X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś co patrzę na Twoje zdjęcia to zawsze zazdroszczę tych długich włosów.. piękny bebolek :*

Agus89 lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio zrobiłam mieszankę masła kakaowego i oleju arganowego, Fajnie, natłuszcza skórę i jest dobrym podkładem do masaśu szczotą :D
    Piszecie o maśle Shea, mam takowe w domu, takie naturalne, zapach jednak mnie odstrasza :/ jest zbyt dziki :D :D :D wytacham je dziś z szafki może zmieszam z jakimś innym olejem i przysposobię :D

Nuskaw lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    wrzuciłam na skrzynkę zdjecia tabelki z rozmiarami ubranek niemowlecych, jest wzrost, waga i opis słowny, bo rozne firmy maja roznie, moze ktorejs sie przyda

To z Teskowych ubranek??

Rozmiarami nie ma się co sugerować bo r56 nie oznacza że te ubranka się nadają dla dzieci które się urodziły do 56cm. (a wiele osób tak myśli) Najlepiej rozłożyć i ocenic na oko :)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    To z Teskowych ubranek??

Rozmiarami nie ma się co sugerować bo r56 nie oznacza że te ubranka się nadają dla dzieci które się urodziły do 56cm. (a wiele osób tak myśli) Najlepiej rozłożyć i ocenic na oko :)
    wiem, ale głównie chodziło mi o to, ze rozne firmy róznie oznaczaja, miesiacami, wzrostem lub waga, szczególnie jak mamy cos z sh i można dzieki takiej zbiorczej tabeli wstepnie je jakos sklasyfikowac, bo potem i tak na oko trzeba je sobie wlozyc na kupkę z bardzo malutkimi, malutkimi lub troche wiekszymi w miare jak nasze dzieciaczki beda wyrastac

tak z tescowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:09

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do domowych kosmetyków uwielbiam peeling z mielonej kawy ze szczyptą cynamonu. Efekt jest powalający, zwłaszcza zapaćkanej łazienki. :-) Czy któraś robiła może w ciąży taki peeling? Ja bym zrobiła ale zastanawiam się czy za dużo kofeiny nie dostanie się przez skórę do małego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię peelingi z kawy, ale z zaparzonej-opróżniam zbiornik ekspressu do kawy i mam full słoiczek. Zawsze masuję tym buzie, brzuch, biust, pupę i uda :) Po spłukaniu daje masło wanilliowe i mmm relaks :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka mnie właśnie irytuje ta cała rozmiarówka np newborn-50r, albo 0-3mies, a najbardziej ta z lidla:/ 62/68 które jest olbrzymie!

Becia81 lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:07

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ja robię peelingi z kawy, ale z zaparzonej-opróżniam zbiornik ekspressu do kawy i mam full słoiczek. Zawsze masuję tym buzie, brzuch, biust, pupę i uda :) Po spłukaniu daje masło wanilliowe i mmm relaks :)

Czuję, że jutro sprawie sobie domowe spa! :-) A mąż potem wypucuje łazienkę :-)

Kawa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Czuję, że jutro sprawie sobie domowe spa! :-) A mąż potem wypucuje łazienkę :-)

To jeszcze zapodaj sobie olej rycynowy na skórę głowy i Biowax na resztę włosów :D

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po wizycie
    WSZYSTKO JEST SUPER!!!! Mateusz waży już 2019g lekarz przewiduje, że będzie ważył 3700 g ( kawał chłopa, mój mąż ważył też ok. 3800 więc widać ma to po tatusiu )

BPD 81 mm
    HC 298 mm
    AC 280 mm
    FL 65 mm

Jestem PRZESZCZĘŚLIWA RAZEM Z MĘŻEM. 368962fosxje1xzt.gif

Niestety tak jest ułożony, że aby zobaczyć jak wygląda buzia lekarz musiał by mi wywiercić dziurę w plecach, a ja aż tak się nie poświęcę ;)

Lekarz powiedział, że bardzo często u kobiet, które mają pessar tak dzieci się układają, że ciężko jest je podglądać.
    Powiedział również, że w przypadku kobiet chorych na cukrzycę nie przeciąga się porodu tzn. jeżeli nie urodzi kobieta w terminie to od razu bierze się ją na wywołanie i nie czekają tygodnia czy dwóch ( tj.41,42 tygodnia ciąży)

Mateusz jest starszy o 4 dni więc przypuszczalny termin jest na 14.stycznia
    Dodał również , żeby już się nie martwić bo waga 2 kg jest już naprawdę wagą dla noworodka bezpieczną w razie........ nie będę krakać :)

Szyjka 2,2 cm zamknięta pessar trzyma UFFFF :)
    Dziękuję kochanieńkie styczniówki za kciukasy i wszystkim też życzę udanych wizyt USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:34

Becia81, OliOla, szpilka, Wiki81, kasiakra, Kawa, Malenq, rastafanka, Nuskaw, zielarka, Agus89, Paula44, Chanela, marrtka, Bounia, jonka91, Ag..., Fucina, kamilaaa_88, isabelle, lwuska55592, waszka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola ja brałam fembion 2, miesiąc temu lekarz kazał zmienić na pregnę plus, mówił, ze w fembionie jest cała tablica pierwiastków, a w pregnie tyle ile trzeba, ale pewnie co lekarz, to opinia.

Gwiazdeczka, ale masz wielkiego chłopa!! super, że po wizycie ok!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:37

• szpilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Szpilka mnie właśnie irytuje ta cała rozmiarówka np newborn-50r, albo 0-3mies, a najbardziej ta z lidla:/ 62/68 które jest olbrzymie!
    tylko to 0-3 to najczesciej jest bardziej jak 62 a newborn jak 0-0 i takich ciuszkow u mnie w sh w ogole nie uswiadczysz

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Dziewczyny wiem, że ten temat już był ale cieżko go już przy takiej ilości postów znaleźć :)
    powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy? Właśnie mi się kończą (Prenatal) i nie wiem czy zmieniać czy pozostać przy tych samych. jak długo powinno się je jeść po porodzie?
    Podobno przez caly okres karmienia powinno sie zazywac witaminy

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    To jeszcze zapodaj sobie olej rycynowy na skórę głowy i Biowax na resztę włosów :D

Kiedyś robiłam maseczkę na włosy właśnie z olejkiem rycynowym, oliwą i zoltkiem. Włosy super ożywione, ale ten jajeczny smród... :-(

Gwiazdeczko27 super wieści dla słodkich mam niesiesz! Cieszę się, że wszystko w porządku. Mam nadzieje, ze nasi chłopcy wyjdą na świat w terminie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag się pewnie bada już u okulisty! :)) Czekamy na wieści

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Kiedyś robiłam maseczkę na włosy właśnie z olejkiem rycynowym, oliwą i zoltkiem. Włosy super ożywione, ale ten jajeczny smród... :-(

Samą rycyną robię, jajca nie zdzierżę :P

szpilka, Nuskaw lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko wspaniałe wieści :D jedziemy łeb w łeb :D dzieci nasze podobne są i sytuacje ciążowe też :) trzymam za Was kciuki :D

Też lubiłam piling kawowy ale robiłam go na starym mieszkaniu, gdzie mieliśmy dużą kabinę prysznicową, zamykałam się i tylko tam było czarno :D potem spłukałam wszystko i po kłopocie.Teraz zaświniłabym cała łazienkę więc robię piling solny lub cukrowy z róznymi olejkami.
    Mam tez rękawicę kessa z Maroka :D to jest dopiero wynalazek, tyle, że tak naprawdę to działa po uprzednim porządnym wymoczeniu się, a od początku ciąży nie brałam kąpieli tylko prysznic :/ więc czekam na kessa z utęsknieniem, bo nic, żaden piling nie zdziera tak starej skóry co to CÓŚ :D
    Teraz jade na szczocie z włosia, zadek olejuję i szoruję :D

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Hej. Ja czekam na ktg. Zobaczę co wyjdzie.
    Zielarka tydzień do wizyty z hemoroidami to wieczność. Jak boli ti musi pęknąć i pójdzie krew ale to dobrze. Przyniesie Ci to ulgę. Wtedy przyschnie i będzie ok.
    Dżizas, nie strasz, że to ma pęknąć!!!! Nie chcę żadnej krwi!!!! W psychiatryku wyląduję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:03

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie przepadam za pilingami, maseczkami i innymi bajerami. Rzadko kiedy używam nawet odżywki do włosów (i to takich bez spłukiwania :D) Leń ze mnie pod tym względem straszny. :P
    Baaa nawet się malować nie lubię. :D
    Zawsze miałam w sobie więcej z chłopaka niż z dziewczyny. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:04

Malenq, Goosiaczek2, Maud11, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ