X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus polubiłam bo większość życia mam tak samo..............

Agus89, Maud11 lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja tam nie przepadam za pilingami, maseczkami i innymi bajerami. Rzadko kiedy używam nawet odżywki do włosów (i to takich bez spłukiwania :D) Leń ze mnie pod tym względem straszny. :P
    Baaa nawet się malować nie lubię. :D
    Zawsze miałam w sobie więcej z chłopaka niż z dziewczyny. :D
    o kurcze jak fajnie wiedzieć, że nie jestem sama :)

Malenq, Agus89, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam hemoroidy w pierwszej ciązy i nic nie pękało.

FITop1.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    już po wizycie
    WSZYSTKO JEST SUPER!!!! Mateusz waży już 2019g lekarz przewiduje, że będzie ważył 3700 g ( kawał chłopa, mój mąż ważył też ok. 3800 więc widać ma to po tatusiu )

BPD 81 mm
    HC 298 mm
    AC 280 mm
    FL 65 mm

Jestem PRZESZCZĘŚLIWA RAZEM Z MĘŻEM. 368962fosxje1xzt.gif

Niestety tak jest ułożony, że aby zobaczyć jak wygląda buzia lekarz musiał by mi wywiercić dziurę w plecach, a ja aż tak się nie poświęcę ;)

Lekarz powiedział, że bardzo często u kobiet, które mają pessar tak dzieci się układają, że ciężko jest je podglądać.
    Powiedział również, że w przypadku kobiet chorych na cukrzycę nie przeciąga się porodu tzn. jeżeli nie urodzi kobieta w terminie to od razu bierze się ją na wywołanie i nie czekają tygodnia czy dwóch ( tj.41,42 tygodnia ciąży)

Mateusz jest starszy o 4 dni więc przypuszczalny termin jest na 14.stycznia
    Dodał również , żeby już się nie martwić bo waga 2 kg jest już naprawdę wagą dla noworodka bezpieczną w razie........ nie będę krakać :)

Szyjka 2,2 cm zamknięta pessar trzyma UFFFF :)
    Dziękuję kochanieńkie styczniówki za kciukasy i wszystkim też życzę udanych wizyt USG

Gwiazdeczko superwieści!!! Bardzo się cieszę :)

Dziewczyny ja także mam się czym chwalić :) Dzisiaj wypisali nas ze szpitala! Staś ma około 2000 g, szyjka zamknięta 18 mm :) Lekarz powiedział to samo, co Gwiazdeczce, więc jest z czego się cieszyć!

Jutro przychodzi łóżeczko! Nie sądziłam, że uda mi się jeszcze zobaczyć je na żywo przed porodem :) Trzymam kciuki za wszystkie Mamusie!

jonka91, Nuskaw, Malenq, Agus89, szpilka, Kawa, Wiki81, Chanela, Fucina, Gwiazdeczka27, kamilaaa_88, nix, Becia81, lwuska55592, rastafanka, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróćilam:) moge rodzic SN. cisnienie w normie, naczynko w oku mi pęka bo widac mam slabe zylki wiec duzo witaminy C.
    pogorszylo mi się lewe oko z 0,75 na 1,25 ale powiedziala ze pol roku po porodzie mam przyjsc i wtedy dobierze szkła...noo to dobrze bo ja wlasnie chciałam nowe oksy kupić.

kupil mi małz ten lactolosum max- zobaczymy czy to dziala.wogole pisze na nim max- tez taki macie???

Gwiazdeczko super newsy:D

Malenq, szpilka, Kawa, Fucina, Gwiazdeczka27, Bounia, nix, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ostatnio zrobiłam mieszankę masła kakaowego i oleju arganowego, Fajnie, natłuszcza skórę i jest dobrym podkładem do masaśu szczotą :D
    Piszecie o maśle Shea, mam takowe w domu, takie naturalne, zapach jednak mnie odstrasza :/ jest zbyt dziki :D :D :D wytacham je dziś z szafki może zmieszam z jakimś innym olejem i przysposobię :D

uwielbiam olejek arganowy :) smaruje sie nim cala :)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell cudowna wiadomość aż się wzruszyłam super, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.
    Gwiazdeczka gratuluje udanej wizyty
    szpilka,agus fajnie zdjęcia i apartamenty imponujące.

Dziewczyny mam takie pytanie czy któreś z waszych maluchów w 32t waży 1800? bo się kurcze zaczynam zastanawiać czy wszystko jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:44

szpilka, Gwiazdeczka27, Becia81 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mial na jednym USG w 31+4 1630g, tydzien pozniej 2100. rozny lekarz, rozne sprzety, granica błędu. Wszystko OK:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja tam nie przepadam za pilingami, maseczkami i innymi bajerami. Rzadko kiedy używam nawet odżywki do włosów (i to takich bez spłukiwania :D) Leń ze mnie pod tym względem straszny. :P
    Baaa nawet się malować nie lubię. :D
    Zawsze miałam w sobie więcej z chłopaka niż z dziewczyny. :D

Ja to zapał tylko mam taki wielki. Chętnie bym poleżala w błocie i owinęła folia spożywczą, jak to parodiował młody Stuhr, ale szkoda czasu ;-) Natomiast raz na jakiś czas kawkę na ciałko wmasować się staram, bo daje taki piorunujący efekt, że się później nadziwić nie mogę jaka jestem gładka ;-)

Agus89 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wróćilam:) moge rodzic SN. cisnienie w normie, naczynko w oku mi pęka bo widac mam slabe zylki wiec duzo witaminy C.
    pogorszylo mi się lewe oko z 0,75 na 1,25 ale powiedziala ze pol roku po porodzie mam przyjsc i wtedy dobierze szkła...noo to dobrze bo ja wlasnie chciałam nowe oksy kupić.

kupil mi małz ten lactolosum max- zobaczymy czy to dziala.wogole pisze na nim max- tez taki macie???

Gwiazdeczko super newsy:D
    Ag ja dawałam z polecenia pediatry synkowi bardzo długo ten syrop przez pierwsze lata. I zwykły i max. Działał super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:35

Ag... lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej mamie się nudzi- robi Kostkowi czapki i buty:D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c460b45d0c51.jpg

zielarka, ania_29, Paula44, Agus89, Wiki81, MartaKD, Gwiazdeczka27, szpilka, Maud11, Kawa, renia83, Malenq, Becia81, polaola, lwuska55592, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne, też robię takie czapeczki na szydełku :D

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie potrafie:/ za to jak bylam mała to chodziłam TYLKO w swterach robionych na drutach:)
    a teraz mama wszystko- obrusy, serwetki, butki, czapki. Sztrykuje, obszywa.
    Zazroszcze talentu i cierpliwosci kazdej, ktora potrafi:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, powiedz jak Ci w tym Bielańskim jest?

wracam właśnie z wizyty u Profesora i tak się "powoli" zaczynam zastanawiać czy rodzić "u niego" czy na Wołoskiej gdzie też mam lekarza. Jeden i drugi szpital ma średnie opinie (na stronce gdzierodzić.pl) - część dziewczyn wychwala, część zdecydowanie odradza, więc na podstawie tych wpisów niewiele się da wywnioskować.
    Byłam kiedyś na IP na Wołoskiej i było mooocno średnio (pomijając poźniejsze wsparcie mojego lekarza - on był super - no ale nie moge liczyć na to że zawsze wceluje w jego dyżur), w Bielańskim z kolei miałam wrażenie większej życzliwości personelu - no ale byłam tam na 5 minutowej wizycie, więc niewiele mi to powinno pewnie mówić.
    Może ktoś jeszcze coś jest w stanie powiedzieć na temat tych szpitali?

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78- ja nie powiem ci nic na temat TYCH szpitali. ALe prawda jesst taka ze na temat KAZDEGO szpitala są ZAWSZE opinie dobre i złe.
    JAk jest wszystko OK to najgorsza szopa dostanie złote opinie, gorzej jak cos jest nie tak i wtedy szuka sie dziury w całym. Kazdy pacjent to inny przypadek i duzo zalezy tez od lekarzy/ personel na jaki sie trafi.

Ze swiecą szukac szpitali ze 100% idealna opinia.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:07

Wiki81, Gwiazdeczka27, szpilka, Kawa, Paula44, Becia81, rastafanka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0751576adfd.jpg

Spokojnej nocki!

zielarka, Chanela, Ag..., Fucina, MartaKD, Wiki81, Gwiazdeczka27, szpilka, kamilaaa_88, Maud11, Kawa, Bounia, Becia81, rastafanka, Anutka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak juz dzis był dzien pięknosci- czyt wyjscie do lekarza:D to trzeba to uwiecznic:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d315ff2543f6.jpg

aaaale mam małe cycki:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:18

zielarka, Goosiaczek2, szpilka, Agus89, Chanela, Fucina, Viv78, MartaKD, Wiki81, Gwiazdeczka27, kamilaaa_88, Maud11, Kawa, Bounia, renia83, isabelle, Paula44, ania_29, Becia81, lwuska55592, rastafanka, jonka91, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ale zajebiaszcza czapa sama taką bym nosiła :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się też wam pochwalę dzisiaj rozmawiałam z teściową tak od serca i uświadomiłam jej jakie mamy plany na nowy rok że chcemy kupić mieszkanie i się wyprowadzić. Kurcze kobitka bardzo się zdziwiła myślała że będziemy tu mieszkać. Ale ja jej powiedziałam co mi leży na serduchu, że nie wyobrażamy sobie mieszkać na dwóch pokojach całe życie że chce mieć własną kuchnie (kuchnie prowizoryczną mam ale bez dostępu do bieżącej wody wiec lipa), łazienkę no ogólnie całą górę chcemy mieć. A nie będziemy w nieskończoność czekać kiedy oni się zdecydują żeby nam ją dali. Tutaj kwestia jest taka, ze mojego męża brat wyprowadził się z domu bo wpadł z dziewczyną teściowa twierdzi że jeśli nie sfinalizują swojego związku to górą musimy się podzielić razem z nim i tak jeden duży pokój stoi bez użytku. No ale kurcze my nie będziemy czekać w nieskończoność a im na ta chwilę jest dobrze tak jak teraz.
    Dałam kobiecie do myślenia ale czasami trzeba oczy otworzyć bo inaczej się nie da.
    Sorki ze tak zaśmiecam forum ale chciałam się wygadać.

Wiki81, Kawa, Kawa, Becia81, lwuska55592, jonka91 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1335 1336 1337 1338 1339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ