*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
liliana nie masz za co przepraszac!!!Po to tu jesteśmy żeby się wspierac i wysłuchac :)Rzeczywiście masz nie ciekawie,kurcze co lekarz to inna diagnoza i opinia i wez tu bądz mądry i pisz wiersze...I faktycznie nie wiadomo komu ufac...może warto zaczerpnąc porady trzeciego gina i zobaczyc czy jego opinia pokryje się z którymś z dwóch poprzednich?no nie wiem..zwariowac można! Trzymaj się kochana cieplutko,mocno wierzę że koniec końców wszystko będzie ok z Twoim kropkiem!!!
liliana, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
liliana myślę że możesz spróbować jechać do szpitala, mnie zawsze przyjmują bez żadnego gadania, jak tam się zajmą to może coś się zmieni( wiem że nasza służba zdrowia nie jest idealna, ale mi zawsze pomagają i wychodzę zadowolona)
ewentualnie może inny lekarz, prywatnie zadzwoń i powiedz co się dziejeliliana lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny Wy macie to szczęście, że w szpitalach Wasze przypadki traktowane są poważnie...i coś z tym robią. W moim mieście mają mnie gdzieś i wysyłają do domu. Bardzo bym sobie życzyła, żeby zostawili mnie na kilka dni na obserwacji...
Z drugiej strony, na te infekcje nie wiem, czy coś poradzą.
Z tym trzecim lekarzem, to umówiłam się już na wizytę w przyszłym tygodniu.
...ale co do tych infekcji już słyszę w myślach jak mówią "trzeba czekać na posiew, bo bez tego nie wiadomo co leczyć". Dla mnie to logiczne z jednej strony, z drugiej - bardzo się boję. Tyle ryzyka w tej ciąży...maluszek tak pięknie rozwijał się jeszcze tydzień temu i modlę się (mimo, iż nazbyt religijna nie jestem), żeby Pan Bóg pozwolił mi urodzić zdrowe dziecko. Niczego bardziej nie pragnę!M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś na infekcje robiłam nasiadówki, chodzi o to żeby zioła zaparzyć i wlać do wanny i posiedzieć tam sobie przez jakiś czas, poczytaj o tym i może to by Ci pomogło. Rumianek i szałwia są odkażające a może akurat Ci ulży i dzieciątku nie zaszkodzi
liliana lubi tę wiadomość
-
Monifah gratuluję udanej wizyty
Liliana ja biorę luteinę 3x2, mój lekarz uważa że tak trzeba, wszyscy inny lekarze do tej pory uważali ze to gruba przesada, ale póki co oni mi nie pomogli więc teraz słucham mojego nowego lekarza i biorę 3x2. po zaaplikowaniu powinno się trochę poleżeć i wtedy praktycznie malutko wypływa na zewnątrz. Ja miałam zawsze batkerie w moczu, piłam żurawit i herbatki żurawinowe. Lekarz powiedział mi że przed pobraniem moczu do badania trzeba się bardzo dokładnie podmyć, potem wysikać troche żeby przepłukać cewkę i dopiero ze środkowego strumienia pobrać mocz, zrobiłam tak i bakterii nie było Od luteiny tydzień temu chyba to od luteiny, zrobiła mi się infekcja, szczypało, łaskotało, lekarz kazał stosować pimafucin krem. On jest bezpieczny, bo nie wchniania się przez błony śluzowe, tylko trzeba go stosować codziennie conajmniej tydzien a najlepiej 2 i wtedy infekcja znika, mi pomógł już po kilka godzinach od pierwszego użycia. Zapytaj swojego lekarza o ten krem, jest na receptę.Monifah lubi tę wiadomość
-
dzwoniłam raz jeszcze do mojego gina. Powiedział, że mam brać clotrimazol w globulkach na noc razem z maścią. Wyraziłam swoje obawy, a On stwierdził,że jest bezpieczny w ciąży i mogę brać.
Mój dr jest ceniony, przyjmuje w szpitalu (IP + oddział), więc nie jest to jakiś tam niedoświadczony partacz - tak mi się wydaje
Co Wy byście zrobiły. Brać, czy nie brać?
Mówią, że jeśli korzyść przewyższa ryzyko dla płodu to można brać określone leki... a infekcja chyba wpływ na ciąże może mieć, prawda?
Będę wdzięczna za Wasze rady. -
czy myślicie że tam może być siusiak ?
lekarz poobracał tak zdjęcie że nie widać rąk i nóg bo niestety rączkami zasłaniał twarz, ale odsłonił chyba siusiaka
liliana jeżeli kazał brać, to bym brała, myślę że nieleczona infekcja jest gorsza dla dzieciątka... a skoro jest ginekologiem to się znaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:19
-
Patrycha, jaki/a przystojniak/pięknotka
neharika, dziękuję za rady!
może dobry pomysł z tymi herbatkami...
Co do przygotowania do badania, to zrobiłam zarówno dziś jak i wczoraj z tego środkowego strumienia. Sądzę,że wynik jest wiarygodny, bo faktycznie czuję,że coś jest nie "halo". Na ten pęcherz, biorę od dziś urosept 3x1 (zalecenie lekarza). Muszę się tak pobujać do piąteczku.
No ten pimafucin bym wzięła,ale nie chcę sugerować nic lekarzowi, bo prawie dzień w dzień dzwonię. Nie sądzę, żeby chciał mi zaszkodzić. Clotrimazol krem już użyłam, co do globulek mam czas do wieczora na podjęcie decyzji -
nick nieaktualny
-
Patrycha wrote:czy myślicie że tam może być siusiak ?
lekarz poobracał tak zdjęcie że nie widać rąk i nóg bo niestety rączkami zasłaniał twarz, ale odsłonił chyba siusiaka
liliana jeżeli kazał brać, to bym brała, myślę że nieleczona infekcja jest gorsza dla dzieciątka... a skoro jest ginekologiem to się zna
Właśnie miałam pytać, bo ja tam widzę siusiaka super zdjęciePatrycha lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:dziewczyny, ja mam pytanie. Macie/mialyscie mdlosci? Ile u Was trwaly? Mnie dzisiaj dorwaly wraz z potwornym bolem glowy, osłabieniem.. nie wyobrażam sobie dalej tak funkcjonować
Angelcia, to norma i ciesz się podobno świadczy to o wysokim poziomie progesteronu! ja też mam od +- 6 tygodnia. Zastanawiałam się, czy to nie przez luteinę, ale swoją drogą bardziej mnie to cieszy, niż smuci
dziewczyny wcześniej pisały o lizakach imbirowych, migdałach na mdłości i innych sposobach na złagodzenie tych dolegliwości. Podpytaj -
Patrycha wrote:tak tylko do Dembnickiego chodzę, za wizytę wziął 50 zł(zawsze 70) i byłam w szoku ze przy drugim usg w 3/4D nie wziął nic więcej
Lekarz nic o siusiaku nie mówił ale może jeszcze nie chcę się wypowiadać bo za wcześnie
ale że taki duży? pobije chyba Rekord Guinnessa w okazałych wymiarach -
Patrycha ja też pomyślałam że to facet jest
liliana, infekcja na pewno jest niebezpieczna, skoro lekarz każe brać to bierz, trzeba mu zaufać, nie ma innego wyjścia, w końcu jest lekarzem, na pewno to nie jest jego pierwsza infekcja u ciężarnej jakby nie pomagały te leki to będziesz dzwonić że chcesz coś innego, ale póki co jak każe to bierz i niech szybko działa i infekcja znikaliliana, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość