Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Viv78- ja nie powiem ci nic na temat TYCH szpitali. ALe prawda jesst taka ze na temat KAZDEGO szpitala są ZAWSZE opinie dobre i złe.
    JAk jest wszystko OK to najgorsza szopa dostanie złote opinie, gorzej jak cos jest nie tak i wtedy szuka sie dziury w całym. Kazdy pacjent to inny przypadek i duzo zalezy tez od lekarzy/ personel na jaki sie trafi.

Ze swiecą szukac szpitali ze 100% idealna opinia.

no wiem właśnie, dzięki Ag..., same zadowolone widziałam w szpitalu Medicover... :) no ale to jest kosmos cenowy, no i ciekawe czy są przygotowani na różne ewentualności, odpukać. Byłam pare razy u różnych lekarzy w Medi - a w gabinetach nawet USG nie było, wiadomo - szpital to co innego, ale...
    z drugiej strony ponad 70% cięć krocza, brrr, albo warczące położne które wciskają dziecku butelkę zamiast pomóc w KP

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv apropo medicover mysle ze jak ktos placi 10 czy 20tys za porod to nie napisze nic zlego bo mu bedzie głupio ze wydal tyle kasy a i tak cos bylo nie tak:P

w PL są podobno 2 szpitale prywatne gdzie jest 2 st referencyjnosci ( łódz i wawa jak dobrze pamietam)- a ja jestem zdania ze ladna sala i plazma na scianie mi dziecka nie uratuje, a ja akurat trafialam i na lekarzy i personel super w obu szpitalach i to sie dla mnie liczylo.

Fajny art byl w wysokich obsacach extra w pazdzierniku o porodach w panst i pryw szpitalach i duzo tam o tym pisalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:39

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Wiki, powiedz jak Ci w tym Bielańskim jest?
    Viv generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim miescie na pewno nie chciałabym rodzic. Jak wszędzie można sie do czegoś przyczepić. Miałam sie np zgłosić W pon do szpitala na pobranie krwi do transfuzji i we wrotek zabieg a w pon nie zrobili nic we wtorek powiedzieli ze w sr pobranie i w czw dopiero kordocenteza. Ale później wyszły skurcze to sie mną zajęli. Jutro mam rozmowę z dr, coś chcą mi leczenie zmienić co mnie zdenerwowało bo to z oszczędności. Teraz nie mam skurczy na ktg.

Podsumowując jestem zadowolona z opieki tu. Jeszcze jestem. Powiem po porodzie dopiero co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:43

Ag..., Viv78 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Viv generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim miescie na pewno nie chciałaby rodzic. Jak wszędzie można sie do czegoś przyczepić. Miałam sie no zgłosić W pon do szpitala na pobranie krwi do transfuzji i we wrotek zabieg a w pon nie zrobili nic we wtorek powiedzieli ze w sr pobranie i w czw dopiero kordocenteza. Ale później wyszły skurcze to sie mną zajęli. Jutro mam rozmowę z dr, coś chcą mi leczenie zmienić co mnie zdenerwowało bo to z oszczędności. Teraz nie mam skurczy na ktg.

Podsumowując jestem zadowolona z opieki tu. Jeszcze jestem. Powiem po porodzie dopiero co i jak.

oby tak zostało:) jak jestes juz "stałą pacjentką" to tez podejscie inne mają lekarki/ pielegniarki do tych dziewczyn co juz znają:)
    I nie daj sie- walcz o to co najlepsze dla Was. Mi tez kazdy lekarz atosiban wypominal ze drogi lek, do tego stopnia ze juz nie wiem czy cegielki na szpital nie chcieli.
    Drogi ale dobry i skuteczny- w dupie mialam gadanie:) wiec nie przejmuj sie i działaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:46

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wiki, mam nadzieję że wszystko będzie super i niebawem wrócisz do Rodzinki, trzymaj się!
    jestem jakieś 2 tygodnie za Tobą, zobaczymy, może jeszcze dam rade poczekać na opinie :)
    chociaż szyjka sie skraca, a mała ustawiona elegancko do wyjścia, zakaz seksu, jeśli mamy dotrwać do stycznia. Chłop się ucieszył, czujecie? ... No niektórzy tak mają, ehhh ;)p

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała mieć wybór w którym szpitalu chcę rodzić. Niestety nie jest mi to pisane. :D Mam tylko jeden, który nie cieszy się dobrą opinią i nie mają zzo. :P Tylko gaz rozweselający, także na pewno będzie wesoło. :D

Jutro mam wizytę u endokrynologa. Zobaczymy co mi powie ciekawego. Pewnie zwiększy dawkę euthyroxu..

Dobranoc i spokojnej nocy. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:

Dziewczyny mam takie pytanie czy któreś z waszych maluchów w 32t waży 1800? bo się kurcze zaczynam zastanawiać czy wszystko jest ok

Gosiaczku mój maluszek tyle ważył, to prawidłowa waga.

Becia81 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag moje cycuchy też takie małe ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, ja chcę taką czapkę dla Ali! Dlaczego nikt w mojej rodzinie nie robi na drutach, szydełku etc... :( Czapa wymiata!!!!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Ag moje cycuchy też takie małe ;)
    Moje tez... Ale to dobrze nie będzie może rozstępów po ciąży

renia83, Ag... lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki i co mówią lekarze???

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...po średnio przespanej nocy....moja mała śpi w kratkę....i dzisiejszej nocy nie wiem czy zmrużyła oczka, bo szalała jak na jakiejś imprezce...............

Ag... to się ciesz, że masz małe ()() bo u mnie rozstępy się czają....
    a czapka śliczna....

Gratulacje z udanych wizyt:)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę wiki,że zycie szpitalne się wczesnie zaczyna:)
    ja wstałam o 7 i mam zamiar zaraz obejrzec ostatni odcinek Lekarzy w tym sezonie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 32 tygodniu ciąży
    (31 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Do przodu!!

Malenq, zielarka, Wiki81, Ag..., lwuska55592, polaola, rastafanka, Chanela, Agus89, nix, jonka91, Paula44, Kawa, Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Wiki i co mówią lekarze???
    Czekam niecierpliwie na wizytę. Po 10 dam znać. Miłego dnia

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    widzę wiki,że zycie szpitalne się wczesnie zaczyna:)
    ja wstałam o 7 i mam zamiar zaraz obejrzec ostatni odcinek Lekarzy w tym sezonie.
    Zabrały mnie dzisiaj tak rano na pobranie krwi. Fajna pobudka :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:15

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:D
    a ja mam takie mdłosci, ze te z I trym to był pikus:p
    Wiki daj update po wizycie:)
    Milego dnia:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    a u mnie...

Jesteś w 32 tygodniu ciąży
    (31 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Ja już po pobraniu krwi i oddaniu siuśków. Ile się musiałam nagimnastykować, żeby ominąć globulkowy syf. Trzeba było nie wkładać na noc :P

Wczoraj na wizycie położna pokazywałam nam jak kąpać, mąż dzielnie próbował, potem zmienił lalce pieluchę i ubrał. Nawet trzymał do odbicia, no ale lalce się nie odbiło :D

Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:25

Becia81, Wiki81, jonka91, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! 49.gif

W miarę się wyspałam :) Zamieniliśmy się miejscami w łóżku i mimo że kot mnie budził, to nie musiałam podrywać swojego brzucha i tyłka żeby otworzyć mu okno :D Za to jak to często bywa - śniły mi się durnoty. M.in. przemalowałam plac zabaw w centrum miasta, bo mi się nie podobał. Na miętowo! :D

Ag..., Chanela, Agus89, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka mamy ten sam dzień ciąży:))

marrtka lubi tę wiadomość

‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ