X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Viv78- ja nie powiem ci nic na temat TYCH szpitali. ALe prawda jesst taka ze na temat KAZDEGO szpitala są ZAWSZE opinie dobre i złe.
    JAk jest wszystko OK to najgorsza szopa dostanie złote opinie, gorzej jak cos jest nie tak i wtedy szuka sie dziury w całym. Kazdy pacjent to inny przypadek i duzo zalezy tez od lekarzy/ personel na jaki sie trafi.

Ze swiecą szukac szpitali ze 100% idealna opinia.

no wiem właśnie, dzięki Ag..., same zadowolone widziałam w szpitalu Medicover... :) no ale to jest kosmos cenowy, no i ciekawe czy są przygotowani na różne ewentualności, odpukać. Byłam pare razy u różnych lekarzy w Medi - a w gabinetach nawet USG nie było, wiadomo - szpital to co innego, ale...
    z drugiej strony ponad 70% cięć krocza, brrr, albo warczące położne które wciskają dziecku butelkę zamiast pomóc w KP

• Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv apropo medicover mysle ze jak ktos placi 10 czy 20tys za porod to nie napisze nic zlego bo mu bedzie głupio ze wydal tyle kasy a i tak cos bylo nie tak:P

w PL są podobno 2 szpitale prywatne gdzie jest 2 st referencyjnosci ( łódz i wawa jak dobrze pamietam)- a ja jestem zdania ze ladna sala i plazma na scianie mi dziecka nie uratuje, a ja akurat trafialam i na lekarzy i personel super w obu szpitalach i to sie dla mnie liczylo.

Fajny art byl w wysokich obsacach extra w pazdzierniku o porodach w panst i pryw szpitalach i duzo tam o tym pisalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:39

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Wiki, powiedz jak Ci w tym Bielańskim jest?
    Viv generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim miescie na pewno nie chciałabym rodzic. Jak wszędzie można sie do czegoś przyczepić. Miałam sie np zgłosić W pon do szpitala na pobranie krwi do transfuzji i we wrotek zabieg a w pon nie zrobili nic we wtorek powiedzieli ze w sr pobranie i w czw dopiero kordocenteza. Ale później wyszły skurcze to sie mną zajęli. Jutro mam rozmowę z dr, coś chcą mi leczenie zmienić co mnie zdenerwowało bo to z oszczędności. Teraz nie mam skurczy na ktg.

Podsumowując jestem zadowolona z opieki tu. Jeszcze jestem. Powiem po porodzie dopiero co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:43

Ag..., Viv78 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Viv generalnie jestem bardzo zadowolona. W moim miescie na pewno nie chciałaby rodzic. Jak wszędzie można sie do czegoś przyczepić. Miałam sie no zgłosić W pon do szpitala na pobranie krwi do transfuzji i we wrotek zabieg a w pon nie zrobili nic we wtorek powiedzieli ze w sr pobranie i w czw dopiero kordocenteza. Ale później wyszły skurcze to sie mną zajęli. Jutro mam rozmowę z dr, coś chcą mi leczenie zmienić co mnie zdenerwowało bo to z oszczędności. Teraz nie mam skurczy na ktg.

Podsumowując jestem zadowolona z opieki tu. Jeszcze jestem. Powiem po porodzie dopiero co i jak.

oby tak zostało:) jak jestes juz "stałą pacjentką" to tez podejscie inne mają lekarki/ pielegniarki do tych dziewczyn co juz znają:)
    I nie daj sie- walcz o to co najlepsze dla Was. Mi tez kazdy lekarz atosiban wypominal ze drogi lek, do tego stopnia ze juz nie wiem czy cegielki na szpital nie chcieli.
    Drogi ale dobry i skuteczny- w dupie mialam gadanie:) wiec nie przejmuj sie i działaj:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 21:46

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Wiki, mam nadzieję że wszystko będzie super i niebawem wrócisz do Rodzinki, trzymaj się!
    jestem jakieś 2 tygodnie za Tobą, zobaczymy, może jeszcze dam rade poczekać na opinie :)
    chociaż szyjka sie skraca, a mała ustawiona elegancko do wyjścia, zakaz seksu, jeśli mamy dotrwać do stycznia. Chłop się ucieszył, czujecie? ... No niektórzy tak mają, ehhh ;)p

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała mieć wybór w którym szpitalu chcę rodzić. Niestety nie jest mi to pisane. :D Mam tylko jeden, który nie cieszy się dobrą opinią i nie mają zzo. :P Tylko gaz rozweselający, także na pewno będzie wesoło. :D

Jutro mam wizytę u endokrynologa. Zobaczymy co mi powie ciekawego. Pewnie zwiększy dawkę euthyroxu..

Dobranoc i spokojnej nocy. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:

Dziewczyny mam takie pytanie czy któreś z waszych maluchów w 32t waży 1800? bo się kurcze zaczynam zastanawiać czy wszystko jest ok

Gosiaczku mój maluszek tyle ważył, to prawidłowa waga.

Becia81 lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag moje cycuchy też takie małe ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, ja chcę taką czapkę dla Ali! Dlaczego nikt w mojej rodzinie nie robi na drutach, szydełku etc... :( Czapa wymiata!!!!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Ag moje cycuchy też takie małe ;)
    Moje tez... Ale to dobrze nie będzie może rozstępów po ciąży

renia83, Ag... lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki i co mówią lekarze???

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...po średnio przespanej nocy....moja mała śpi w kratkę....i dzisiejszej nocy nie wiem czy zmrużyła oczka, bo szalała jak na jakiejś imprezce...............

Ag... to się ciesz, że masz małe ()() bo u mnie rozstępy się czają....
    a czapka śliczna....

Gratulacje z udanych wizyt:)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę wiki,że zycie szpitalne się wczesnie zaczyna:)
    ja wstałam o 7 i mam zamiar zaraz obejrzec ostatni odcinek Lekarzy w tym sezonie.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 32 tygodniu ciąży
    (31 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Do przodu!!

Malenq, zielarka, Wiki81, Ag..., lwuska55592, polaola, rastafanka, Chanela, Agus89, nix, jonka91, Paula44, Kawa, Ewelina88, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Wiki i co mówią lekarze???
    Czekam niecierpliwie na wizytę. Po 10 dam znać. Miłego dnia

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    widzę wiki,że zycie szpitalne się wczesnie zaczyna:)
    ja wstałam o 7 i mam zamiar zaraz obejrzec ostatni odcinek Lekarzy w tym sezonie.
    Zabrały mnie dzisiaj tak rano na pobranie krwi. Fajna pobudka :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:15

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:D
    a ja mam takie mdłosci, ze te z I trym to był pikus:p
    Wiki daj update po wizycie:)
    Milego dnia:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    a u mnie...

Jesteś w 32 tygodniu ciąży
    (31 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Ja już po pobraniu krwi i oddaniu siuśków. Ile się musiałam nagimnastykować, żeby ominąć globulkowy syf. Trzeba było nie wkładać na noc :P

Wczoraj na wizycie położna pokazywałam nam jak kąpać, mąż dzielnie próbował, potem zmienił lalce pieluchę i ubrał. Nawet trzymał do odbicia, no ale lalce się nie odbiło :D

Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 08:25

Becia81, Wiki81, jonka91, Paula44, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! 49.gif

W miarę się wyspałam :) Zamieniliśmy się miejscami w łóżku i mimo że kot mnie budził, to nie musiałam podrywać swojego brzucha i tyłka żeby otworzyć mu okno :D Za to jak to często bywa - śniły mi się durnoty. M.in. przemalowałam plac zabaw w centrum miasta, bo mi się nie podobał. Na miętowo! :D

Ag..., Chanela, Agus89, renia83 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtka mamy ten sam dzień ciąży:))

marrtka lubi tę wiadomość

‹‹ 1336 1337 1338 1339 1340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ