X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana nie masz za co przepraszac!!!Po to tu jesteśmy żeby się wspierac i wysłuchac :)Rzeczywiście masz nie ciekawie,kurcze co lekarz to inna diagnoza i opinia i wez tu bądz mądry i pisz wiersze...I faktycznie nie wiadomo komu ufac...może warto zaczerpnąc porady trzeciego gina i zobaczyc czy jego opinia pokryje się z którymś z dwóch poprzednich?no nie wiem..zwariowac można! Trzymaj się kochana cieplutko,mocno wierzę że koniec końców wszystko będzie ok z Twoim kropkiem!!! <3

liliana, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliana myślę że możesz spróbować jechać do szpitala, mnie zawsze przyjmują bez żadnego gadania, jak tam się zajmą to może coś się zmieni( wiem że nasza służba zdrowia nie jest idealna, ale mi zawsze pomagają i wychodzę zadowolona)
    ewentualnie może inny lekarz, prywatnie zadzwoń i powiedz co się dzieje

liliana lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) Wy macie to szczęście, że w szpitalach Wasze przypadki traktowane są poważnie...i coś z tym robią. W moim mieście mają mnie gdzieś i wysyłają do domu. Bardzo bym sobie życzyła, żeby zostawili mnie na kilka dni na obserwacji...
    Z drugiej strony, na te infekcje nie wiem, czy coś poradzą.

Z tym trzecim lekarzem, to umówiłam się już na wizytę w przyszłym tygodniu.
    ...ale co do tych infekcji już słyszę w myślach jak mówią "trzeba czekać na posiew, bo bez tego nie wiadomo co leczyć". Dla mnie to logiczne z jednej strony, z drugiej - bardzo się boję. Tyle ryzyka w tej ciąży...maluszek tak pięknie rozwijał się jeszcze tydzień temu i modlę się (mimo, iż nazbyt religijna nie jestem), żeby Pan Bóg pozwolił mi urodzić zdrowe dziecko. Niczego bardziej nie pragnę! :) :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeody0.jpg

Udało mi się więc i ja się chwalę :)

Cynamonek30, waszka88, Gwiazdeczka27, liliana, Kawa, ana7227, M4DZI4, MonikaDM, isabelle, Monifah, jonka91, gonek, agnb6, Wiki81 lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja mam pytanie. Macie/mialyscie mdlosci? Ile u Was trwaly? Mnie dzisiaj dorwaly wraz z potwornym bolem glowy, osłabieniem.. nie wyobrażam sobie dalej tak funkcjonować :(

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś na infekcje robiłam nasiadówki, chodzi o to żeby zioła zaparzyć i wlać do wanny i posiedzieć tam sobie przez jakiś czas, poczytaj o tym i może to by Ci pomogło. Rumianek i szałwia są odkażające a może akurat Ci ulży i dzieciątku nie zaszkodzi

liliana lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• neharika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah gratuluję udanej wizyty :)

Liliana ja biorę luteinę 3x2, mój lekarz uważa że tak trzeba, wszyscy inny lekarze do tej pory uważali ze to gruba przesada, ale póki co oni mi nie pomogli więc teraz słucham mojego nowego lekarza i biorę 3x2. po zaaplikowaniu powinno się trochę poleżeć i wtedy praktycznie malutko wypływa na zewnątrz. Ja miałam zawsze batkerie w moczu, piłam żurawit i herbatki żurawinowe. Lekarz powiedział mi że przed pobraniem moczu do badania trzeba się bardzo dokładnie podmyć, potem wysikać troche żeby przepłukać cewkę i dopiero ze środkowego strumienia pobrać mocz, zrobiłam tak i bakterii nie było :) Od luteiny tydzień temu chyba to od luteiny, zrobiła mi się infekcja, szczypało, łaskotało, lekarz kazał stosować pimafucin krem. On jest bezpieczny, bo nie wchniania się przez błony śluzowe, tylko trzeba go stosować codziennie conajmniej tydzien a najlepiej 2 i wtedy infekcja znika, mi pomógł już po kilka godzinach od pierwszego użycia. Zapytaj swojego lekarza o ten krem, jest na receptę.

Monifah lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha piękne zdjęcie! przepiękne!

Patrycha lubi tę wiadomość

• Kasminda Debiutantka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie ładne zdjecie :)

xnw43e3kuyd1zaig.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam raz jeszcze do mojego gina. Powiedział, że mam brać clotrimazol w globulkach na noc razem z maścią. Wyraziłam swoje obawy, a On stwierdził,że jest bezpieczny w ciąży i mogę brać.

Mój dr jest ceniony, przyjmuje w szpitalu (IP + oddział), więc nie jest to jakiś tam niedoświadczony partacz - tak mi się wydaje :)

Co Wy byście zrobiły. Brać, czy nie brać?
    Mówią, że jeśli korzyść przewyższa ryzyko dla płodu to można brać określone leki... a infekcja chyba wpływ na ciąże może mieć, prawda?

Będę wdzięczna za Wasze rady.

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy myślicie że tam może być siusiak ?
    lekarz poobracał tak zdjęcie że nie widać rąk i nóg bo niestety rączkami zasłaniał twarz, ale odsłonił chyba siusiaka ;)

liliana jeżeli kazał brać, to bym brała, myślę że nieleczona infekcja jest gorsza dla dzieciątka... a skoro jest ginekologiem to się zna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:19

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha, jaki/a przystojniak/pięknotka :)

neharika, dziękuję za rady!
    może dobry pomysł z tymi herbatkami...

Co do przygotowania do badania, to zrobiłam zarówno dziś jak i wczoraj z tego środkowego strumienia. Sądzę,że wynik jest wiarygodny, bo faktycznie czuję,że coś jest nie "halo". Na ten pęcherz, biorę od dziś urosept 3x1 (zalecenie lekarza). Muszę się tak pobujać do piąteczku.

No ten pimafucin bym wzięła,ale nie chcę sugerować nic lekarzowi, bo prawie dzień w dzień dzwonię. Nie sądzę, żeby chciał mi zaszkodzić. Clotrimazol krem już użyłam, co do globulek mam czas do wieczora na podjęcie decyzji :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe jeśli to, co mi się wydaje to siusiak, to wooooow! szacun!

relgcwa11d8kpmkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Patrycja wiesz że to była moja pierwsza myśl! "że tam jest chyba siusiak" :) Śliczne zdjęcie, gdzie robiłaś? u swojego gina Dęb..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:31

• marrtka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    czy myślicie że tam może być siusiak ?
    lekarz poobracał tak zdjęcie że nie widać rąk i nóg bo niestety rączkami zasłaniał twarz, ale odsłonił chyba siusiaka ;)

liliana jeżeli kazał brać, to bym brała, myślę że nieleczona infekcja jest gorsza dla dzieciątka... a skoro jest ginekologiem to się zna

Właśnie miałam pytać, bo ja tam widzę siusiaka :) super zdjęcie

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko do Dembnickiego chodzę, za wizytę wziął 50 zł(zawsze 70) i byłam w szoku ze przy drugim usg w 3/4D nie wziął nic więcej :)

Lekarz nic o siusiaku nie mówił ale może jeszcze nie chcę się wypowiadać bo za wcześnie :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    dziewczyny, ja mam pytanie. Macie/mialyscie mdlosci? Ile u Was trwaly? Mnie dzisiaj dorwaly wraz z potwornym bolem glowy, osłabieniem.. nie wyobrażam sobie dalej tak funkcjonować :(

Angelcia, to norma i ciesz się ;) podobno świadczy to o wysokim poziomie progesteronu! ja też mam od +- 6 tygodnia. Zastanawiałam się, czy to nie przez luteinę, ale swoją drogą bardziej mnie to cieszy, niż smuci :)

dziewczyny wcześniej pisały o lizakach imbirowych, migdałach na mdłości i innych sposobach na złagodzenie tych dolegliwości. Podpytaj :)

relgcwa11d8kpmkr.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    tak tylko do Dembnickiego chodzę, za wizytę wziął 50 zł(zawsze 70) i byłam w szoku ze przy drugim usg w 3/4D nie wziął nic więcej :)

Lekarz nic o siusiaku nie mówił ale może jeszcze nie chcę się wypowiadać bo za wcześnie :)

ale że taki duży? ;) ;) pobije chyba Rekord Guinnessa w okazałych wymiarach :D

relgcwa11d8kpmkr.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha ja też pomyślałam że to facet jest :)

liliana, infekcja na pewno jest niebezpieczna, skoro lekarz każe brać to bierz, trzeba mu zaufać, nie ma innego wyjścia, w końcu jest lekarzem, na pewno to nie jest jego pierwsza infekcja u ciężarnej :) jakby nie pomagały te leki to będziesz dzwonić że chcesz coś innego, ale póki co jak każe to bierz i niech szybko działa i infekcja znika :)

liliana, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• liliana Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Neharika. A gdzie Twój suwaczek ciążowy?! :D :D

relgcwa11d8kpmkr.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ