, wielokrotnie musiałam ich używać, niestety takie miałam @.
Trochę irytowało mnie to, że się odkształcają i zwijają, a więc teraz zakupiłam 3 paczki różnych firm, zobaczymy co się sprawdzi. Pamiętam, że kiedyś pytałyście o chłonne wkładki na śluz i upławy. U mnie sprawdziły się te rossmanowskie - długie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 17:54
-
obiecany total makeover
pierwsze zdjecie z ogladania domu przed zakupem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da566038c5d6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66ccf56bce8d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b97f37a0fccb.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1de0acab2f6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05b1c9c16a5.jpg
Ag..., jonka91, Kawa, kamilaaa_88, nix, rastafanka, zielarka, Agus89, Becia81, polaola, Chanela, Maud11, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Isabelle o proszę, nie sądziłam że już dzisiaj będziesz przytulać swoje kangurzątko
Cudnie!
Wróciłam właśnie ze spotkania z położną. Chyba jeszcze jedno i na tym zakończymy. Zweryfikowałam z nią wyprawkę, więc już chyba pora zabrać się za konkretne zamówienie na gemini
Aaa.. jedno pytanko do Was - któraś się zastanawiała nad porodem z urządzeniem jakim jest TENS?
U mnie w szpitalu tego nie mają, ale może położna kupi dla swoich podopiecznych...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Nuskaw też mam masło shea te na wagę z Mydlarni Franciszka jak dla mnie jest rewelacyjne! Stosuję tylko na brzuch/boczki/uda żeby uniknąć rozstępów i nawilżyć skórę
ale szczerze mówiąc nie sądzę by było dobre dla maluszka z powodu intensywnego zapachu... Ale Pani w tej mydlarni poleciła mi 100%eko olej ze słodkich migdałów na skórę maluszka, na pupę na odparzenia 
p.s jest bezzapachowy
Ja smaruje wszystko inne niż biust i brzuch.
Uwielbiam nagietkowe na noc na buzię. Mam jeszcze zieloną herbatę i pomarańczę z chilli. Masz rację, dla maluszka nie jest najlepsze przez perfumy i jakiś PEG. Myślałam raczej o tym dzikim maśle shea dla mnie na zimę i dla bobasa.
http://www.mydlarnia.info/dzikie-maslo-czyli-maslo-shea-bio-100g-cat-194-id-672.aspx
O olejku tez słyszałam do masażu idealnie się nadaje
pewnie też się skuszę. Ja i tak wszystko testuje na sobie, bo moja cera jest bardzo wybredna a w dodatku moja mama powiedziała mi ostatnio, że jak byłam niemowlakiem to miałam wysypke i uczulenie po wszystkich kremach, pudrach i oliwkach. Wiec czuje ze skończy się na oleju z pestek winogron i mące ziemniaczanej 
A to mydełko marsylskie to takie:
http://www.mydlarnia.info/szare-mydlo-marsylskie-z-olejkiem-palmowym-cat-194-id-665.aspxWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 18:26
-
i jeszcze najlepsze z paskudnych zdjec z soboty, poczatek 8 miesiaca
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3304585fd0e3.jpg
kamilaaa_88, Agus89, Kawa, MartaKD, rastafanka, zielarka, Becia81, Gwiazdeczka27, Goosiaczek2, Chanela, jonka91, Maud11, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Mi też od 2 tygodni pękają, chyba wina zimniejszej pogody.Mam pomadki ochronne w różnych miejscach, w torebce, na toaletce, przy łóżku,w szlafroku.Mozna też wymasowac szczoteczką do zebów delikatnie przed nałożeniem balsamu.Ag... wrote:czy wam tez tak pękają usta? normalnie od jakiegos tyg to masakra! nie pomaga nawet szminka ochronna, zadne balsamy nic:/
Co do hemoroidów ja miałam po poronieniu i na początku obecnej ciąży, przeszło samo,a to wina hormonów.Trochę używałam posterisan,no i zmieniłam lekko żywienie.Teraz nie mam odpukać. -
to jest myśl! ja używam go do skórek przy paznokciach,więc na usta rewelacja na pewno:)polaola wrote:Ja z ustami tez mam problem a wcale nie wychodze z domu i wpadlam na pomysl by uzyc kremu do brodowawek
jak ma je leczyc to usta tez wyleczy
chyba mi gombraknie do stycznia 
polaola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNuskaw ja zakupiłam serie Babydream z rossa do pielęgnacji, ten Olej z migdałów od Franciszka i parę innych, myślę że więcej nie będę kupowała
chyba że małą coś uczuli to będę szukać dalej 
z tych mydełek koleżanka bardzo polecała z liścia laurowego i z nano srebrem-miała bardzo problematyczną skórę i ponoć pomagało
-
Lokum Alicji

Troszkę niewyraźne, bo robione telefonem.
ania_29, MartaKD, szpilka, Kawa, rastafanka, kamilaaa_88, zielarka, Becia81, Gwiazdeczka27, Paula44, Goosiaczek2, Chanela, jonka91, Maud11, isabelle, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
wrzuciłam na skrzynkę zdjecia tabelki z rozmiarami ubranek niemowlecych, jest wzrost, waga i opis słowny, bo rozne firmy maja roznie, moze ktorejs sie przyda
Agus89, jonka91, kasiakra, lwuska55592, Ewelina88 lubią tę wiadomość