*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio zrobiłam mieszankę masła kakaowego i oleju arganowego, Fajnie, natłuszcza skórę i jest dobrym podkładem do masaśu szczotą

Piszecie o maśle Shea, mam takowe w domu, takie naturalne, zapach jednak mnie odstrasza
jest zbyt dziki
wytacham je dziś z szafki może zmieszam z jakimś innym olejem i przysposobię 
Nuskaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:wrzuciłam na skrzynkę zdjecia tabelki z rozmiarami ubranek niemowlecych, jest wzrost, waga i opis słowny, bo rozne firmy maja roznie, moze ktorejs sie przyda
To z Teskowych ubranek??
Rozmiarami nie ma się co sugerować bo r56 nie oznacza że te ubranka się nadają dla dzieci które się urodziły do 56cm. (a wiele osób tak myśli) Najlepiej rozłożyć i ocenic na oko
-
wiem, ale głównie chodziło mi o to, ze rozne firmy róznie oznaczaja, miesiacami, wzrostem lub waga, szczególnie jak mamy cos z sh i można dzieki takiej zbiorczej tabeli wstepnie je jakos sklasyfikowac, bo potem i tak na oko trzeba je sobie wlozyc na kupkę z bardzo malutkimi, malutkimi lub troche wiekszymi w miare jak nasze dzieciaczki beda wyrastacKawa wrote:To z Teskowych ubranek??
Rozmiarami nie ma się co sugerować bo r56 nie oznacza że te ubranka się nadają dla dzieci które się urodziły do 56cm. (a wiele osób tak myśli) Najlepiej rozłożyć i ocenic na oko
tak z tescowychWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:09
-
nick nieaktualnyCo do domowych kosmetyków uwielbiam peeling z mielonej kawy ze szczyptą cynamonu. Efekt jest powalający, zwłaszcza zapaćkanej łazienki.
Czy któraś robiła może w ciąży taki peeling? Ja bym zrobiła ale zastanawiam się czy za dużo kofeiny nie dostanie się przez skórę do małego.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKawa wrote:Ja robię peelingi z kawy, ale z zaparzonej-opróżniam zbiornik ekspressu do kawy i mam full słoiczek. Zawsze masuję tym buzie, brzuch, biust, pupę i uda
Po spłukaniu daje masło wanilliowe i mmm relaks 
Czuję, że jutro sprawie sobie domowe spa!
A mąż potem wypucuje łazienkę
Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
już po wizycie
WSZYSTKO JEST SUPER!!!! Mateusz waży już 2019g lekarz przewiduje, że będzie ważył 3700 g ( kawał chłopa, mój mąż ważył też ok. 3800 więc widać ma to po tatusiu )
BPD 81 mm
HC 298 mm
AC 280 mm
FL 65 mm
Jestem PRZESZCZĘŚLIWA RAZEM Z MĘŻEM.
Niestety tak jest ułożony, że aby zobaczyć jak wygląda buzia lekarz musiał by mi wywiercić dziurę w plecach, a ja aż tak się nie poświęcę
Lekarz powiedział, że bardzo często u kobiet, które mają pessar tak dzieci się układają, że ciężko jest je podglądać.
Powiedział również, że w przypadku kobiet chorych na cukrzycę nie przeciąga się porodu tzn. jeżeli nie urodzi kobieta w terminie to od razu bierze się ją na wywołanie i nie czekają tygodnia czy dwóch ( tj.41,42 tygodnia ciąży)
Mateusz jest starszy o 4 dni więc przypuszczalny termin jest na 14.stycznia
Dodał również , żeby już się nie martwić bo waga 2 kg jest już naprawdę wagą dla noworodka bezpieczną w razie........ nie będę krakać
Szyjka 2,2 cm zamknięta pessar trzyma UFFFF
Dziękuję kochanieńkie styczniówki za kciukasy i wszystkim też życzę udanych wizyt USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:34
Becia81, OliOla, szpilka, Wiki81, kasiakra, Kawa, Malenq, rastafanka, Nuskaw, zielarka, Agus89, Paula44, Chanela, marrtka, Bounia, jonka91, Ag..., Fucina, kamilaaa_88, isabelle, lwuska55592, waszka88, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliola ja brałam fembion 2, miesiąc temu lekarz kazał zmienić na pregnę plus, mówił, ze w fembionie jest cała tablica pierwiastków, a w pregnie tyle ile trzeba, ale pewnie co lekarz, to opinia.
Gwiazdeczka, ale masz wielkiego chłopa!! super, że po wizycie ok!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:37
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
tylko to 0-3 to najczesciej jest bardziej jak 62 a newborn jak 0-0 i takich ciuszkow u mnie w sh w ogole nie uswiadczyszKawa wrote:Szpilka mnie właśnie irytuje ta cała rozmiarówka np newborn-50r, albo 0-3mies, a najbardziej ta z lidla:/ 62/68 które jest olbrzymie!
-
Podobno przez caly okres karmienia powinno sie zazywac witaminyOliOla wrote:Dziewczyny wiem, że ten temat już był ale cieżko go już przy takiej ilości postów znaleźć

powiedzcie mi jakie bierzecie witaminy? Właśnie mi się kończą (Prenatal) i nie wiem czy zmieniać czy pozostać przy tych samych. jak długo powinno się je jeść po porodzie? -
nick nieaktualnyKawa wrote:To jeszcze zapodaj sobie olej rycynowy na skórę głowy i Biowax na resztę włosów

Kiedyś robiłam maseczkę na włosy właśnie z olejkiem rycynowym, oliwą i zoltkiem. Włosy super ożywione, ale ten jajeczny smród...
Gwiazdeczko27 super wieści dla słodkich mam niesiesz! Cieszę się, że wszystko w porządku. Mam nadzieje, ze nasi chłopcy wyjdą na świat w terminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:50
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczko wspaniałe wieści
jedziemy łeb w łeb
dzieci nasze podobne są i sytuacje ciążowe też
trzymam za Was kciuki 
Też lubiłam piling kawowy ale robiłam go na starym mieszkaniu, gdzie mieliśmy dużą kabinę prysznicową, zamykałam się i tylko tam było czarno
potem spłukałam wszystko i po kłopocie.Teraz zaświniłabym cała łazienkę więc robię piling solny lub cukrowy z róznymi olejkami.
Mam tez rękawicę kessa z Maroka
to jest dopiero wynalazek, tyle, że tak naprawdę to działa po uprzednim porządnym wymoczeniu się, a od początku ciąży nie brałam kąpieli tylko prysznic
więc czekam na kessa z utęsknieniem, bo nic, żaden piling nie zdziera tak starej skóry co to CÓŚ 
Teraz jade na szczocie z włosia, zadek olejuję i szoruję
Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
Dżizas, nie strasz, że to ma pęknąć!!!! Nie chcę żadnej krwi!!!! W psychiatryku wyląduję!Wiki81 wrote:Hej. Ja czekam na ktg. Zobaczę co wyjdzie.
Zielarka tydzień do wizyty z hemoroidami to wieczność. Jak boli ti musi pęknąć i pójdzie krew ale to dobrze. Przyniesie Ci to ulgę. Wtedy przyschnie i będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:03
-
Ja tam nie przepadam za pilingami, maseczkami i innymi bajerami. Rzadko kiedy używam nawet odżywki do włosów (i to takich bez spłukiwania
) Leń ze mnie pod tym względem straszny. 
Baaa nawet się malować nie lubię.
Zawsze miałam w sobie więcej z chłopaka niż z dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:04
Malenq, Goosiaczek2, Maud11, rastafanka lubią tę wiadomość