*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was ja też byłam wczoraj na wizycie. Na USG lekarz zauważył dziwną zmianę przy brzuszku maluszka( wyglądało to jak drugi brzuch ). Powiedział, że może to być przepuklina pępkowa, albo jakaś zmiana patologiczna . Powiedział, żeby się nie denerwować, bo jeżeli to jest przepuklina to na tym etapie ciąży nie stanowi zagrożenia, ale do 2 tygodni powinna się wchłonąć. Wypisał mi skierowanie na badania prenatalne i 27 wszystko się okaże. Strasznie się martwię
-
nick nieaktualnyja miałam nieco inną sytuację, mi w karcie badań wpisali że mam 46 lat, coś się w systemie poprzekręcało i po włożeniu karty zawsze tak wyświetlało mimo rocznika 91 haha
i też nie chcieli wyników wydać bo wiek na badaniach inny a dziewczyna w oknie 16letnia stała
ana7227 nie zamartwiaj się na zapas, jeśli Cię coś niepokoi idź od razu do innego gina prywatnie bądź na nfz (gdzie szybciej się dostaniesz) i powiedz że chciałaś popatrzeć na małego a nic nie mów o podejrzeniach poprzedniego gina, może tamten się pomylił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 09:00
-
Witajcie, gratuluję udanych wizyt.
ana7227 jeżeli bardzo się niepokoisz to pójdź prywatnie na usg i może się upewnisz że wszystko jest ok. nie lubię jak lekarz stawia taką niepokojącą diagnozę, a potem każe czekac prawie dwa tygodnie na następne usg. myśle że wszystko jest ok i warto pójść żeby się uspokoić.
dziękuję za informację o detektorach, dziś sobie o nich poczytam. jak będzie wszystko ok na usg 27czerwca to pewnie zakupię, może poszukam używanych.
czy dziś któraś mama na wizytę? -
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny
Sis, nie wiem, czy jeszcze tu zaglądasz, ale bardzo mocno Cię przytulam! Następna ciąża na pewno będzie udana. Życzę Ci teraz, żeby zabieg i wszystko, co z nim związane, przebiegło spokojnie i żebyś otrzymała mocne wsparcie wśród najbliższych. Wierzę, że sobie poradzisz.
Ja się pochwalę - wczoraj byłam na drugiej wizycie i mój Lokator ma już 4,6 cm i długie nogi Na początku myślałam, że to rączka, bo trzymał ją przy głowie, ale to była stópka. Było widać, jak się wyprostował
Dziecię jest wciąż starsze niż wiek ciąży i to o ponad tydzień. Wygląda, jakbym już była w 12 tygodniu. W związku z czym bardziej prawdopodobny termin to 3.01.
Za 2 tygodnie mam usg genetyczne, bo lekarz obawia się, że gdybyśmy dłużej poczekali, to dziecko byłoby już za duże. Takiego kolosa wyprodukowaliśmyjonka91, M4DZI4, Malenq, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
Witajcie ja mam termin z wymiarow na 30-01-2015 musialam miec b. Pozno owul.bo ost.miesiaczka 13-04-2014. Wczoraj widzialam fasolke pierwszy raz dwa tyg. Temu widac bylo tylko pecherzyk, jest to moja trzecia ciaza anołek w 8 ty.i w 23 przedwczesnie ur.i zm.synek. Kilka lat braku zainteresowania ciaza. Staramy sie od dwoch lat byly zastrzyki progesteron i nic. Dopiero odpuscilam wszystko i jest we mnie nasz cud. Mam 33 lata i 8 rocznice slubu dzisiaj
Jestem na heparynie dupku i diferganie by nie oszalec do resztyjonka91, Kawa, M4DZI4, Monifah, Cynamonek30, Wiki81, MonikaDM, agnb6 lubią tę wiadomość
-
A.loth bardzo Ci kibicuję, wczoraj o Tobie myślałam, bo dawno Cię tu nie było, cieszę sie że wszystko jest ok będzie model/ modelka
polaola witaj! też stosuję heparynę, mam nadzieję że teraz Twoja ciąża zakończy się szczęśliwie. wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!A.loth lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czesc dziewczynki,
ja mam prenatalne miedzy 8 a 10 lipca jeszcze mam umowic sie dokladniej bo moja gin zle wypisała skierowanie i zamiast podwojny test plus usg wpisała podwoje usg ;/ i poszla na urlop... myslicie ze takie skierowanie przejdzie czy musze poprawic i dorwac ja tuz przed badaniem
-
polaola wrote:Witajcie ja mam termin z wymiarow na 30-01-2015 musialam miec b. Pozno owul.bo ost.miesiaczka 13-04-2014. Wczoraj widzialam fasolke pierwszy raz dwa tyg. Temu widac bylo tylko pecherzyk, jest to moja trzecia ciaza anołek w 8 ty.i w 23 przedwczesnie ur.i zm.synek. Kilka lat braku zainteresowania ciaza. Staramy sie od dwoch lat byly zastrzyki progesteron i nic. Dopiero odpuscilam wszystko i jest we mnie nasz cud. Mam 33 lata i 8 rocznice slubu dzisiaj
Jestem na heparynie dupku i diferganie by nie oszalec do reszty
Paola to ja mam podobnie, bo okres 14.04.2014 a wczoraj byłam na 2 usg i okazało się z wymiarów, że ciąża młodsza, bo wczoraj niby 9 tydz równo był, a z wymiarów wyszło 7tydz 4 d i że 1,32 cm i termin na 29 stycznia, ale widziała serduszko bijące i słyszałam, cudowne uczucie, aż wczoraj cały wieczór się uśmiechałam sama do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 12:09
-
dziewczyny,
cieszę się z Waszych pozytywnych wizyt
a u mnie jak zawsze "coś". Plamienia nie ustają.
Wczoraj w moczu wyszło,że mam liczne bakterie i w związku z tym, że czuję od kilku dni nasilającą się infekcję pochwy (swędzenie), oddałam posiew moczu i pochwy do laboratorium. Sądziłam,że wyniki będą dziś,a tu info - dopiero w piątek!Mam załamkę! Wszystko się mnie czepia (infekcje, krwawienia), a ja nawet nie mogę sobie i kropkowi pomóc
Jak już wspomniałam wcześniej, lekarz przepisał mi clotrimazolinum w globulkach, ale za Waszą radą (nie można brać w ciąży, a już w ogóle w I trymestrze) przestałam brać, w obawie o malucha.
Wczoraj byłam u innego gina (mój nie przyjmował),żeby zrobił mi wymaz do badań. Jak powiedziałam ile biorę luteiny (3x2), to się załamał. Powiedział,że "to może od tego te plamienia?!przeprowadzono kiedyś badania i podobno tylko 2 tabletki się wchłaniają dziennie,a resztę się wydala lub niepotrzebnie truje organizm". O moich plamieniach zaś powiedział,że to upławy... co do tego, to kretyńska diagnoza, bo pokazywałam Mu nawet wyniki badań i widać wyraźnie,że jest krew.
Ręce mi opadają...nie wiem komu już ufać, do kogo się zwrócić?
Już myślałam,żeby do szpitala jechać,ale tam mi nie pomogą...
Aj sorry, że jak zwykle psuje nastrój (nie chcę Was niepotrzebnie stresować), ale zwyczajnie nie mam już się do kogo zwrócić